Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 12:49
OnLine: 137, statystyki
index > Nauka, Historia, Filozofia
Temat: Ściągi i ściąganie
Dodane: 23-10-2008 16:35
#Krisu - user - 70%
Ja mam bardzo dobry i rewelacyjny sposób na sprawdziany xD. Otóż zawsze na początku roku ustawiamy sobie krzesła i ławki tak :

http://img260.ima...igazm8.png

To niebieskie to jest ściąga. Ustawiona ona jest tak pod ławką nauczyciela, że ona tego nie widzi, a my tak :d . Najczęściej ta metoda przydaje się do Historii (daty). Ta ściąga jest często kartonem wielkim zapisanym xD. Trochę robiłem ten obrazek w Paint, ale inaczej nie umiałem tego przedstawić xD. Mądrzy na pewno to zrozumieją xDD. To tyle.

Pozdro All

Dodane: 23-10-2008 16:50
#Abstr@ct - user - 60%
Nie korzystam ze ściąg zbyt często,nie są mi potrzebne,najwyżej po to żeby se podnieść ocenę :p ...No bo niektórzy mają ściągi po to "żeby przeżyć",czyli nauczyciel weźmie ściągę i leżą...Ja zawsze ściągę kładę do rękawa lub kieszeni i patrzę na nią gdy nauczyciel nie patrzy.Jeszcze nigdy mnie nie złapali xD...Teraz mam zamiar wypróbować ten sposób...
http://pl.youtube...2Gz0j3dG1I
Myślę,że ta ściąga to już szczyt...Nauczyciel z całą pewnością się nie zorientuje...

Aha mamy taki luksus,że żadko kiedy zabierają kartki jak ściągasz...A czasem Ci coś potem podpowiedzą xD

Dodane: 23-10-2008 17:09
#Konrad - user - 90%
Najlepiej się w pierwszej albo drugiej ławce sciąga jak faceta łazi po klasie a jak nie to karteczka mała między nogi i się pochylasz trzymając się za głowę(wygląda jakby się myślało) a poza tym kto będzie ci TAM zaglądał :p Jest masa sposobów i każdy jest na każdego nauczyciela ja osobiście w ręce trzymam mały świstek i mi tam wystarczy ale to na kartkówki i sprawdziany :p

Dodane: 23-10-2008 17:32 - Edytowane przez Karolex dnia 18-11-2009 19:32
#Karolex - user - 90%
Ja nie wiem. Kiepsko u mnie z tym ściąganiem. Zawsze mam na każdym sprawdzianie podpowiedź pisemną, po to aby sprawdzić czy dobrze napisałem. Ale zawsze jakoś stchórzę. Nie wiem dlaczego. Nauczyciel mnie obserwuje, boję się wpadki? To jest za duże ryzyko. A jak już uda mi się zerżnąć to zazwyczaj nie za dużo, bo mam na ściądze multum informacji drobnym maczkiem, a sam w realu mam problem z rozczytaniem swojego pisma xD Więc jak ściągam to tylko sprawdzam swoje odpowiedzi, bo zazwyczaj to jestem dobrze przygotowany do lekcji.

Pozdrawiam.

Dodane: 23-10-2008 19:45
#Mattiz - user - 90%
Ja tam ściąg nie robie :p w klasie mam kolege który na kazdą kartkówke, sprawdzian itd robi ściągi w postaci małych karteczek z treścią :p nie wkładam ich do rekawa tylko zawsze pod kartke a jezeli jest kartkówka ze słówek np z niemieckiego to pisze na kartce przed lekcją słówka których nie umiem na marginesie a potem je zamazuje ze niby sobie tam bazgroliłem :p
Najbardziej lubie geografie i sztuke bo siedze w taki miejscu ze nauczyciele nie widzą jak mam otwarty podręcznik i cały dział przepisac potrafie xD
A poza tym to jeszcze tradycyjnie do piórnika i juz :p
Nigdy mnie jeszcze nie przyłapano albo nie raz ale tak sie wyratowałem ze zjadłem ściąge a nauczcielka była bezradna :p xD

Pozdrawiam

--------------------
Mów mi... GrzeniU ;D

Bo żyć godnie to nie znaczy nie upadać. Każdy robi błędy ważne jak będziesz wstawać!
Dodane: 23-10-2008 19:49
#Bociak - user - max%
Hejloł!!!
Ja tam mam tradycyjne sposoby. Po prostu karteczka pod rękaw i jedzieszszssszs!!!! ;) :d . Nie potrzebuje takich numerów jak chociażby z cocą - colą. Poza tym ściąg można umieścić na ręce.

--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 23-10-2008 19:55
#Usunięty - user - 10%
Ja robie sciagi.Przydają się jak czegoś nie umiem ;p Zawsze w rękaw i tyle.Raz mnie od anglika babka złapala i pałe dostałem ale w 5 klasie.

