Dziś jest Sobota, 11 Luty 2012, godz 05:14
OnLine: 23, statystyki
index > Hydepark
Temat: Czas letni i zimowy
Dodane: 03-11-2008 12:07
#by_black - systemadmin - max%
Ostatnio przestawialiśmy zegarki o godzinę do tyłu o ile się nie mylę xD Powiem wam szczerze że mi nie robi to żadnej różnicy bo czy to czas letni czy zimowy śpię tak samo długo xD Czasami aż za długo dodatkowo czasami w ogóle nie widzę różnicy bo jak jestem czymś zajęty to czas leci nie postrzeżenie bardzo szybko, a gdy nie patrze na zegarek widzę tylko różnicę po niebie xD

Dodane: 03-11-2008 13:54
#Zuza - user - max%
Ja nie lubię czasu zimowego, bo za szybko jest ciemno, a jak jest ciemno to jestem jakaś senna. Jeżeli mamy białą zimę to jeszcze, ale jeżeli za oknem jest szaro, buro i jeszcze ciemno to dla mnie jest nie do zniesienia xD

--------------------

"A wszystko jest iluzją i magią i zdarza się raz na milion."
Świat ma tylko cztery strony, a w tym świecie nie ma mnie..
Dodane: 03-11-2008 19:07
#enigma - user - max%
Oczywiście, nie lubię czasu zimowego, np. dla tego że na podwórku robi się szybko ciemno, jednak we wszystkim jest jakaś zaleta, jaka jest tu ? - lubię ten okres dla tego że w nim mają miejsca bardzo lubiane zdarzenia mianowicie Boże Narodzenie i oczywiście Sylwester xDD. Uważam że większość osób woli ten czas letni głównie dla tego że późno robi się ciemno, co pozwala na wielogodzinne wyprawy na miasto etc xD rzecz jasna pora letnia ma wielki plus dla tego że jest tam ciepło, wiadomo że każdy woli latać beztrosko w spodenkach i koszulkach (chociaż u mnie to i nieraz bez biegają xD) niż w ciężkich kurtkach, i butach to chyba jasne.

--------------------
Dodane: 04-11-2008 10:40
#Rewinger - user - 90%
Ja tak jak black jakoś nie odczuwam tej zmiany czasu. Cofa się tą wskazówkę o jedną godzinę do tyłu czy przesuwa do przodu, jednak wszystko trwa tyle samo. Czas leci, a ja niekiedy tego nie odczuwam, więc muszę rozplanowywać dobrze dzień ;p. Co do oszczędności to myślę, że jest ona znikoma...

Dodane: 04-11-2008 10:44
#ja0lek - user - 90%
wg mnie to jest coś dobrego, bo w końcu w zime kiedy jest dopiero godzina 17 u nas jest już ciemno. Jest fajny klimacik, szczególnie kiedy leży śnieg ;P Wiem że nie po to to zostało wymyślone, ale mnie sie podoba xD

--------------------

Come back? :p
Dodane: 11-11-2008 23:19
#Plastus - user - max%
Z tym przestawianiem godziny jest pewien sens... wyobrażacie sobie z zime że o 14.30 będzie już ciemno... no właśnie, beznadzieja. A ta godzinka w tą czy w tamtą dla naszego zegara biologicznego nie ma znaczenia, bo to tylko mała godzinka, ja sam chodze spać raz wcześniej raż później więc ta mała zmiana nigdy mi nie przeszkadzała :)

Dodane: 11-11-2008 23:46
#Bogini - user - 70%
na moje? jak przestawiac, to teraz nic nie daje ^^

to znaczy, nie, na profilu ogólnopolskim to daje dużo energi, ale i tak teraz o 6 juz jest ciemno, wiec moznaby przestawic o 2 godz rownie dobrze ^^ to nie robi...

Dodane: 25-10-2009 09:49
Tej nocy znów to miało miejsce...i uważam że jest to nietrafiony pomysł. Zawsze śpię tak samo długo, bądź krótko. Na dodatek zawsze mam problem z tym która jest godzina dopóki nie włączę kompa (tu na szczęście godzina ustawia się automatycznie)

--------------------

Dodane: 25-10-2009 10:01
#Rademes - user - 30%
Wcale nie! To jest trafiony pomysł po pierwsze nie budzisz się w nocy, a po drugie jest to bardziej ekonomiczne bo mniej prądu zużywa kraj.

