Dodane: 27-01-2009 16:56
Ale nie macie napisanej jeszcze jednej rzeczy do odblokowania. A mianowicie postaci w Data Center. Żeby Przywołać postać trzeba wpisać ciagi znaków a tych postaci jest 14 chyba...
--------------------
Don Adriano thatz me

Dodane: 28-01-2009 23:08
ciekawe jakie to postacie ... wogole to prawda co mowisz ??? bo cos mi sie wierzyć nie chce ... wie ktoś coś na ten temat czy to tylko bujda jakaś ... (?)
--------------------

Dodane: 29-01-2009 17:33
gra jest po prostu super !!!!!!!

Dodane: 29-01-2009 18:28
http://pl.youtube...re=related Oto link z filmikiem do odblokowania postaci w data center. Można odblokować tam 14 postaci. W filmikach są kody do wszystkich postaci z gry. Kody wpisujecie wchodzac do data center i password input screen. Oczywiscie sami sobie wybieracie postać jaka chcecie ulepszyć (max 14). Po ulepszeniu wchodzimy w walkę i przechodzimy do wyboru postaci. Wchodzimy w komputerek, który jest powyzej goku (early) i tam beda nasze ulepszone postacie. Ulepszenia daja wiecej zycia mamy wtedy chyba 6 kresek, szybkie ladowanie, obrone, lepszy atak na pięści. No i oczywiscie fale i wszelkiego rodzaju ataki sa o wiele lepsze.
Mysle, że tym postem rozwiałem wszelkie watpliwości. Życze miłej zabawy

Pozdro.
Jesli ktos nie wie jak wezwać czerwonego smoka to zaraz wytlumacze jak to zrobic. Otoż kiedy mamy zebranych siedem kulwchodzimy w shenron'a. Pojawi nam sie nameczański albo ziemski smok. Niezależnie od tego wybieramy sobie 3 lub 1 zyczenie w zaleznosci od smoka. Po wybraniu zyczenia(eń) wyswietli nam sie okno z zapisem stanu gry. wybieramy opcję abort saving i klikamy na yes. Nastepnie wchodzimy do options i klikamy na load game. Po wyjsciu z options znowu bedziemy miec na ekranie 7 smoczych kul. Wchodzimy w shenrona i powinien ukazać sie nam czerwony smok. Jednym z zyczen jest chi-chi i wiele innych rzeczy. Nie wiem czy dobrze wszystko wyjaśniłem. Miałem kiedys filmik z tym ale nie moge teraz tego znaleść. Zbieranie smoczych kul jest latwe wystarczy rozwalac domy w dragon history. Możecie wybrac sobie np. ostatnia walke w cell saga. Future trunks vs. cell1. Aby miec pewnośc że po wygranej walce otrzymamy kule w gornej czesci ekranu na srodku po zburzeniu ktoregos domu powinna pojawic sie kula. Oto link, w którym jest to ukazane:
http://pl.youtube...re=related
--------------------

Dodane: 29-01-2009 21:50
wszystko fajne i elegancko ale czy ktoś odpowie na moje pytanie.
Czy da się ulepszyć jakiego kolwiek bohatera np powiększyć życie (ilość kresek )
wiem że już ktoś pisał o pewnych kolczykach chyba trening genialnego żółwia ale czy komuś się to udało bez wpisywania passwordów do data centrer .Chodzi tylko o podniesienie życia danej jednostce jak to miało miejsc w DBZ BT 2.
--------------------

Dodane: 29-01-2009 22:06
życie podnoszą kolczyki .. hmm nie pamiętam jak sie nazywały dokładnie
jest to kolczyk chyba "King Kai Trenning" i drugi zaraz obok niego coś z genialnym żółwiem ..KinG kai daje wiecej ale tym samym wiecej miejsca zajmuje .. Obydwa kolczyki można otrzymać w sklepie .. wiem że jeden z nich kosztuje 20 000 ... są żółte i znajdują sie prawie na samym dole ... chyba że nie masz ich jeszcze odblokowanych .. bo ja mam już 100% Dragon History ... z resztą jak nadusisz trójkąt to masz opis co i ile daje kolczyk ... a może i zabiera ... ;xD
--------------------

Dodane: 30-01-2009 19:56
dzięki quentin7 zagadza się co do king kaia ale jeszcze nie mam treningu genialnego żółwia ale będę się o nie go strać.Dzięki jeszcze raz
--------------------

Dodane: 30-01-2009 21:46
Ta gra to jest cudo, wogóle Dragon Ball to najlepsze anime. Osobiście grałem w tą gre i podoba mi się chciałbym ją mieć. Ja bym Ci radził żebyś ją kupił moim zdaniem nie stracisz a jeszcze zyskasz z frajdy

Dodane: 30-01-2009 22:18
W tej grze można się transformować podczas walki? Jeżeli tak to ją w niedługim czasie zakupie.

