Dziś jest Sobota, 11 Luty 2012, godz 21:13
OnLine: 45, statystyki
index > Sport, Motoryzacja
Temat: Liga Angielska - Premier League
Dodane: 07-08-2010 13:13
#Sango - user - 100%
Chodzi o Manchester City oczywiście. Rzeczywiście wydali jak zwykle masakryczną ilość kasy, a i tak przegrywają. Zobaczymy, jak im pójdzie w lidze w tym sezonie.

Cheon,tak chodzi mi o City dziwi mnie strasznie ich postawa na rynku transferowym...nie mogą zrozumieć że kupując co sezon 8-10 piłkarzy klasy światowej i sprzedając 5-6 , nic nie osiągną... jeżeli ManCity zdobędzie 4 miejsce w sezonie można uznać to za duże szczęście bo piłkarsko Man Utd przewyższają ich o dwie klasy i jeżeli Carl jak mówisz że Man City powalczą o 2-3 miejsce... to Chelsea będzie na 4 miejscu? , ja bym tak nie powiedział...jeżeli Chelsea ma braki to już ich pech... nie Man Utd... bo naszczęście czerwone diabły będą mieli wszystkich zawodników do dyspozycji... tylko nie mówcie że jak MU wygra tarcze wspólnoty że Chelsey brakowało kilku zawodników bo przypomne że w zeszłym sezonie mieliścy straszne braki... prawa obrona była cały czas nie stabilna... a to Neville,Rafael,O'Shea.. i prawie cały sezon z głowy Ferdinandowi... a Carrikc nominalny pomocnik musiał grać w obronie...

--------------------

Dodane: 07-08-2010 13:41
#C@rL - user - max%
Przypomnij sobie sytuację w której to Essien musiał grac na obronie. Nie ma płaczu ale także niech nie będzie użalania.

--------------------
SIEMA FORUM.
Dodane: 07-08-2010 13:43 - Edytowane przez shigeru dnia 07-08-2010 13:45
#shigeru - user - 40%
Coś na początek. Wielcy kibole Manchesteru United domyślam się,że robicie to w pełni nie świadomie ale obrażacie ManUtd. Zainteresowali byście się bardziej i poczytali o ich histori. Zwłaszcza zagłębcie się w Monachijskom katastrofę oraz historię Duncana Edwardsa a będziecie wiedzieć,że określenie "ManU" jest skrótem obraźliwym i nie używanym przez prawdziwych fanów.
Co do sezonu to mam wielki oczekiwania wobec Darrena Fletchera, po tym jak w genialny sposób dowodził grą United w poprzednim sezonie. Mam też nadzieję na kolejne mistrzostwo. Lokolany rywal wydał ponownie wielkie pieniądze, ale czy stworzą kolektyw? Pewnie jak początek sezonu nie wyjdzie to wyłożą na stół jeszcze z 30mln funtów.Arsenal tak jak United bez spektakularnych transferów, ale upatruje w nich groźnego rywala. Świetna młodzież: Ramsey,Nasri,Wilshare,Gibbs oraz troche doświadczenia Arszawin,van Persie czy nowy nabytek Chamak. Liverpool wydaje się być mniej groźny, jeszcze jak Mascherano odejdzie to wgl.Tottencham świetne nazwiska Defoe ,Keen,Modrić,Lennon,Pawliczenko,Dos Santos ale wątpie w koljny ich świetny sezon,lecz kto wie.Aston Villa i Everton podstawowych zawodników nie tracili więc ponownie o puchary powinni walczyć.O LM wąpie ale LE napewno. Może Newcastle powalczy także o puchary? Mimo,że baniaminek to wielki klub.Bardzo bobry sezon ma za sobą Birmingham City i kto wie 7 miejsce napewno w zasięgu. Jeszcze tak niedawno West Ham potrafił zamieszać. Ewentualnie Stoke mogłby realnie zająć miejsce premiowane grą w LE. Blackpool, WBA, Sunderland,Blackburn raczej poza pierwszą dziesiątką ;]

