Dodane: 09-10-2008 21:41
Ja mam konto na naszej-klasie i jestem zadowolony, choć wchodzę tam tylko w ostateczności. Z nudów, lub po prostu z ciekawości. Od razu gdy znalazłem się w tej społeczności, zgłosiło się do mnie kilkadziesiąt osób z propozycją, dodania ich do przyjaciół. Tylko, że połowę z nich nie znałem, więc rzekłem by kolesie i ,,kolesianki" się odwaliły. Co ja zyskam z 1000 osób. Po co mi takie fałszywe znajomości? Po prostu dołączam tylko ,,znajomych" których znam naprawdę. I jest mi z tym dobrze.
--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 22-12-2008 15:16
Dupa Dupa. Znów mi NK nie działa xD Kto wie gdzie mają siedzibę? Może zorganizujemy jakiś strajk i pojedziemy posiedzieć na styropianach?

Dodane: 22-12-2008 15:28
ja0lek napisał/a:Dupa Dupa. Znów mi NK nie działa xD Kto wie gdzie mają siedzibę? Może zorganizujemy jakiś strajk i pojedziemy posiedzieć na styropianach?
Najlepiej zbojkotować NK, NK psuje system xD. Zabić, zniszczyć, rozwalić NK xD
NK, I'll kill you xD

Dodane: 22-12-2008 15:31 -
A potem, że sieć internetowa sie zapycha

Czaisz? xD Wczoraj wieczorem romansuje z kimś tam przez NK, a tu BACH. Wyłączyli xD Error jakiś ;/ A już mi miała dać numer! xD Zniszczyć ich! Destroj him! xD Już od kilku dni mają jakieś problemy.

Dodane: 22-12-2008 19:37
ja0lek napisał/a:A potem, że sieć internetowa sie zapycha

Czaisz? xD Wczoraj wieczorem romansuje z kimś tam przez NK, a tu BACH. Wyłączyli xD Error jakiś ;/ A już mi miała dać numer! xD Zniszczyć ich! Destroj him! xD Już od kilku dni mają jakieś problemy.
Bla, bla, bla praca nad serwerami

NK schodzi na psy, juz dawno bym tego nie miala, ale czasem sie przydaje, przewaznie jak cos potrzebuje xD A tacy ludzie jak Ty Olek robia z tego fotke.pl xD ! Wyrywasz tam laski, a potem narzekasz, ze nie dziala xD
--------------------
"A wszystko jest iluzją i magią i zdarza się raz na milion."
Świat ma tylko cztery strony, a w tym świecie nie ma mnie..

Dodane: 22-12-2008 20:35
Albo narzeka że wszystkie dziewczyny go ranią i się dziwi skąd to się bierze xD nasza klasa to syf jakich mało, dziwie się że zarabiając 4 miliony na reklamie mają problemy z serwerem, no i problem z informatykami którzy piszą im do dupy skrypty. To już początkowo allegro jak siedziało nad nim dwoje informatyków którzy to praktycznie założyli zabezpieczyli stronę o wiele bardziej i bazę danych o wiele bardziej funkcjonalny sposób zaprojektowali. Co tu dużo mówić, mam znajomego który jest inżynierem informatykiem i jak złożył tam podanie o pracę dla ramy to się zdziwił że za pierwszym razem przyjęli.. Pewnie mnie też by przyjęli xD ale ja tam się nie pcham, mam swój kont gdzie mogę kształcić swoje umiejętności w o wiele lepszym celu.

Dodane: 23-12-2008 08:03
by_ikar napisał/a:
ale ja tam się nie pcham, mam swój kont gdzie mogę kształcić swoje umiejętności w o wiele lepszym celu.
Ojj... tak.. tak.. jak porównać poziom na DBP i Naszej-Klasie... to.... no bez komentarza. Olek tam podrywa panienki, nie wiadomo po ile one mają lat xD, szerzy się demagogia... A takich na pewno więcej jest xD... a któryś może mieć np. 40 lat.
Teraz do Was pytanie: czy macie może jakiś plan jak dałoby rady zbojkotwać ten portal xDD?

