Dziś jest Sobota, 11 Luty 2012, godz 21:39
OnLine: 41, statystyki
index > Dragon Ball
Temat: Dragon Ball: Son Goku jako ojciec.
Dodane: 28-11-2008 21:17 - Edytowane przez syngohana dnia 28-11-2008 21:17
Widzę że dyskusja dobiega końca tak więc czas by autor tematu się wypowiedział.

Goku owszem był dobrym tatusiem, ale jako Saiyan jego żywiołem była walka więc czasem opuszczał rodzinę :( Gohan i Goten byli dla niego najważniejsi, zrobił by dla nich wszystko...Jednak natura Kosmicznych Wojowników jest taka że pierw walka potem rodzina...
To tyle ode mnie
POZDRO

--------------------

Dodane: 30-11-2008 16:38 - Edytowane przez Sayan_SSJ dnia 30-11-2008 16:38
Ja sądze że Goku był dobrym ojcem. Był wręcz nadopiekuńczy. Zawsze z nim trenował chciał żeby był najlepszy. Zawsze widział w nim ambicje i tego potężnego wojownika. Jeśli chodzi o złego ojca to to powinno się zarzucić Vegecie. Nie mówię że był złym ojcem ale nie potrafił okazać uczuć synowi tak jak Songo.

--------------------

Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują.
Dodane: 01-12-2008 19:46
Sayan_SSJ napisał/a:
Jeśli chodzi o złego ojca to to powinno się zarzucić Vegecie. Nie mówię że był złym ojcem ale nie potrafił okazać uczuć synowi tak jak Songo.

Może Vegeta był złym ojcem na ziemi, ale na Vegecie (planeta) może jest to normalka i Vegeta byłby zaje**** ojcem :p Oczywiście masz racje, ale chciałem go usprawiedliwić.
PS. Goku był dobrym ojcem ale troche za głupi, co prawda bronił ziemie, ale nie utrzymywał rodziny. Wiecznie nie było go w domu bo nie żył, zaniedbywał żonę, i wogólę wiele osób uwarzalo go za takiego ehm.. głupiego dzikusa/brutala. Dziękuję & pozdrawiam

--------------------

Nie oglądaj się za siebie, nie wychylaj się do przodu...Żyj chwilą...
Dodane: 06-12-2008 14:04
#Napojasz - user - 90%
Goku był tak dobry na ile pozwalał mu jego instynkt. Sajanie nie byli znani z przykładnego wychowywania swego potomstwa, często wysyłali noworodki na obce planety skazując ich na samotność i wykorzystując agresywność do zawładnięcia planetą. Songo może nie troszczył się specjalnie nad synem, wychowaniem zajmowała się głównie matka i dziadek jednak nie można odmówić mu miłości jaką darzył swe dzieci. Starał się tak jak tylko mógł.
Na pytanie czy Goku był dobrym Ojcem odpowiedź nie będzie zawsze jednoznaczna, czy być dobrym Ojcem tzn Kochać dziecko i poświęcić za nie życie czy być dobrym Ojcem tzn pomagać w wychowaniu, doglądać i troszczyć się o nie.
Jeżeli bierzemy pod uwagę to pierwsze to tak, Goku był dobrym Ojcem, jeżeli natomiast to drugie to nie, nie był dobrym ojcem.

--------------------

Piękna kobieta podoba się oczom, dobra kobieta - sercu. Pierwsza jest klejnotem, druga - skarbem
Dodane: 19-04-2010 20:10
#maxor666 - user - 0%
A może jeszzce lepsze pytanie chcielibyście ojca takiego jak songo gdyby był siwat tak ustawiony jak w DB to TAK

Dodane: 20-04-2010 15:11
#Cyrus - user - max%
Goku niewątpliwie był autorytetem dla swoich dzieci. I może nie była jakiś strasznie opiekuńczy, nie dbał o ich edukację, wolał żeby byli silni tak jak on. No i Gohan i Goten widzieli w nim dobrego ojca, a to się chyba liczy najbardziej ;)

--------------------

Zajrzyj na mojego chomika chomikuj.pl/luki9696
Dodane: 20-04-2010 15:35
#Scouter - user - 20%
Goku na pewno był dobrym ojcem gdyż zawsze miał czas dla dzieci i dobrze ich wychowywał nie ma co jestem tego pewien bez wątpliwości

Dodane: 24-04-2010 14:18
#Dabura - user - 0%
Goku dbał o najważniejszy aspekt wychowania młodego człowieka czyli o jedzenie ^^.

Kto jak kto ale Son Goku nie osiągnąłby takich umiejętnosci gdyby był niejadkiem :d

Dodane: 19-06-2010 18:07
ja jako nie mam ojca na moim małym doświadczeniu songo jest dobrym ojcem oddał by zycie zeby go ratowac obejzyjcie pierwsze odcinki dbz

--------------------
,,Człowiek jest trzciną ale trzciną myśląc''

^----pomysl dobrze co to znaczy :)
Dodane: 01-07-2010 01:00
na poczatku sie raczej nie sprawdzil np z wybieraniem imienia powiedzial ze jest głodny i zeby cos zjadl i wtedy nadali mu imie po dziadku zarłoku son gohan albo jak puscil wózek. ale Po przybyciu Raditza sonqo zmienil zachowanie

Dodane: 19-07-2010 16:25
#Akushu - user - 0%
SonGoku był bardzo dobrym ojcem dla swoich dzieci. Naprawdę o nich dbał, mimo, że wiele razy ich zostawiał. Wierzył w swoją rodzinę i zawsze starał się im pomagać. Podczas Cell sagi, ku zdziwieniu wszystkich poddał się i przekazał zadanie pokonanie Komórczaka Gohanowi (znał jego prawdziwą moc). W dodatku zawsze kiedy miał zginąć, to prosił by przeprosić od niego ChiChi. Gdybym miał wypowiedzieć się o obu rodzicach Gohana i Gotena, oraz porównać ich, to zdecydowanie Goku byłby lepszy.