Dodane: 07-08-2010 21:09
#Sango - user - 100%
Shigeru , masz trochę racji...ale Liverpool to zawsze świetna drużyna z nowym trenerem i świetnym prawoskrzydłowym Joe Colem... Mascherano ,owszem ma odejść za 30 MLN do Interu ale ta luka jest do załatania... najważniejsi czyli Torres i Gerrad zostają...Liga Angielska jest świetna za to że o każde miejsce jest wielka bitwa i każda drużyna może namieszać...ale jestem pewien że ManCity nie wywalczy nawet 4 miejsca w lidze... już nie mówiąc o wyższym... 14 sierpnia zaczyna się nowy sezon... Wracając do Chelsey ,osłabiła się dosyć...odeszli Cole i Ballack i słyszałem że ma odejść R.Carvalho,Deco i być może A.Cole ale wydaje się to mało prawdopodobne...a kupili kilku młodzików z nieznanymi nazwiskami i Y.Benayouna... i chyba Ramiresa więc jakiegoś większego wzmocnienia nie było...,.

--------------------

Dodane: 08-08-2010 13:58
#shigeru - user - 40%
Gerrard zostaje i zostanie do końca kariary :d Pewnie masz racje i luka po Mascherano zostanie załatana, chociażby przez A.Aquilaniego. Mimo,że uznaje się go chyba za największą wpadkę transferową minionego sezonu w premiership. Ale mimo wszytsko Liverpool według mnie może jedynie powalczyć o 4 miejsce i wcale nie jestem pewny czy wyjdą z tej walkki zwycięsko ;] O Chelsea nie pisałem bo przyznaje, że zapomniałem o nich xD Mogą mieć problem na początku sezonu bramkarzem bo Cech chyba kontuzjowany i zostaje im Hilario i ten trzeci nie wiem jak on tam się zwie :p I zapomniałem jeszcze tam napisać,że o LE zapewne powalczy Fulham Londyn, finalista przecież LE. Są drużyna nie obliczalną i w ostatnich dwóch sezonach na włsnym boisku pokonywali np. ManUnited. 3:0 to było coś ;O

Dodane: 08-08-2010 18:08 - Edytowane przez Sango dnia 08-08-2010 17:29
#Sango - user - 100%
Hilario i ten trzeci nie wiem jak on tam się zwie :p I zapomniałem

Turnbull...

Na obecną chwilą (65 min) ManUtd prowadzi 1:0 po golu Antonio Valencii... BRAVO UNITED!!! tak dalej jednak trzeba uważać...
EDIT:GOOOL 2:0 HERNANDEZ JEA!!!

Wiadomość doklejona:
JEA... Tarcza wspólnoty pojedzie do Manchesteru...United moim zdaniem wręcz zmiażdżyło Chelsea...świetny występ Valencii,Fabia dobry Hernandeza i Rooneya w każdym bądż razie wynik zasłużony dodam iż mecz zakończył się wynikiem 3:1
gole:Valencia,Hernandez,Berbatow dla Man Utd ,a dla Chelsea :Kalou JEA

--------------------

Dodane: 08-08-2010 21:17
#shigeru - user - 40%
dla tych którzy nie oglądli meczu polecam zobaczenie na YT bramki Hernandeza ;]
Tak Sango United w pełni zasłużyło na Tarczę i nawet jak Chelsea miała inicjatywe to głownie oddawała strzały z dystansu. A Antonio no to normalnie brak mi słów i już za tydzień Newcastle :d

Dodane: 09-08-2010 18:31
#Sango - user - 100%
shigeru napisał/a:
dla tych którzy nie oglądli meczu polecam zobaczenie na YT bramki Hernandeza ;]
Tak Sango United w pełni zasłużyło na Tarczę i nawet jak Chelsea miała inicjatywe to głownie oddawała strzały z dystansu. A Antonio no to normalnie brak mi słów i już za tydzień Newcastle :d

