Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 12:53
OnLine: 29, statystyki
index > Sport, Motoryzacja
Temat: Tenis stołowy
Dodane: 13-09-2008 19:17 - Edytowane przez by_black dnia 25-02-2012 11:16
#Napojasz - user - 90%
Wszystkiego można nauczyć się z czasem. Mówi się, że człowiek został stworzony do czegoś, jedni grają w piłkę drudzy w siatkę i nie raz słyszałem, jak ktoś stwierdził, że dany zawodnik dostał "Dar od Boga". To czego nie mamy jakby zapisanego w "genach" to można nadrobić ciężką i wytrwałą pracą, lecz rekreacyjnie można pograć w "Pingla" zawsze i może to zrobić każdy ale jeżeli to ma być nasz zawód to trzeba jak we wszystkim zacząć bardzo wcześnie i trenować do dziecka, żeby mieć jakieś dobre efekty w przyszłości.

--------------------

Piękna kobieta podoba się oczom, dobra kobieta - sercu. Pierwsza jest klejnotem, druga - skarbem
Dodane: 21-09-2008 19:16
#enigma - user - max%
Tytuł tematu trochę mnie zdziwił, ponieważ tenis stołowy nie jest jakimś mega trudnym sportem więc myślę że jest on dla każdego. Osobiście gram niekiedy w tenisa i jestem nawet dobry, chodź teraz straciłem pewnie wprawę xD parę lat temu to byłem niezły, parę wygranych turnieji mam na swoim kącie, głównie to miastowe, chodź raz tam zająłem chyba 2 miejsce w województwie z czego jestem niezmiernie dumny. Myślę że każdy który naprawdę chce nauczyć sie w to grać, jest w stanie opanować podstawy w nie długim czasie, potem to tylko wyrobienie swojego stylu i dokształcać go. Uważam że sport jest świetny, pomimo sprawia wrażenie śmiesznego. Gdy tak oglądam jakieś mecze na skalę światową, tam to się dopiero dzieje, co oni potrafią zrobić i jakie piłki odebrać to po prostu genialne. Ogółem ciekawy sport, szczególnie kiedy się w niego gra.
Pozdro!

Dodane: 29-09-2008 15:56
#C@rL - user - 100%
Tenis stołowy uważam za banalny sport, w którym każdy może się jakoś sprawdzić. Każdy może zakupić sobie paletki, piłeczkę i grać ^^ Także nie jest to sport dla wybranych ;D Czasem gram z kumplem, bądź też siostrą ale nie lubię tego za bardzo... tenis stołowy- dyscyplina nie dla mnie xD Wolę sporty zespołowe, w którym najlepiej się sprawdzam xD

Pozdro all!!!

--------------------
SIEMA FORUM.
Dodane: 29-09-2008 17:25
#wiadro - user - 10%
Szczerze powiedziawszy to nie zgodzę się z tobą C@rL. Po pierwsze za rakietkę zapłaciłem prawie 400 zł ale to jest sprzęt a nie takie "dechy" co idzie dostać w pierwszym lepszym sklepie :p a po drugie od kiedy gram w trzeciej lidze z juniorami co maja po 17-18 lat to nie mogłem wyjść z podziwu jak oni grają a ja myślałem że dobrze mi idzie :p a tu co... Jednak zacząłem więcej i intensywniej ćwiczyć i mam nadzieje że kiedyś im dorównam. To by było na tyle jeśli chodzi o takie bardziej "zawodowe" granie a jeśli o takie rekreacyjne no to moim zdaniem każdy morze sobie poodbijać :p

Dodane: 29-09-2008 18:00
#Macias - user - max%
No ja jak chodziłem po podstawówki to bardzo lubiłem grac w ping-ponga. Wtedy całkiem nieźle mi szło i ogrywałem kolegów. To bardzo fajny sport. Teraz już właściwie w ogóle nie gram, więc osłabłem i nie gram jak należy. Czasem na Wf-ie czy tam kolonii czasem popykam, ale jakimś wielkim mistrzem nie jestem. Jednak na ten sport sporo się wykosztowałem. Moją pierwszą porządną paletką była Stiga za jakieś 40zł, na której się nauczyłem grać. Jak już w grze nabrałem nieco ogłady to zainwestowałem w Butterfly'a za ponad 200zł. To było dopiero sprzęcicho... całkiem nieźle na tym śmigałem, jednak ta paletka uległa wypadkowi i rozłamała się na pół. Już potem się nie chciałem wykosztowywać tak jak na tego Butterfly'a i kupiłem fajną ale nie tak drogą paletkę Stigę Energy z dwoma gwiazdeczkami (bardzo piękną) za ponad 100zł. Od tamtej pory nie grałem tak dużo, a poszanowany sprzęt mam do dzisiaj. Tenis stołowy wcale nie jest łatwym sportem, jak niektórzy uważają. Żeby grac dobrze trzeba naprawdę sporo trenować. Aby osiągać sukcesy trzeba nieustannie nad sobą pracować, a do tego przydał by się pewnie talent, którego zapewne mi w tej dziedzinie zabrakło. Pozdrawiam.

