Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 12:46
OnLine: 130, statystyki
index > Hydepark
Temat: Idealny partner
Dodane: 09-03-2008 17:30
#Mairo - user - 40%
Każdy ma jakiegoś wymarzonego partnera. Na którym wzorował[a]by się w wyborze. Ja np. bym chciał:
dziewczynę oczywiście XD, wzrostu mojego lub minimalnie mniejsza, dosyć szczupła, ale nie chcę anorektyczki, krągłości owszem, lecz niezbyt wielkie, aby ktoś się nie gapił na moją wybrankę, szatynka lub brunetka [nie mam nic przeciwko blondynkom]. Jakieś IQ XD, żeby się nie zacięła, gdy powiem 4 + 4 x 4 XD - Oczywiście 20 to wynik.

Jeśli istnieje już temat to przepraszam, bo całego OffTop'a nie czytałem :d
Pozdro Mirek

Dodane: 09-03-2008 17:41
#Ra - user - 70%
Na początku myślałem że taki temat był, nawet byłem tego pewien, ale z jakiś powodów go nie znalazłem, tak więc jest dobrze. No to wracając do tematu ważny jest wiek, czyli nie za młoda nie za stara tylko w sam raz, bo wiecie jak to jest, ludzie krzywo sie patrzą na to że gościu co ma 20 lat chodzi z dziewczyną co ma 16. No ale też chodzi o jej dojrzałośc bo nie zawsze kobita młoda ma poukładana w głowie, najczęściej ma pstro, czyli to taki pustak i nie wie czego chce w życiu, więc dla mnie najlepszym wyborem byłby ten sam rocznik, lub różnica roku w obie strony. Ja nie oczekuje jakiejś seksbomby, bo takie są...hmmm....no powiem żeby nikogo nie obrazic, takie mnie nie interesują, chciałbym miec normalną dziewczynę, poukładaną, żeby wszystko było na swoim miejscu xD nie za duże nie za małe a w sam raz xD

Dodane: 09-03-2008 18:10
Jaką ja chciałbym mieć dziewczynę trudne pytanie. No to jedziem z koksem: powinna być ładna, wierna wszechstronnie wykształcona nie narzekałbym gdyby była również wysportowana. Jak by była bogata też bym sie nie obraził :d . I teraz najważniejsze powinna mnie kochać. Jednym słowem taka nie istnieje xD.

Dodane: 09-03-2008 19:43
hmm... Jaką bym chciał dziewczynę? Na pewno musi mnie kochać. A poza tym... Najlepiej żeby była ładna, miła i spokojna (bo ja też jestem spokojny, a ze zwariowanymi mam niemiłe doświadczenia)... No i musi być wierna...

Dodane: 09-03-2008 20:22
eeeeee... to trudne pytanie którego jakoś tak sobie nigdy nie zadawałam... a po za tym idealnego partnera nigdy nie będę miała bo idealnych ludzi nie ma, no ale jak każdy mam pewne "wymagania" którymi się będę kierować w dobraniu sobie drugiej połówki... na pewno nie chciałabym żeby miał inteligencje buraka cukrowego, ale jakiś tam studiów nie musi kończyć, ważne żeby miał coś w głowie i dało się z nim porozmawiać na jakieś sensowne tematy. no po drugie musi mnie pociągać fizycznie, no bo bez tego się nie obędzie i to chyba tyle,aaaa jeszcze jedno!! musi mnie umieć rozśmieszyć :) bo lubię się śmiać :d nie spotkałam jeszcze takiego, ale spotkam to dam wam znać xD

Dodane: 09-03-2008 22:02
najwazniejszy jest charakter...to w jaki sposob bedzie ze mna romawiala, jak bedzie podchodzila do roznych spraw i problemow..inteligentna opiekuncza z poczuciem wlasnej wartosci..majaca cele w zyciu..nie lubie typowych "pustakow" ktorym tylko w glowie siedzi czy makijaz sie nie rozmazuje...i wlasnie nie lubie jak kobieta z tym przesadza..a wyglad..zawsze ciagnelo mnie do blondynek..drobna figura nizsza ode mnie x<186cm ladna buzka z usmiechem na twazy (a wiec pozytywistka :)

