Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 12:50
OnLine: 141, statystyki
index > Manga i Anime > Soul Eater
Temat: Soul Eater
Dodane: 27-01-2009 11:34 - Edytowane przez by_black dnia 30-10-2009 16:58
#C@rL - user - 100%
Anime już trochę ma (miechów i epków ^^) ale ja swoją przygodę z tym anime zacząłem dosyć niedawno (w piątek wieczorem xD). Lubię anime o shinigami i ich pracy, więc i to mi się spodobało ^^ Duża dawka humoru, do tego ciekawe walki i fabuła, a po za tym dosyć dobra kreska - to przyciąga widza do tego anime xD

--------------------
SIEMA FORUM.
Dodane: 15-02-2009 22:22
#Ace - user - 60%
Anime jak dla mnie jest świetne. Humor bijący z niego jest świetny jak dla mnie. Moty może nie za oryginalny bo znowu Shinigami ale taki trochę inny te jego 'joł, elo' itd są świetne;d Walki też są fajnie;d Ale i tak moim zdaniem anime to bazuje przede wszystkim na humorze;p

Dodane: 30-10-2009 16:57
#by_black - systemadmin - max%
Jak dla mnie genialne anime, obsadzone w dużej ilości humoru, konkretnej walki i co najważniejsze! O sporym zabarwieniu erotycznym, oj ta Blair czy też siostrzyczki Thompson xD Dosłownie rozbraja mnie Kid The Dead xD Jego obsesja na punkcie symetrii jest powalająca, zaś Black Star i Soul to dwaj debile, którzy z daleka powinni się trzymać xD Jestem dopiero na 34 odcinku ale już mam takiego łacha, że Soul Eater w mojej prywatnej klasyfikacji wskoczył nad Naruto i Dragon Balla :d

--------------------
Dodane: 03-01-2010 12:35
#Ippo - user - 80%
Dziwne że nie wypowiadałem się w tym temacie [oczy]

Soul Eater jest świetnym anime potrafi rozbroić w każdym odcinku :) Kid i jego mania z symetrią jest po prostu boska :p Jest jeszcze Excalibur to jest dopiero beka xDD

Ogólnie lubię to anime do któregoś tam odcinka bo później odcinki mieszały się z fillerami i czytam mangę :)

--------------------
Dodane: 03-01-2010 12:49
Ale i tak nikt nie pobije Shinigamiego, po prostu jego humor powala, shinigami chop!! xD A już nie wspomnę jaki to kozak z niego :d

--------------------
Dodane: 23-01-2010 10:10
Z ecchi to tylko ta Blur i siostry myszalskie takie były xD Zwłaszcza kiedy w mieście zaczęła się walka i one cyckami chyba walczyły xD

--------------------
Dodane: 23-01-2010 12:29 - Edytowane przez Ippo dnia 10-03-2010 23:12
#Ippo - user - 80%
Soul przez Blair stracił chyba najwięcej krwi xDD. To był bardzo trudny przeciwnik dla dwójki bohaterów jak dobrze pamiętam to Maka chyba była kilka razy wkurzona o to jak zachowuje się Blair :p Później wiedźma często gościła w tym anime :p

--------------------
Dodane: 23-01-2010 21:42
Gościła często bo z nimi zamieszkała xD Normalnie rozwaliło mnie wejście Soula, kiedy wbił do jej mieszkania, a ona się kąpała i prosto w jej piersi, cudowne wejście xD

--------------------
Dodane: 25-01-2010 19:38
#Ippo - user - 80%
Za każdym razem jak oglądam tą scenę to umieram ze śmiechu :p

http://www.youtub...oUQbQmxEgI

Macie to samo? :p

--------------------
Dodane: 26-01-2010 21:19
Wiadomo, Soul Eater posiada w sobie masę scen, w których nie idzie się nie śmiać, nawet w tym niesamowicie poważnych sytuacjach jest czasami naprawdę śmiesznie :d

--------------------
Dodane: 06-04-2010 22:56
#malpex - user - max%
Jeszcze nie skńczyłem oglądać tego anime, ale i tak od samego początku mi sie spodobało :d Humor mnie po prostu wbija w glebe, takie smieszne sytuacje w wydawało by sie poważnych momentach, własnie to mi sie tu podoba :d
A dodatkowo sa tu ciekawe walki i wartka akcja xD

--------------------

-------------------------------

Dodane: 21-06-2010 14:55
#Tomson - user - 90%
Najlepszy shonen jaki do tej pory oglądałem (tylko FMA się jakoś możę równać xD). Nie jest długie za co ogromny plus, jest mało fillerów, akcja szybko się toczy, kreska jest dosyć ładna, jest bardzo zabawne, są fajne laski i wiele wiele innych aspektów xD Mam nadzieję, że wyjdzie kontynuacja, bo zostało tam kilka niewyjaśnionych aspektów.

