Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 12:50
OnLine: 140, statystyki
index > Manga i Anime > Soul Eater
Temat: Soul Eater
Dodane: 28-10-2011 15:11
Świetna seria shonenowo-komediowa. Na początku klimat, pewne założenia, jak i ogólnie świat SE może trochę drażnić, ale bardzo szybko się do niego przekonałem i zapewnił mi wiele godzin przyjemności. Najbardziej wyróżniającym się elementem serii jest oczywiście humor - bohaterowie są nim wprost przesiąknięci, nawet podczas walki nie brak na ogół komedii (i to mi sie bardzo podobało, dlatego też mam pewien niedosyt jeśli chodzi o walke z Kishinem). Fabuła nie jest majstersztykiem, co więcej, nie dowiadujemy się do końca jakież to kłamstwa Shinigamiego Kishin miał na myśli, ale w tym shonenie to nie fabuła jest najważniejsza, stanowi ona tylko tło dla bardzo wyrazistych bohaterów, którzy zapadają w pamiec i nie sposób ich nie lubić.

Dodane: 10-11-2011 22:37 - Edytowane przez Esey dnia 10-11-2011 22:38
#Esey - user - 80%
To anime uwielbiam z wielu powodów, nie męczy, bo nie ma tryliona odcinków i nie ciągnie się w nieskończoność, ma świeżą grafikę, znakomity humor, dobre openingi, dobrze zarysowane postaci, i ten klimat, aah! Cudo. Anime wspaniałe żeby oderwać się choć na chwilę od życia codziennego, żałuję tylko, że skończyło się w ten, a nie inny sposób, będzie seria druga? Z tego co wiem, to manga chyba inaczej się miała do anime, a raczej na odwrót, więc to coś jak z Fullmetal Alchemist, może później zrobią Soul Eater Brotherhood, przez was teraz mam ochotę na mangę Soul Eater... Jak dla mnie anime super i chciałbym zobaczyć całość na podstawie mangi, za która i tak się wezmę.

Dodane: 01-02-2012 15:38
#Byczusia - user - 80%
Soul Eater? Bardzo mi się podobało to anime. Sporo humoru, walki na dosyć wysokim poziomie, świetna muzyka. Pamiętam jak po raz pierwszy zobaczyłam 1 odcinek to pomyślałam, że to będzie jakieś dno typu Bobobo-bo(po grafice), ale obejrzałam i nie żałuję, wręcz przeciwnie, z chęcią niedługo pewnie zrobię sobie powtórkę. To anime pokazuje też rozterki rodzinne:np. rozwód(matka Maki z jej ojcem), córka dręczona przez matkę(Crona), brak rodziny(Black Star). No i jeszcze dobrze ukazana jest tam przyjaźń i współpraca.

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online