Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 12:46
OnLine: 130, statystyki
index > Polityka, Świat, Skandale, Ludzie
Temat: Znęcanie się nad zwierzętami
Dodane: 06-12-2011 17:44
Właśnie w tym problem i bardzo dobrze, bo jeśli postawić na szali dziecko i szczenie, któremu obetną głowę?

Bardzo dobrze iż więcej się mówi o zwierzętach, bo gdyby się nie mówiło, to oglądałoby się więcej "filmików" gdzie ktoś z uśmiechem, wrzuca szczeniaki do rzeki...

Dodane: 06-12-2011 17:55
#Ahalian - user - 80%
Jak by nikt na ziemi ludzie czy zwierzęta się nie zabijali to wszyscy by zdechli z braku pożywienia i miejsca na naszej planecie !

Ale to zależy, czy zabija bez powody, czy dlatego, że mu się nudzi. Wiadomo, każdy musi coś jeść.

--------------------
Dodane: 06-12-2011 18:20
#Arti1915 - user - 90%
Jak by nikt na ziemi ludzie czy zwierzęta się nie zabijali to wszyscy by zdechli z braku pożywienia i miejsca na naszej planecie !

A co ty szczeniaki czy małe kocięta jesz, żeby przeżyć? Nie? Bo o własnie te zwierzęta chodzi najbardziej. Ludzie znęcają się nad nimi (nie wszyscy oczywiście). Sam byłem świadkiem jak kociakowi małemu zgnieciono głowę i mogę powiedzieć tylko jedno: brak słów. Jakim chorym na umyśle trzeba byc, żeby zrobić coś takiego. Rozumiem nie współczuć innym ludziom, tym bardziej zwierzęta, ale żeby zabijać je dla zabawy? Nie dosć, ze to bez sensu, to jest to znęcanie się z uśmiechem na twarzy. Dla mnie to jest choroba psychiczna.

--------------------

Dodane: 06-12-2011 18:35
#owerfull - user - max%
Mnie to kiedyś poruszało, teraz mnie jakoś nie porusza, nie raz widziałem takie coś i nie pomogłem zwierzakowi..niestety..czasem sobie to jeszcze wypominam, teraz byłoby całkiem inaczej.Mimo, że mnie nie rusza co gdzieś robią ze zwierzętami to pomógłbym, dlatego, że zwierzęta też mają uczucia i mimo, że ich odczucie własnej egzystencji jest słabsze niż u nas.. to nadal jakieś odczucie musza posiadać.

--------------------

http://www.youtube.com/watch?v=citzRjwk-sQ
Dodane: 06-12-2011 20:27
#panum170 - user - 30%
norrin_rad napisał/a:
Właśnie w tym problem i bardzo dobrze, bo jeśli postawić na szali dziecko i szczenie, któremu obetną głowę?
rzeki...

Sprecyzuj mi ten cytat,bo nie widzę w nim sensu.

Ale to już jest chore gdy w Telewizji pokazują coś w stylu:kotek nie mógł zejść z drzewa,gdy takie słyszę mam ochotę wyj*bać w telewizor,jest wiele bardziej ważniejszych rzeczy które mogli by pokazać.

Dodane: 06-12-2011 21:36
Co mogliby pokazać? a w czym zwierzęta są mniej ważne od ludzi?

od zawsze i już na zawsze, będą pokazywać cierpienie ludzi i oni będą mogli powiedzieć co im się stało.

ZWIERZĘTA tego nie zrobią, jeśli się ktoś nie zainteresuje, a jak ktoś patrzy na cierpienie psa, kota i mówi iż jakoś go to nie rusza... dla mnie ktoś taki jest śmieciem i musiałbym mieć sporo opanowania, by nie dać komuś takiemu w ryj.

Pokemoniasty pogląd? zgadnijcie, jak bardzo mnie to gówno obchodzi, co poniektórzy o tym myślą.

Dodane: 07-12-2011 05:58 - Edytowane przez krupek123 dnia 07-12-2011 06:03
Widziałem jak topiono małe psy widziałem też jak małym kotom wbijano widły w brzuch i podkreślam że szczególnie to drugie normalne nie jest widzę że nie znasz mentalności ludzi ze wsi mam wujka ze wsi dla wieśniaka pies to darmozjad ale pilnuje im obejścia a kot jest to kupa gówna nadająca się tylko do tego łapania mysz czy szczurów po śmierci jednego czy drugiego będzie następny dlatego jeśli ktoś nie miał styczności z takim podejściem BĘDZIE PISAŁ TEKSTY W STYLU OO JAKA PIĘKNA MAŁA KULECZKA JAK TO MOŻNA ZABIĆ TAKICH LUDZI POWINNI NA DOŻYWOCIE
a ja mówię pierdol**jcie się w czaszkę
ile razy dziewczyna pisze o takich małych kuleczkach potem pies rośnie i znajduje się NA ULICY DO CH*JA i takimi to powinni sie zając

--------------------
Dodane: 07-12-2011 08:11
Ja to wiem, bo sam po części mieszkałem na wsi, ale są osoby które już podchodzą do tego inaczej, dzięki bogu, dbają o psy, koty i nie traktują je jak darmowych gwardzistów, tylko istoty żywe.

Dodane: 07-12-2011 17:55
#panum170 - user - 30%
norrin_rad napisał/a:
Co mogliby pokazać? a w czym zwierzęta są mniej ważne od ludzi?

Ni będę pisał wszystkiego co mogli by pokazać było by tego mnóstwo,mogli by np.wyczulić się na problemy ludzi.

Bez urazy,ale ludzie którzy myślą że zwierze jest równe człowiekowi powinni się leczyć

Dodane: 07-12-2011 17:59 - Edytowane przez owerfull dnia 07-12-2011 17:59
#owerfull - user - max%
Bez urazy,ale ludzie którzy myślą że zwierze jest równe człowiekowi powinni się leczyć
Zależy jak na to spojrzysz[22432652626]. Ja np patrząc z różnych perspektyw mam różne zdania, z obecnej mam takie, że człowiek nade wszystko powinien postawić swoją egzystencję, więc powinien uważać się za ważniejszego.Ale jeśli spojrzysz z góry, z punktu widzenia, który trudno określić, czy też nazwać, wtedy zobaczysz, że my znaczymy tyle samo co zwierzęta, ponieważ one są żywe i my jesteśmy żywi.

--------------------

http://www.youtube.com/watch?v=citzRjwk-sQ
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online