Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 12:53
OnLine: 29, statystyki
index > DBPolskaSubs
Temat: DBPolskaSubs: Ofensywa Anime!
Dodane: 14-09-2008 00:20 - Edytowane przez by_black dnia 22-09-2011 18:35
#by_black - systemadmin - max%
Witajcie, chcemy w tym temacie dać wam możliwość zaproponowania swojego ulubionego tytułu, który chętnie byście ujrzeli na naszej stronie. Jako że coraz więcej anime dodajemy do naszej strefy plików, postanowiliśmy się was poradzić, co jeszcze warto wrzucić do naszej strefy plików. Jeśli zobaczymy duże zainteresowanie danym tytułem, to zaczniemy go tłumaczyć. Tasiemce również będziemy brać pod uwagę, ale nie liczcie, że nadrobimy wszystkie odcinki. A może znajdzie nawet się ktoś skory do pomocy przy tłumaczeniu napisów, dzięki czemu będziemy jeszcze wydajniejsi ;) .

--------------------
Dodane: 24-10-2010 18:33
#riddic21 - user - 50%
Tasiemce również będziemy brać pod uwagę, ale nie liczcie, że nadrobimy wszystkie odcinki.

Przekładając to na bezpośredni język : One Piece też weźmiemy pod uwagę :d

Mój głos oddaję zdecydowanie na przygody Słomianych. Nie chcę tutaj pisać o mocnych stronach produkcji chyba wszyscy One Piece znamy ;) czy lubimy, czy nie to już inna kwestia.

Musze przyznać, że kusiło mnie zaproponowanie FMA, ale ostatecznie OP zajmuje więcej miejsca w moim sercu.

--------------------
Marzenia, które się spełniają, nie są prawdziwymi marzeniami.
Dodane: 24-10-2010 18:38 - Edytowane przez Fiend dnia 24-10-2010 18:39
#Fiend - user - 70%
Hmm to może YU-gi-oh xD ,nigdy nie miałem okazji obejrzeć całego draństwa ,a w necie są odcinki pl tylko do 108 lub 109.W sumie byli byście pierwszą stroną która by miała wszystkie odcinki pl.To moja propozycja :) ,wesprzyj ktoś moją propozycje pliss :d .

--------------------

Dodane: 24-10-2010 18:42 - Edytowane przez Heliaze dnia 24-10-2010 18:43
#Heliaze - user - 100%
Bleach,popularne anime,dodatkowo nikt w polsce nie dysponuje dobra strona multimedialna Bleacha, polecam !.

--------------------

Dodane: 24-10-2010 18:44
#HEROSPOL - user - 20%
Hmmm jako, że nie przepadam za tasiemcami bo najzwyczajniej nie mam czasu żeby nadrobić wszystkie odcinki i być na bieżąco zaproponuje krótka serie którą każdy powinien już znać a jeśli nie to wasza strona by im w tym pomogła. A mianowicie Code Geass. Nie spotkałem się jak dotąd z równie świetnym anime. Innym tytułem, który jest wart uwagi to niewątpliwie Rainbow. Te 2 tytuły to perełki które powinny być na tej stronie ;) . To tyle ;) :)

PS Zapomniałem o FMA najlepiej 2 seriach gdyż 2 zbyt pobieżnie traktuje początkowe wątki (1 seria mile widziana z lektorem ;) ).

--------------------
Dodane: 24-10-2010 18:45
#by_black - systemadmin - max%
Wersje RAW anime, które kilka razy się powtórzą napewno wrzucimy, zaś o wersji napisami zaczniemy myśleć wówczas kiedy uzbiera się spora ilość głosów jednego tytułu :)

--------------------
Dodane: 24-10-2010 18:51
#Aero - user - 90%
Może FMA albo OP.Któreś z tych dwóch anime na pewno musicie wybrać :) .Jeśli już któreś zostało by wybrane to radzę najpierw zająć się FMA,bo ma ono niewiele odcinków i szybko można się z tym uporać.Zaś OP to dłuuuga robota ;) .

