Dziś jest Sobota, 11 Luty 2012, godz 22:52
OnLine: 53, statystyki
index > Technologia > Internet
Temat: NK - Nasza Klasa
Dodane: 22-08-2010 11:27
#Sango - user - 100%
NK ,schodzi na psy...zauważyłem to już od dawna,czego by oni już nie wymyślili.Ja miałem kiedyś tam konto lecz usunąłem,bo dla mnie wracanie do podstawówki nie jest zawsze przyjemne^^.

--------------------

Dodane: 27-08-2010 16:41
#Zuza - user - max%
Darknes napisał/a:
Ja się ostatnio dowiedziałem, że tam gierki online są :o Normalnie kombinują jak mogą aby zatrzymać lub zwabić nowych użytkowników jakie szczęście, że już dawno temu usunąłem konto xD

Kiedyś to był portal służący do odnalezienia starych znajomych a aktualnie się z tego zrobiło forum wielotematyczne xD

Próbuje się upodobnić do fejsbuka, jednak nigdy nie dogoni oryginału, moim zdaniem o wiele by było lepiej gdyby zostali przy pierwotnym przesłaniu portalu, a nie wymyślają jakieś chore rzeczy, które i tak się nie sprawdzają.

--------------------

"A wszystko jest iluzją i magią i zdarza się raz na milion."
Świat ma tylko cztery strony, a w tym świecie nie ma mnie..
Dodane: 27-08-2010 16:46
#Harpagon - user - 10%
Kiedyś miałem konto na NK ale uż go nie mam i dobrze... Bezsensowna strona. Mam konto na Facebooku. Nk próbuje sie tylko upodabniać ale na 100% im sie to nie uda.

--------------------
>>> http://www.cda.pl...kompilacja <<<

>>> http://www.cda.pl...t-mega-mix <<<
Dodane: 27-08-2010 16:49
#Pepe - user - max%
Nigdy nie miałem tam konta i jakoś mnie nie ciągnęło do założenia go, bo odkąd wprowadzili te nagrody, gąbki ,śledziki i bóg wie co tam jeszcze to się portal całkiem zbłaźnił . Raz chciałem założyć konto ale tylko do patrzenia jak ludzie dają zdjęcia, ale się ostatecznie rozmyśliłem i jestem z tej decyzji dumny :d

--------------------
iSayumi
Dodane: 27-08-2010 16:54
Ech, wolę facebooka, bo nie jest jeszcze tak opanowany przez dzieci neo, a jak już jakieś dzieciaczki są, to nie łapią o co kaman i tylko w gry najwyżej grają. NK z początku jeszcze było ok, ale potem się zaczęło... Ocenianie, płatności za gości, płacenie za to, czy za tamto... Ja mam większość tych pierdółek wyłączonych. A i śledzik to marna kopia tablicy z facebooka. Teraz dali nawet gry... Ale i tak te na facebooku są lepsze. Właściwie na tym koncie to ja głównie obserwuję ludzi (ale zrezygnowałam z tego, żeby śledzić znajomych, najwyżej tylko te oficjalne konta), czasem dam jakiś komentarz, albo zapytam się o coś, jak nie mam nr gadu, czy telefonu. Ale chyba ostatnio coś się dzieciom podobam, bo dzisiaj się załamałam - dostałam zaproszenie od łepka, lat 16, co miał w galerii same obrazki w stylu "JP" xDD. Ale kolekcjoner znajomych, co z tego, że z Nowej Soli, jak nawet nie kojarzę. Z resztą większość takich zaproszeń olewam, albo od razu odrzucam.

--------------------

"Wolę być nienawidzony za to, kim jestem, niż kochany za to, kim nie jestem." - Kurt Cobain
Dodane: 27-08-2010 16:57
#by_black - systemadmin - max%
Nie wiem czy słyszeliście o babce, której zdjęcia z wakacji umieszczone na NK zostały wykorzystane przez firmę, która umieszcza obrazy pod nimi podpis przykładowo "Ania - 22 Lata - Zabrze" jako oferty matrymonialne xD

Dodane: 27-08-2010 17:20
#razor09 - user - 80%
by_black napisał/a:
Nie wiem czy słyszeliście o babce, której zdjęcia z wakacji umieszczone na NK zostały wykorzystane przez firmę, która umieszcza obrazy pod nimi podpis przykładowo "Ania - 22 Lata - Zabrze" jako oferty matrymonialne xD