Dodane: 25-10-2009 10:14
#malpex - user - max%
Tez mi sie wydaje ze jest do dobry pomysł. I tu nie chodzi o to ze bedziemy spali godzine dluzej bo to dla mnie nie ma znacznenia :p Ale chodzi o to ze ta jedna godzina duzo daje poniewaz jak sie budzisz o 6 rano to tak jakby byla 7 wiec juz słonko wstalo i chce sie zyc XD i nie wstaje sie jak jest ciemno za oknem ale juz sie przejasnia ;)

--------------------

-------------------------------

Dodane: 25-10-2009 10:24
#Darknes - user - max%
Rademes napisał/a:
Wcale nie! To jest trafiony pomysł po pierwsze nie budzisz się w nocy, a po drugie jest to bardziej ekonomiczne bo mniej prądu zużywa kraj.
No tak mniej prądu... [umarl] zamiast zapalać światło od 20 do 23 palimy je od 16 do 23 xD tak bardzo zaoszczędzamy xDDD a co do budzenia się w nocy co ma do tego zmiana czasu ? koszmary śnią się niezależnie od tego tak samo jak fakt ze może ci się zachcieć... xDD

Mi tam zmiana nie robi różnicy :p ale fakt że po godzinie 17 trzeba już jechać na światłach i w piłkę już sobie nie pograsz a najlepsza pora na granie to zawsze wieczór w lato wracasz że szkoły 15-16 a o 18 się gra a w zimę lipa xD

Dzisiaj się kłóciłem z rodzicami że zegary cofnęli a oni nie chcieli mi wierzyć bo mówią że zawsze przestawia się w ostatni weekend października xD z tym że następny weekend jest już październikowo-listopadowy xDD wiec chyba dlatego mieliśmy zmianę w tą niedzielę :p

--------------------

Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL
Dodane: 25-10-2009 10:31
#enigma - user - max%
Ja to za bardzo nie odczułem że, przestawiamy zegarki o godzinę do tyłu, może dlatego że niedziela dziś. :d No nie wiem, po za tym że szybciej się ciemno będzie robiło to nic mi w tym chyba nie przeszkadza. :)

--------------------
Dodane: 25-10-2009 10:56
#pick - user - 10%
Ja zauważam tą różnicę, mało śpię, więc jak wstaje, jest to odczuwalne, nawet bardzo, szczególnie kiedy muszę o 7.00 wstać do szkoły, teraz będzie troche lepiej, zawsze to godzina :)

--------------------
Zapraszam Do Komentowania Moich Prac

http://dbpolska.n...ic,55,8639

-----------

Dodane: 25-10-2009 10:56
#malpex - user - max%
Mi tam zmiana nie robi różnicy :p ale fakt że po godzinie 17 trzeba już jechać na światłach i w piłkę już sobie nie pograsz a najlepsza pora na granie to zawsze wieczór w lato wracasz że szkoły 15-16 a o 18 się gra a w zimę lipa xD

Z tego co wiem to cały rok trzeba na swiatlach jezdzic :p

No nie odczuwamy tak ogólnie tej zmiany. Dlatego tez jest ona w weekend w nocy zeby niekomu nie przeszkadzało.

--------------------

-------------------------------

Dodane: 25-10-2009 11:01
#Darknes - user - max%
malpex napisał/a:

Z tego co wiem to cały rok trzeba na swiatlach jezdzic :p
Ja tam nie jeżdżę xD szkoda akumulatora xD po takiej wiosce to nie muszę :p no ale chodziło mi tu głównie o to że nic już nie widać i bez świateł można do rowu wjechać xDD

--------------------

Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL
Dodane: 25-10-2009 11:11
#pacin - user - 90%
Ja zawsze przed czasem wszystko przestawiam żeby nie zapomnieć. Gdybyśmy nie przestawili zegarków to na dworze rano było by strasznie ciemno, ale ma to także swoje minusy. Jest nim wczesna pora zachodu słońca.

--------------------
Dodane: 25-10-2009 11:26
#Zuza - user - max%
No nie odczuwamy tak ogólnie tej zmiany. Dlatego tez jest ona w weekend w nocy zeby niekomu nie przeszkadzało.

No mi dzisiaj pasowała idealnie, mogłam sobie dłużej pospać, a i tak wstałam rano xD Więc nie straciłam nic na śnie mimo wczorajszej imprezy xD

--------------------

"A wszystko jest iluzją i magią i zdarza się raz na milion."
Świat ma tylko cztery strony, a w tym świecie nie ma mnie..
Dodane: 25-10-2009 11:36
#Cheon - user - 90%
Hehe i tak już rutynowo obudziłem się o 7.00, tzn. teraz to już była 6;]
Lubię ten czas, można więcej pospać, w sumie po kilku dniach różnicy się nie widzi :)
Pozdrawiam

--------------------

Dodane: 25-10-2009 11:47
Chociaż dłużej sobie pospałam :d Na początku będę miała problemy z przyzwyczajeniem się do zmainy, ale później będzie normalnie :)

--------------------

"Nigdy nie przestawaj się uśmiechać, nawet jeśli jesteś smutny, ponieważ nigdy nie wiesz, kto może się zakochać w twoim uśmiechu."

Dodane: 25-10-2009 17:17
#Cyrus - user - max%
Ta zmiana czasu była dla mnie zbawienna :d 1h dłużej sobie pospałem ;] Tak godzinka w prezencie mogłaby się zdarzać co tydzień :p Byle nie na odwrót.

--------------------

Zajrzyj na mojego chomika chomikuj.pl/luki9696
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online