--------------------
Dodane: 24-10-2010 19:08
#Pepe - user - max%
A ja mógłbym zaproponować Haibane Renmei . W przeciwieństwie do poprzedników polecam krótkie bo 12 odcinkowe anime ale świetne :) To popularna strona więc fajnie by było jakby pojawił się tutaj ten tytuł bo anime jest bardzo dobre a szerzej mało znane albo w ogóle nie znane .
Pozdro .

--------------------
iSayumi
Dodane: 24-10-2010 19:19
Ja bym proponował anime Saint Seiya i anime Katekyo Hitman Reborn (te 2 anime wyszły w całości, więc nie powinnooo być problemu ze znalezieniem, jeśli chodzi o Katekyo Hitman Reborn to wiem skąd pobrać wszystkie odcinki RAW).

Dodane: 24-10-2010 19:38
#arokaz - user - 0%
bardzo bym się ucieszył gdybyście dodali do strefy plików fullmetal alchemist z polskim lektorem. Nigdy tego nie oglądałem a słyszałem że ciekawe jest. Jeszcze chciałbym "kawaler miecza" również z polskim lektorem. To tyle

Dodane: 24-10-2010 19:44 - Edytowane przez JCD dnia 24-10-2010 19:46
#JCD - user - max%
HEROSPOL napisał/a:
A mianowicie Code Geass. Nie spotkałem się jak dotąd z równie świetnym anime. Innym tytułem, który jest wart uwagi to niewątpliwie Rainbow. Te 2 tytuły to perełki które powinny być na tej stronie ;) . To tyle ;) :)

Ile osób tyle głosów praktycznie :p Ale ja chciałbym się podpisać pod tą oto wypowiedzą :)

--------------------

Dodane: 24-10-2010 19:47
#kaszi5 - user - 30%
Mi się oczywiście nasuwa Bleach.Dziwię się że jeszcze nie ma tego anime z napisami w dobrej jakości.Oprócz tego Slayers,Dr.Slump,Soul Hunter i Fullmetal Alchemist.

Dodane: 24-10-2010 19:55
#PainGodd - user - 20%
arokaz napisał/a:
bardzo bym się ucieszył gdybyście dodali do strefy plików fullmetal alchemist z polskim lektorem. Nigdy tego nie oglądałem a słyszałem że ciekawe jest. Jeszcze chciałbym "kawaler miecza" również z polskim lektorem. To tyle

Tez się pod tą podpisuje :d

Dodane: 24-10-2010 20:25 - Edytowane przez Mystic Gokar dnia 24-10-2010 20:25
Ja bym proponował beyblade, choć 1 seria już jest po polsku, lecz 2 następne nie były emitowane w polsce V-FORCE i G-REVOLUTION, albo YU-GI-OH

Dodane: 24-10-2010 20:26
#owerfull - user - max%
Ja polecam Fullmetal Alchemist :p .Nic innego mi się nie nasuwa,no może jeszcze One Piece ale to jest bardzo długie :) .Co do Rainbow to też można byłoby dodać :) .Niech ludzie zaczną poznawać inne anime niż tylko DB :p .

--------------------

http://www.youtube.com/watch?v=citzRjwk-sQ
Dodane: 24-10-2010 20:33 - Edytowane przez olek_mi dnia 24-10-2010 21:03
#Aero - user - 90%
A właśnie zapomniałem o Bleach'u. Można również zacząć "wrzucać" te anime w jakiejś dobrej jakości, dzięki temu Bleach stanie się trochę bardziej popularny na forum i nie tylko.

Edit #olek_mi: http://npolska.ne...nki/bleach odcinki 250+ są w HD, reszta avi 480p. Myślę, że to już optymalna opcja, bo starsze odcinki są trudne do pobrania w wyższej jakości.

--------------------
Dodane: 25-10-2010 15:39 - Edytowane przez Blade69 dnia 25-10-2010 15:54
#Blade69 - user - 50%
ja bym proponowal wrzucic jakies starsze i mniej znane mlodym fanom anime produkcje. do tego sa one ktotsze wiec mniej miejsca na serwerze wymagaja. ze sej strony jak dostane teks to angielsku to na polski moge przetlumaczyc ;) bezposrenio z japonskiego to sie nie podejme bo nie umiem nic XD
na chwile obecna mam 3 propozycje:

Hellsing OVA- 7 czesci juz wyszlo jak dobrze pamietam i jeszcze jakies maja wyjsc.

