Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 12:49
OnLine: 137, statystyki
index > Sport, Motoryzacja
Temat: Liga Angielska - Premier League
Dodane: 13-01-2011 17:47
masz racje Man city to jeszcze młody klub patrząc na innew lidze angielskiej
^^ szczerze to nie zabardzo Lubie United ale no cóż jeśli nie da dupy to już wygrali ;p
ale Chelsea wcale nie jestr tak daleko oni również mają szanse

--------------------
Dodane: 13-01-2011 18:01
#korx - user - 0%
W perspektywie dwumeczu z United to Chelsea faktycznie zachowuje szanse, ale też popatrzymy rozsądnie moim zdaniem max co mogą zrobić gdy już wrócą do dobrej formy(chyba tak się dzieje ostatnio 7;0 :o ) to 4pkt. Teraz Tottenham vs United i tu się może wiele decydować, ja jako kibic United z 10 letnim stażem mam nadzieję że nic złego dla Manchesteru się nie wydarzy :d

Dodane: 30-01-2011 22:33 - Edytowane przez LuKeR dnia 30-01-2011 22:34
#LuKeR - user - 40%
Niema co. Najlepsza liga. Zawsze zdarzają sie mecze które nas zaskakują. Jest także wiele drużyn które są w czołówce klubów europejskich oraz światowych (w tym moje ukochane Chelsea) :d
Wszystkie inne ligi poza Premier League nie jest tak interesująca. No podoba mi sie jeszcze Brazylijska liga.
Ciekawe jak będzie z Torresem. Liverpool sprzeda go? :d

--------------------

INNE SPOJRZENIE NA ZIELEŃ...!
Dodane: 31-01-2011 14:59
LuKeR napisał/a:
Niema co. Najlepsza liga. Zawsze zdarzają sie mecze które nas zaskakują. Jest także wiele drużyn które są w czołówce klubów europejskich oraz światowych (w tym moje ukochane Chelsea) :d
Wszystkie inne ligi poza Premier League nie jest tak interesująca. No podoba mi sie jeszcze Brazylijska liga.
Ciekawe jak będzie z Torresem. Liverpool sprzeda go? :d

Tak masz racje najlepsza Liga. Chociaż gdyby w Hiszpańskiej lidze nie liczyły sie tylko 2 zespoły w walce o mistrzostwo to Hiszpańska byłaby ładniejsza :)

--------------------

"Człowiek uczy się całe życie a umiera głupi"

Dodane: 31-01-2011 15:22
#Sango - user - 100%
Dzisiaj ostatni dzień okienka transferowego więc nie przypuszczam żeby Torres się gdzieś wybierał.

Do PL przyszedł jeden z moich ulubionych piłkarzy czyli Luis Suarez,życzę mu jak najlepiej a jego drużynie żeby powróciła do '4' i LM

--------------------

Dodane: 01-02-2011 16:36
#C@rL - user - 100%
Torres w Chelsea, Luiz w Chelsea plan wykonany. Od 5 lat takiego okienka transferowego nie widziałem.

--------------------
SIEMA FORUM.
Dodane: 01-02-2011 17:59
#Plastus - user - max%
Od 5 lat takiego okienka transferowego nie widziałem.

Fakt, w Anglii wciągu kilku dni dwa razy pobito rekord transferowy. Najpierw Suarez z PSV do Lpoolu a potem Torres do "The Blues". Przed Anfield Road kibice palili koszulki Hiszpana.

Dodane: 01-02-2011 20:11
#C@rL - user - 100%
Przed Anfield Road kibice palili koszulki Hiszpana.

to co powiesz o tym przypadku

http://www.theleg...Torres.pdf

--------------------
SIEMA FORUM.
Dodane: 05-02-2011 17:12
#Sango - user - 100%
Plastus napisał/a:
Od 5 lat takiego okienka transferowego nie widziałem.

Fakt, w Anglii wciągu kilku dni dwa razy pobito rekord transferowy. Najpierw Suarez z PSV do Lpoolu a potem Torres do "The Blues". Przed Anfield Road kibice palili koszulki Hiszpana.

Nie z PSV tylko z Ajaxu :) .

Ogólnie obydwa transfer (Carrol i Torres) były bardzo przepłacone,ale ten pierwszy to raczej z winy Torresa :) który jest od jakiegoś czasu bez formy i mam nadzieję że się szybko nie połamie i zobaczę go jak się będzie prezentował,i ciekawy jest też Carrola.Suraez już strzelił bramkę w debiucie,ogólnie za Live nie przepadam ale Suareza bardzo lubię.

