Dodane: 25-08-2011 21:27
Jak dla mnie Ferguson przesadza z umieszczaniem dzieciaków w 1 jedenastce, Cleverley, Welbeck... dla mnie to są jeszcze dzieci i United mogą się na nich przejechać w decydujących meczach.
--------------------

Dodane: 26-08-2011 10:12
Sango napisał/a:
Jak dla mnie Ferguson przesadza z umieszczaniem dzieciaków w 1 jedenastce, Cleverley, Welbeck... dla mnie to są jeszcze dzieci i United mogą się na nich przejechać w decydujących meczach.
A widziałeś Bramkę Welbecka i jego asystę z piętki w meczu z Totennhamem?

Dodane: 26-08-2011 10:53
gohanek16 napisał/a:Sango napisał/a:
Widziałem, oglądam prawie wszystkie spotkania United i wiem że pierwsze dwie bramki to zasługa Cleverleya i Welbecka. Nie chodzi mi o to że są słaby czy coś, tylko że zbyt szybkie wprowadzanie dzieciaków do składu może zakończyć się katastrofą (historia Arsenalu...), w tych najważniejszych meczach. (City, Chelsea). Niech Ferguson wprowadza ich powoli, najpierw dać pograć końcówki, potem od początku do 60 minuty, itd.
Ja skład United widzę tak:
de Gea
Rafael - Jones(Smalling) - Vidić - Evra
Nani - Fletcher - Anderson (Giggs) - Young
Hernandez(Welbeck) - Rooney
I powoli do składu wprowadzać Cleverley'a za Andersona, bo dwóch ofensywnie usposobionych graczy nie może grać na środku bo podczas meczu z silniejszymi rywali możemy mieć worek bramek w plecy. Do tego ten nie pewny de Gea, eh...o 100 kroć wolałbym Steka z Ajaxu (no teraz to z Romy).
--------------------

Dodane: 26-08-2011 11:22
Sango napisał/a:gohanek16 napisał/a:Sango napisał/a:
Widziałem, oglądam prawie wszystkie spotkania United i wiem że pierwsze dwie bramki to zasługa Cleverleya i Welbecka. Nie chodzi mi o to że są słaby czy coś, tylko że zbyt szybkie wprowadzanie dzieciaków do składu może zakończyć się katastrofą (historia Arsenalu...), w tych najważniejszych meczach. (City, Chelsea). Niech Ferguson wprowadza ich powoli, najpierw dać pograć końcówki, potem od początku do 60 minuty, itd.
Ja skład United widzę tak:
de Gea
Rafael - Jones(Smalling) - Vidić - Evra
Nani - Fletcher - Anderson (Giggs) - Young
Hernandez(Welbeck) - Rooney
I powoli do składu wprowadzać Cleverley'a za Andersona, bo dwóch ofensywnie usposobionych graczy nie może grać na środku bo podczas meczu z silniejszymi rywali możemy mieć worek bramek w plecy. Do tego ten nie pewny de Gea, eh...o 100 kroć wolałbym Steka z Ajaxu (no teraz to z Romy).
Ja bym Kuszczaka wolał.

Dodane: 26-08-2011 18:03
Kuszczak jest teraz bramkarzem rezerw, i raczej się to nie zmieni...a szczerze, to żałuję że Tomek dołączył do United, bo Sir Alex go w pewnym sensie oszukał i rzadko dawał mu szansę do gry a co za tym idzie zmarnował swój nie przeciętny talent. Teraz jest jak dla mnie średnim graczem na miarę Ekstraklasy (po tym co pokazał w ostatnim meczu w sezonie, wnioskuje)
--------------------

Dodane: 28-08-2011 19:25
W dzisiejszych meczach Manchester City wygrał 5.1 z tottenhamem , a Manchester United 8.2 z Arsenalem. 2 bramkie Ronneya z rzutu wolnego. niebywałe wyniki aż sie wierzyć nie chce.

Dodane: 28-08-2011 21:02
Jak dla mnie wynik 8:2 jest zbyt mocny, zbyt poniżający dla tak wielkiego klubu jak Arsenal (jestem fanem Man Utd, ale mam sentyment do Arsenalu). United zagrało perfekcyjne, wszyscy, a w szczególności Young i Rooney. Transfer Younga i Jonesa już się zwraca, za to De Gei się nie zwraca i chyba się nie zwróci, bo gość gra (żeby nie powiedzieć słabo) strasznie nie pewnie, nie wiadomo kiedy wpuści szmate, kiedy wypuści piłkę z rąk, tak obronił karnego, ale co z tego. Boli mnie za to wygrywanie Szejków, nie znoszę takich klubów jak City. Bez historii, potem wkracza szejk, niszczy rynek, to przez nich trzeba dawać za Pastore 43 Mln Euro, lub Udine woła za Sancheza 40 Mln Euro, do czego to doszło ? Zniszczyli rynek płacowy i transferowy...
--------------------