Slayers - swietne, jednak dosc stare anime, jak dla mnie jedna z obowiazkowych pozycji dla fanow.

Berserk - chyba na kreskowki.fani.pl jest ale nie zaszkodzi tu wrzucic. Rowniez dosc stare, cos dla ludzi lubiacych bardziej mroczne klimaty :)

do tych ewentualnie mozna by dodac Soul Huntera- na kreskowki.fani jest z lektorem wiec tutaj moglby byc z napisami bo nie kazdy lubi lektora :)
Jak sobie cos przypomne to dopisze pozniej.

oczywiscie wiadomo ze mozna dodac np Bleacha, One Piece czy Full Metal Alhemist, itp, itd. ale to jest dosc popularne i dlatego mysle, ze nie ma problemow z dostepem do nich dlatego warto zajac sie mniej znanymi, a wartosciowymi pozycjami.

Edit down:
a no rzeczywiscie XD jakos mi umknelo. A co sadzisz o tych 3 co wymienilem?

--------------------
"(..)on zapytał mnie z miejsca: Jakie ma pan zdanie?
-Sprawiedliwość i prawda to jest dla mnie wszystko
usłyszałem odpowiedź: Odejdź ekstremisto!"

Dodane: 25-10-2010 15:50
#owerfull - user - max%
Blade69 napisał/a:
ja bym proponowal wrzucic jakies starsze i mniej znane mlodym fanom anime produkcje. do tego sa one ktotsze wiec mniej miejsca na serwerze wymagaja. ze sej strony jak dostane teks to angielsku to na polski moge przetlumaczyc ;) bezposrenio z japonskiego to sie nie podejme bo nie umiem nic XD
na chwile obecna mam 3 propozycje:

Hellsing OVA- 7 czesci juz wyszlo jak dobrze pamietam i jeszcze jakies maja wyjsc.

Slayers - swietne, jednak dosc stare anime, jak dla mnie jedna z obowiazkowych pozycji dla fanow.

Berserk - chyba na kreskowki.fani.pl jest ale nie zaszkodzi tu wrzucic. Rowniez dosc stare, cos dla ludzi lubiacych bardziej mroczne klimaty :)

do tych ewentualnie mozna by dodac Soul Huntera- na kreskowki.fani jest z lektorem wiec tutaj moglby byc z napisami bo nie kazdy lubi lektora :)
Jak sobie cos przypomne to dopisze pozniej.

oczywiscie wiadomo ze mozna dodac np Bleacha, One Piece czy Full Metal Alhemist, itp, itd. ale to jest dosc popularne i dlatego mysle, ze nie ma problemow z dostepem do nich dlatego warto zajac sie mniej znanymi, a wartosciowymi pozycjami.

Przecież Bleach już jest [yyy] Co do FMA się zgadzam bo tasiemcem nie jest ale co do One Piece to według mnie zły pomysł.

--------------------

http://www.youtube.com/watch?v=citzRjwk-sQ
Dodane: 25-10-2010 15:55
#Pepe - user - max%
Są dwie wielkie strony które zajmują się One Piece więc ludzie się nie opłaca . Pomyślcie trochę nim dacie jakąś propozycję bo rzucać tytuły na prawo i lewo to każdy potrafi a robić to nie ma komu . Ja np. pomyślałem, napisałem co moim zdaniem mogłoby się pojawić i za kilka godzin było w strefie plików <skromny> .

--------------------
iSayumi
Dodane: 25-10-2010 18:00
#Ippo - user - 80%
Ja może zaproponuję Hajime no Ippo. Ma średnią ilość odcinków i jest naprawdę dobre polecam każdemu. Sportowe anime może nie jest dla wszystkich, ale warto zainteresować się tym tytułem :) .

--------------------
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online