Dodane: 10-03-2008 13:07
no fakt najwazniejszy jest charakter ale wygląd tez musi byc taki no wiecie ze tak powiem "wporzadku" najlepiej brunetka lub szatynka (zawsze mnie do nich ciagnęło ;D) blondynki tez moga byc ale lepiej jak by była ta poprzednia wersja :d zeby była z poczuciem humoru, łądna, miła ale temperamentem :d nie lubie własnie takich pustakow jak mowiliscie wczesniej tylko jak jest zdecydowana...
jesli chodzi o wiek to raczej zeby była w moim ewentualnie rok młodsza ( nie jest pedofilem xD) optymistka ;D

no to na tyle po wielkim skrocie

pzdr ;D

Dodane: 10-03-2008 18:54
#pawelus - user - 40%
Ja jak narazie nie szukam dziewczyny, a także nie mam ideału. Tylko jedno musi mieć a raczej dwie rzeczy:
-Rozum
- i musi mieć łagodny charakterek
Bo z głupią jędzą nie będę chodził :p . Co do reszty wymagań to myślę, że gdy znajdę taką dziewczynę serce mi podpowie. Chociaż nie pogardzę piękną, wysportowaną dziolhą(po polsku dziewczyna :d ).

Dodane: 11-03-2008 17:18
#mery133 - user - 10%
Jeśli chodzi o mnie to niby mam pewien ideał, ale że wiem iż ideałów nie ma to patrzę przedewszystkim na charakter, musi być spokojny, a przedewszystkim musi być inteligentny, najlepiej bardziej niż ja :D, musi potrafić mi przemówić do rozumu, lubić wycieczki, mieć poczucie humoru, a przedewszystkim musi mnie kochać i dobrze znać :D

Dodane: 11-03-2008 18:12
#Mairo - user - 40%
to @mery133 opisałaś mnie XD tylko oprócz tej ostatniej kwestii
i dobrze znać :d

Pozdro

Dodane: 11-03-2008 20:05
#JCD - user - max%
Wygląd jest sprawą drugorzędną, no chyba, że popada w skrajność (przepiękna albo paskudna). Niestety - zauważyłem, że im dziewczyna atrakcyjniejsza zewnętrznie, tym puściej ma w głowie. Tak niestety jest w przynajmniej 80 % przypadków. Jeśli chodzi o mnie to też ważne jest, abyśmy my mieli wspólny punkt widzenia, nie różnili się od siebie za bardzo. No i musi nie być głupia. Takich ludzi już zdecydowanie za dużo spotkałem w swoim życiu. :|

Dodane: 16-07-2008 10:54
#C@rL - user - 100%
Idealna partnerka... osoba której mógłbym powierzyć wszystko, mógłbym jej zaufać, powierzyć największy sekret. Wygląd nie musi grać znaczenia, ale jakieś ideały mam (patrz temat o Dziewczynach). Charakter najważniejszy... uczuciowa, zaradna i takie tam... Jak wszyscy wiemy charakter musi być najważniejszy, a ja nie mam jasno określonego ideału. Jak wam znajdę to wam powiem... obecnie szukam xD

Pozdro all!!!

--------------------
SIEMA FORUM.
Dodane: 06-08-2009 00:10
#Blade - user - max%
Myślałem że wypowiadałem się w tym temacie. Ale jak nie to teraz to zrobię.

Pochwalę się że ostatnio odnalazłem tą osobę która jak dla mnie jest takim ideałem. Ładna, sympatyczna, inteligentna i czuła, myślę że to są idealne cechy dla dziewczyny. Co prawda znam ją parę ładnych lat ale ostatnio ta znajomość zaczęła się bardziej rozwijać i mam nadzieję że nie spartole czegoś bo bym sobie nie darował.