Dodane: 23-10-2008 21:36
#lewap - user - 0%
Ja ściągi zaczołem używać w gim, tyle że był to ściągi z których się uczyłem w domu . Były tam wybrane , najważniejsze info ;p.
Jeśli sie zdarzyło , że coś wyleciało z głowy to ściąga ratowała :d

Jeśli chodzi o sposób to kłade ją na krzesło i zakrywam nogą.
Jak chce zajrzeć to przysuwam kartke na koniec ławki , odkrywam ściąge i niby, że patrze w kartke ściągam dowoli :p .

Pozdrawiam ściągaczy :d

Dodane: 23-10-2008 21:49
#Glamb - user - 70%
Ja w prawie wszystkich klasach siedzę w ostatniej ławce, więc fajnie się ściąga :p , ale raczej dobrze się uczę, więc bez ściąg też daje radę ;) Ale prawie zawsze muszę sobie zerknąć do zeszytu. W moim przypadku ściąganie wygląda tak: kładę kartkę na zeszycie/książce, pochylam się i szukam informacji :d Nie robię sobie ściąg, bo wg mnie to strata czasu, wolę już ten czas potrzebny na zrobienie ściągi poświęcić na powtórzenie :p Ostatnio tak sobie myślałem i wpadłem na taki pomysł: jeżeli ktoś ma ławkę blisko gazetki (tak jak ja) to można na niej sobie powiesić ściągę :d Nie wiem czy to działa, ale wydaje mi się, że to dobra koncepcja. Nigdy nie zostałem złapany na ściąganiu ;)

P.S. sposób podany przez Abstr@cta - genialny xD

Dodane: 24-10-2008 15:44
#Vens - user - 70%
Ściągam tylko czasami jak zajdzie potrzeba.Moje sposoby są bardzo łatwe:
-za rękaw i jak zajdzie potrzeba to zaglądam,
-często siedzę z kujonem to się zawsze coś podejrzy :)

Dodane: 24-10-2008 16:17
Mi to 'czasem' zdarzy się ściągnąć... Robię ściągi, ale i tak mi się często
nie przydają... Dzięki nim zawsze coś zapamiętam xD
Mój sposób jest jak każdy inny... Mała karteczka i tyle...
Mam w domu jeszcze taki 'specjalny' długopis do ściągania... Przydaje się czasem. ;P
Ostatnim razem pół klasy wyratowałam... Dzięki mnie piątki podostawali ^^

Pozdros 4 all ^^

--------------------

Little girl.. Little girl, why are you crying?
Inside your restless soul your heart is dying..
Little one.. Little one, your soul is purging
Of love and razor blades your blood is surging
Dodane: 17-11-2008 20:49
#Usunięty - user - 10%
ściagam kiedy musze np mnie w budzie ie było i mi nikt nie powiedział ż ejest jakiś sprawdzian dobrym sposobem jes twkładanie ściągi do indwikatora to sprawdzony sposób nie zawodzi

Dodane: 17-11-2008 20:59
#Zuza - user - max%
Hmm.. Powiedzmy sobie szczerze, że ja jak każdy ściągam czasami xD Przeważnie na niezapowiedzianych kartkówkach z j.polskiego. Na początku gimnazjum robiłam praktycznie na każdy sprawdzian ściągę, bo nie chciało mi się uczyć, na szczęście oprzytomniałam i teraz żałuję, że się wtedy nie uczyłam, bo muszę nadganiać. Teraz przede wszystkim się uczę, ale wiadomo, że jak nam babsztyl zrobi kartkówkę, bo klasa się źle zachowuje, a ja nic nie umiem to trzeba sobie zeszycikiem pomóc. :)

--------------------

"A wszystko jest iluzją i magią i zdarza się raz na milion."
Świat ma tylko cztery strony, a w tym świecie nie ma mnie..
Dodane: 17-12-2008 07:18 - Edytowane przez filip1995 dnia 17-12-2008 07:19
Ja ściągałem na teście,a w jaki sposób?Miałem bluze z kieszenią "przelotem"(ta do której można wsadzić ręce z obu stron),i tam miałem ściąge.Kiedy nauczyciel usiadł przy biurku to ja kładłem na kieszeń tą kartkę i przepisywałem,a kiedy wstał to chowałem.Za to dostałem 5.
Pozdro.

--------------------

W żyłach szlachetna krew w sercu poznański LECH !!
Dodane: 01-01-2009 20:55
#Butek1 - user - 70%
U mnie w szkole nie za bardzo mogę ściągac,bo raz na kart. z chemii spojrzałem na ścianę,a nauczycielka zarzuciła mi,że ściągam xDD.Co za ludzie.Ściągałem na biologi,bo babka jest tak głupia,że jak postawisz podr. na ławce i mówisz,że nie będziesz ściagac to ona uwierzy i jeszcze wychodzi se podczas lekcji do sklepiku kupic bułkę :d .Ściąganie jest be,ale czasami pomoże.