Tak to jest.
Niedawno zmieniono regulamin naszej klasy. Ludzie zamiast go czytac wzieli i akceptowali bez namyslu. Tak sie jednak sklada, ze zmiany byly wazne. Dotyczyly ogolem takiego, ze WSZYSTKO co dasz ( napiszesz, wkleisz, wrzucisz, itp) na NK staje sie materialem publicznym i wlasnoscia pewnych osob . Jesli np idziesz ulica i widzisz na bilbordzie swoja twarz, znajomych, fragment napisanego przez ciebie tekstu ( pod warunkiem, ze mialo stycznosc z NK ) na bilbordzie to sie nie dziw bo sie na to zgodziles (as) i juz nie masz praw autorskich do tego czegos. :p Jeli zostaniesz slawny to np. bedziesz w reklmach bez swojej zgody i bez zadnego zysku. To skutek klikania "akceptuj" bez namyslu.
:p po prostu super XD

Wiadomość doklejona:
Kayleigh90 napisał/a:
Z resztą większość takich zaproszeń olewam, albo od razu odrzucam.

I tak trzymaj.
Mam juz dosc dzieci neo. Jest takie gowno 10 lat i ma tysiace znajomych . Mimo,z e wiekszosci nawet nie kojarza.
Ja juz nieraz dostawalem zaproszenia od .... staruszkow i staruszek.
Jestem z Wrocka, a zaproszenia to mam z Warszawy, Krakowa itd -mimo , ze w polowie tych miast nie bylem.
Ogolem.
NK sie spalilo.

--------------------
Come back Gin.
Dodane: 27-08-2010 17:24
Ale jakim to trzeba być idiotom by zapraszać ludzi, których się na oczy nie widziało, albo wcale się nawet o nich nie słyszało :|

Dodane: 27-08-2010 17:31
#razor09 - user - 80%
by_black napisał/a:
Ale jakim to trzeba być idiotom by zapraszać ludzi, których się na oczy nie widziało, albo wcale się nawet o nich nie słyszało :|

Jak widac mozna. Ba jest takich idiotow masa. Nie, nie masa. O wiele, wiele wiecej.
Jaki to ma sens. Wydaje mi sie, ze mysla , ze jak beda miec niewiadomo ile znajomych to beda.....szczeze mowiac nie wiem co mysla :p
Wiem jednak, ze na NK wiekszosc osob zbiera jak najwiecej znajomych . To CHORE [yyy]
Ja se powiedzialem-znajomy to ktos koga znam. Jak narazie mam ich tylko ok 150 ( sa podstawowki, gimnazjum, liceum, troche z ulicy i rodzina-glownie kuzyni i kuzynki)

--------------------
Come back Gin.
Dodane: 27-08-2010 18:22
Są dzieci neo, co po prostu kolekcjonują znajomych, i tyle. Jeśli to jest jakieś dziecko z sąsiedniej wioski, czy nawet z pobliskiego mi miasta, to jeśli kojarzę, to już tam przyjmę zaproszenie, ale bywały i od takich osób, co nawet nie kojarzyłam z niczyich opowieści, ani z widzenia, ani jakiś znajomych z neta (bo i takich mam, mam jedną znajomą z deviantarta u siebie w znajomych, ale znamy się dosyć długo), ani to żadna moja rodzina, czy jakaś bliska rodzina znajomego, to po ciula zapraszać? Jakieś konta fikcyjne typu "Najtańsze rachunki w mieście" też odrzucam, bo to są jedynie konta reklamowe. Ale np. taki filmweb to czemu nie.

Co do zdjęć, to prawda, że zmienili regulamin, dlatego niedługo ustawię sobie takie zdjęcie jako główne, żeby potem nie było wykorzystane to nigdzie :p

--------------------

"Wolę być nienawidzony za to, kim jestem, niż kochany za to, kim nie jestem." - Kurt Cobain
Dodane: 27-08-2010 21:01
#Cyrus - user - max%
Kolekcjonowanie znajomych na NK to jak łapanie Pokemonów :d W sumie Wojtek nam to by odpowiadało, ale zdecydowanie wolę łapać je na GBA lub NDS :d

Najlepiej było jak koleżanka mojej siostry która ma 13 lat zaprosiła moją mamę do swoich znajomych xD

--------------------

Zajrzyj na mojego chomika chomikuj.pl/luki9696
Dodane: 27-08-2010 21:09
#Olciiak - user - 90%
Nie mam zdjęć na nk dlatego póki co ta zmiana regulaminu znacząco na mnie nie działa.