Dodane: 23-12-2008 09:00 -
O ja nie mam. Wogule chętnie ten portal bym rozpierniczył w... To jest chore!
Ludzie przesiadują nad tym jakby... nie wiem co to było. "oh, jaka piękna fotka, taka podniecająca

". AARGH! Ktoś kto tam nie jest wydaje się człekiem niższym o innych. Pomysł dobry(jak miło było patrzeć na moją ciocie, co odnalazła swoje dawnego przyjaciela) jednak źle mam do tej chmary dzieci przesiadających na n-k, gdyż jest to "modne".
PS. Oni maja główny mail. Naślemy zgrzytów zgrzytów i im serwer padnie!!! Co? xD
--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 23-12-2008 11:13
Rewinger napisał/a:
Teraz do Was pytanie: czy macie może jakiś plan jak dałoby rady zbojkotwać ten portal xDD?
Nie bardzo jest jak. Z fanami tego serwisu, jak z zagorzałymi katolikami, nic im nie przetłumaczysz, kierują się "swoim zdrowym rozsądkiem" który uważają za słuszny, a właścicielom serwisu jest to na rękę bo odwiedziny w górę, a kasa z reklamy leci. Zbojkotować? Wiesz ile razy już był wyśmiany w sieci? Moim zdaniem wystarczyło by przeczytać regulamin, wiedzieć jakie są luki, przeczytać politykę prywatności, następnie poszukać nastolatek i pedofila który się do nich będzie kleił. Może być podstawiony, wystarczy pokazanie zagrożenia, wszystko niech będzie nagrywane programem do robienia prezentacji na kompie. Następnie pokazać jakie jest zagrożenie, że skoro my to zrobiliśmy żeby pokazać że możemy, to równie dobrze każdy może. Wtedy sprawa do sądu i nawet mając super prawnika nie będą w stanie się wybronić. Wyjścia dwa, strona jest dobra, ma bardzo dobry motyw przewodni ale ludzie to wykorzystali i nadużyli. Pierwsze wyjście likwidacja strony i nałożenie kary na ludzi co tego nie dopilnowali, bo to leży w ich kwestii. Drugie wyjście, skasowanie wszystkich fotek, wszystkich konto fikcyjne czy nie, skasowanie wszystkiego, wprowadzenie lepszych zabezpieczeń, podczas rejestracji identyfikacja poprzez PSL, kontrolowanie wszystkich zdjęć, to jest dodawanie ich tylko wtedy kiedy moderator, czy administrator. Kontrolowanie komentarzy, oraz wprowadzenie systemu wyszukiwania słów w prywatnych wiadomościach. My takie coś mamy szuka linków, szuka sex, szuka przekleństw. Zakładając stronę jesteś za coś takiego odpowiedzialny, jesteś odpowiedzialny za dane użytkowników.
Drugą sprawą może być że twoje dane wyciekły z naszej klasy do sieci, pozwać naszą klasę o słabe zabezpieczenia, dostała by po dupie, jakaś firma ostatnio zakładała stronę euro i tam można było kupić bilety na euro, strona nie przewidywała takich odwiedzin i zabezpieczenia okazały się tak nie wystarczające że 10tysięcy danych osobowych wyciekło do sieci, autorzy serwisu czyli PZPN który wynajął formę pozwał ją i wygrali. Ostatnio na naszej klasie wyciekło 5% konto. Przy milionie to już jest 50tysięcy a wiemy że na NK jest około 10milionów kont. Sprawa może wydawać się prosta, ale wszystko trzeba było by przemyśleć dokładniej. Teraz uciekam ale zaraz wracam i jeszcze coś dopiszę

Dodane: 23-12-2008 13:04
Rewinger napisał/a:by_ikar napisał/a:
ale ja tam się nie pcham, mam swój kont gdzie mogę kształcić swoje umiejętności w o wiele lepszym celu.
Ojj... tak.. tak.. jak porównać poziom na DBP i Naszej-Klasie... to.... no bez komentarza. Olek tam podrywa panienki, nie wiadomo po ile one mają lat xD, szerzy się demagogia... A takich na pewno więcej jest xD... a któryś może mieć np. 40 lat.
To tu nie wiem ile panienki mają na seriop lat, chyba, że mam ich konto na nk (pozdro Zuza) xD Kto wie, czy black nie jest 45-letnią samotną kobietą ;P

Dodane: 23-12-2008 13:37
Wiesz Olek powiem ci że w twoim wypadku to ci do końca życie zostanie nk i wirtualne znajomości jak i związki..

