Dziś jest Sobota, 11 Luty 2012, godz 21:07
OnLine: 63, statystyki
index > Technologia > Internet
Temat: NK - Nasza Klasa
Dodane: 25-08-2008 21:10
#enigma - user - max%
niezadzierzysta napisał/a:
Przynajmniej mogę sobie poklikać z kolegą, bo wyjechał do Irlandii :d

Wynika że w Irlandii nie używają gg czy także skype'a, nie żebym się czepiał, ale wychodzi na to że nasza-klasa w jedyny sposób pozwala Ci komunikować się z kolegą, co sądzę nie jest prawdą, ale nie wnikam. Może teraz kilka słów o całym portalu, ogółem jak dla mnie to nie jest potrzebne, ani mi to nie ułatwia życia ani nie mam z tego żadnej korzyści. Szczerze mówiąc mam ciekawsze rzeczy do roboty w wolnym czasie, niż siedzieć na tej stronie, po za tym nasza-klasa powoli zaczyna robić się taka jak fotka, ale to już tam na marginesie. Nie mam tam konta bo mi nie potrzebne, chociaż miałem i tylko się wkurzałem i usunąłem, a Wy róbcie co chcecie xDDDDDD
Pozdro!

--------------------
Dodane: 26-08-2008 16:39
#Glamb - user - 80%
Ja całkiem nie dawno maiłem tam konto, ale dzisiaj je skasowałem :p Początkowo nie chciałem tam robić sobie konta, bo uważałem, że to najgłupsza rzecz na świecie(i nie myliłem się), ale brat mnie przymusił do tego. Wg mnie ta strona jest bez sensu. Nie rozumiem jak moja siostra może przesiadywać tam całe godziny blokując tylko komputer. Szukanie starych znajomych i nawiązanie nowego kontaktu z nimi może nawet być, ale te wszystkie zdjęcia, komentarze i niektórzy ludzie to beznadzieja. Nie które osoby to dzieci, które zapraszają każdego, ze swojej miejscowości, żeby tylko "nabić" sobie znajomych. Ogólnie ta strona wg mnie to jedno z gorszych miejsc w sieci.

Dodane: 03-09-2008 22:42
#pepcio - user - 70%
Jestem użytkownikiem n-k i jestem ogólnie zadowolony. Wiadomo, że serwisy typu b-k, fotka itp. są biurami matrymonialnymi i ludzie chcą tylko znaleźć sobie partnera do "zabawy". Tak szczerze to mnie to tam bombi xD Niech sobie ludzie dalej bawią się w puszczalskich... Ja mam swoich znajomych i tylko po to tam jestem... xD Coś ciężko myślę... xDD

Papa ;* idę spać ^^ Dobrej nocki xD

Pozdro

--------------------
Dodane: 12-09-2008 13:33 - Edytowane przez by_black dnia 12-09-2008 13:34
#by_black - systemadmin - max%
Ostatniego czasu nie wiem czy mówiłem ale pobrałem 35 tys. adresów domowych, Imion i Nazwisk z N-K chcąc sprawdzić czy rzeczywiście tak można? xD No fakt można xD Co lepsze nie jest to wykrywalne, a na dodatek czytałem że jakiś Polak wymyślił sposób na wyciąganie meili i haseł do kont xD No i zdjęć nie logując się to akurat również fakt bo sam sprawdziłem ;d

Dodatkowo zauważyłem z rożnych stron że ludzie tam zakładający profil chcą pokazać innym jak dobrze im się wiedzie i jakimi teraz wspaniałymi ludźmi nie są normalnie sielanka.. Aż mi przykro się robi gdy słyszę że ktoś ma tam konto xD

Dodane: 12-09-2008 14:00 - Edytowane przez Napojasz dnia 12-09-2008 14:02
#Napojasz - user - 90%
#by_black
Ostatniego czasu nie wiem czy mówiłem ale pobrałem 35 tys. adresów domowych, Imion i Nazwisk z N-K chcąc sprawdzić czy rzeczywiście tak można?