Ostatnio przekonałam się, że w pewien sposób strona się przydaje, bo to tam ludzie z mojej przyszłej (od września) szkoły umawiają się na "spotkania integracyjne" xD

--------------------
Dodane: 27-08-2010 21:38
#Bociak - user - max%
Kolekcjonowanie znajomych na NK to jak łapanie Pokemonów :d W sumie Wojtek nam to by odpowiadało, ale zdecydowanie wolę łapać je na GBA lub NDS :d

U mnie się szczycili niektórzy (już im przeszło) ile to oni mają znajomych. Nie wiem czy się śmiać czy płakać... Ale tak to jest, przyjmowanie pewnych wzorców, tego co modne, tak się rodzą pokemony...

--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 28-08-2010 10:35
No Cyrek gdyby to była oficjalna gra "Pokemon NK" to by było ciekawie, a tak to tylko marna podróba gry przeniesiona do rzeczywistości xD

Dodane: 29-08-2010 23:52
#JCD - user - max%
O widze, ze NK jeszcze bardziej chce się udupić jako strona. Mnie ona juz nie interesuje, nie śledze jej losów. Ogólnie jakoś mnie juz społecznościówki nie kręcą. Zresztą i tak ta strona to głownie zgapia wszystko z "fejsa"

--------------------

Dodane: 30-08-2010 11:16
#Zuza - user - max%
Oto nastał dzień w którym ponownie założyłam nk. Dlaczego? Otóż zerwałam do końca kontakt z jedyną osobą, od której mogłam wejść i brać z forum pytania na sprawdziany itp. Jakkolwiek nie mam żadnego zdjęcia, nie mam już 8888 znajomych, wszystko jest poblokowane, nawet zastanawiam się nad zaznaczeniem opcji konto fikcyjne xD

--------------------

"A wszystko jest iluzją i magią i zdarza się raz na milion."
Świat ma tylko cztery strony, a w tym świecie nie ma mnie..
Dodane: 13-10-2010 23:08
Słyszeliście o tej stronie, na której można było przeglądać konta użytkowników naszej klasy bez logowania? Skubani, szkoda że nk zgłosiła to administracji serwera..

Dodane: 23-10-2010 22:03
#Olciiak - user - 90%
Ostatnio zauważyłam jakieś "grupy" za nk, raz tylko przez przypadek natknęłam się na taką, która nazywała się "Anime"... Więcej tam nie wejdę.

--------------------
Dodane: 23-10-2010 22:58
Zuza napisał/a:
Oto nastał dzień w którym ponownie założyłam nk. Dlaczego? Otóż zerwałam do końca kontakt z jedyną osobą, od której mogłam wejść i brać z forum pytania na sprawdziany itp. Jakkolwiek nie mam żadnego zdjęcia, nie mam już 8888 znajomych, wszystko jest poblokowane, nawet zastanawiam się nad zaznaczeniem opcji konto fikcyjne xD

Ostatnio się z czymś takim spotykam, ale widzę, że jest kilka powodów, że ludzie tak robią:
1) (podobny jak Ty podałaś) Skasowali, ale zakładają, bo coś tam na forum klasy, czy gdzieś są jakieś informacje, lub ludzie namawiali.
2) Żeby "przeczyścić sobie" konto, w sensie pozbyć się ze znajomych ludzi, których tak naprawdę się nie zna bez większych konsekwencji.
3) A tak o, żeby uwagę na siebie zwrócić.
4) Pod wpływem emocji, typu, że ktoś coś tam raz dogadał w jednym komentarzu, czy coś, czy ogólny jakiś pojazd, to już "Eee, oni mi tak jadą, usunę konto :C" xDD Ale za moment i tak zakładają :p

--------------------

Dodane: 11-11-2010 18:02 - Edytowane przez Socio dnia 11-11-2010 18:03
#Socio - user - 0%
NK nic porządnego [umarl] w zasadzie to chodzi im o to żeby dodać jak najwięcej opcji :p co z tego że użytkownicy tego nie potrzebują a poza tym liczy się tylko zysk [wesoly]

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online