Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 12:46
OnLine: 130, statystyki
index > Polityka, Świat, Skandale, Ludzie
Temat: Znęcanie się nad zwierzętami
Dodane: 28-02-2008 10:34
#Ra - user - 70%
No i stało się, z wypowiedzi na jeden temat zrodził sie pomysł na nastepny, czyli dlaczego człowiek znęca się na zwierzętach? Czy on jest aż tak chory psychicznie że tak je traktuje, czy chce pokazac zwirzęciu że on jest tutaj panem, chce pokazac sąsiadowi że jest psycholem? Ja tego zjawiska nie rozumiem, można sie zdenerwowac na na naszego pupila, poklepac go troche, bo jak wiadomo różnie się zachowują, ale żeby napieprzac biednego zwierzaka po głowie, głodzic go? Jest to zjawisko bardzo rozpowszechnione ale moim zdaniem powinno byc traktowane surowiej, czyli zabicie zwierzaka powinno byc tak traktowane jak zabicie człowieka, bo kto kurde!! dał nam prawo do takiego zachowania, nie jesteśmy sami na tej planecie, ale większośc ludzi tak mysli, że tylko oni by sie chcieli budowac, ścinac lasy żeby postawic sobie 2 wieżowce, zabijac tamtejsze zwierzeta, bo przecież ścinając lasy też je zabijają, one tracą swój dom!! Dobra już nie pisze bo zaraz sie tak zdenerwuje że rozpieprze swój monitor xD Wypowiadac sie! xDDD

Dodane: 28-02-2008 11:03 - Edytowane przez anuleczka dnia 28-02-2008 11:18
No, no, no... Ra nie spodziewałam się po Tobie takiego tematu. Chętnie się wypowiem, bo mój przyszły zawód dotyczy zwierząt, a po za tym uważam, że zwierzęta są lepsze od niektórych ludzi...

Takie zachowanie jakie przedstawił nam Ra jest bardzo powszechne wśród ludzi i według mnie takich ludzi powinno się za karę tak samo traktować, żeby poczuli to samo co to zwierze. Nawet nie wyobrażacie sobie mojej wściekłości kiedy (jakoś tak nawet niedawno to było) przeczytałam artykuł o "artyście", który zagłodził swojego psa, tak, że ledwo się trzymało zwierzątko na nogach i wyobraźcie sobie, że wystawił go jako "dzieło sztuki" na swoim wernisażu... aż mnie krew zalewa jak sobie o tym przypomnę. U mnie w domu pies jest traktowany jak członek rodziny i jak ktoś by mu krzywdę zrobił to nie wiem czy by się tak szybko poskładał... A jeszcze bym zapomniała nie rozumiem po co taki jeden z drugim chwali się, że podpalił kotu ogon. Przecież to zwyczajne znęcanie się nad zwierzęciem, chyba bym takim ich ogony po podpalała... ciekawe czy by się tak cieszyli...kurde też się wnerwiłam i chyba coś zaraz rozwalę ... Jedno wiem głupota ludzka nie zna granic...

Dodane: 28-02-2008 12:31
#Bloody - user - 10%
Zgadzam się w pełni z Wami. Nie wiem jaka to jest przyjemność z bicia bezbronnych zwierząt. Ludzie to trzeba jakoś opanować . Ja nie wyobrażam sobie , żeby ktoś mojego psa uderzył. O ... wtedy oddałabym za nią 10 razy mocniej temu komuś.

A co myślicie o zabijaniu zwierząt dla futer? ?

Moim zdaniem jest to bestialstwo , bez duszność i w ogóle wszystko co najgorsze. Jak obejrzałam pare filmików jak się robi futra to do tej pory nie mogę się z tego otrząsnąć.
Po co komu teraz furta. W XXI wieku. Ludzie ! Przecież są sztuczne tworzywa...Ale widać zachcianki niektórych ludzi są okrutne i bezmyślne.
Tak samo dotyczy to zabijania przez chińczyków wielorybów i delfinów.

Po prostu świat zaczyna robić się nie czuły co doprowadzi kiedyś do nieszczęścia.

Dodane: 28-02-2008 13:46 - Edytowane przez Arania dnia 28-02-2008 13:48
#Arania - user - 0%
Macie calkowita racje !!
Eh ludzie chca za wszelka cene pokazac jacy to oni nie sa ... :/
Niekturzy bija zwierzeta bo im to sprawia przyjemnosc ...
Takich to do psychiatryka wsadzac !! Nieraz slyszymy ze ktos pobil zwierzaka albo niewiadomo co mu zrobil pytanie jest zawsze 1 dlaczego co ci ono zrobilo?
Opd sa czesto takie "Bo szczekalo wkurzalo mnie bo mi sie znudzioli itp."