Dodane: 23-12-2008 13:38
by_ikar napisał/a:
Pierwsze wyjście likwidacja strony i nałożenie kary na ludzi co tego nie dopilnowali, bo to leży w ich kwestii. Drugie wyjście, skasowanie wszystkich fotek, wszystkich konto fikcyjne czy nie, skasowanie wszystkiego, wprowadzenie lepszych zabezpieczeń, podczas rejestracji identyfikacja poprzez PSL, kontrolowanie wszystkich zdjęć, to jest dodawanie ich tylko wtedy kiedy moderator, czy administrator. Kontrolowanie komentarzy, oraz wprowadzenie systemu wyszukiwania słów w prywatnych wiadomościach. My takie coś mamy szuka linków, szuka sex, szuka przekleństw. Zakładając stronę jesteś za coś takiego odpowiedzialny, jesteś odpowiedzialny za dane użytkowników.
Drugą sprawą może być że twoje dane wyciekły z naszej klasy do sieci, pozwać naszą klasę o słabe zabezpieczenia, dostała by po dupie, jakaś firma ostatnio zakładała stronę euro i tam można było kupić bilety na euro, strona nie przewidywała takich odwiedzin i zabezpieczenia okazały się tak nie wystarczające że 10tysięcy danych osobowych wyciekło do sieci, autorzy serwisu czyli PZPN który wynajął formę pozwał ją i wygrali. Ostatnio na naszej klasie wyciekło 5% konto. Przy milionie to już jest 50tysięcy a wiemy że na NK jest około 10milionów kont. Sprawa może wydawać się prosta, ale wszystko trzeba było by przemyśleć dokładniej.
Tak sobie myślę, raczej dobrać takiego pedofila i dziewczyne oraz wszystko to nagrać to nie jest łatwa rzecz, chyba nie wchodzi w grę.
Z kolei jeżeli chodzi o kontrolę kont, komentarzy itd. to nie wiem jakby to zrobili przy takiej ilości userów. Tych moderatorów to musiałoby być chyba z 40. Przecież skontrolować tyle zdjęć i komentarzy to niebagatela. No chyba, że są jakieś systemu nieco to ułatwiające, o których nie wiem.
Najlepszy się wydaje pomysł z wyciekiem. Najlepiej znaleźć jakąś dziurę i w ramach testu, nagrywając wszystko, podać tę lukę na np. 10 forach hakerskich. Ale byłaby jazducha... xD

Dodane: 23-12-2008 13:52
To tu nie wiem ile panienki mają na seriop lat, chyba, że mam ich konto na nk (pozdro Zuza) xD Kto wie, czy black nie jest 45-letnią samotną kobietą ;P
Kto wie czy ty jesteś prawdziwy? Paradoks nie?
Rewinger napisał/a:
Tak sobie myślę, raczej dobrać takiego pedofila i dziewczyne oraz wszystko to nagrać to nie jest łatwa rzecz, chyba nie wchodzi w grę.
Z kolei jeżeli chodzi o kontrolę kont, komentarzy itd. to nie wiem jakby to zrobili przy takiej ilości userów. Tych moderatorów to musiałoby być chyba z 40. Przecież skontrolować tyle zdjęć i komentarzy to niebagatela. No chyba, że są jakieś systemu nieco to ułatwiające, o których nie wiem.
Najlepszy się wydaje pomysł z wyciekiem. Najlepiej znaleźć jakąś dziurę i w ramach testu, nagrywając wszystko, podać tę lukę na np. 10 forach hakerskich. Ale byłaby jazducha... xD
Przecież ja nie mówię że pedofil ma być prawdziwy, wystarczy zagrać i pokazać zagrożenie. Tutaj są 3 osoby na stronie, wcześniej były dwie, użytkowników jest również nie mało, co prawda to nie nasza klasa, jednak oni mają pieniądze których my nie mamy a sobie radzimy z tym lepiej niż oni. Tyle że to polega na tym, że oni nie chcą z tym sobie poradzić bo to przyciąga ludzi. To że możesz sobie wpisać wiek, miejscowość i żeby były zdjęcia. Idealny katalog poszukiwania dziewczyny czy chłopaka, a jeszcze część podaje swoje numery telefonów, numery gg no i jest jeszcze prywatna wiadomość. Dla tego u nas z szukajki usunąłem opcje szukania użytkowników bo zobaczyłem że zaczęło to interesować ludzi.
Akcję z wyciekiem danych już była rozdmuchiwana, jednak nikt nie pozwał ich do sądu. Allegro daje sobie radę i tam takie rzeczy się nie dzieją, moim zdaniem tak powinno być wszędzie. Dane osobowe chronione jak złoto. My z blackiem wiemy jakie to niesie ze sobą zagrożenie dla tego jesteśmy tego świadomi i poczynamy odpowiednie kroki. Tyle że w przypadki naszej kasy, fotki, epulsa, poszkole, mixera i wielu wielu tak skrzywionych portali jest im to nawet na rękę że ktoś taki jak olek (przykładowo tylko) szuka sobie dziewczyna na nk a nie tylko wejdzie raz czy dwa w tygodniu czy miesiącu zobaczyć czy nie znalazł się jakiś znajomy z którym kontakt się urwał. Dla czego na serwisach o fotografii takie rzeczy się nie dzieją? No właśnie. Po prostu mamy skrzywione społeczeństwo.. Założyć tam konto, wpisać wszystkie swoje dane, albo dane fikcyjne, spowodować wyciek danych nawet samemu to zrobić nagrać całą sprawę i do sądu. Nie mieli by najmniejszych szans, zważywszy na to że w necie są opisy nawet jak wyciągnąć dane z naszej klasy.