--------------------
Dodane: 29-09-2008 18:03
#C@rL - user - 100%
Po pierwsze za rakietkę zapłaciłem prawie 400 zł ale to jest sprzęt a nie takie "dechy" co idzie dostać w pierwszym lepszym sklepie :p

No ja wiem... ale rakietka dajmy na to za 50 zł zaspokoi każdego amatora... Ty nie jesteś już amatorem, jesteś prawie jak profesjonalista, dlatego potrzebny ci jest lepszy, droższy sprzęt xD

Pozdro all!!

--------------------
SIEMA FORUM.
Dodane: 29-09-2008 18:51
#wiadro - user - 10%
Ze mnie taki profesjonalista jak ... no właśnie nie wiem kto xD ale na pewno nie profesjonalista może lepiej powiedzieć średnio zaawansowany amator :p

Dodane: 29-09-2008 19:48
#animka - user - 50%
Skoro wszystkiego można się wyuczyć to gry w tenis stołowy także [szeroki] [szeroki] [szeroki] tylko że trzeba trenować przede wszystkim refleks.
A czy tenis stołowy jest dla wybranych?? Raczej bym sie z tym nie zgodziła. No chyba że ma się zamiar brac udział w jakiś zawodach no to wtedy inna sprawa.
Ja lubie grac w ping-ponga, ale tylko na w-fie bo sa wtedy niezłe zbity ;) ;) ;) ;) ;) Cały czas się z kolezankami śmiejemy, więc za dużo się nie nagramy. Ale i tak nasz gość już na to nie zwraca uwagi [oczy] [oczy] śmieje się z nami.

Dodane: 30-09-2008 08:24
#Kaziu - user - 30%
Dajcie spokój xDD Sport jak sport xDD My się jednak śmiejemy z wfisty u nas, że prowadzi sks ping-ponga xDDD, chyba wiadomo dlaczego? xDD Ale teraz już bez śmiechu :d . Tak jak mówiłem, sport jak sport. Jednemu się podoba, to a drugiemu coś innego. I tak jak mówiła #animka. Jeżeli dobrze to wyćwiczymy, to otworzą się przed nami wrota do pięknej gry jaką jest pen... Oj przepraszam xDD tenis stołowy :) .

Pozdro xDD

Dodane: 30-09-2008 10:26
#by_black - systemadmin - max%
Ja swego czasu lubiłem po uprawiać ten sport, nawet dość często ponieważ miałem w domu duży stół, który porozstawianiu był do tego idealny, poza szkołą i domem często też grałem u mojej mamy w pracy :) Tak więc amatorsko, ale grałem w pingponga dość często :) Zdecydowanie jest to sport dla każdego człowieka, bo nie ma w nim nadzwyczaj trudnego, a może umilić czas :)

--------------------
Dodane: 30-09-2008 17:15
#Abstr@ct - user - 60%
Dziwne pytanie...Sport jak sport i każdy może sobie w niego zagrać.Ja osobiście nie lubię ping-ponga,wolę inne sporty.Jak w każdym sporcie trzeba trochę poćwiczyć by w końcu coś porządnie nam wychodziło...Akurat w tym sporcie najważniejszy jest refleks.
Ja osobiście grałem jakiś czas w ping-ponga,i nawet dobrze mi szło,ale po jakimś czasie mi się znudziło...to po prostu nie jest sport dla mnie.