To jest hure co ludzie moga zrobic dla przyjemnosci lub zeby pokazac przed kumplami jacy to oni sa twardzi bo pobili lub zabili bezbronngo Ktoka pieska lub inne zwierzatko ... :/

Dodane: 28-02-2008 15:45 - Edytowane przez Ra dnia 29-02-2008 09:33
#Napojasz - user - 90%
To że zaostrzenie prawa powinno wejść w życie to nie ma żadnych wątpliwości bo obecne kary są śmieszne same w sobie...pare złoty za ból i strach to żadna kara...
Zaostrzenie prawa też samo w sobie nic nie da bo kary powinny być bardziej egzekowane...to co sie dzieje teraz to jest smieszne, np ostatnia głosna sprawa...ludzie wytapiali z psów smalec i go sprzedawali :o [umarl]
Kara jaka ich spotkała to ZAWIASY a podobno nada to robią...takich ludzi powinno sie izolować bo już ratunku nie ma dla nich...

Jezeli cos mi przyjdzie orginalnego do głowy jeszcze to sie wypowiem...świetny temat ŁOSIU xD :d

--------------------

Piękna kobieta podoba się oczom, dobra kobieta - sercu. Pierwsza jest klejnotem, druga - skarbem
Dodane: 28-02-2008 16:26
#Falen - user - 60%
Ja lubię zwierzęta więc będę mówił to co myśle. Znęcanie się nad zwierzętami napawa mnie odrazą. Ludzie, którzy tak postępują to idioci, pozbawieni jakiegokolwiek sumienia i moralności. Banda kretynów która chce wyładować swoją złość na zwierzętach bo ktoś ich zdenerwował itp. Skoro są tacy odważni i silni to dlaczego taki idiota jeden z drugim nie wyładuje swojej złosci na tym który go zdenerwował?? Bo nie ma na to odwagi [yyy] . Niech idzie sobie rąbać drzewo czy coś w tym stylu, może coś sobie zrobi i będzie jednego kretyna mniej. Ja takiego bym nie żałował. Osobiście mam sąsiadów którzy niby nie lubią zwierząt, ale mają takie fazy żeby na jakiś czas zorganizować sobie kota czy psa, które po paru tygodniach nagle uciekają i już nie wracają [yyy] Może to i dobrze bo są traktowane jak przedmioty którymi można rzucic albo kopnąć. O takich ludziach szkoda gadać. Za zabijanie istot żywych kary w zawiasach no to jest śmiech na sali (jak powiedział Cygan). Niech ich ktoś skopie albo przygłodzi. Narazie to na tyle, lekcje czekają a jutro sprawdzian z fizyki [yyy] Pozdro

Dodane: 28-02-2008 19:15
#by_ikar - systemadmin - max%
A tam gadacie może i się znęcają ale jak to powiedział einstein "geniusz ludzki ma swoje ograniczenia, głupota nie" mówiąc o znęcaniu się nad zwierzętami liczmy się wszyscy z tym co jemy! każdy uważa że jak kupi sobie szminkę (do anulki bo jako jedyna dziewczyna xD) kupi sobie kilo kiełbasy to już wszystko jest git. Gówno prawda. Nie wiemy jaka droga dokładnie musiała zostać pokonana abyśmy mogli kupić sobie tą szminkę i te kiełbasę. Jedząc to się nie zastanawiam ale jak idę ulicą widzę jakiegoś bezdomnego kota czy innego zwierzaka to mi serce pęka.. Kiedyś jako jeszcze dziecko chciałem zostać weterynarzem, wygrać w lota kupę pieniędzy wybudować gigantyczny park krajobrazowy do którego ludzka stopa nie będzie miała wstępy a dach zostanie zrobiony jako wielka szklana kopuła dzięki czemu powietrze w środku będzie czystsze niż na zewnątrz bo będzie produkowane przez rośliny które będą się znajdować właśnie pod tą kopułą i w ten sposób ucieknę wraz z częścią zwierząt. Ale to były marzenia dzięki którym budowałem swój ostatni bastion.

Co do tego znęcania się dla zabawy każdego potraktował bym tak samo co może by go nauczyło a jeżeli nie od razu cela śmierci. Nie wiem po jakiego grzyba są trzymani w tym kraju jak i na tej ziemi ludzkie odpadki które siedzą po więzieniach i dosłownie w moich oczach marnują tylko powietrze? powinno z tym być tak jak z niepotrzebnymi rzeczami, jak ich nie potrzebujesz to na śmieci i tyle.