Dodane: 19-07-2010 16:33
#MidulGT - user - 80%
Moim zdaniem Goku był złym ojcem gdyż dzieci dużo go nie widziały ;p
nie angażował się za bardzo w ich życie

--------------------

Moje rysunki:
http://midulgt.de...m/gallery/
Dodane: 22-07-2010 23:25
#Sala8 - user - 60%
MidulGT napisał/a:
Moim zdaniem Goku był złym ojcem gdyż dzieci dużo go nie widziały ;p
nie angażował się za bardzo w ich życie

Zdecydowanie pod tym sie podpisuje. Jak moze byc dobrym ojcem ? Gdy na 6 lat zycia gotena go opuszcza ? Rozumiem trening itp. Ale trening wazniejszy od syna ? Ja bym na takiego ojca nie chcial spojrzec :)

Dodane: 22-07-2010 23:28
Czy Goku był dobrym ojcem? Moim zdaniem tak. Może się właśnie nie angażował, nie dbał o edukację, ale dbał o to, by dzieciaki miały lepszą przyszłość, bez jakiś wrogów, którzy ciągle zagrażają Ziemi. No i starał się wychować Gohana i Gotena na prawdziwych facetów, za co plus.

--------------------

"Wolę być nienawidzony za to, kim jestem, niż kochany za to, kim nie jestem." - Kurt Cobain
Dodane: 06-09-2010 13:48
Gdyby ktoś nie oglądał DBZ tylko od razu Kai to mógłby odnieść wrażenie że Goku jest bardzo kiepskim ojcem. Ja póki co w DB Kai widziałem może dwie sytuacje gdzie Goku zachowuje się jak na ojca przystało (czyt. ratuje chłopakowi życie), gdy daje mu Senzu przed walką z Nappą i po przybyciu na Namek (gdy Gohan walczył z Ginyu Force). Gdy nie ma fillerów ciężko jest dostrzec łączącą ich więź...ciekawy czy w DB Kai dadzą odcinek gdy są razem na rybach przed Cell Game. (oczywiście w to wątpie).

--------------------

Dodane: 09-09-2010 14:32 - Edytowane przez Sala8 dnia 09-09-2010 14:33
#Sala8 - user - 60%
syngohana napisał/a:
Gdyby ktoś nie oglądał DBZ tylko od razu Kai to mógłby odnieść wrażenie że Goku jest bardzo kiepskim ojcem. Ja póki co w DB Kai widziałem może dwie sytuacje gdzie Goku zachowuje się jak na ojca przystało (czyt. ratuje chłopakowi życie), gdy daje mu Senzu przed walką z Nappą i po przybyciu na Namek (gdy Gohan walczył z Ginyu Force). Gdy nie ma fillerów ciężko jest dostrzec łączącą ich więź...ciekawy czy w DB Kai dadzą odcinek gdy są razem na rybach przed Cell Game. (oczywiście w to wątpie).

To ,że go ratuje to chyba naturalne. Za to ze wykazuje minimum ma byc dobrym ojcem ? Moim zdaniem to już patrzac na Vegete to on byl lepszym ojcem niz goku przynajmniej dla gotena. Z reszta to ze on jest dobrym czy zlym ojcem to nie chodzi wcale o gohana tylko to wlasnie pytanie stawione jest bardziej patrzac na gotena bo tak to wiadome by bylo ze jest dobrym a tak to nie koniecznie :)

Dodane: 11-12-2010 19:25
hm goku był dobrym ojcem pod względem treningow walk;p jesli chodzi o takie rzeczy jak nauka to wolał zeby gohan walczył niz sie uczyl :)

Dodane: 11-12-2010 20:06
Goku jako ojciec świetnie się sprawdzał, miał świetny kontakt, dbał o synów i troszczył się o nich, a powiedzmy sobie szczerze, jaki ojciec dzisiaj jest w stanie tak naprawdę okazać uczucia i to bez silnych emocji tylko podejść i powiedzieć KOCHAM CIĘ SYNU po czym uściskać i poklepać po ramieniu, mój tak szczerze, by tego nie zrobił, a wasz? ;D

--------------------
Dodane: 11-12-2010 21:03
haha dokładnie moj ojciec to tylko do nauki i do nauki a żeby cos pochwalic powiedziec cos miłego to nie;p

Dodane: 23-12-2010 19:59
#LuKeR - user - 40%
Goku był bardzo dobrym ojcem. Zawsze jak ich opuszczał to nie dlatego że ich niekochał tylko dlatego aby ćwiczyć by ochraniać rodzine.

--------------------

INNE SPOJRZENIE NA ZIELEŃ...!
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online