Dokładnie,Chelsea szukała rozwiązania w strzałach z dystansu... Essien był chyba najbliżej... Bramka Hernandeza to był fuks,te odbicie od głowy komiczny...Chelsea przegrała wszystkie mecze sparingowe i ten o tarcze wspólnoty też...Chelsea grała jakie Polskie kluby... na boisku byli zagubieni...Terry-bardzo słabe... Cecha nie było,Drogba też niczym nie zabłyszczał...,ta już Newcastle za tydzień uważam że ich pokonamy ale trzeba na nich uważać,pomimo że to beniaminek...Jestem szczęśliwy że sezon się rozpoczyna... Ferdinand...niestety on nie będzie gotów na rozpoczęcie...

PS.Wracając do meczu szkoda że United dało sobie strzelić w końcówce tak to było nerwówka ale zakończyło się dobrze :)

Wiadomość doklejona:
Mam fatalną wiadomość dla kibiców Aston Villi...trener Martin O'Neiil opuszcza drużynę!!! która od 2006 roku prowadził z powodzeniem... a najprawdopodobniej jego powodem odejścia jest konflikt z zarządem...

--------------------

Dodane: 10-08-2010 13:52 - Edytowane przez shigeru dnia 12-08-2010 21:20
#shigeru - user - 40%
SanGo napisał/a:
Wiadomość doklejona:
Mam fatalną wiadomość dla kibiców Aston Villi...trener Martin O'Neiil opuszcza drużynę!!! która od 2006 roku prowadził z powodzeniem... a najprawdopodobniej jego powodem odejścia jest konflikt z zarządem...

Prawdobodnym powodem odejścia było to, że O'Neiil nie mógł się porozumieć z prezesem AV w sprawie polityki transferowej. Ten drugi nie zamierzał wydawać 24 mln, które AV miała otrzymać po sprzedarzy J.Milnera do ManCity, a z klubu mają prawdobodobnie odejść także młody Young i doświadczony Fridel i prezes nie miał zamiaru sprowadzać nikogo na ich miejsce, a O'Neiil wręcz odwortnie. No z takim podejściem prezesa to nie wróże im pucharów tym bardziej jeżeli z klubu rzeczywiście odejdą Young i Fridel. :d

Wiadomość doklejona:
Ferguson znów zszokował wszytskich,nikt bowiem nie sądził że do Manchestru dąłączy jakiś zawodnik a tu niespodzinka, kolejny cichy szybko załatwiony transfer. Nowym nabytkiem Diabłów jest"Bebe" a właściwie Tiago Manuel Dias Correia (przyznam że nie kojarze). piłkarz Vitrii Guimaraes. Zdaniem brytyjskich mediów United za Portugalczyka zapłaciło 7,4 mln funtów.
Ciekawy może być fakt, iz jeszcze niedawno Bebe reprezentował Portugalię w mistrzostwach świata... bezdomnych. Działo się tak, ponieważ niemal całe dzieciństwo spędził w sierocińcu. Na tym jednak nie koniec ciekawsotek,poniewaz warto także wiedzieć, iż był on piłkarzem Vitorii przez zaledwie pięć tygodni. :d

Dodane: 12-08-2010 22:23
#Sango - user - 100%
Ta , racja sprzedaż Milnera to już jest pewne że nie wywalczą w tym sezonie praktycznie niczego,ciężko będzie teraz zastąpić O'Neiila , po prostu wcześniej wspomiany pan miał inne wizję budowy klubu niż właściciel.

Faktycznie Sir Alex Ferguoson zadziwił mnie kupnem tego Bebe i to do tego tak drogo , bo jak wspomniałeś aż za 7,4 MLN funtów,i do tego od 5 tygodni jest w tym klubie , trochę dziwne wydaje mi się że skończy jak Diouf.

