Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 12:53
OnLine: 29, statystyki
index > Hydepark
Temat: Uzębienie
Dodane: 13-06-2009 13:45
#Blade - user - max%
Zęby mam wszystkie i na swoim miejscu :) Aby jeden ten kieł na dole trochę mi się ułamał ale to z 2 lata temu. Są w miarę białe i staram się codziennie je myc. Chociaż jeszcze mam jeden problem z zębem w którym kiedyś zrobiła się niezła dziura a pomimo zabląbowania ciągle mi coś się z nim dzieje i czasem ( ze 2 razy na pól roku) dziąsło mi tam puchnie ale jak nie jem słodyczy i uważam na niego to zaraz to mija.

--------------------
Dodane: 04-02-2010 22:15
#olek_mi - user - max%
Stałymi zębami cieszę się już od 7 roku życia :d . Mleczne stosunkowo szybko mi wypadły, ale jakoś zbytnio się tym nie przejąłem. Do dentysty chodziłem zawsze często, bo miałem kiedyś jedynki połamane i trzeba było je kontrolować. Teraz nie mam z tym problemów, ani z bólem innych ząbków, więc odwiedzać stomatologa nie muszę :d .

--------------------

Tam gdzie mądry jest za głupi, potrzeba geniusza
Robię wszystko, żeby nie robić nic xD
Dodane: 05-02-2010 15:59
Przez pewien czas musiałem chodzić do dentysty bo trochę zaniedbałem swoje zęby. Teraz jest wszystko w porządku i nie mam się co obawiać o swoje zęby. Myję zęby 2 razy dziennie. Pasta której przeważnie używam to Colgate.

Dodane: 05-02-2010 16:04
Mam 29 zębów xDD Bo mi się trzy ósemki jeszcze nie wyrznęły :p I trochę plomb też mam od pewnego czasu ;p Staram się chodzić regularnie do dentysty, ale jeśli robi mi się jakaś dziura, to od razu biorę znieczulenie przy borowaniu, ten ból jest dla mnie niestety okropny. Muszę niedługo iść, żeby kamień usunąć :p

--------------------

"Wolę być nienawidzony za to, kim jestem, niż kochany za to, kim nie jestem." - Kurt Cobain
Dodane: 05-02-2010 16:16
#Pepe - user - max%
Mam dwie plomby w zębach na końcu,bo nabyłem dziury za dzieciaka . Kiedyś też musieli mi spiłować kła,bo jak to pani dentystka powiedziała "zmieniasz się w wilka " :d Pierwsze co wtedy pomyślałem to "super" hehe.Z 3 lata temu poszedłem na kontrolę i się zaczęło :d Wiercenie,plombowanie i wyrywanie.Dentysta był tak 'fajny' że raz wstrzyknął znieczulenie w nie te miejsce co nie trzeba i w efekcie zrobił to drugi raz i byłem nieźle opuchnięty.Ale nie płakałem,bo wtedy nie poszedłem do szkoły :d Ogólnie byłem z 5 razy.Jak powiedział,że wszystko już ok nakazał mi wstawić się na kontrolę za rok.Przytaknąłem,ale nie zjawiłem się oj nie :d Nie chcę już tam iść,jak już to w pilnej sprawie.Zęby myję,ale nie myć też mi się zdarza :d Mam też wrażenie,że moja górna szczęka jest lekko wysunięta,ale zderzaków nosić nie chcę ;] Więc jednym zdaniem,jest dobrze.

--------------------
iSayumi
Dodane: 09-06-2011 21:34
"hej szczoteczko hej szczoteczko (...) żeby zdrowe zęby mieć trzeba tylko chcieć" cóż szczotkowanie nie wystarczy by wszystko było cacy. za małego szkraba kiedy to bawiłem się na wesołym miasteczku zahaczyłem paszczęką o przyrząd i jedynka stała się krótsza o 1 milimetr.

--------------------
Dodane: 23-08-2011 23:58 - Edytowane przez Ahalian dnia 25-09-2011 11:10
#Ahalian - user - 80%
Ja też gołym okiem nie miałem problemów z zębami, ale jak wpadłem do dentysty i jak mi powiedziała, że mam 12 zębów do leczenia to mi się w portfelu pusto zrobiło. Jak 600 zł wydałem na same zęby. Teraz myję 2 razy dziennie i mam zdrowe XD A i jeszcze wybieliłem to już wql. XD Prawie ciągle słyszę że mam bielutkie ząbki :p PP Jak się ma zdrowe zęby to się ich nie myje, a jak już są popsute i bolą to myjecie nawet i po 4 razy dziennie.

