Dodane: 18-02-2009 21:07
Nie byłbym taki pewny

Drogbie z meczu na mecz gra się coraz lepiej, a Essien (<3) prawdopodobnie wróci po kontuzji już w marcu! W każdym razie będzie ciekawie
--------------------
SIEMA FORUM.

Dodane: 18-02-2009 22:45 -
Uważam iz Premier League jest najlepsza liga pilkarska swiata, w tej lidze kazdy mecz nawet ostatniej druzyny z przed ostatnio potrafi trzymac w napieciu, w wiekszosci meczow(nie napisze we wszytskich bo to juz by byla przesada) mozemy podziwiac wiele wspanialych akcji zespolowych jak i swietne akcje indywidualne znakomitych pilkarzy ktorzy wysstepuja w tej ze lidze
Jesli chodzi o zespol ktoremu kibicuje to sa nimi "Czerwone Diabły" jestem ich wiernym fanem juz od 11lat ehh pamietam ten final LM z Bayernem ta niesamowita koncowka ManU. Ale nie znaczy to ze nienawidze ich najwiekszych przeciwnikow wrecz przeciwnie lubie i cenie takie zespoly jak Chelsea, Arsenal czy Liverpool FC gra wszystkich tych druzyn przypadla mi do gustu wszystkie druzyny maja w swych skladach swietnych pilkarzy i kazda z tych druzyn liczy sie w pucharach europejskich
enigma napisał/a:
Nie licz na to Karolu ! xDDDD Manchester ich rozjedzie ! ;D Alex Ferguson i jego czerwone diabły wygrają ! xDD
mimo iż jestem fanem ManU powiem iz nie powinienes lekcewazyc "The Blues" bez wzgledu na to w jakiej sa dyspozycji

Dodane: 03-03-2009 22:03
Kilka dni temu odbył się w Anglii finał Carling Cup. W nim zmierzyły się Tottenham Londyn i ManUtd. Po bardzo wyrównanej grze i rzutach karnych to Czerwone Diabły zdobyły te trofeum... gratulujemy xDDD
--------------------
SIEMA FORUM.

Dodane: 03-03-2009 22:09
Taaaak. Składamy wraz z Karolem gratulacje od całej strony DBpolska.net xD Na pewno to przeczytają xD
Skoro były rzuty karne to musiało być ciekawie ;P Ale szczerze mówiąc można było sie od początku spodziewać, że to ManU wygra. W większości spotkań stoczonych przez te drużyny które oglądałem wygrywały Czerwone Diabły xD Więc dla mnie to normalka.
Z resztą wystarczy spojrzeć na tabele ;P

Dodane: 04-03-2009 12:47
Czerwone diadbły wymiatają xDD to mój ulubiony klub xDDD jak na razie to nie ma mocnych na nich w śród ligi angielskiej.
--------------------

Dodane: 04-03-2009 16:00
Jedno trofeum już zdobyli w tym roku, z czego bardzo się cieszę, tylko mnie dziwi że nie dali rady z Tottenhamem w standardowych 90 minutach... ale ważne że wygrali. Teraz tylko czekać kiedy wygrają ligę xD (przynajmniej taką mam nadzieję)
--------------------

Dodane: 06-03-2009 16:29
Na ManU nie ma mocnych, Ferguson stworzył fantastyczną jedenastkę, której nawet mimo odejścia Ronaldo co niechybnie się zbliża nic nie zaszkodzi. Mają równie dobrych rezerwowych co graczy podstawowego składu. Ferguson to trener trenerów z którego każdy powinien brać przykład. Mimo iż nie lubię ManU to chciałbym aby wygrali ligę, gdyż na to zasługują najbardziej ze wszystkich drużyn w lidze.

Dodane: 06-03-2009 16:49
Nie przesadzałbym tak z tym nie ma mocnych. Widzieliśmy co się ostatnio działo w lidze Hiszpańskiej.. Dalej są tacy przeciwnicy jak Liverpool czy Chelsea.