Zwierzęta są całkiem inne niż ludzie. Nie zabijają dla przyjemności, dla sportu, dla zysku. Zabijają jedynie żeby przetrwać. U ludzi i zwierząt udomowionych te cechy już zanikły co jest moim zdaniem bardzo złe. Gdybyśmy jedli tylko wtedy kiedy potrzebujemy nie było by problemów z otyłością. Gdybyśmy brali tylko to co było by potrzebne nie było by raka alkoholizmu uzależnień itp. Jak bardzo człowiek sprawił że byle co potrafi nim władać. Sprawia to brak selekcji naturalnej i nuda, zwykła prosta nuda. Pozdro

--------------------

[51º 57' 15.40" N 14º 43' 36.43" E] Moje miasto :)
------
poczucie samotności, zagubienia, zagrożenia w świecie, beznadziejności istnienia i leku..
------
¿ɯǝıuɐʇʎzɔ z ʎzɔ 'ɯǝıʞoɹzʍ ǝz ʎɯǝlqoɹd
------
[..] morderstwo, zamordować samego siebie, złapać pociąg donikąd;
jest pewien plus samobójstwa, nie trzeba szukać ofiary [..]
------
In the eyes of Mother Nature are all her children, and all the creation of our brothers and sisters
Rejestrując się z tego linku, otrzymujesz 250mb darmowego miejsca
Dodane: 28-02-2008 19:21
#Bloody - user - 10%
Eeeeej. Ja też jestem dziewczyną! Halo ! xd .

Rozwój cywilizacji i technologii pogłębie krzywdy zwierząt. Nie tylko zwierząt , ale też przyrody. Kosmetyki są testowane na zwierzętach. Ludzie jakie chemikalia im wprowadzają do organizmu ; / / . To trzeba powstrzymać! Tak samo i rzeźnie nie liczą się z niczym. Gdzie tu humanitarność ? ;/ /

Dodane: 28-02-2008 19:34
Żeby nie było, znam się już trochę na produkcji kiełbasy i się nie śmiać!! Znam się na produkcji kiełbasy w takim sensie, że studiuje taki kierunek, który polega na produkcji zwierząt i to dosłownie. Znam tajniki produkcji mięsa od małego cielaczka, poprzez cielaka opasowego (fachowo opasa) do jego uboju, inaczej mówiąc śmierci. I szczerze mówiąc w dzisiejszych czasach technologia uboju i przepisy tego dotyczące sprawiają, że zwierze praktycznie nie czuje bólu w takcie śmierci. Także wydaje mi się, że ten temat tego nie dotyczy, a dotyczy głupoty ludzkiej, która jak już wcześniej napisałam nie ma granic. Chodzi tu o ludzi którzy robiąc krzywdę zwierzęciu odczuwają, jak dla mnie nie zrozumiałą satysfakcje.

Pozdrawiam

Do Ikar: wiem, że pisząc słowo szminka miałeś na myśli kosmetyki, ale zapamiętaj sobie, że ja nie używam szminek [yyy]

Dodane: 17-03-2008 15:58
#JCD - user - max%
Wiem, ze znęcanie się nad zwierzętami to głupota i rzecz karalna, ale ja bym jednak od razu kar maxymalnie nie windował( fakt - teraz są zdecydowanie za niskie). Nie rozumiem też wypowiedzi, w której ze straszliwym oporem przejawia się jakakolwiek przemoc wobec zwierząt. Ja miałem problem z moim głupkowatym kotem. Ciągle coś mu nie pasiło, non stop miauczał, bez konkretnego powodu. Darł się w nocy i musiałem go wypuszczać na pole. W końcu nie wytrzymałem - dostał po łbie i jeszcze kopa na dowidzenia. Skutki? Na jakiś czas się obraził, i w ogóle prawie się do mnie nie odzywał. Teraz mu przeszło, ale i tak mam jaki taki spokój. Czy przemoc wobec zwierzęcia wynikała z tego, że jestem psycholem lub chciałem pokazać, kto tu jest silniejszy? Nie. To wynikało z mojej bezsilności wobec niemożności przekazania zwierzęciu moich oczekiwań.

Czasami też trzeba zwierze tak z dzień głodzić. Inaczej ciężko go zmusić, aby oprócz samych najlepszych rzeczy zaczęło jeść też mniej wykwintne potrawy.

Dodane: 17-04-2008 21:58
#Asche - user - 10%
To straszne... brak mi słów...nie doszłam do końca, po prostu nie byłam w stanie. Kiedyś nie uznawałam podziału na ludzi i zwierzęta, oddychamy, pożywiamy się, chodzimy, trawimy itp. tak samo jak one. Niestety, dopiero teraz zauważyłam, że taka ,,izolacja'' ma sens. Nie wolno nas porównywać z zwierzętami, nie zasługujemy na to...po prostu to one są lepsze. Yhh...chciałam napisać coś więcej, powiedzieć jaka nasza rasa jest straszna...ale myślę, że zdjęcia mówią same za siebie...