Fakt Blaczku xD Ameryki tutaj nie odkryłeś gdyż od bardzo dawna wiadomo iż pobieranie danych z NK jest banalnie proste i może to zrobić każdy nawet dziecko neo :p Jeżeli ktoś by chciał się pobawić tak jak Blaczek zwierzaczek xD to polecam TEN poradnik xD

--------------------

Piękna kobieta podoba się oczom, dobra kobieta - sercu. Pierwsza jest klejnotem, druga - skarbem
Dodane: 12-09-2008 14:02
Ja takich poradników przeczytałem już z siedem i powiem ci że każdy tyczy się czegoś innego ostatnio też czytałem o typie co dostał się do ich administracji i ujawnił że wcale nie są na jakimś specjalnym dedyku tylko na nazwa.pl xD

Dodane: 12-09-2008 14:06
#Napojasz - user - 90%
#by_black
ostatnio też czytałem o typie co dostał się do ich administracji i ujawnił że wcale nie są na jakimś specjalnym dedyku tylko na nazwa.pl xD

Heh, no to to ewidentnie świadczy o tym jak profesjonalni są zarządcy nk ...
Nawiążę jeszcze do danych osobowych na tym serwisie...nie rozumiem osób które podają swoje nr. tel czy gg.. jeżeli ktoś się będzie chciał z wami skontaktować to napisze PW xD

--------------------

Piękna kobieta podoba się oczom, dobra kobieta - sercu. Pierwsza jest klejnotem, druga - skarbem
Dodane: 12-09-2008 14:09
Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kasę i sex, bo zobacz że obecnie NK to siedlisko młodzieży, bagatela gówniarzy, którzy nie mają co robić więc wystawiając swoje zdjęcia w bikini dodając do tego numer phona bądź GG liczą na to że będą mieli tajemniczego wielbiciela.. Szkoda że nie myślą że może to być Artur lat 40 pedofil.. xD

Dodane: 12-09-2008 14:45
#Napojasz - user - 90%
#by_black
bo zobacz że obecnie NK to siedlisko młodzieży, bagatela gówniarzy, którzy nie mają co robić więc wystawiając swoje zdjęcia w bikini dodając do tego numer phona bądź GG liczą na to że będą mieli tajemniczego wielbiciela.. Szkoda że nie myślą że może to być Artur lat 40 pedofil.. x

Tiaa...wątpię, żeby nk powstało z myślą o takich "dzieciach" raczej zostało stworzone, żeby ludzie którzy nie widzieli sie lata mogli nawiązać jakiś kontakt a co się z tego zrobiło? Coś na podobieństwo fotki.pl ... masa głupich kont tworzonych przez puste 14 latki ehhh szkoda gadać.

--------------------

Dodane: 12-09-2008 14:46
Eee tam... moim zdaniem nasza-klasa jest dla starych pryków xD mnie tam nie kręci dodawanie zdjęć , znajomych i takie tam . Moi rodzice mają niestety manie na tym punkcie :)

Dodane: 12-09-2008 14:49
Zastanów się sam może i była taka koncepcja, ale jestem tego pewien że oni chcieli i wiedzieli co się stanie poza tym dzięki danym osobowym i akceptowaniu regulaminu mają prawo do rozprowadzania twoich danych więc tak dobrzy to oni nie są :p Poza tym to jest Polska i to było pewne skoro sam właściciel NK zmienił swoje dane osobowe..

Dodane: 19-09-2008 00:43
#Jagna - user - 10%
Mnie też nastraszyliście. Ja też mam konto na naszej-klasie i uważam, że stronka jest bardzo fajna. Można znaleźć znajomych i rodzinę, spotkać się po paru latach i powspominać lata szkolne.

Dodane: 19-09-2008 07:50 - Edytowane przez Rewinger dnia 19-09-2008 07:52
#Rewinger - user - 90%
No może i możesz znaleźć sobie znajomych, ale gro użytkowników naszej-klasy jest po prostu pusta i nie znająca się na niczym, no chyba że na chodzeniu na imprezy, szpanowaniu itp. Jak widzę wśród moich kolegów że mają w znajomych ludzi z którymi się praktycznie nie znają to mnie na śmiech bierze. A poza tym jak już mówiłem wcześniej większość zdjęć, szczególnie tej młodszej części tego portalu jest po prostu do kitu. Niedoświetlone, nieostre, poruszone, źle skadrowane, a najczęściej przy tego typu zdjęciach są komentarze dzieci neostrady typu: ''fajna fota"; "piękne foteczki pozdro" itp. Jak to widzę to mi się śmiać chce że nikt faktycznie zdjęcia nie oceni. A i z tym nazwa.pl to też mnie rozśmieszyliście, może dlatego tak wolno chodziło jak mój kolega surfował po nk buahahahah, nie dorastają nawet do pięt DBP