Dodane: 23-12-2008 14:06
Hmm... tyle, że wiesz ja raczej bym nie mógłbym tego zrobić ze względu na wiek. Niepełnoletni w sądzie to raczej chyba nie. A moi rodzice na informatycznych sprawach mało co się znają...
Wiem, że jesteście zapracowani, ale jakby się Wam nudziło i chciało coś zrobić, dajmy na to w wakacje to nie byłoby źle takiej akcji zrobić xD
Taki mały sabotażyk...

Dodane: 23-12-2008 14:22
A masz na to kasę? Ja niestety nie, nie stać mnie na adwokata, jak i nie stać mnie na założenie sprawy i ciągnięcie jej w sądzie. Nie mniej można by takie było coś nagrać i puścić do dziennikarzy, żeby pokazali w TV, większość ludzi by się wystraszyła, bo wiadomo co jest w wiadomościach to jest potworne, prawdziwe i trzeba się tego bać xD pewnie spora część co to będzie widziała by się spłoszyła, pokasowała by konta, możliwe że ktoś by się znalazł co by miał kasę możliwości i się zbulwersował i założył im sprawę, pokazali by to znów w TV i poleciała by lawina spraw w sądzie xD całkiem przewidywalny scenariusz

Ale wiesz musi być ten jeden kamień który ruszy lawinę

Dodane: 23-12-2008 14:29
by_ikar napisał/a:Ale wiesz musi być ten jeden kamień który ruszy lawinę
No tylko kto tym kamieniem będzie

...
Chyba w najbliższym czasie poczytam nieco w sieci o tym oraz o tym jak najlepiej to nagrać....

Dodane: 23-12-2008 14:33
hehe Rewniger się napalił xD no nie powiem, widzę że żywisz do tego serwisu większa niechęć niż ja

To ci nawet powiem że w tym temacie zostały podane linki do miejsc gdzie były opisane sposoby na to jak sobie wyciągnąć dane z naszej klasy, nawet black próbował z pozytywny rezultatem

Dodane: 23-12-2008 14:47
Tak, tak miałem już pobranych 11 tysięcy użytkowników nawet konto mojej dziewczyny siostry

Wyciągnięcie tych danych jest bardziej proste niż zrobienie kupy do góry nogami xD Jednak powiem tylko że pobieranie tych danych długo trwa i muli się

Dodane: 23-12-2008 15:29
No byłby problem tak z 500 tyś. kont dane ściągnąć

,
ALE
wielkie
ale xD
Pomyślcie jaka rozkosz by była w takiej sytuacji: podchodzą do Ciebie znajomi, biadolą, że naszą-klasę zamknęli, że mieli tylu znajomych, a Ty się tylko cicho śmiejesz xD
Ahhh... to byłoby piękne....

Dodane: 23-12-2008 15:52
dajcie z N-K spokój, ja sobie z ciekawości założyłem konto, ale takiej hipokryzji, jak tam to nigdzie jeszcze nie widziałem. Jakieś zawody kto ma więcej znajomych, niektórzy po 500, a znam ich osobiście i wiem, że aż tak towarzyscy nie są. Po drugie ludzie chyba mają tam krótka pamięć, bo jak ktoś pisze na forum jakiejś danej klasy tekst "o, jak fajnie byłoby powspominać stare dobre czasy" , "tęsknie za wami" to sobie myślę, co kurwa jest?, przecież niektórym z nich to z nieukrywana przyjemnością i satysfakcja wbiłbym nóż w plecy, a teraz oni piszą do mnie "stary kumplu" ?
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.