Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 12:54
OnLine: 28, statystyki
index > Manga i Anime
Temat: Shaman King
Dodane: 13-11-2008 18:06
#JCD - user - max%
Ja oglądnąłem kilka odcinków na TV4 i nawet mi się podobało, chociaż oczywiście wolę DB. Podoba mi się styl rysowania i sam pomysł z duchami, mimo, że wg mnie mógłby być lepiej zrobiony. Czasami był lekko głupkowaty i dziecinny ale jednak jest to dobre anime

Dodane: 28-11-2008 13:28
Król Szamanów fajna bajka pozdro all

Pszpraszam Ale Dragon Ball Jest Lepszy :d :d :d :d :d :d ;)

Dodane: 02-12-2008 10:40
#kubusio - user - 0%
według mnie to ta baje jest najgorszym anime [oczy] i żadna postać nie jest fajna.To jest głupota dla dzieci :d .Daje 1/10 więcej nie

Dodane: 31-01-2009 18:03
#Usunięty - user - 10%
Anime ssuper jedno z moich ulubionych.
Moi ulubieni bochaterzy to Yoh i Len.
ulubiony duch mosuke duch Mortyego.
Ulubiona wallka walka z Zeek'iem
xD :p

Dodane: 31-01-2009 18:33
#Hiruma - user - 10%
I mnie także podobało się to anime szkoda tylko że miało tak mało odcinków bo naprawdę mnie wciągnęło :) . Oczywiście najbardziej lubiłam Yoh nie wiem czemu chyba za jego charakter i za to że zawsze wszystkim pomagał, a najbardziej nie lubiłam hmm chyba Lyserg'a nie wiem czemu...

"Kidou ni noseta kodou kimi ni todoketai!"
"Niech to bicie serca dotrze i do ciebie!"

Dodane: 08-02-2009 17:07
#Glamb - user - 70%
Oglądałem to kiedyś na TV4, byłem tego wielkim fanem, oglądałem chyba wszystkie odcinki, jakie mogłem. Byłem tym bardzo zafascynowany, ale co? Po skończeniu serii TV4 przestało emitować odcinki i lipa. Za bardzo tego już nie pamiętam (jak wiele z dzieciństwa :p ) Jednak wiem, że fajnie się to oglądało. Najbardziej z anime zapamiętałem chyba tego bohatera Fausta, czy jakoś tak ;)

Dodane: 08-02-2009 17:10
#by_black - systemadmin - max%
Tak czy inaczej aktualnie jest tworzona nowa wersja anime, tam już Yoh i Anna będą mieli dzieciaka xD Ale dziwi mnie że anime ma tak różne zakończenie od mangi :/

--------------------
Dodane: 10-02-2009 00:05
#Blade - user - max%
kiedyś też mnie te anime wkręciło i oglądałem każdy odcinek. A co do tej nowej wersji to coś tam czytałem. Podobnież te ich dziecko ma się nazywac Hanna (to bedzie chłopak, chociaż w polskim brzmi jak dziewczyna). Zapewnie te imie pochodzi on Anna, czyli matki i od zeek'a, który w japońskiej wersji nazwany jest Ha czy jakoś tak

--------------------
Dodane: 13-08-2010 18:59
#owerfull - user - max%
Oczywiście moją ulubioną postacią jest Hao Asakura,ponieważ był tam chyba najsilniejszy i miał nawet fajny charakter.Pamiętam że zawsze rysowałem tą postać :p

--------------------

http://www.youtube.com/watch?v=citzRjwk-sQ
Dodane: 13-08-2010 19:02
Swoją drogą, skoro manga inaczej się zakończyła, to co, tam zło wygrało ostatecznie? Czyli ten brat Yo?

--------------------
Dodane: 13-08-2010 19:10 - Edytowane przez owerfull dnia 13-08-2010 19:11
#owerfull - user - max%
by_black napisał/a:
Swoją drogą, skoro manga inaczej się zakończyła, to co, tam zło wygrało ostatecznie? Czyli ten brat Yo?