W Sobotę wraca premiership,a rozpocznie się ono meczem Manchester City który został 'przebudowany' i Tottenham praktycznie się jakoś nie wzmocnili ,prócz z tego co wiem kupili jakiegoś bramkarza i zamierzają kupić Francuskiego napastnika nazwiskiem Remy.Dodam iż to będzie rewnaż dla ManCity za przed ostatnią kolejkę w której piłkarze z City przegrywają z Londyńczykami , o 4 miejsce czyli o LM.

dodam iż Liverpool zakupił nowego piłkarza...Christian Poulsena...wiele osób potępią Hodgsona za ten transfer , lecz ja jestem pewien że postąpił słusznie pomimo tego iż miał słaby sezon w Juventusie , cóż można więcej powiedzieć prócz tego że prawdopodobnie Chelsea pozyka Napastnika , Neymara , Brazylisjki młody talent.

--------------------

Dodane: 13-08-2010 13:57 - Edytowane przez shigeru dnia 14-08-2010 13:52
#shigeru - user - 40%
Polusen? defensywny pomocnik, a więc można sądzić, że ma on zastąpić Mascherano ;] A angielski"The Sun" podaje informacje jakoby Mancity miało zaproponować popularnemu Ibrze tygodniówke w wysokości uwaga 500 mln funtów :o Tym samym stałby się on najlepiej zarabiającym piłkarzem świata, nie wiadomo jednak jaką sumę odstępnego zaproponowano dla Barcelony.

SanGo napisał/a:
wydaje mi się że skończy jak Diouf.

Tak skończy tak jak Diouf tylko tyle, że Diouf nie skończył źle. Jeszcze będzie łapał się spokojnie do składu meczowego. Pierwszy sezon zostaje w Manchesterze aby zintegrować się z zespołem i naczuć sie jezyka, którego "Bebe" wgl nie zna.
Nstępny sezon będzie zdobywał doswiadczenie na wypożyczniu, prwdobodobnie najpierw w Coca Cola Championship, a za dwa sezonu w klubie z Premiership i za 3 sezony będzie pewno w pierwzym zespole United. Jeżeli się dobrze zaprezentuje się dobrze jeszcze w tym sezonie, to w następnym być może będzie wypożyczony do klubu Premiership i w razie dobrego seoznu za dwa lata zostałby już ManUtd.Oczywiście jest trzecia możliwość że będzie totalnym nie wypałem. Jednak w Portugalii jest bardzo dobru zaufany skaut więc SAF jest dobrej myśli

SanGo napisał/a:
kupili jakiegoś bramkarza i zamierzają kupić Francuskiego napastnika nazwiskiem Remy.

Kupili defensywnego pomocnika Sandro i jest to jak dotąd jedyny transfer. I z wypożycznie powraca utalentowany O'Hara.

Wiadomość doklejona
Oficjalnie Mario Balotelli w ManCity. Włoch drużynę z niebieskiej części Manchesteru kosztował 24 mln funtów. Sporo mają tych napastników :p

Kolejna dawka informacji.
Piłkarz ManCity Carlos Tevez po nieudanym dla Argentyny mundialu zapowiedział, że jeżeli nie wróci mu chęć do gry zakończy karierę piłkarską.
Koniec sagi z Javierem Mascherano. Argentyńczyk przechodzi do FC Barcelony za 15 mln + Alexander Hleb.

Dodane: 16-08-2010 21:49
#Sango - user - 100%
NIEEEE! xD Mascherano przechodzi do tej Farsy ,no ok ale czemu za tak niską cenę nawet jak dochodzi w rozliczenie Hleb.ja jestem za tym 23 MlN i Hleb i będzie OK

z twoich info wynika że Tevez jest nie poważny,aż tak mundialem się przejął że chcę zakończyć grę będąc w kwiecie wieku.

Dzisiaj była inauguracja sezonu 2010/2011 mecz Tottenham vs ManCity ,ale niestety kogutom szczęście nie sprzyjało i nie zasłużenie zremisowali bezbramkowo ,Silva słabo ,bracia Toure grali na wysokim poziomie , lecz po takich gwiazdach spodziewałem się czegoś lepszego a tutaj widoczny brak zgrania.A po stronie Londyńczyków świetne zawody rozegrał Bale on był najlepszym zawodnikiem.