Dodane: 12-06-2009 17:26
#malpex - user - max%
Niezgadzam sie z tym ze tenis stołowy to prosty i banalny sport jezeli tak uwazacie to chyba nigdy nie graliscie z kims kto potrafi grac. Ja trenowalem pingla 2 lata w klubie. Naprawde trudno osiagnac dobre rezultaty zreszta jak w kazdym sporcie moze nie biega sie tam cały czas za piłka choc nie takie partie sie grało ale po 2 godzinkach grania naprawde nogi daja znac i mozna sie zmeczyc. Na moim uniwerku trenuje reprezentantka polski i poswiecila na to prawie całe zycie aby osiagnac takie efekty. pzdr

--------------------

-------------------------------

Dodane: 12-06-2009 18:12
#Rocky - user - 90%
Bardzo lubię Ping Ponga :d Nie jestem mistrzem, ale lubię w to grać. I wbrew pozorom ta gra wcale do łatwych nie należy... trzeba mieć wyczucie, refleks i być bardzo zręczny :)
Pozdrawiam :p

--------------------
nie odpowiadam za siebie z wtedy
Dodane: 12-06-2009 18:29
#florek26 - user - 20%
Ja kiedyś grałem w tenisa stołowego, ale teraz uważam to trochę za nudny sport. Wiem, że jest ciężki do nauczenia. Żeby grać naprawdę dobrze, trzeba poświęcić na to naprawdę dużo czasu. Kiedyś mi się to podobało, lecz teraz myślę, że to nie dla mnie. Ja z całą pewnością wolę siatkówkę :d .

Dodane: 12-06-2009 18:46
#C@rL - user - 100%
Ja od pewnego czasu odwiedzając mojego kuzyna (jego rodzinę itd.) zacząłem grać więcej w tenisa ;P Kuzyn ma stół a także rodzinę, która reprezentuje jakiś tam poziom (moja też nie jest taka zła - aby wygrać z ojcem muszę się namęczyć xD). Tak więc moje umiejętności jeśli chodzi o tą grę to ostatnio wzrosły xDDD

--------------------
SIEMA FORUM.
Dodane: 12-06-2009 18:50
#Bociak - user - max%
Ja tam w każdym sporcie jestem do dupy xD. Ale cóż za to mam beat box. Jeśli chodzi o tenis stołowy, tak zwany "pingiel" też jestem cienki. Piłka mi wypada i tak w kółko. Ale mimo tego to nawet przyjemne zajęcie.

--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 12-06-2009 19:19
#Darknes - user - max%
No do pinga to mam dwie lewe ręce xD ale jakbym ciągle trenował to bym się na pewno nauczył dobrze grać, jednak są takie osoby, które grając pierwszy raz są lepsze od tych co mają już pewne doświadczenie. Ja miałem tak z piłką :p byłem dość dobry bez żadnych treningów, potem trenowałem i byłem jeszcze lepszy a potem jakoś tak mi się znudziło i przestałem trenować i strasznie mało kopałem w piłkę, kiedyś to codziennie po 2-3 godziny a teraz to tak raz w tygodniu albo i rzadziej tak z 1h tylko i powiem że trochę forma mi spadła i chociaż znam zwody to nie mam szans z niektórymi szybko biegaczami xDD no po prostu nie mogę ich dogonić xDD jak się chce coś osiągnąć w sporcie to trzeba trenować nie zależnie od tego czy ty miałeś jakiś talent od samego początku czy nie, bo dzięki treningowi można być zawodowcem lepszym od innych.

--------------------

Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL
Dodane: 12-06-2009 22:46
#Dexteros - user - 80%
Ha! Kiedys sie amatorsko młóciło na siłowni :d Nawet nawet już wychodziło, ale kumplowi cos sie odwidziało grać, przerwa, później jakoś nikt nie był chętny i tak sie skończyła przygoda z pingiem pongiem.

--------------------
"whatever doesn't kill you simply makes you... stranger."
Dodane: 12-06-2009 23:14
#Plastus - user - max%
Ja w tenisa stołowego grałem bardzo mało, nigdy mnie to nie pociagało i raczej już nie będzie ponieważ nudzie mnie to i tyle. Ale sport jako tako, latwy do nauki i jak najbardziej dla każdego.

Dodane: 12-06-2009 23:22
#Pavlo84 - user - 60%
Kiedyś jak miałem okazję to grałem w tego ping ponga bardzo mi się to podobało :) jednak na dzień dzisiejszy z braku możliwości już w niego nie gram :( a z miłą chęcią bym sobie z kimś w niego popykał bo to bardzo fajna gra jest :d

--------------------
Idź do wuja !!! xD
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online