Arsenal wygrywa 4:0 Newcastle,a City z WBA 3:0 :) .

Nie mogę się doczekać jutrzejszego meczu CFC vs LFC i jakbym miał obstawić to bramkowy remis.

--------------------

Dodane: 05-02-2011 17:47 - Edytowane przez LuKeR dnia 05-02-2011 17:49
#LuKeR - user - 40%
Odnośnie ataku lfc to wygląda nieźle, zobaczymy jak będą sie sprawowali Carrol i Suarez. Jestem fanem Chelsea ale dziwnie wygląda sprawa z Torresem. Wszyscy piszą o ataku: Drogba-Torres. A co z Anelką? Prędzej to ławe powinien grzać Drogba bo bez formy. Na Torresa trzeba poczekać aż wróci mu forma bo niestety chłopak ma szczęście do kontuzji. The blues mają także jakieś szanse na obrone mistrzostwa, zobaczymy jak to będzie. Ciekawe jak wyglądał będzie mecz
Chelsea vs. Liverpool
Gdzie oglądacie mecz, niestety cyfry+ brak i musze oglądać na necie.

2:1 dla Chelsea [wesoly]

--------------------

INNE SPOJRZENIE NA ZIELEŃ...!
Dodane: 05-02-2011 18:33 - Edytowane przez Sango dnia 19-02-2011 23:07
#Sango - user - 100%
Ja bym Chelsea ustawił tak
Cech
Ivanović-Luiz-Terry-Cole
Essien--Mikel/Ramires--Lamps
Torres--Drogba--Malouda/Anelka
:)

Co ja dzisiaj przeżyłem Horror jakiś Arsenal wygrywając 4:0 zremisował 4:4,to aż nie wypada tak klasowej drużynie i wniosek znów jest ten sam brakuje jednego ogniwa,LIDERA takiego kiedyś jak G.Silva,Henry,Vieira...ale ogólnie za to właśnie kocham piłkę :)

Ogólnie padło wiele bramek...to jedna z najlepszych kolejek sezonu bo praktycznie na każdym stadionie były emocje.

Gdzie oglądacie mecz, niestety cyfry+ brak i musze oglądać na necie.

np:wiele jest takich stronek które to oferują wystarczy tylko wpisać w google :) np: drużny które będą ze sobą grać i wyskoczy mnóstwo stron.

--------------------

Dodane: 12-02-2011 23:08
#shigeru - user - 40%
Dziś odbyły się derby Manchesteru. United pokonało City 2:1 po pięknej drugiej bramce Rooneya z przewrotki. Dzięki zwycięstwu United odskoczyło od lokalnego rywala już na 8 punktów mając jedno spotkanie rozegrane mniej :d Jak widać grube miliony nie zawsze idą w parze z wynikami.
Manchester is red !

--------------------
Kiedyś jak wróciłem sobie do lat młodości i oglądałem DB na nowo to trochę tutaj pisałem, może kiedyś wrócę pogadać ;>
Dodane: 13-02-2011 20:13
#Plastus - user - max%
Teraz wszyscy będą się zachwycać nad bramką Rooneya. Była bardzo ładna, ale takich goli z przewrotki jest bardzo wiele. Na pewno nie określiłbym jej epitetami jak media w stylu niespotykana, przepiękna.

Dodane: 13-02-2011 20:15
Plastus napisał/a:
Teraz wszyscy będą się zachwycać nad bramką Rooneya. Była bardzo ładna, ale takich goli z przewrotki jest bardzo wiele. Na pewno nie określiłbym jej epitetami jak media w stylu niespotykana, przepiękna.

Co z tego że Rooney strzelił piękną bramke skoro strzela bramkę na kilka meczy :) . Dla mnie Rooney powinien grzać ławe.

--------------------

Dodane: 14-02-2011 18:16
#shigeru - user - 40%
Ostatnio bramek nie strzelał tylko, że rozgrywał naprawdę bardzo dobre mecze. Choć również sądzę, że jeżeli United gra jednym napastnikiem to powinien grać raczej Berbatov.

--------------------
Kiedyś jak wróciłem sobie do lat młodości i oglądałem DB na nowo to trochę tutaj pisałem, może kiedyś wrócę pogadać ;>
Dodane: 20-03-2011 10:35
#Sango - user - 100%
Przypomnę że mimo iż Rooney ostatnio nie strzela to ma 10 asyst na koncie.
Dzisiaj z FA.Cup odpadła Chelsea przegrywając z Evertonem w rzutach karnych,a tak poza tym to ciekawe czy w przyszłym sezonie zakwalifikują się do LM.
Dzisiaj ogólnie wygrywali faworyci.Pomimo zwycięstwa MU mnie zawiodło.
Jutro postaram się obejrzeć spotkanie Arsenalu...

