Dodane: 23-04-2008 18:07 -
No udało im sie, z dzisiejszej relacji po testowej, stwierdzili, że pow. 45 pkt będą mieli więc uśmiechnął się los odo nich w postaci takiego gestu. Mają szczęście, że to się nie rozeszło poza ich paczkę bo w przeciwnym razie mieliby nieprzyjemności.
Ja pamiętam jakby to było dzisiaj jak pisałem swoje testy...miałem złą komisje, powiem więcej fatalną..mieli zwidy, że ktoś ściąga bo np: poprawia sobie krawat który go uciska xDD albo nauczycielka która założyła strasznie wysokie obcasy i manewrowała nimi po klasie...
![[skrzywiony] [skrzywiony]](/templates/emoty/krzywy.png)
wyobraźcie sobie ten dźwięk...hałas! nie można było się skupić a przy zwróceniu jej uwagi przeze mnie dostało mi sie...
![[yyy] [yyy]](/templates/emoty/yyy.png)
chamstwo...Przy podawaniu wyników zdziwiłem się i to bardzo gdyż miałem wyjątkowo wysoki wynik, szczerze? Nie spodziewałem się i liczyłem na to, że będzie ok.70 a tutaj zong....87
Życzę wam drodzy jeszcze trzecio gimnazjaliści, abyście osiągnęli taki wynik jaki sobie wymarzyliście...(Łał ale ja miły xD może dlatego że mam wyjątkowo dobry dzień xD POZDRO
![[wesoly] [wesoly]](/templates/emoty/wesoly2.png)
)
--------------------
Piękna kobieta podoba się oczom, dobra kobieta - sercu. Pierwsza jest klejnotem, druga - skarbem

Dodane: 23-04-2008 18:47
U mnie było to samo Napi. Pamiętam jak przed samym egzaminem sekretarka zabrała mi egzamin, później jak widać rozwiązali zadania. Później aby wyjść do kibla jak wracałeś dostałeś odpowiedzi

. To dzięki temu miałem tyle punktów ale to stare dzieje. Conajmniej bez problemu dostałem sie do wymarzonej szkoły.
Pozdro
--------------------

Dodane: 23-04-2008 20:31
Napojasz napisał/a:Nie wiem jak w waszych szkołach ale w moim byłym gimnazjum doszło do przecieku.Jak wiadomo do szkoły przychodzi materiał oryginalny a reszta testów jest kserowana na miejscu, osoba kserująca podwędziła jeden test...osobiście dzisiaj rano go widziałem, czy w waszych szkołach doszło do podobnego przypadku czy wszystko odbyło się uczciwie?
Czekam na wasze opinie i pozdro
No nieźle. Tylko gdyby to wyszło na jaw to twoi kumple mieli by przerąbane. Nie chciałbym być wtedy w ich skórze. Pewnie cała szkoła musiałaby pisać egzamin w późniejszym terminie. Podjęli spore ryzyko... mi na coś takiego brakłoby pewnie odwagi. Skąd inąd, w mojej szkole coś takiego w żaden sposób nie mogłoby sie udać. Ponieważ u nas dbają o wszystkie przepisy
i bezpieczeństwo. Podczas egzaminu nie można nawet zamienić słowa.
O wychodzeniu do toalety czy wyjściu przed upływem czasu ezaminu nie było nawet mowy. Więc gdy do szkoły przyjechały testy, nauczyciele prawie zrobili eskortę. Pillnowali tych testów jak oka w głowie. Zmieniając straż. Zresztą u mnie w szkole nauczyciele to terminatorzy, nikt nie miałby odwagi wykręcić takiego numeru.
Użytkownik Songo_PL pytał się o zadanie z wiatrakiem i domem. Otóż ja je źle wykonałem na teście, wstyd się przyznać, zamiast odjąc; dodałem. Przez nieuwagę. Tak czy inaczej znam odpowiedź: niepotrzebna była wysokość słupa wiatraka. A rozwiązanie: 2 razy 12,3m - 3,5m = 21,1 m
Kaziutek pisał, że będzie zdawał jeszcze egzamin z języka obcego. Szczerze mu współczuję. Rocznik 1992 był ostatnim, który wywinął się od pisania egzaminu z języka. Osobiście tym bardziej się cieszę, bo musiał bym pisać z niemieckiego, którego serdecznie niewawidzę.
--------------------

Dodane: 27-08-2010 19:44 -
Podobno roczniki 2011/2012 będą miały już nową formę egzaminu z języka obcego. Ma być podział na poziom podstawowy i rozszerzony (jak na maturze), a zadania mają być bardziej na ''rozumowanie''. Cóż, to niezbyt miła wiadomość, ponieważ będę musiał zdawać rozszerzony, a mój niemiecki i angielski nie jest na wysokim poziomie...
--------------------

