Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 12:53
OnLine: 27, statystyki
index > Dragon Ball
Temat: Dragon Ball: Son Goku jako ojciec.
Dodane: 30-12-2010 12:49 - Edytowane przez by_black dnia 30-12-2010 12:50
#Henkok - user - 80%
Moim zdaniem Goku nie był najlepszym ojcem.Jednak nie można powiedziec że był tez złym ojcem.Jednym słowem jak kązdy popełniał błedy.Nie mozna tez go winić za to że tyle trenował, to było w końcu częścia jego natury.A trenował by móc chronić bliskich i Ziemie.

Dodane: 30-12-2010 12:54
każdy ojciec który chce spędzać z tobą czas
a nie zaciągacie do lekcji to dobry ojciec ;p
-----------------------

--------------------
Dodane: 31-12-2010 08:44
#matriks - user - 20%
goku byl dobrym ojcem napewno (i nie marnował potencjalu gochana w przeciwienstwie do chi-chi) a gochan byl dobrym synem bo goku byl dobrym ojcem

--------------------
Gdyby aktualizacja profilu nie poszla z planem włóż do komputera dynamit podpal i wyrzuć za okno jesli nie podziala niewiem.
Dodane: 01-01-2011 13:04
#tuczek8 - user - 0%
Ja uważam Goku za dobrego ojca, dawał przykład (dobry oczywiście) . Gohan był dumny z ojca , zawsze chciał byc taki jak on.

Dodane: 01-01-2011 13:22
#kasia6 - user - 20%
Goku oczywiście był dobrym, a nawet bardzo dobrym ojcem. Nie zmuszał Gohana do nauki, co robiła Chichi, za co pewnie syn był mu wdzięczny. Ale to, że Gohan wyrósł na silnego wojownika i nie raz uratował Ziemię, to zasługa właśnie Goku. Co daje nauka w wyniku zagrożenia? Nic. I to właśnie Goku, jako ojciec wpajał Gohanowi, choć sam o tym niewiele wiedział. Reasumując: Gohan musiał być naprawdę dumny z ojca.

Dodane: 01-01-2011 13:34
#Henkok - user - 80%
halo halo :d nie bądźmy tez tacy wredni dla Chi-Chi. Owszem zmuszała chłopaka do nauki,a Songo do treningu.Ale Son Gohan nawet lubił się uczyć,oczywiście gdy było zagrożenie dla wszechświata to nie w głowie była mu nauka.Jednak gdy przypomnimy sobie słowa Gohana w pierwszych odcinkach podczas treningu z szatanem to mówił ,że nie chce być wojownikiem tylko uczonym ;) .Fakt że jednak pod tym wzgledem Songo był lepszy bo dawał synowi do wyboru naukę albo trening(chociaż osobiście uważał naukę za stratę czasu xD)A gdy przypomnimy sobie koniec dbz to zobaczymy że Son Gohan nie trenował tylko się uczył(studiował tak właściwie)i to z własnej woli.A osiągnął to głównie dzięki Chi-Chi.Bo gdyby nie ona to Son Gohan może w życiu by nie spełnił swojego marzenia ;) .A co chwile słyszę że Chi-Chi zmuszała chłopaka do nauki-fakt, ale nie była złą matką.A songo nie był złym ojcem.Bardzo się do siebie dobrali według mnie Songo i Chi-Chi dzieki czemu Son Gohan był zadowolony gdy dorósł.Co nie zmienia mojego zdania i nadal uważam że Songo był dobrym ojcem(może nie doskonałym ,ale któż z nas jest doskonały :) )

--------------------
"To jasny czerwień.Czerwień.Tak jak jej włosy.Czerwień.Szkarłat głębszy od dojrzalszej truskawki.Tak jak czerwień,która pokryła moje dłonie."

Dodane: 24-01-2011 13:06
Był troskliwym ojcem, zawsze oszczedzal gohana na treningach, a gdy cell chcial zniszczyc ziemie to w sali cwiczen, Gohan wyzygal Goku, ze go rozpieszczal z treningami, dlategonie jest w stanie byc tak silny jak on. Powiedzial goku zeby mu pokazal swoja sile, a on wtedy probowal przyjac atak. Wciaz probowal uczyc swego syna do perfekcji.

Dodane: 10-02-2011 22:44
#meter_5 - user - 0%
dobry ojciec , dobry mąż (haha zapewne przyznacie mi racje że związek Goku i Chi Chi jest dosyc specyficzny i z duza dawka humoru :d ) ale wracajac do tematu : Najlepszy !! miał podejście do dzieci , może dlatego że sam był troche dziecinny ;P

Dodane: 09-05-2011 20:22
był nieodpowiedzialny. zostawiał rodzinę na pastwę losu. spróbuj wyżyć bez środków do utrzymania. lekkoduch ma takie podejście zastanawiam się jak CHI-CHI opłacała rachunki, musiała mieć pracę ale i tak biedę klepali (porównać z rodziną Bulmy i Vegety)

--------------------
Dodane: 09-05-2011 20:28
#Henkok - user - 80%
Przecież była Nagroda Songa xD.Po za tym nie sądzę aby gohan nie wykorzystywal chociaż minimalnej cząstki talentu do walk ulicznych.Po za tym Chi-Chi też umiała to i owo.Po za tym,jak pokonali buu to Chi-CHi zapędziła go do roboty(w tych rzodkiewkach czy coś tam) i nie uważam że żle zrobiła.

--------------------
"To jasny czerwień.Czerwień.Tak jak jej włosy.Czerwień.Szkarłat głębszy od dojrzalszej truskawki.Tak jak czerwień,która pokryła moje dłonie."

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online