Dodane: 31-01-2009 23:21
Można się transformować i robić fuzje ...
Przepraszam was jeszcze raz ze zadaję pytanie trochę nie z tej kategorii .
Otóż mam problem taki iż nie mogę ustawić avatara, czy mogę liczyć na waszą pomoc.Z góry dzięki
--------------------

Dodane: 01-02-2009 11:55
ironman25 napisał/a:
Przepraszam was jeszcze raz ze zadaję pytanie trochę nie z tej kategorii .
Otóż mam problem taki iż nie mogę ustawić avatara, czy mogę liczyć na waszą pomoc.Z góry dzięki
Nie przepraszaj tylko kieruj takie pytania do administracji, jak ustawić avatar jest w dziale "pomoc".

Dodane: 03-02-2009 18:52
Witam
Nie wiem ktoś jak nagrać moje walki?
Na kompie to jeszcze pikuś ale nie wiem jak to sie robi na konsoli (PS2)

Dodane: 03-02-2009 19:23
Napi dobra stronka, w końcu się dowiedziałem jak parę rzeczy poodkrywać

Ale ja też mam z jedną rzeczą problem i jedno pytanko

Problem to nie rozumiem jak się robi fuzję, bo w Skill List jest opisane, że strzałka np. w lewo żeby z Goku w Vegetto przejść + R3. Niby to powinno być proste, ale w tej podpowiedzi, jest mala strzałka nad analogiem i ona wskazuje jakbym miał wyjąć i wsadzić analoga ewentualnie naciskać go kilka razy, próbuję i albo nie wychodzi albo zamieniam się w inną postać (najczęściej jest to po prostu kolejna forma, tak jakbym samego analoga wcisnął) Może ktoś by mógł to słownie objaśnić, bo z grafu tego nie pojmuję xDD A pytanie to: Dałem max Z Points Brolly'iemu i podczas walki nie widzę żadnych efektów, żadnej różnicy, nie wiem sam xD po co one są? Traci się je, a nie wiem czy przypadkiem nie na darmo

Dzięki z góry za udzielenie pomocy

Dodane: 03-02-2009 19:59
Wampir co do fuzji to masz racje mi się tylko 3 razy udała wziąłem , wtedy w lewo chyba i analog ,albo jednocześnie analog przechyliłem w lewo i się udała ale to miałem szczęście .Jeżeli ulepszyłeś Broliego(moja ulubiona postać

)to po ulepszeniu do siódemki musisz włożyć potara czyli te kolorowe kolczyki no np: ki+3(niebieski) i np style of strong(żółty) albo trening king kai powiększa zycie o 2 kreski (żółty) a dzięki ulepszeniu że dana postać ma 7 to chodzi o to że możesz dawać lepsze kolczyki ,potara czy ulepszenia nazywaj to jak chcesz .
--------------------

Dodane: 04-02-2009 21:34
Siemka wszystkim mam pytanie, która waszym zdaniem jest najlepsza postać a zarazem najszybsza, bo ja osobiście gram nailem.

Dodane: 04-02-2009 23:29
# Wampir też miałem niemały kłopot z fuzją.Chodzi o to,by strzałkę i analog chwilę przytrzymać wciśnięte.
# mayroes,według mnie najlepszy jest Gogeta SSJ4.Jednak najbardziej lubię grać F. Gohanem.Ewentualnie spróbuj Kid Buu.

Dodane: 05-02-2009 16:35
Hymm te 3 postacie które wymieniłeś są bardzo siężne, jednak zostane przy swojej postaci jednak dzięki za propozycje, a jeszcze taka kwestia, a więc gramy chłopakami turnieje i każdy z nas ma spore umiejętności jednak ja nie potrafię robić jednej rzeczy która się bardzo przydaje, a chodzi mi konkretnie o bardzo szybkie 4 lub 5 krotne teleporty, czy ktos zna ten kombos?