A zapomniałem wspomnieć chyba o zawodniku meczu czyli Harcie ,świetne interwencje uratowały City przed porażką widzę w nim drugiego Casillasa xD.

Wiadomość doklejona:
Piłka to jednak nie sprawiedliwy sport o tym wiadomo nie od dzisiaj...Kanonierzy zremisowali fartownie z The Reds 1:1 , szkoda błędu Reiny i czerwonej dla Joe Cola i ogólnie podobała mi się ich gra , cieszy powrót Torresa

Jutro Man Utd vs Newcastle Utd , obstawiam zwycięstwo diabłów , chyba wiadome no,nie ? wynik 3/2:0 ,kto strzeli nie będę typować ale uważam że Rooney i Nani lub Berba.

Wiadomość doklejona:
Jestem w trakcie oglądania meczu Man Utd vs Newcastle , do przerwy prowadzą czerwone diabły i to w pięknym stylu 2:0 gole Berbatova i Fletchera,pięknie.

--------------------

Dodane: 17-08-2010 13:08 - Edytowane przez shigeru dnia 17-08-2010 13:09
#shigeru - user - 40%
Skończyło się 3:0 dla United, trzecią bramkę zdobył Giggs po świtnym podaniu Scholsa, kóry rozegrał kapitalne spotkanie.
Podsumuwoując 1 kolejkę Chelsea na czele po wysokiej wygranej z WBA (6:0), na drugiej pozycji beniaminek Blackpool (4:0 z Wigan) a trzecia lokatę zajmiją wspólnie ManUnited i Aston Villa(3:0 z West Ham).

Taka ciekawostka
Własciciel Wet Ham United nakazał B.McCarthy aby zrzucił pare kilogramów inaczej nałoży na niego sporą karę finansową :d i pomyśleć, że jeszcze tak niedawno zdobywał tak ważne bramki w Porto eliminując ManUtd z LM.

Dodane: 17-08-2010 13:28
#Cinek06 - user - 40%
#shigeru: WTF ?

Taka ciekawostka
Własciciel Wet Ham United nakazał B.McCarthy aby zrzucił pare kilogramów inaczej nałoży na niego sporą karę finansową :d i pomyśleć, że jeszcze tak niedawno zdobywał tak ważne bramki w Porto eliminując ManUtd z LM.
??? Kiedy Porto wyeliminowało ManUtd ? W ciągu ostatnich 3 sezonów były 2 finały i ćwierćfinał przegrany niestety z bayernem, 4 sezony temu temu chyba z Milanem odpadli... tak, zresztą wtedy Milan chyba zdobył LM, bo w 2004/05 wygrał Liverpool(w tym sezonie na pewno z Milanem odpadli w 1/8 !) :p

Dodane: 17-08-2010 14:55 - Edytowane przez shigeru dnia 17-08-2010 22:26
#shigeru - user - 40%
Cinek06 napisał/a:
#shigeru: WTF ?

Taka ciekawostka
??? Kiedy Porto wyeliminowało ManUtd ? W ciągu ostatnich 3 sezonów były 2 finały i ćwierćfinał przegrany niestety z bayernem, 4 sezony temu temu chyba z Milanem odpadli... tak, zresztą wtedy Milan chyba zdobył LM, bo w 2004/05 wygrał Liverpool(w tym sezonie na pewno z Milanem odpadli w 1/8 !) :p

Było to w sezonie 2003/2004 gdy Porto zdobywało LM,konkretnie w 1/8 finału. I to nie były jego jedyne ważne bramki ;p

Wiadomość doklejona
Craig Bellamy został wypożyczony z Manchesteru City do Cardiff City.
James Millner uzgodnił warunki indywidualnego kontraktu z ManCity, a AV otrzyma za niego 18 mln + Stephena Irelanda.

Dodane: 22-08-2010 16:06
#Sango - user - 100%
Cóż...wczoraj Chelsea pokonała Wigan 6:0,jestem w trakcie oglądania meczu Newcaslte United vs Aston Villa i na tą chwile beniaminek prowadzi 4:0!!!!, jeszcze ciekawym meczem będzie Man City vs Liverpool,tutaj kibicuje Liverpoolowi,a wcześniej będzie mecz Man Utd vs Fulham kibicuje United...