Wygląd jest sprawą drugorzędną, no chyba, że popada w skrajność (przepiękna albo paskudna). Niestety - zauważyłem, że im dziewczyna atrakcyjniejsza zewnętrznie, tym puściej ma w głowie. Tak niestety jest w przynajmniej 80 % przypadków. Jeśli chodzi o mnie to też ważne jest, abyśmy my mieli wspólny punkt widzenia, nie różnili się od siebie za bardzo. No i musi nie być głupia. Takich ludzi już zdecydowanie za dużo spotkałem w swoim życiu. :|

Zdecydowanie zgodzę się z tym postem, ale na szczęście istnieje jeszcze te 20% chociaż naprawdę ciężko z tym jest.

--------------------
Dodane: 06-08-2009 16:51
Ha, ja tam też mam wymarzonego partnera... :p Faceta oczywiście. Zauważyłam, że wygląd tak naprawdę nie ma dla mnie znaczenia, bo facet, o którym tam myślę, to jest przeciętny z wyglądu, z początku nawet nie zwracałam na niego uwagi, ale później, to inna historia. Po prostu jestem zdania, że jeśli kogoś się naprawdę kocha, to dla ta osoba będzie dla ciebie najpiękniejsza na świecie, lub przynajmniej zacznie się w niej dostrzegać coś pięknego :) . Ale do rzeczy, jeśli nie ten facet, co mam na oku, to ja tam mam takie wymagania:
- wysoki, po prostu wyższy ode mnie (i to tyle z wyglądu w zasadzie)
- żeby zachowywał się odpowiednio do sytuacji (znaczy umiał pożartować, w ogóle, ale nie, żeby jak dziecko się zachowywał, nieodpowiedzialności nie toleruję)
- miał poczucie humoru
- był inteligentny
- dobrze by było, jakby był wykształcony
- żeby ogólnie dało się z nim rozmawiać na wszelkie tematy
- żeby mnie słuchał i rozumiał :)
- no i... to coś :)
I to tyle ;) .

--------------------

"Wolę być nienawidzony za to, kim jestem, niż kochany za to, kim nie jestem." - Kurt Cobain
Dodane: 06-08-2009 19:38
#Plastus - user - max%
Cóż ja wyznaje zasadę, że kobieta to tysiąc problemów na co dzień. Dlatego wole nie mieć. Nie chce mi sie przejmować tym, czy jestem zabawny i interesujący, czy mam odpowiednie wykształcenie ( w domyśle takie które pozwoli mi zarabiać odpowiednie pieniądze) . Jeśli nie będę posiadał tych dwóch rzeczy, które wymieniłem wyżej, to moja inteligencja na nic sie nie zda bo zostanie niezauważona, chociaż tutaj także nie chce mi się zawracać głowy moim intelektem, mi w zupełności wystarczy xD Odpowiedzialność ? A fuj jestem za młody na odpowiedzialność, okropne xD Jak będę miał 30 parę lat to może i będę xD Suma sumarum bycie w związku z wymagającą czegoś ode mnie kobietą jest zupełnie nieopłacalne i przynoszące więcej szkód niż dobrego. Stres i ciągle naciśnieniowanie, czy wszystko zrobiłem dla niej tak jak należy. Dlatego wolę być sam, cieszyć się błogą nieodpowiedzialnością, swoją infantylnością, żyć szczęśliwym i zadowolonym z siebie, czego związek z kobieta nie gwarantuje xD

Dodane: 06-08-2009 19:46
#aniontko - user - 60%
zeby był szczery do bólu, lojalny, inteligentny i z poczuciem humoru! :)
musi mieć to coś co sprawi, że mnie w sobie rozkocha tak na amen :)
no a w tym czymś to przychylnie by działały ładne oczka :)