Wiadomość doklejona:
Zacznę od Manchesteru United [serce] .Wygrali z Wigan Athletic 4:0,na wyjeździe.Niestety gra mi się zbytnio nie podobała,zawsze uważałem że United mają wspaniałą ławkę itd...ale brakuje im jednego ważnego gracza,a mianowicie rozgrywającego niczym Paul Scholes...ok jest Anderson ale on wypadł ze składu na jakiś czas...Carrick ? ten średniak ? moim zdaniem on jest lepszy w defensywie to samo Fletcher.Dla mnie zdziwieniem było kupno tego Bebe za 7 mln...toć to jedna z większych głupot sir Aleksa...Obertan ? z niego nic nie będzie chociaż jeszcze 1,5 roku to samo mówiłem o Nanim a dzisiaj to motor napędowy zespołu chociaż i jemu zdarzają się gorsze dni takie jak z Marsylią w LM.Nie ładne zachowanie Rooneya...nawet bardzo nie ładne i mam nadzieję że nam go nie zawieszą...bo teraz mecze z kolejno Chelsea,Liverpool (liga),prawdopodobnie Arsenal (F.A Cup) i Marsylia (LM),te mecze mogą przesądzić o tym czy United zakończy sezon z pustymi rękoma czy też będzie inaczej bo pamiętam jak w zeszłym roku zaprzepaścili w dwa tygodnie wszystko co tworzyli od Sierpnia...

Wracając do finału pucharu Angli zwycięzcą okazał się...Birmingham City wygrywając w finale z Arsenalem Londyn ! po katastrofalnym błędzie Koscielnego i Szczęsnego na raty,ogólnie to mnie to ni ziębi ni pali,ale wolałem żeby to Kanonierzy wygrali ten puchar,reszta mnie nie obchodzi oprócz wyników Tottenhami i Sunderlanu których darzę sentymentem :) .

Wiadomość doklejona:
*****.

Załamka wczoraj United przegrało z Chelsea 2:1 a wygrywali 1:0 po pierwszej połowie.Niestety ale w pierwszej połowie United grało bardzo dobrze,lecz w drugiej coś się zacieło...Poza tym wystawienie Fletchera na prawe skrzydło był to słabiuśki pomysł,czekam z niecierpliwieniem na powrót Parka i Valenci...mam nadzieję że teraz wygramy z LFC.

Wiadomość doklejona:
NIEEEEEEEEEEEEEEE!!!!

Jak dobrze że nie mogłem oglądać Liverpool vs Man United bo bym się załamał (niestety nie mogłem).Kapitalny mecz Liverpoolczyków,kapitalny Suarez,Kuyt [oglądałem skrót] to co Luis Suarez zrobił przy pierwszej bramce to było to po prostu ośmieszenie dziurawej obrony United.
Co mi to przypomina,niestety zeszły rok,również wtedy przegraliśmy dwa najważniejsze mecze [dokładnie nie pamiętam].Mam nadzieję że wygramy następny mecz w lidze i w FA.Cup i obowiązkowo z Marsylią !!! Boję się że znów skończymy ten sezon bez pucharu oj bardzo się boję.

Wiadomość doklejona:
Nareszcie przekonywująca wygrana z Arsenalem 2:0 w ramach ćwierć finały FA.Cup w bardzo eksperymentalnym składzie.To dobrze bo i tak mieliśmy już ostatnio o dwie wtopy za dużo :) .

A co do meczu to moim zdaniem Arsenal nie istniał,grali tak...niemrawo,niedokładnie,bez pomysłu,szkoda mi ich na prawdę :( bo życzyłem im przynajmniej Pucharu Ligi.

A w United grając w bardzo eksperymentalnym składzie to zagraliśmy świetnie.Kapitalny mecz Rooneya,chłop daje z siebie wszystko i nie jest samolubny tylko szuka lepiej ustawionych kolegów,popularny "Wazza" robi różnicę.

B.dobry mecz na skrzydłach braci Da.Silva.A w szczególności Fabio,którego to był debiut w tak trudnym meczu :) .

O nawet Gibson zagrał w miarę dobrze,O'Shea słabiej moim zdaniem.