Dodane: 28-08-2011 21:29 -
To, że nie mają historii oznacza, że nie mają prawa jej zacząć tworzyć?
Kibicuje Manchester'owi City od około 4 lat i wkurza mnie te mówienie, że grają pieniądze..
Rozumiem, że teraz City wykupuje kogo chce, bo mają kase ale to źle?
Źle, że Szejkowie spojrzeli na klub który zawsze był w cieniu swojego sąsiada?
Mogę zrozumieć, że nie lubisz City ale gdyby nie pieniądze Chelsea,Real Madryt też by tyle nie zajęłi co teraz.
Sportem rządzą teraz pieniądze i tego się nie zmieni ale to że ktoś ma więcej tej kasy niż nasz klub nie oznacza, że od razu jest on 'zwalonym klubikiem bez historii i osiągnięc'.
Ale gratuluje Wyniku ponieważ mecz w wykonaniu Diabłów był niesamowity.
Nie mogę się doczekać derbów
--------------------

Dodane: 28-08-2011 21:31
Kurcze jednak widać jak ci piłkarze co teraz odeszli z Arsenalu, byli dla tego klubu ważni...
--------------------

Dodane: 03-09-2011 20:35 -
the_SaQ napisał/a:To, że nie mają historii oznacza, że nie mają prawa jej zacząć tworzyć?
Kibicuje Manchester'owi City od około 4 lat i wkurza mnie te mówienie, że grają pieniądze..
Mogę zrozumieć, że nie lubisz City ale gdyby nie pieniądze Chelsea,Real Madryt też by tyle nie zajęłi co teraz.
Sportem rządzą teraz pieniądze i tego się nie zmieni ale to że ktoś ma więcej tej kasy niż nasz klub nie oznacza, że od razu jest on 'zwalonym klubikiem bez historii i osiągnięc'.
Real Madryt to najbardziej utytułowany klub na świecie. Ok, kupujcie, mi to zwisa, tylko dlaczego szejkowie przy okazji niszczą rynek. To przez nich Pastore kosztuje 43 Mln Euro, a ponad przeciętny piłkarz nie będzie grał w Anglii za 90 tyś funtów, tylko za + 150 tyś funtów.
PS. Niech się właściciele City uczą do Malagi. Aha no i Gratuluje Miastowym za wygraną w imponującym stylu z Kogutami.
PS. Chociaż Perez też się posłużył do zniszczenia rynku... I też mnie to wkurza.
Wiadomość doklejona:Arsenal był ostatnio bardzo aktywny na rynku transferowym po porażce z Man Utd. Wymienię je.
Arteta za 10 mln funtów
Per Mertesacker za 6 mln Euro
Park Chu Young (kwota nieujawniona ale spekuluje się że 2 mln Euro)
Benayoun (wypożyczenie)
Andre Santos (?)
Szczęsny
Sagna - Per - Vermaelen - A. Santos
Song - Wilshere
Walcott - Arteta - Gervinho
Van Persie
Z takim składem co najmniej 4 miejsce, jak dla mnie.
--------------------

Dodane: 04-09-2011 11:51
Sango napisał/a:the_SaQ napisał/a:To, że nie mają historii oznacza, że nie mają prawa jej zacząć tworzyć?
Real Madryt to najbardziej utytułowany klub na świecie. Ok, kupujcie, mi to zwisa, tylko dlaczego szejkowie przy okazji niszczą rynek. To przez nich Pastore kosztuje 43 Mln Euro, a ponad przeciętny piłkarz nie będzie grał w Anglii za 90 tyś funtów, tylko za + 150 tyś funtów.
PS. Niech się właściciele City uczą do Malagi. Aha no i Gratuluje Miastowym za wygraną w imponującym stylu z Kogutami.
PS. Chociaż Perez też się posłużył do zniszczenia rynku... I też mnie to wkurza.
Wiadomość doklejona:Arsenal był ostatnio bardzo aktywny na rynku transferowym po porażce z Man Utd. Wymienię je.
Arteta za 10 mln funtów
Benayoun (wypożyczenie)
Andre Santos (?)
Szczęsny
Song - Wilshere
Van Persie
Wątpię. Jak na razie Arsenal nic nie pokazuje. Jeśli ich gra się nie zmieni to wątpie że znajdą sie w górze tabeli.