Dodane: 06-03-2009 18:28
Ale nie możemy porównywać Barcy do ManU... To chyba o czymś świadczy że Van der Sarowi zabrakło tylko 80/90 minut do pobicia rekordu bez wpuszczenia bramki... W Barcelonie nie możemy mówić o takiej sytuacji, bo dosyć często ktoś im właduje bramkę. Dlatego jednak jeśli miałbym oceniać po całej jedenastce to ManU wygrywa, mają dobrych zawodników począwszy od bramkarza skończywszy na atakujących, bo w Barcelonie podziwiam tylko napad, a tu jest cała drużyna na wysokim poziomie.
--------------------

Dodane: 06-03-2009 18:40
Najlepszym wejściem w nowy rok w lidze angielskiej może pochwalić się ManU. Przy okazji jest to drugi wynik w Europie tuż po Realu Madryt. Czerwone Diabły to nie Barca, nie mają w stylu gubić punktów tak jak to robi Duma Katalonii. Jeśli uważnie prześledzisz historię ostatnich sezonów w lidze hiszpańskiej to dostrzeżesz, że takie wpadki Barcie zdarzają się nad wyraz często, żeby daleko nie szukać, to weźmy za przykład sezon 2006/2007.
Eni już wspomniał o świetnym winku Van der Sara ale nie mógłby się on nim poszczycić, gdyby nie świetna para stoperów przed nim, Vidić i Ferdinand świetnie się uzupełniają.

Dodane: 06-03-2009 18:47
Ja bym jednak nie przesadzał tak za bardzo. Nie wiadomo co się może wydarzyć, zawsze jest tam znakomity Liverpool czy Chealsy. Które też z chęcią sięgnęłyby po trofeum.

Dodane: 06-03-2009 19:08
#Bisu, czy mi się wydaje czy napisałeś drugiego posta takiego samego jak pierwszego... ? Wiesz myślę że trochę przesadzasz z tymi postami, bo to nie pierwszy raz kiedy zauważyłem że piszesz nawet to co jest już napisane tylko po to żeby mieć ostatnie zdanie (?). Co z tego że jest Liverpool, skoro oni wcale nie grają za dobrze, to fakt mają 3 miejsce w lidze, ale to nic specjalnego... Chelsea mówisz... punktów mają tyle co wyżej napisany Liverpool, do tego mają jeden mecz rozegrany więcej niż ManU, a teraz już Manchester prowadzi 7 punktami... Do tego widać na pierwszy rzut oka że ManU gra o wiele ładniejszą i skuteczniejszą piłkę... Proszę Cie tylko nie pisz żebym nie przesadzał że jest jeszcze wspaniały Liverpool i Chelsea, bo to już byłaby przesada...
--------------------

Dodane: 06-03-2009 19:12
Widziałeś mecz Liverpool Real? Chyba więcej mówić nie muszę.....

Dodane: 06-03-2009 19:22
Bisu napisał/a:
![[yyy] [yyy]](/templates/emoty/yyy.png)
... ja widziałem i co? Proszę powiedz mi, bo ja nic ciekawego w grze Liverpoolu nie widziałem...
--------------------
SIEMA FORUM.

Dodane: 06-03-2009 19:23
Widziałem, i co ? ;/ Jeden `miernie` rozegrany przez nich mecz czyni z nich `znakomitą` drużynę ? - no chyba nie... Mówisz to tak jakby Real to był jakiś master piłki nożnej, a w tym roku akurat jak dla mnie nic nie pokazali, więc tym bardziej nie ma się czym zachwycać... A Ty widziałeś mecze ManU ? - jeśli tak, to nawet osoba która nie zna się na piłce nożnej dostrzegłaby że jest to zupełnie inna gra... Liverpool dla mnie marną piłkę, do tego ma cienką obronę, w tej drużynie podoba mi się tylko pomoc... Resztą raczej nie ma co się zachwycać, przy czym ManU nie dosyć że gra ładną to efektowną piłkę, co widać po statystyce bramek, gdzie przy 27 meczach stracili 12 bramek, może nie jest to świetny wynik, ale przy Liverpoolu który stracił ich 20 to jest dobrze... Jak możesz to pisz dłuższe posty bo zaczyna mnie to irytować, bo jeśli masz pisać posty po jednym cz dwóch zdaniach to lepiej sobie daruj, bo prędzej czy później administracja to dostrzeże, bo widać raczej różnicę w moich wypowiedziach a Twoich, przynajmniej w ilości tekstu, bo widzę Ty chcesz sobie tylko posta nabić a na prawdę nie wnosisz nic do tematu i wygląda to jakbyś miał małe pojęcie na ten temat (albo nie miał go wcale). Ja sam średnio znam się na piłce, chociaż kiedyś byłem wiernym fanem, to i tak staram się napisać więcej niż jedną linijkę...
--------------------

Dodane: 06-03-2009 19:34
Przy czym 90 % twojego posta to kazanie na temat tego jak ja pisze. Liverpool to tylko przykład, jest tam wiele drużyn które mogą jeszcze wyprzedzić diabły. Śmiesznie będzie jak liverpool czy Chelsea zakończą na pierwszym miejscu w tabeli

Dodane: 06-03-2009 19:38
#Bisu
Spotkały się dwie mierne drużyny, mecz toczył się głównie w środkowej części boiska,dużo strat i niedokładności, równie dobrze Liverpool mógł ten mecz przegrać. Co się odwlecze to nie uciecze i już w nastepnym pojedynku w lidze polegli 2;0...