--------------------

[*] dla poległych na polu walki. Zginęli za wolność i na zawsze pozostaną w naszych sercach... 03.03.2011
Dodane: 24-06-2010 13:05
#malpex - user - max%
No to prawda że przydała by sie kolejna część ale nikt nie wie czy coś takiego powstanie. Mangi nie czytałem ale wydaje mi sie ze tam praktycznie nie ma fillerów :p W porównaniu do Bleacha na przykład xD
A humor to jest po prostu nie z tej ziemi ;]

--------------------

-------------------------------

Dodane: 04-07-2010 21:30
#Bociak - user - max%
Jest to niezły shonen, z fajnymi walkami i równie dobrym humorem. Udanym posunięciem było wymieszanie tematów takich jak wiedźmy, shinigami i dusze. Kreska tu występująca również przypadła mi do gustu, tak jak całe to uniwersum. Co do postaci, to jedne lubię bardziej, a inne mniej, jednak wszystkie oceniam pozytywnie. Jedynie odnośnie zakończenia mam lekki niedosyt. Podsumowując, po obejrzeniu Soul Eater uważam, że mile spędziłem swój wolny czas, ale One Piece i FullMetal Alchemist są wyżej w moim rankingu.

--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 09-08-2010 20:28
#Pepe - user - max%
O jeju znowu jestem zmuszony pisać to samo, bo w sumie w " Soul Eater- czy warto oglądnąć ? " wyczerpałem potok słów o tej produkcji :p No cóż , świetny humor, ciekawe ,barwne i oryginalne postaci, super walki szczególnie Black vs Mifune no czego chcieć więcej ? :d Wszystko jest więc dobrze jest .

--------------------
iSayumi
Dodane: 11-10-2010 22:48
No i w końcu wszystkie 51 epizodów wskoczyło do naszej strefy plików :) Jakość HQ, średnia waga epizodów 175-340MB, RAW z napisami ENG, a jutro wrzucę paczkę napisów, idealnie pasujących do tych epizodów :d

--------------------
Dodane: 11-10-2010 22:54
#Pepe - user - max%
No no no czyli kolejna bardzo dobra produkcja rodem z Japonii w strefie plików w zacnej jakości ? To się chwali , gdybym nie oglądał wcześniej to bym pobrał :d No nic następne osoby oglądną bo jest co, świetne anime :)

--------------------
iSayumi
Dodane: 11-10-2010 23:22
Ano pora i przyszła na niego, jeszcze mam w planach wrzucenie dwóch anime, ale tytułów na razie nie zdradzę :p

--------------------
Dodane: 18-12-2010 07:00
#Kevcioo - user - 0%
Ja tak ogolnie sie wypowiem ;)
Tydzien temu zaczalem ogladac Anime i najbardziej to mi kreska sie spodobala (...a szczegolnie ksiezyc i slonce ) ..i opening byl swietny, soundtrack, muzyka i w ogle wszystko bylo swietne w tym anime ;) seria ma taki Halloween'owy klimat i w ogole to jest naprawde wyjatkowa seria, ktora bardzo polubilem. Po obejrzeniu anime, dowiedzialem sie, ze manga nadal trwa, wiec zaczalem czytac mange od nowa... poczatek troche mnie zanudzal, bo juz wiedzialem co i jak, ale jak juz doszedlem do 33 rozdzialu, to juz od tego momentu zaczely sie roznice w fabule miedzy manga a anime, no i wlasnie przeczytalem wszystkie rozdzialy jakie wyszly do tej pory, i byly naprawde swietne... Naprawde polecam wszystkim ktorzy maja czas, a jeszcze sie nie zapoznali z ta seria ;) Naprawde warto ;)

Ps. Czy wie ktos czemu zakanczyli anime na swoj sposob??... czyzby byla slaba ogladalnosc, w co watpie, bo naprawde nie widze zadnej wady w tym anime, jedynie koniec byl tragiczny ..a dokladniej od 35 odcinka zaczeli robic po swojemu te serie... (szczerze wolalbym, by byla kontynuacja od 35 odcinka, bo od 35 odcinka anime zaczelo byc inne i szlo w strone zakonczenia, a tak by mogli isc w strone mangi ) I szkoda, ze manga wychodzi tak wolno tylko co miesiac i szkoda ze ma tak malo stron... ma 7 lat juz prawie 8 a jest taka krotka ...szkoda :(

Dodane: 20-10-2011 17:03
#kogut23 - user - 10%
Kreska super,dużo humoru, ciekawi bohaterowie,fantastycne historie,chohlik i dużo by tu wymieniać.Oczywiście,że Kid rozwala kiedy wymięka jak coś jest asymetryczne.Black Star,który chce przewyżsyć Boga,Soul fantastyczna kosa,Maka wykorzystująca tatuśa.Jednym słowem fantastyczne.

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online