Jeśli chodzi o to to jest tak : "Samo anime różni się od mangi na podstawie której powstało. Pierwsza seria jest wprawdzie wierną adaptacją oryginału, lecz już pod jej koniec zmiany stają się widoczne. Warty uwagi jest fakt, iż twórcy anime tworzą stosunkowo niewiele własnych wątków, jednakże zakończenie jest już drastycznie różne od mangi. Pod koniec serialu Hao występuje przeciw plemieniu Patch, aby na własną rękę zostać królem szamanów; w mandze nic takiego nie ma miejsca – Hao zwycięża w turnieju, a członkowie plemienia stają po jego stronie."
Mangi nie czytałem.Tylko anime przykuło mój wzrok na dłużej ;)
Tą część artykułu wziąłem w Wikipedii :p

--------------------

Dodane: 13-08-2010 19:15
Tak, tak, ja wiem, że na wiki tak, pisze, ale mnie ciekawi co tam się stało, Yoh został wciągnięty? I zło wygrało? xD

--------------------
Dodane: 13-08-2010 19:23
#owerfull - user - max%
by_black napisał/a:
Tak, tak, ja wiem, że na wiki tak, pisze, ale mnie ciekawi co tam się stało, Yoh został wciągnięty? I zło wygrało? xD

Nie wiem co się stało w mandze.Wiem że mój brat cioteczny to czytał i przestali wydawać w którymś momencie i potem wydali coś z zakończeniem :p

--------------------

Dodane: 13-08-2010 19:33
#Bociak - user - max%
Anime nie wybitne, ale przyjemnie się oglądało. ;) Walki jak i humor przyzwoity, postacie to samo. Niestety nie obejrzałem wszystkich odcinków jedynie wybrane. A teraz nie będę sobie tego przypominał, gdyż konkurencja jest za silna, bym wrócił do Shamana. :p

--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 13-08-2010 19:36
#FioleK18 - user - 20%
Mnie to anime bardzo się podobało... o mandze nie wiem praktycznie nic :p Ale anime oglądałem na Jetixie i bardzo mnie zaintrygowało... szamani, którzy łączą się z mieszkańcami zaświatów... bardzo fajny pomysł jak i fabuła tego anime... przyjemnie się ogląda jest wiele zabawnych akcji i sytuacji :p Moją ulubioną postacią jest Yoh Asakura i jego duch stróż Amidamaru :) Także polubiłem Rena Tao (Lena jak kto woli xD )

--------------------
こんにちは私はバイオレット午前

" 急いでゆっくりと "

Zarabiaj przez internet ! Wszystko za darmo ! Więcej info... pisz na PW ;)
Dodane: 07-07-2011 20:54
#Fiend - user - 70%
Pamiętam te Anime ,gdy leciało w TV.Walki może niskich lotów ale za to fabuła jest bardzo ciekawa ,jak i postacie .Humor w Shaman king był zniewalający ,uśmiałem się przy nim bardziej niż przy wielu komediach.Moje ulubione postacie to Hao(taki podobny styl do Aizena ,ciągle się uśmiecha i wogle),Yoh,Ren (Bardziej mnie zainteresował niż taki Sasuke czy nawet Vegeta [oczy] ),Anna (ostra jak żyletka) i oczywiście Rio ,który rozbrajał humorem.Ulubione duch to "duch ognia" (jest bardzo oryginalny) i może Bason .

--------------------

Dodane: 04-02-2012 20:06 - Edytowane przez Byczusia dnia 04-02-2012 20:08
#Byczusia - user - 80%
Świetne anime. Oglądałam to na jetixie i mnie od samego początku wciągnęło. Jak byłam małą to bardzo lubiłam opowieści o duchach i inne takie. Wspominając pomysł ,że duch wchodzi do ciała i razem z nim walczy przeciwko innym wydał mi się bardzo fajny.Ulubione postacie? Trey i Chole. W dodatku jest tu bardzo dużo humoru: teksty, czy to jak Anna traktowała innych(tak, wiem, że nie najlepiej, ale w tym anime to akurat zostało tak ukazane, że trudno mi było się nie uśmiać). A same postacie są różnorodne, a przeciwnicy ciekawi. I dzięki Yoh kilka postaci przeszło na stronę dobra.

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online