Dodane: 27-08-2010 20:05 -
Cheon napisał/a:
Podobno roczniki 2011/2012 będą miały już nową formę egzaminu z języka obcego. Ma być podział na poziom podstawowy i rozszerzony (jak na maturze), a zadania mają być bardziej na ''rozumowanie''. Cóż, to niezbyt miła wiadomość, ponieważ będę musiał zdawać rozszerzony, a mój niemiecki czy angielski nie jest na wysokim poziomie...
Jestem w tej samej sytuacji co ty.Z angielskiego radzę sobie bardzo dobrze,ale z niemieckiego to muszę się przyznać że chociaż uczyłem się rok to umiem tylko skleić parę zdań i liczyć do dwudziestu XDD
--------------------
http://www.youtube.com/watch?v=citzRjwk-sQ

Dodane: 30-08-2010 14:09
Ej to już chyba przesada. Gimnazjum to jeszcze nie jest okres aby męczyć uczniaków pseudo maturami bo według mnie wybór studiów jest o wiele ważniejszy niż wybór liceum więc już nie muszą wprowadzać nie wiadomo jakiej selekcji...
--------------------

Dodane: 03-09-2010 20:20
Szkoda, że w tym roku już tego nie wprowadzili, ale cóż poradzić
. To na pewno będzie pomoc dla tych, którym nie poszła któraś z wcześniejszych części egzaminu gimnazjalnego. A co do poziomu podstawowego i rozszerzonego, to jestem ciekaw, jakim mianem określiliby tegoroczny test z anglika

.
--------------------
Tam gdzie mądry jest za głupi, potrzeba geniusza
Robię wszystko, żeby nie robić nic xD

Dodane: 03-09-2010 20:32
Dzisiaj już bałbym się zdawać egzaminy gimnazjalne xD ta wiedza co tam potrzebna to już chyba wyleciała dawno

Zdawałem w 2006 i pamiętam że na wielkim luzie do tego podszedłem a co za tym idzie zdałem przeciętnie xD 30 punktów z matmy, 40 z humanistycznej części xD Do wymarzonego liceum oczywiście nie starczyło, ale zupełnie mnie to nie zmartwiło

poszedłem do takiego gdzie chodziłem do gimnazjum, więc znałem wielu ludzi

i oczywiście jakąś pozycję się miało wyrobioną ;D
--------------------

Dodane: 03-09-2010 20:36
Dzisiaj to może bym do tego podeszła, choć nie wiem, czy z matmą dałabym tak samo radę, ale z częścią humanistyczną na bank bym sobie poradziła. Z resztą, poszło mi nieźle - 46 z humana (49 na próbnym, jakbym nie powtórzyła jednego słowa, miałabym 50!) i 38 z matmy. Ale ten egzamin z języka to dobre rozwiązanie, bo i tak w szkołach średnich robili testy, żeby przydzielić do grupy, i tak. Punkty wystarczyły spokojnie, żeby dostać się do wymarzonego liceum.
--------------------
"Wolę być nienawidzony za to, kim jestem, niż kochany za to, kim nie jestem." - Kurt Cobain

Dodane: 03-09-2010 20:57
Dzisiaj to może bym do tego podeszła, choć nie wiem, czy z matmą dałabym tak samo radę,
Nauczycielka od fizyki ciągle powtarza, że skoro poradziliśmy sobie jakoś na testach z matmy, to maturę podstawową byśmy zdali nawet teraz na te minimum wwww.
Podobno roczniki 2011/2012 będą miały już nową formę egzaminu z języka obcego. Ma być podział na poziom podstawowy i rozszerzony (jak na maturze), a zadania mają być bardziej na ''rozumowanie''.
Nie dość, że można wybrać z jakiego języka się pisze egzamin, to jeszcze te poziomy? Daliby dzieciakom spokój.
--------------------

Dodane: 04-09-2010 12:55
To jest głupota, jak dobrze, ze gimnazjum dawno skończyłem xD Za to maturę mi utrudnili
się niektórzy śmieją, ze jest coraz prościej a tu wręcz odwrotnie... niedługo już w gimnazjum będą matury xDD
--------------------
Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL

Dodane: 04-09-2010 13:31 -
To jest paranoja, wymaganie, wymaganie, wymaganie... Wyścig szczurów już od najmłodszych lat. Sram w gacie jeśli chodzi o tegoroczny egzamin z matmy. Szkoła to wielki złodziej czasu.
--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 09-11-2010 00:53
Nie wiem jaki poziom ma ten egzamin teraz ale "za moich czasów" (pisze, jakby to za komuny było xD) to ten egzamin to była prościzna, tj. bardzo łatwo było go zdać, za równo z polskiego jak i z matematyki (z języka obcego jeszcze nie pisało się wtedy)

Dodane: 13-01-2011 20:08 -
Bociak napisał/a:
To jest paranoja, wymaganie, wymaganie, wymaganie... Wyścig szczurów już od najmłodszych lat. Sram w gacie jeśli chodzi o tegoroczny egzamin z matmy. Szkoła to wielki złodziej czasu.
Piękne słowa Bociak !

.Szkoła to wielki złodziej czasu trzeba się godzić xD.Rzeczywiście niektóre rzeczy to przesada i zastanawiam się po co oni nas tak męczą skoro będziemy z tego pamiętać zaledwie kilka procent.Ale jak już trzeba to nic się nie zmieni i trzeba zaliczyć.
--------------------
http://www.youtube.com/watch?v=citzRjwk-sQ
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.