--------------------
Dodane: 03-01-2009 18:30 - Edytowane przez DonQ dnia 03-01-2009 18:30
#DonQ - user - 10%
Ja tez czasami ściągam ale to rzadkość :p . Bo mam takich kapusi w klasie ze aż szkoda gadac. Ale ode mnie to ściąga polowa klasy xD. Cóż Life is brutal. W szkole jest taka nauczycielka ze tylko spojrzysz w stronę kolegi to ona: Zacytować Ci pana Tadeusza.. bla bla bla. Zal niektórzy nauczyciele są tacy zryci... . Za to mamy fajną facetkę od przyry xP piszemy kartkówkę a ona se wychodzi i do końca lekcji jej niema xDxD

Dodane: 18-11-2009 15:08
#enigma - user - max%
Znowu musze tu pisać... No więc, ja w sumie to dużo ściągam, jak nie z kartki, to od kogoś. W sumie gdyby nie ściągi to ciężko by było niekiedy. Z wiekiem coraz więcej ściąg używam, bo coraz więcej trzeba się uczyć, a wiadomo, ze wszystkiego nie można się dobrze nauczyć. :p Jakie sposoby ? Pod rękaw i już, albo pod noge i potem wyciągam i kłade pod kartkę. :p

Dodane: 18-11-2009 15:13
#olek_mi - user - max%
Ech..odświeżam temat. Ściąganie nic nie daje, ale otwiera drogę do dobrych ocen. Wybór należy do nas ;) . Ja osobiście staram się samemu uczyć, bo wiem, że najważniejsze jest to co mam w głowie ;) . Black na przyszłość jak kasujesz temat to przerzuć mi posta, albo go skopiuj, bo szkoda czasu na pisanie od nowa ;) .

--------------------

Tam gdzie mądry jest za głupi, potrzeba geniusza
Robię wszystko, żeby nie robić nic xD
Dodane: 18-11-2009 15:31
#Wong - user - 40%
Ja przyznam że często ściągam. Głównym powodem do tego jest brak czasu, albo lenistwo. Kiedyś prawie wcale nie ściągałem ale teraz jest to dla mnie koniecznością bo inaczej bym sobie w szkole nie poradził.
Ja zawsze wybieram przy ściąganiu albo się uczę albo ściągam. Jeśli trochę się pouczę i znam odpowiedzi na parę pytań to później szkoda mi ściągać by czasami nie wpaść. Więc zazwyczaj jak się uczę to bardzo dobrze a jak nie to wcale i liczę na ściąganie.

Najlepszą dla mnie metodą na ściąganie jest wkładanie ściągi w mankiet koszuli. Przy guziku do koszuli jest otwór w który wkładam ściągę. Nauczyciel nie widzi ściągi nawet gdy jest blisko. Możesz w każdej chwili podnieść rękę zachowując się naturalnie.
Złe metody to
Jeśli trzymasz ściągę na ławce to jak nauczyciel jest blisko to ściągać nie możesz. Musisz zasłaniać ją ręką. Zachowujesz się nie naturalnie co jest podejrzane dla nauczyciela. Jeśli trzymasz ściągę w ręku to też zachowujesz się nie naturalnie bo patrzysz się na rękę. Gdy nauczyciel zwraca na ciebie uwagę zaciskasz ją. To zachowanie jest również nei naturalne. Ściąga na krześle to też zły pomysł. Ponieważ musisz wczytywać się w to co masz pomiędzy nogami. Musisz się pochylać w sposób nienaturalny. Ściągać trudno. Ściąga pod kartką. Złym sposobem nie jest. Jednak gdy nauczyciel przy tobie stoi nie możesz wykonać żadnego ruchu kartką. Nie możesz przewrócić kartki na ostatnią stronę bo jest tam ściąga.

Najlepszy sposób to mankiet rękawa od koszuli. Podczas ściągania trzeba zachowywać się naturalnie inaczej łatwo można wpaść.

Dodane: 18-11-2009 15:43
#Cyrus - user - max%
Ja powiem szczerze, że nigdy sobie ściągi nie napisałem xD Moje jedyne ściąganie polega na tym, że nie raz jak nauczycielka nie widzi to zapytam się kumpla :p Nie umiem ściągać i myślę, że gdybym spróbował to by mnie złapali i po co mi to :p Zresztą ja tam zawsze jestem w miarę przygotowany... wystarczająco by 1 nie dostać xD

--------------------

Zajrzyj na mojego chomika chomikuj.pl/luki9696
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online