Dodane: 06-02-2009 13:14
hmmm napisze jakie ja znam teleporty podczas walki .Najpierw ładujesz się na maxa i walisz 4 razy przytrzymaj kwadrat potem trójkąt kwadrat trójkąt ... i aż tak przez 7 - 8 uderzeń a na końcu wciśnij kółko .Drugi teleport to raz uderzasz kwadrat i szybko kółko np w lewo (kółko+lewo) i tak cały czas tzn jakieś 5 razy zależy kim grasz.Następne uderzasz kilka krotnie kwadratem podcinasz potem trójkąt i chyba kwadrat kwadrat+podcięcie+trójkąt+kwadrat z tego co pamięta i jest jeszcze coś co nie dawno odkryłem ale to postaram się potem napisać tzn jak najszybciej .
jeszcze teleportować się można Goku(end) 2 forma instant transmision wciskasz l2+kółko, i kolejna teleportacja to podczas walki wejdź do opcji i poszukaj Kiai Cannon czyli bijesz w przypadku goku(end) 2 forma jeden raz kwadrat przytrzymujesz trójkąt a potem seria kwadrat trójkąt kwadrat trójkąt .To wszystkie jakie teleportacje umiem jeżeli coś ominołem to będę wdzięczny za dopisanie jeszcze paru technik.
Za to moje pytanie do was brzmi jak ulepszacie swoich bohaterów np :
herkules
custom 1
niebieski atak+3 (3)
żółty style of strong (4)
napiszcie parę waszych customów będę wdzięczny
--------------------

Dodane: 06-02-2009 14:02 -
Wampir napisał/a: Problem to nie rozumiem jak się robi fuzję, bo w Skill List jest opisane, że strzałka np. w lewo żeby z Goku w Vegetto przejść + R3. Niby to powinno być proste, ale w tej podpowiedzi, jest mala strzałka nad analogiem i ona wskazuje jakbym miał wyjąć i wsadzić analoga ewentualnie naciskać go kilka razy, próbuję i albo nie wychodzi albo zamieniam się w inną postać (najczęściej jest to po prostu kolejna forma, tak jakbym samego analoga wcisnął) Może ktoś by mógł to słownie objaśnić, bo z grafu tego nie pojmuję xDD Dzięki z góry za udzielenie pomocy
Już Ci mówię na czym to polega ;
Otóż trzeba robić to tak jak na rysunku jest pokazane ,zgadzam sie ,ale do stworzenia fuzji potrzeba nie tylko dobrze to i owo nadusić ..Napisane jest też co jest potrzebne do zrobienia fuzji ...może opiszę Ci fuzje w Vegetto
wybieramy sobie Goku End i Vegete End Ssj2 np...
UWAGA !!!
Jeżeli nie weźmiemy Goku End i Vegety End fuzja W Gogete i Vegeto napewno sie nie powiedzie...
Walczymy sobie Songiem do momentu uzyskania 5 czy tam 4 (nie pamietam) tych niebieskich pasków (chodzi o te dzieki którym można sie ładować na maxA)
Po czym z poziomu Ssj (jeżeli mamy jakiś np ssj2) przemieniamy sie w normalnego bez ssj a robimy to;
JEDNOCZEŚNIE naduszając strzałkę w dół i prawy analog ...
UWAGA !!!
Analog ma być NADUSZONY (nie przechylonY)
Jesteśmy już gotowi do zrobienia fuzji
Teraz gdy już mamy Goku bez ssj
UWAGA !!!
(partner którym w danej chwili nie gramy ,a ma ssj nie musimy przemieniac go w normal ... wystarczy aby bez ssj byl ten kim w danej chwili wywołujemy fuzje)
I Przy 5Mocach KI możemy scalić sie odrazu w SSjVegetto stosując komende; Naduszając analog i równoczesnie strzalke w bok.
Jezeli w normalnego ,bez ssj to też naduszamy anolog i rownoczesnie odpowiednia strzalke ... bez SSj potrzeba 4x mocy KI
Oto cała filozofia ...
powiedzcie czy sie udaje
--------------------

Dodane: 07-02-2009 20:25
Gra jest fajna ogolnie pierwsze wrazenie jak wlaczylem to wow super. Pozniej walki i wszystkie te bajery co tam ma sporo tego jest

Walki tez sa fajne ale troche zamieszanie jest z tymi controlsami
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.