Dodane: 04-09-2011 12:58
gohanek16 napisał/a:Sango napisał/a:the_SaQ napisał/a:To, że nie mają historii oznacza, że nie mają prawa jej zacząć tworzyć?
Arteta za 10 mln funtów
Benayoun (wypożyczenie)
Andre Santos (?)
Szczęsny
Song - Wilshere
Van Persie
Wątpię. Jak na razie Arsenal nic nie pokazuje. Jeśli ich gra się nie zmieni to wątpie że znajdą sie w górze tabeli.
Jak dla mnie jeśli nie skopią końcówki sezonu to zakwalifikują się do LM. Wiadomo nie można oczekiwać że Arteta czy Benayoun zastąpią Fabregasa i Nasriego ale to też są dobzi gracze i nie wolno zapominać że są to krótkotrwałe wzmocnienia...
W następnym sezonie w Arsenalu powinny być czystki, tzn. piłkarze wypaleni jak Arshavin, Rosicky, Chamakh odchodzą a w ich miejsce piłkarze pokroju Gourcuffa (w którego wciąż wierzę), Hamsika itd...
--------------------

Dodane: 05-09-2011 15:08
Ten cały Gourcuff to nic nadzwyczajnego ale co do Marka Hamsika to akurat jego gra bardzo mi się podoba mam nadzieje że dołączy do jakiegoś porządnego klubu.

Dodane: 08-09-2011 20:45
Gourcuff ma potencjał i chciałbym go zobaczyć w Arsenalu myślę że pomógł by tej drużynie w środku pola.
W tym sezonie o mistrzostwo według mnie będą walczyć drużyny w Manchesteru. City jak i Utd mają potężne druzyny, nie sądzę zeby którejś z nich ktoś zagroził i dołączył się do walki o mistrzostwo.
--------------------
-------------------------------

Dodane: 09-09-2011 15:14
malpex napisał/a:
Gourcuff ma potencjał i chciałbym go zobaczyć w Arsenalu myślę że pomógł by tej drużynie w środku pola.
W tym sezonie o mistrzostwo według mnie będą walczyć drużyny w Manchesteru. City jak i Utd mają potężne druzyny, nie sądzę zeby którejś z nich ktoś zagroził i dołączył się do walki o mistrzostwo.
Ja bym tu jeszcze Liverpool dołączył

Dodane: 15-10-2011 12:01
No, no, no. Długo wyczekiwane Derby Europy zbliżają się dużymi krokami

Liverpool vs Manchester United. Spodziewam się wyrównanego meczu ze wskazaniem (rzecz jasna) na drużynę United.
de Gea
Jones - Ferdinand - Evans - Evra
Nani - Fletcher - Anderson - Young
Rooney - Welbeck.
Wolę żeby Vidić i Cleverley dziś nie grali, nie warto ryzykować w tak ważnym meczu. Natomiast Welbeck musi zagrać za bezproduktywnego Hernandeza.
--------------------

Dodane: 16-10-2011 11:43
Manchesterowi United szczęśliwe udało sie zremisować po 1.1 . Za to Manchester City wygrał i to on jest teraz liderem

.

Dodane: 17-10-2011 20:10
The Citizen są liderem, ale chyba głównie dlatego że mieli nieco słabszych rywali na początku sezonu niż MU. United mierzyli się już przecież z tymi firmami, które w ostatnich latach były w samym czubie tabeli (Arsenal, Chelsea, Liverpool). Klasę rywali City również doceniam, ale jak wiadomo kibicuję Manchesterowi United ;p stąd może trochę brak obiektywizmu.
--------------------

Dodane: 28-10-2011 07:33
Mi tam bez różnicy kto zwycięży. Ale wolałbym osobiście aby w końcu Liverpool coś wygrał. Mam dość wygrywania na zmiane Chelsea i Man UTD .
Wiadomość doklejona:
Mi tam bez różnicy kto zwycięży. Ale wolałbym osobiście aby w końcu Liverpool coś wygrał. Mam dość wygrywania na zmiane Chelsea i Man UTD.
Wiadomość doklejona:
W ostatniej kolejce Manchester City ośmieszył UTD wygrywając na boisku rywala aż 6.1 strzelajac 3 bramki w doliczonym czasie gry. chelsea zaprzepaściła swoją szanse przegrywając z QPR 1.0

Dodane: 01-12-2011 21:22
Na początku sezonu nie sądziłem że City będzie aż tak mocne. 13 kolejek za nami a oni bez porażki...ba dopiero dwóch drużyną udało się z nimi nie przegrać. Mają już 5 pkt. przewagi nad MU i kto wiem czy po długiej przerwie The Citizen nie zostaną mistrzem Anglii. Oczywiście Szejk byłby wniebowzięty ;p
--------------------
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.