--------------------

Dodane: 29-08-2010 16:45
#shigeru - user - 40%
Liverpoll pozyskał portugalskiego pomocnia z FC Porto, Raula Meirelesa.

A w trzeciej kolejce Premiership nie obyło się bez niespodzianki. Wigan pokonuje na wyjeździe Tottecham 1:0. Kolejne zwyciestwa zanotowali Chelsea, Aresenal i ManUtd które pokonało 3:0 West Ham United.

--------------------
Polecam grę, naprawdę wciągająca dla ludzi lubiących świat fantasy. Zresztą zobacz sam:
http://v3.my-fant.../?ref=9979

One Love,One Live Only United !

Dodane: 29-08-2010 18:25
#Sango - user - 100%
Liverpoll pozyskał portugalskiego pomocnia z FC Porto, Raula Meirelesa.

Ta pozyskał tyle że przy okazji stracił Mascherano...mnie to nie dziwi ale transfer Meirelesa jest na prawdę dobry tylko teraz brakuje dobrego defensywnego pomocnika...Poulsen jest za słaby jak na Liverpool...szkoda że Live oddało Aquialianego...uważam że powinni dokupić jeszcze pomocnika defensywnego i napastnika...

No dodam że wczoraj było kilka niespodzianek.

Wiadomość doklejona:
Hahaahaha....City naszpikowane gwiazdami przegrali z Czarnymi Kotami...bravo...za pieniądze sukcesu się nie kupi...ogólnie mecz trzymał poziom...Tevez to jakaś kpina?...i to w doliczonym czasie gry!dobrze wykonany karny przez Benta.

--------------------

Dodane: 29-08-2010 21:41
#shigeru - user - 40%
SanGo napisał/a:

City naszpikowane gwiazdami przegrali z Czarnymi Kotami...

Dla mniej zainterosowanych premiership chodzi o Sunderland.
Strasznie mnie ta wiadomość cieszy.Coś mi się wydaje, że mecze wyjazdowe będą ich udręką. Z Tottenchamem remis bo słabej grze, z Timisoarą skromne 1:0 i podobno nie szokująca gra, a teraz z Sunderlandem w plecy. A Liverpoll równie nisko ogrywa WBA.

--------------------
Polecam grę, naprawdę wciągająca dla ludzi lubiących świat fantasy. Zresztą zobacz sam:
http://v3.my-fant.../?ref=9979

One Love,One Live Only United !

Dodane: 25-09-2010 10:59
Chelsea szaleje. Robi kompletny odjazd. 15 pkt, 21 zdobytych bramek i 1 stracona w pięciu meczach...Grają kompletnie odjazdowo, dominują, tylko na jak długo. Do zwycięstw trzeba dołożyć 4-1 z Ziliną w LM i...porażkę z Man Utd w meczu o Tarczę Dobroczynności. Reszta bez zmian czyli United, Arsenal i city. O czwartą lokatę bić się będą Citizens z Tottenhamem, których gry ciekawy jestem w tym sezonie. Biją się na dwóch frontach : PL, LM. Liverpool już traci na samym początku 10pkt do lidera. Hodgson Glazerów nie zbawił, czy to będzie sezon, wktórym Liverpool się rozpadnie ? Na razie na Wyspach nie robią z tego tragedii. Szał robiło na początku Newcastle - beniaminek. Teraz nadal jest wysoko(6 pozycja) , ale już bez sząłu wielkiego.

--------------------
Ludzie boją się zmiany. Nawet na lepsze. - Józef Ignacy Kraszewski.

Anioł nigdy nie upada. Diabeł upada tak nisko, że nigdy się nie podniesie. Człowiek upada i powstaje.
F.Dostojewski

"Nullum potentius satelittium
quam amici fidelis" - Nie ma potężniejszych obrońców
nad wiernych przyjaciół

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online