Dodane: 19-09-2008 08:46
#Krisu - user - 80%
Co się stało xD^^ tutaj też niema mojego posta ... Ale dobra ja mam tam konto i się tym nie przejmuje, bo czasami jak mama chce kogoś zaleźć kogoś z koleżanek to jej daje poszukać i już :p Co do tego straszenia to ja się tym ni przejmuje xD. Może znają moje dane ale poco im to i tas się nie wbiją jest jeszcze tyle domów lepszych od moich do okradania xD.

Pozdro All xD

Dodane: 19-09-2008 10:32
#by_ikar - systemadmin - max%
by_black napisał/a:
Ja takich poradników przeczytałem już z siedem i powiem ci że każdy tyczy się czegoś innego ostatnio też czytałem o typie co dostał się do ich administracji i ujawnił że wcale nie są na jakimś specjalnym dedyku tylko na nazwa.pl xD

Heh powiedziałem ci to osobiście i powiem ci to na forum, nasza klasa nie była by wstanie utrzymać strony z 11mln użytkownikami na tylko jednej serwerowni w europie. Mieli już na serwerach w niemczech. Strona została zaprojektowana i wymyślona w całości przez jednego studenta od którego inwestor z USA odkupił naszą klasę że chyba 3 miliony złotych czy jakoś tak nie interesowałem się za ile. Nasza klasa powstała stosunkowo nie dawno i od samego początku była prowadzona na lepszym serwerze dedykowanym niż ten na którym stoi teraz DBP. Jeżeli DBP zaczęło by odwiedzać 50 tysięcy użytkowników dziennie bądź więcej działo by się tak samo jak kiedyś z nasza klasą. Nasza klasa stoi na jednym z najbardziej renomowanych serwerów w europie, jest to serwerownia www.beyond.pl nie wiem może i ona podlega pod nazwa.pl ale sama nazwa.pl to na pewno nie jest. Na tych samych serwerach są trzymane strony: allegro.pl wykop.pl i wiele innych stron które możecie tutaj zobaczyć: http://beyond.pl/... Serwery umieszczone są w poznaniu, a te na których wcześniej DBP było na nazwa.pl były w krakowie więc nigdy dbp i nasza klasa nie spotkała się na tych samych serwerach. Tyle o serwerach, co do bezpieczeństwa, otóż wszystkie skrypty na stronie zaprogramował jeden student i nie zdążył tego zabezpieczyć jak od niego tą stronę odkupiono. Tak więc zabezpieczenia które zrobiła jedna osoba nadal są aktualne na tej stronie ;/ wydaje mi się że zespół programistów z allegro powinien się porządnie wziąć za nasz klase inaczej już niebawem doczekamy się jakiegoś skandalu związanego z wyciekiem danych osobowych.. taa to by było na tyle;p

--------------------

[51º 57' 15.40" N 14º 43' 36.43" E] Moje miasto :)
------
poczucie samotności, zagubienia, zagrożenia w świecie, beznadziejności istnienia i leku..
------
¿ɯǝıuɐʇʎzɔ z ʎzɔ 'ɯǝıʞoɹzʍ ǝz ʎɯǝlqoɹd
------
[..] morderstwo, zamordować samego siebie, złapać pociąg donikąd;
jest pewien plus samobójstwa, nie trzeba szukać ofiary [..]
------
In the eyes of Mother Nature are all her children, and all the creation of our brothers and sisters
Rejestrując się z tego linku, otrzymujesz 250mb darmowego miejsca
Dodane: 19-09-2008 11:01
To ja wiem że mają również na beyond.pl ale specjalnie jeszcze raz dla ciebie specjalnie poszukam tej strony gdzie facet pokazał jak ukazała mu się na NK strona z nazwa.pl to przecież nie możliwe by był taki przypadek prawda? Sami mamy na dedyku i jakoś nam nie wyskakuje strona z home.pl czy nazwa.pl? :p