--------------------
...Love is a force
you can't control...
Dodane: 06-08-2009 19:56
Plastek, jakbym nie wiedziała, że jesteś z zupełnie innego miasta, niż tamte moje okolice, to wiesz, jakbym czytała mojego znajomego... To nie o to chodzi, wymagania, wymaganiami, jeśli jakiś tam facet nie spełni jednego czy dwóch, to nic się nie stanie... Poza tym, ja nie mam reguły, że tylko taki - raz się zabujałam w ignorancie, a raz w mądrym facecie... Ja tam nie mam reguł. Chodzi też o to, żeby mieć jednak jakieś wymagania, bo nie będę robić tak jak wiele dziewczyn dookoła - chodzić z byle kim, kimś, kto nic sobą nie reprezentuje, byleby miał spodnie? To nie na tym polega.

--------------------

"Wolę być nienawidzony za to, kim jestem, niż kochany za to, kim nie jestem." - Kurt Cobain
Dodane: 06-08-2009 20:05
#Plastus - user - max%
No pewnie, że nie chodzi o to byle być z kimś i trzeba wybrać sobie odpowiedniego partnera, ale uważam że jaki by nie była to i tak będę się stresował niepotrzebnie. Znam siebie i wiem jedno, starałbym się być dla niej "idealny", co wyniszczałoby mnie od środka, powoli jak rak. Byłbym o nią chorobliwie zazdrosny, szukałbym w sobie tylko wad. Dlatego uważam, że dla mnie o wiele lepiej być samemu, mniej stresu dla mnie, nie daj boże jeszcze bym się w niej zakochał i to byłby właściwie mój koniec. Chyba bym nie potrafiłbym być z kimś w poważnym związku, wole zdecydowanie przyjaźnie. Zapytacie pewnie a gdzie tu miejsce na seks, są i na to sposoby xD

Dodane: 06-08-2009 20:10
Chyba wiem, o co ci chodzi. Wiadomo, że nie można się dostosować całkiem do potrzeb partnera, trzeba chodzić czasem na kompromis. Starać się, ale nie za wszelką cenę, po prostu być sobą i nie przejmować się tym, jak inni cię postrzegają, po prostu... (wiem, może to zabrzmi tandetnie) Być sobą, a któregoś dnia ktoś dostrzeże twoje zalety i będzie cię akceptować takim, jakim jesteś :) . Ostatnio czytam fajną książkę "Recepta na miłość" Johna Townsenda i facet pisze bardzo ciekawe rzeczy na ten temat, bo to nie dotyczy tylko związków, a ogólnie relacji międzyludzkich. Polecam.

--------------------

Dodane: 06-08-2009 20:22
#Plastus - user - max%
Wiesz, ja czytałem sporo artykułów na temat tego, że to nie my wybieramy świadomie partnerów, tylko nasza biologia i feromony. Czasem dla przykładu zastanawiamy się co taka mądra dziewczyna robi z idiotą, cóż to właśnie feromony, które przenoszą zawartość kodu genetycznego. gdzieś w organizmie kobiety zostaje on przeanalizowany i jeśli spełnia wymogi (bo większość kobiet szuka tego z najlepszym kodem dna, aby zapewnić dzieciom jak najlepszego dawcę, instynkt) to zostaje zaakceptowany, jeżeli jest zbyt słaby to goodbye. Podobno u samic podobna sytuacja zachodzi podczas pocałunku. Cóż z naukowego punktu widzenia miłości nie ma i to tylko sama biologia i nie trwa ona dłużej niż rok. To wszystko układa się w całość, bo kobieta jest w ciąży przez 9 miesięcy i po spłodzeniu potomka związek nie jest już potrzebny więc wszystko zostaje wygaszone. Czytałem o tym ciekawy artykuł, jak go znajdę to i linka udostępnię.

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online