--------------------
Dodane: 24-08-2011 00:09
#Tomskii - user - 40%
Dużo mam zaplombowanych po uczęszczaniu do dentysty w podstawówce i jak na razie nie mam problemów z nimi. Póki mam darmowego jeszcze w gimn muszę korzystać. Białe też dosyć są. Tylko górną, prawą dwójkę mam krzywą, przez nie noszenie aparatu :( . Jeszcze nie mam dolnej lewej trójki, bo musieli mi ją wyciąć [skrzywiony] . I teraz zębiska się przesunęły i wyglądam jakbym miał zerówkę xD. A tak to niby mam najładniejsze zęby w rodzinie :p .

Dodane: 24-08-2011 00:10
#Bociak - user - max%
Mam podobno zjechane 4 zęby. xD Co z nimi niby robiłem, jeżeli zawsze zęby myłem? Dziwi mnie to, ale dentysta aż tak nie boli. Mam już ustaloną wizytę i pocznę rehabilitację moich złotych.

--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 13-09-2011 03:27
#blade81 - user - 80%
Daaawno nie byłem u dentysty, wypadałoby zajrzeć heh. Nie narzekam na żadne bóle, wyglądają ok, nie są super białe, ale niestety nigdy nie mogłem tego zwalczyć i chyba sobie wybielę. Na pewno będę teraz dbał o nie lepiej, po oczach nie chcę nic już stracić....

--------------------
Dodane: 14-09-2011 18:36
Ja myję moje kły 2 razy dziennie i nie mam z nimi większych problemów :) Czasami tylko jak zjem za dużo słodyczy to czasem mnie któryś zaboli :)

Dodane: 14-09-2011 20:39
EnergyOfMonster napisał/a:
Ja myję moje kły 2 razy dziennie i nie mam z nimi większych problemów :) Czasami tylko jak zjem za dużo słodyczy to czasem mnie któryś zaboli :)

Ja zębów nie myje i mnie nie bolą. Oczywiście zdarza się od czasu do czasu umyć ale to tak od święta :)

--------------------

"Człowiek uczy się całe życie a umiera głupi"

Dodane: 14-09-2011 20:46
#Bociak - user - max%
Nie narzekasz przypadkiem na nieświeży oddech? xD Nic nie sugerując polecam szczoteczkę, gdyż ich przyszłość jest dość niepewna.

--------------------

Dodane: 14-09-2011 20:50
Bociak napisał/a:
Nie narzekasz przypadkiem na nieświeży oddech? xD Nic nie sugerując polecam szczoteczkę, gdyż ich przyszłość jest dość niepewna.

Nie narzekam :) . Istnieje jeszcze coś takiego jak guma do żucia. Wole ją niż tracić kilka minut.

--------------------

Dodane: 14-09-2011 21:25
#Bociak - user - max%
Kilka minut? xD Zęby myje się ledwo dwie czy trzy, a nie 10. Poza tym guma do żucia podtrzymuje jedynie świeży oddech, a w jamie ustnej bóg wie co się tworzy. :p

--------------------

Dodane: 15-09-2011 21:14
Bociak napisał/a:
Kilka minut? xD Zęby myje się ledwo dwie czy trzy, a nie 10. Poza tym guma do żucia podtrzymuje jedynie świeży oddech, a w jamie ustnej bóg wie co się tworzy. :p

Mniejsza o to że kilka minut ale policz sobie ile to zajmuje przez cały życie, co dopiero jak myjesz zęby kilka razy dziennie :o

--------------------

Dodane: 21-09-2011 19:37
#owerfull - user - max%
900 godzin jeśli będziemy myli zęby codziennie przez trzy minuty i tak przez równe 50 lat, niezły wynik, co nie :) ?.O zęby staram się dbać, myję rano, potem po obiedzie i wreszcie po kolacji, czyli przed spaniem.Ale czasem zdarzy mi się umyć i raz czy dwa na dzień, jak nie mam czasu :p .A ile myję zęby ?, hmm..jakieś 3-4 minuty, raz myłem z 7 xD.

--------------------

http://www.youtube.com/watch?v=citzRjwk-sQ
Dodane: 22-09-2011 21:24 - Edytowane przez Bociak dnia 22-09-2011 21:24
#Bociak - user - max%
Mniejsza o to że kilka minut ale policz sobie ile to zajmuje przez cały życie, co dopiero jak myjesz zęby kilka razy dziennie :o

W głębi serca, to chciałbym się postawić za twoją ideą. Szkoła, praca zabiera nam ileż życia, tylko płakać.

--------------------

Dodane: 24-09-2011 08:57
Bociak napisał/a:

W głębi serca, to chciałbym się postawić za twoją ideą. Szkoła, praca zabiera nam ileż życia, tylko płakać.

Dlatego nie myj zębów i zostań ninja xD

--------------------

Dodane: 25-09-2011 11:11
#Ahalian - user - 80%
gohanek16 napisał/a:
EnergyOfMonster napisał/a:

Ja zębów nie myje i mnie nie bolą. Oczywiście zdarza się od czasu do czasu umyć ale to tak od święta :)

To nieźle musi ci walić z ryja XDDD !

--------------------
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online