Dodane: 04-12-2011 22:26
#NoClan - user - 60%
Haha :) . Ostatni post 3 lata temu ! To sobie odświeżę :) . Oczywiście nie jestem za znęcaniem sie na zwerzetami. Pamietajcie ! Zwierzęta też czują :) .

--------------------
Moje rysunki : http://dbpolska.n...opic/13030

Jeżeli ktoś potrzebuje odcinków Bleach'a, proszę pisać na PW :)
Dodane: 05-12-2011 16:05
#Ahalian - user - 80%
Jak oglądam programy telewizyjne, gdzie ukazują jak ludzie potrafią skrzywdzić zwierze, takiego psa lub kota. Nie wiem dlaczego, ale bardziej mi jest szkoda zwierząt cierpiących, niż ludzi. Zwierzęta są katowane i mordowane zuupełnie za nic, a człowiek ma grzechów od groma. Ale są czasami wyjątki, gdy człowiek zginie za nic, wtedy to mi go szkoda.

--------------------
Dodane: 06-12-2011 10:37
Ahalian napisał/a:
Jak oglądam programy telewizyjne, gdzie ukazują jak ludzie potrafią skrzywdzić zwierze, takiego psa lub kota. Nie wiem dlaczego, ale bardziej mi jest szkoda zwierząt cierpiących, niż ludzi. Zwierzęta są katowane i mordowane zuupełnie za nic, a człowiek ma grzechów od groma. Ale są czasami wyjątki, gdy człowiek zginie za nic, wtedy to mi go szkoda.

Najbardziej nienawidze jak ktoś ma małe pieski czy tam kotki i odrazu po urodzeniu je zabije ): . Jakby nie mogli znależć kogoś chętnego czy oddać je do schroniska.

--------------------

"Człowiek uczy się całe życie a umiera głupi"

Dodane: 06-12-2011 10:50
Znam to po sobie, że po prostu niektórzy są nie tyle znieczuleni na ich los... co po prostu nie wiem... nie myślą? robią im krzywdę, zabijają, ale nie myślą o tym, po prostu łatwiej zabić, utopić... to robią to i nie myślą o tym, po prostu wydaje im się to normalne, np mają psa, sukę, suka ma młode, nie ma co się z nimi robić i je topią... i dla nich to normalne... a gdy im to powiesz, jakimi są idiotami...
To powiedzą: a co ja miałem z nimi robić? srał nimi będę?

Ja mam osobiście takie zdanie, że już raz widziałem co ktoś zrobił szczeniakom i psu i... i dałem w ryj, potem dostałem upomnienie za to i była wezwana policja...

i za każdym razem, jak coś takiego widzę, to w ryj.

Dodane: 06-12-2011 13:30
#gohanek16 i #norrin_rad
Średnio mogę się z wami zgodzić

#gohanek16
Najbardziej nienawidze jak ktoś ma małe pieski czy tam kotki i odrazu po urodzeniu je zabije ): . Jakby nie mogli znależć kogoś chętnego czy oddać je do schroniska.

wiesz co by się działo jak by takie wszystkie przypadkowe mioty trafiały do schroniska ?

teraz już nie ma miejsc i pieniędzy na utrzymanie tych zwierząt a wyobraź sobie kolejne 2 miliony takich zwierząt każdy musi jeść i mieć miejsce do życia + sterylizacja i kastracja patrząc na ekonomie to wszystko by kosztowało jak już nie kosztuje więcej niż wszystkie stadiony wybudowane i odnowione na euro rząd sam by kazał usypiać setki tysięcy psów czy kotów bo by nie miał z czego finansować

ja uważam ze lepiej jak takie psy czy koty są zabijane jak jeszcze nie widza i są od razu po urodzeniu potem taki pies rośnie zaczyna poznawać świat a tu nagle kij czy widły w kark

przemyślcie to

--------------------
Dodane: 06-12-2011 13:42
W OGÓLE NIE MOŻNA ZABIJAĆ!

Dodane: 06-12-2011 14:17
Jak by nikt na ziemi ludzie czy zwierzęta się nie zabijali to wszyscy by zdechli z braku pożywienia i miejsca na naszej planecie !

--------------------
Dodane: 06-12-2011 16:59
Wydedukowałeś to sam, czy jak widziałem jak ktoś zabijał psa? to nie temat dla ciebie.

Dodane: 06-12-2011 17:17
#panum170 - user - 30%
Znęcanie się nad zwierzętami nie jest normalne,ale nie jest też normalne żeby zabicie zwierzęcia było karalne na równi z zabiciem człowieka.
W dzisiejszych czasach media bardziej skupiają się na problemach zwierząt niż ludzi.

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online