Obrona kapitalna na czele z Vidićem który znów rozegrał kapitalne zawody,razem ze Smallingiem byli nie do przejścia :)

Brown na początku jakoś tak nie pewnie,nie wyraźnie lecz miarę z upływem czasu grał coraz lepiej,Evra stały wysoki poziom :) .

Teraz czekam na LM.

Wiadomość doklejona:
Niestety...ale po meczu z Marsylią kontuzji doznało dwóch naszych obrońców czyli O'Shea i Rafael,a przed meczem kapitan czyli Vidić. [placze]

Wczoraj zagraliśmy w obronie jakoś tak
Brown - Smalling - Evans - Evra

Co moim zdaniem najlepszym rozwiązaniem nie jest,bo Evans jest bardzo nie pewny a ten jego wczorajszy wślisk i czerwona karta...nie widzę go w drużynie...Do tego prawdopodobnie Ferdinand wypadł na cały sezon...

Cieszy zwycięstwo nad Boltonem choć w nie najlepszym stylu to gracze United udowodnili że mają charakter i grają do końca...Warto dodać że Sir Alex dzisiaj siedział na trybunach,pierwszy mecz kary...Fajne to było jak do siebie dzwonili Sir Alex - Asystent :d

Szkoda mi Tottenhamu gdyż ucieka im Liga Mistrzów w przyszłym sezonie,Oni muszą wziąć się w garść bo są lepsi niż City,ale dużo gorsi niż United pomimo wszystko :)

Już się nie mogę doczekać przyszłego tygodnia :p

--------------------

Dodane: 06-04-2011 15:23
#shigeru - user - 40%
Bardzo dobre wyniki ostatniej kolejki. ManUtd pokonuje na Upton Park West Ham United 4:2, przegrywając do przerwy 0:2. Pierwsza połowa przebiegała pod dyktando gości, jednak WHU miało dwie jedenastki i obie zamienili na bramki. Druga powoła nie raziła już taką nieskutecznością piłkarzy Manchesteru i najpierw klasycznego hat-tricka w ciągu bodajże 15 min strzelił Rooney, a czwartego gola dołożył Hernandez. Chelsea traci dwa pkt w spotkaniu ze Stoke, i traci do lidera już 11 pkt, mając jedno spotkanie mniej. Arsenal i Tottenham także remisują, niestety City ogrywa wysoko Sunderland 5:0.

--------------------
Dodane: 12-04-2011 09:15
Myśle że małą niespodzianką jest wczorajsze zwycięstwo Liverpoolu nad Man City aż 3.0 . Mecz przez cały czas był jednostronny Liverpool naciskał ciągle. 2 Bramki strzelił Caroll były to jego 1 bramki w lidze dla liverpoolu. 3 bramke zdobył ładnym technicznym strzałem Kuyt.

--------------------

Dodane: 20-08-2011 20:49 - Edytowane przez Sango dnia 20-08-2011 20:53
#Sango - user - 100%
gohanek16 napisał/a:
Myśle że małą niespodzianką jest wczorajsze zwycięstwo Liverpoolu nad Man City aż 3.0 . Mecz przez cały czas był jednostronny Liverpool naciskał ciągle. 2 Bramki strzelił Caroll były to jego 1 bramki w lidze dla liverpoolu. 3 bramke zdobył ładnym technicznym strzałem Kuyt.

Na pewno jest to niespodzianka, ale nie można się temu za bardzo dziwić.Warto przypomnieć że Live w tym sezonie u siebie pokonało już Man Utd i Chelsea.Ogólnie zagrali bardzo dobrze,bezbłędnie.

Wiadomość doklejona:
United się w tym sezonie wzmacnia :) i to nawet bardzo. Kupili już Ashleya Younga (20 mln funtów) i Phila Jonesa (16 mln funtów). Sądzę że to są bardzo dobre transfery. Bo po pierwsze z klubu odchodzi Wes Brown i prawdopodobnie J.Evans, a w ich miejsce Jones. Po drugie odszedł z klubu Schoels, a na jego miejsce Young który może grać na środku i na skrzydle, a do tego blisko przejścia jest już De Gea. A do tego dokupić Snejidera lub Modrića (wolę Chorwata) i będzie bosko, a tym składem będzie można spokojnie grać 3 - 4 sezony.

Wiadomość doklejona:
David De Gea, z tego co wiadomo przechodzi testy medyczne i jeżeli przejdzie je pozytywnie zostanie trzecim nabytkiem Manchesteru :) , ho, ho, ho. Ja liczę na to że będzie bronił w miarę dobrze (jak by bronił tak jak Van der Sar...ah to by było spełnienie marzeń) i oby na długo został w klubie, a nie się wypromuje i za rok za dwa real czy inna barcelonka będzie go chciała kupić, tak jak ma to miejsce z Fabregasem czy Aguero.