Dodane: 19-09-2008 13:35
#by_ikar - systemadmin - max%
Tak ale my sobie wszystko sami kompilowaliśmy i instalowaliśmy, a oni mogli wykupić oprogramowanie które używa nazwa bo po co inwestować w coś nowatorskiego? Wydaje mi się że łatwiej im było kupić cały panel zarządzania serwerem taki jak jest na nazwa.pl niż tak jak my się bawimy w Shh/puty i jeżeli coś chcemy na stronie to musimy to instalować. Kidy nazwa.pl i home.pl to liderzy na polskim rynku serwerowym i jak miał bym coś kupić to właśnie kupił bym system zarządzania od nazwy.pl ty możesz sobie myśleć co chcesz, nie wiem może beyond.pl i nazwa.pl to jedna i ta sama firma nie wiem, ale nawet w tv pokazywali wywiad z właścicielem serwerowni beyond.pl leciał bodajże na TVN czy coś takiego.. A tak nawiasem zauważyłem coś jeszcze na naszej-klasie :o coś co mnie najbardziej rozwaliło, otóż serwer jest tak nie fortunnie skonfigurowany wraz z oprogramowaniem (czyli całą stroną nasza-klasa) że w każdej chwili można sobie zmienić dowolny kod na całej stronie :o to już jest przegięcie bo takie coś jest nie dopuszczalne na tego typu stronach.. Czyli jeżeli trafił by się ktoś chamski mógł by sparaliżować cały serwis na nie wiadomo nawet ile.. Tutaj macie amatorski materiał: http://pl.youtube...otvkHOghAU czytajcie komentarze przede wszystkim bo możecie nie zrozumieć tego o co chodzi. Pozdro

--------------------

[51º 57' 15.40" N 14º 43' 36.43" E] Moje miasto :)
------
poczucie samotności, zagubienia, zagrożenia w świecie, beznadziejności istnienia i leku..
------
¿ɯǝıuɐʇʎzɔ z ʎzɔ 'ɯǝıʞoɹzʍ ǝz ʎɯǝlqoɹd
------
[..] morderstwo, zamordować samego siebie, złapać pociąg donikąd;
jest pewien plus samobójstwa, nie trzeba szukać ofiary [..]
------
In the eyes of Mother Nature are all her children, and all the creation of our brothers and sisters
Rejestrując się z tego linku, otrzymujesz 250mb darmowego miejsca
Dodane: 19-09-2008 13:44
vbigvppl (4 dni temu) Wyświetl Ukryj
0 Kiepski komentarz Dobry komentarz
Oznaczono jako spam
Odpowiedz
czy mi sie wydaje czy ty tylko zedytowałeś źródło strony i efekt widziałeś tylko u Siebie? nie możliwe jest żeby tak "zhackować" naszą-klasę.pl... osobiście sam dobrze jej nie życzę, ale cóż... wybacz, ale 3/5...

Ten koleś mnie rozbił.. Jakby zobaczył jak Unown bawił się zwykłym notatnikiem w linuxie to by się chłopak zdziwił xD

Dodane: 19-09-2008 16:09 - Edytowane przez Abstr@ct dnia 19-09-2008 16:10
#Abstr@ct - user - 60%
Ja mam konto na naszej klasie i jest ok.Zawsze mogę znaleść sobie znajomych...ja tak jak krisu14(osrus xD) nie przejmuję się zupełnie takim straszeniem.Co zrobią z moimi danymi?I tak mi chatki nie okradną,bo zbyt szczegółowych danych nie mam.Mam swoje konto i jestem zadowolony,ale według mnie NK robi się pomału taka jak fotka...

Dodane: 09-10-2008 20:56
#Falen - user - 60%
Ha nawet ja niedawno uległem jakimś tam namową i założyłem sobie konto na NK ;p Dołączyłem do klasy, mam paru znajomych no i wystarczy xD Już mi nie marudzą ;p Co do tego jak ja to spostrzegam to pomysł jest niezły ale denerwują mnie osoby które zapraszają wszystkich byle tylko nabić znajomych. Fajnie jest czasami odnowić kontakt z ludźmi z którymi chodziło się do jednej szkoły czy nawet klasy a potem kontakt zniknął. Jednak sama strona nie podoba mi się xD Jest w niej coś co mnie zniechęca. Pozdro

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online