Dodane: 06-03-2009 19:43 -
Widzę z matematyki też jesteś dobry... 90% ? No proszę, ja nie wiem czy z tego wszystkiego byś z 40 albo 30 uzbierał, ale widzę że Ty jesteś wszechstronnie uzdolniony. Nie wiem czy jesteś świadom tego co mówisz, ale chyba nie... Spójrz na tabelę:
lp. drużyna m. bramki pkt.
1. Manchester United (M) 27 48:12 65
2. Chelsea Londyn 28 48:16 58
3. Liverpool FC 28 45:20 58
4. Aston Villa Birmingham 28 42:29 52
5. Arsenal Londyn 28 41:26 49
6. Everton FC 28 36:28 45
7. West Ham United 28 34:34 39
8. Manchester City 28 45:36 35
Wiem że jest jeszcze możliwość żeby Chelsea wygrało albo Liverpool, ale jeśli śledzisz na codzień ligę angielską to raczej można zauważyć że nie zanosi się na kryzys ManU, a wręcz przeciwnie... Nadal się rozgrywają i utrzymują wysoki poziom... Poza tymi dwoma zespołami nie ma szans nikt im już raczej zagrozić, do tego z tych dwóch to jedynie jak dla mnie Chelsea, bo Liverpool jak już napisał gra marną piłkę i nigdy nie podobała mi się ich gra... Ty chyba na prawdę masz manię wielkości i nie wiesz kiedy przestać... Nie będę już Ci o tym mówił, bo to napisałem wyżej i nie tylko ja mam takie zdanie o Tobie...
--------------------

Dodane: 06-03-2009 19:48
A ja nadal wole Chelasy czy Liverpool niż manchester, i będę wierzył w ich zwycięstwo, nie ważne ile razy będzie mnie jakiś dzieciak obrażał. I nie życze sobie więcej tego! Jest to chamskie i nie fajne. To że sobie kibicuje innej drużynie nie znaczy że musisz mnie odrazu obrażać w każdym poscie jaki tutaj jest twojego autorstwa!

Dodane: 06-03-2009 19:51
enigma napisał:
Co z tego że jest Liverpool, skoro oni wcale nie grają za dobrze, to fakt mają 3 miejsce w lidze, ale to nic specjalnego... Chelsea mówisz... punktów mają tyle co wyżej napisany Liverpool, do tego mają jeden mecz rozegrany więcej niż ManU, a teraz już Manchester prowadzi 7 punktami...
Liverpool'owi od dawna nie gra się dobrze w lidze ale zawsze są w pierwszej 3,4 Premier League. A to nie jest drogi kolego 'nic specjalnego'

3 miejsce w najlepszej lidze świata to jest duży sukces. W tym roku The Reds grają świetnie w lidze, więc nie pisz, że 'wcale nie grają za dobrze'
7 punktów to dużo? Ronaldo kontuzjowany i po Czerwonych Diabłach

Najmniejszy błąd Fergusona może go pozbawić mistrzostwa.
enigma napisał:
A Ty widziałeś mecze ManU ? - jeśli tak, to nawet osoba która nie zna się na piłce nożnej dostrzegłaby że jest to zupełnie inna gra... Liverpool dla mnie marną piłkę, do tego ma cienką obronę, w tej drużynie podoba mi się tylko pomoc... Resztą raczej nie ma co się zachwycać, przy czym ManU nie dosyć że gra ładną to efektowną piłkę, co widać po statystyce bramek, gdzie przy 27 meczach stracili 12 bramek, może nie jest to świetny wynik, ale przy Liverpoolu który stracił ich 20 to jest dobrze...
W ostatniej kolejce LM w której to Liverpool zmierzył się z Realem, a ManUtd zagrał z Interem lepiej zagrała ekipa The Reds. Chociaż zabrakło Gerrarda, to drużyna świetnie sobie poradziła

Nie było kapitana, to musieli grać zespołowo, jak się przekonaliśmy w drugiej połowie opłacało to się

W wykonaniu Manchesteru były ciągłe podania do Ronaldo, jego nieudane dryblingi i straty piłki.
Statystyki o niczym nie decydują
--------------------
SIEMA FORUM.
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.