Sądzę że brakuje jedynie następcy Scholesa. Ale przechodzą mi myśli że Sir Alex będzie Young'a stawiał na środku pomocy, a jego zmiennikami będzie Anderson (jeśli się nie połamie na początku sezonu) i Cleverey (chyba Sir Alex go ściągnie z wypożyczenia). Ale suma sumarum czekam na ostatni transfer czyli typową '10' czyli dla nie wiedzących, rozgrywającego. Wtedy skład będzie kompletny na kilka kolejnych lat.

Wiadomość doklejona:

Dzisiaj Liverpool pokonał osłabiony Arsenal 2:0. Arsenalu nawet nie można krytykować bo leżącego się nie bije. Wenger dokonał tragicznych wzmocnień (jakiegoś 17 latka Oxalde - Chamberlina robiącego furrore w 3 lidze [TO NIE ŻART], jakiegoś Cambella o którym świat nie słyszał, ok są ciekawsze transfery jak Ryo [on mi się podoba, {nie to co poprzedni} ale to gracz na przyszłość] i nerwowy Gervinho który oficjalnym meczu dostał czerwoną kartkę, ale talentu nie można mu odmówić.) i do tego się porządnie wysprzedał (Denilson, Fabregas, Clichy i prawdopodobnie Nasri).

Żeby Arsenal mógł się włączyć do gry potrzebuje kilku wzmocnieć, a mianowicie: Stopera (Cahill/Samba/Jagielka), Lewego obrońcy (Perreira/Baines), Środkowego pomocnika (Parker/Lucho), Rozgrywającego (Valbuena/Gourcuff/Moutinho) i Skrzydłowego a'la Napastnika (Hazard/Mata) - Wtedy się skończą boleści Arsenalu, da się to zrobić ale to wydatek ok. 120 mln E, a ze sprzedaży piłkarzy powinien Arsenal zarobić jakieś 70 MLn E

A Propo Liverpoo'lu, za kadencji Dalgisha, nie mogę zrozumieć jednego: Po kiego grzyba on kupuje graczy pokroju Adama, Hendersona czy Carolla, a nie poszuka piłkarzy o profilu Meirelesa czy Suareza. Dlaczego Dalgish chce się pozbyć jednego z ostatnich kreatywnych graczy - Aquialianiego.
Adam - nie wiem co on potrafi prócz krosów i wykonywania stałych fragmentów, i nie rozumiem jakim cudem ze składu wygryzł Meirelesa.
Henderson - Wtff... czy on w ogóle coś potrafi ? nie ma ani odbioru, ani dryblingu, ani podania, ani wrzutki, kompletnie NIC !
Caroll - w Newcastle grał jako tako, w Liverpool'u przekleństwo. Od pory kiedy zamienił go Suarez wreszcie coś się ruszyło.
Downing, Enriqe - najlepsi z najnowszych z lekkim wskazaniem na Hiszpana

Jeśli skład Liverpool'u będzie wyglądał inaczej niż tak (patrz na dół) to się mogę porządnie przejechać

Reina
Johnson - Carragher - Agger - Enriqe
Gerrard - Meireles - Lucas - Downing
Suarez - Kuyt
albo
Reina
Johnson - Carragher - Agger - Enriqe
Lucas - Meireles
Kuyt - Gerrard - Downing
Suarez

a 1 zmiennicy Aquliani, Skrtel, Spearing, Cole(jak dla mnie chłopak wciąż może być wielki), Maxi
potem gdzieś Adam, Carrol, Henderson czyli jak dla mnie najsłabsi pod względem piłkarskim w Liverpool'u.

Każdy wie jakiej drużyny jestem fanem i w moim komentarzu dotyczącym obydwu tych drużyn nie ma za grosz dogadywania, mówię to szczerze, tak jak to że dla mnie De Gea nigdy nie będzie wielki i to był błąd Fergusona :) .

PS. Z góry wybaczcie za nie poprawne nazwy nazwisk :) pisałem to pod wpływem impulsu :)

--------------------

Dodane: 21-08-2011 11:38
We wczorajszym meczu Arsenal przegrał u siebie a Liverpoolem 0.2 . Zdaje się że Arsenal po sprzedaniu Fabregasa nic w tym sezonie nie zdziała.

--------------------

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online