Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 12:44
OnLine: 112, statystyki
index > Manga i Anime > Death Note
Temat: Death Note
Dodane: 09-04-2010 20:27
#Darknes - user - max%
Death Note to najlepsze anime jakie dotychczas widziałem :d Wessało mnie na maksa xD Uwinąłem się z nim w 3 dni szkolne :d Co prawda po śmierci L straciło już polot jednak i tak przyjemnie się oglądało. Akcja często była również przewidywalna, często zdarzyło mi się przewidzieć następny krok Lighta lub L'a ;P Końcówka była zaś najlepsza. Wiedziałem, ze Light przegra ale jednak w głębi miałem nadzieję, że wyjdzie zwycięsko i było takie napięcie 90%, że przegra i 10%, że wygra no i początek 37 odcinka był dla mnie irytującym oczekiwaniem czy miałem rację czy nie xD CG jest niezłe FMA również ale DN u mnie wskoczyło na pierwsze miejsce :d

--------------------

Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL
Dodane: 01-07-2010 18:59
#Tomskii - user - 40%
Normalnie myślałem, że DB nic nie przebije, a tu bęęęc... Pocisk, pocisk, pocisk. Nie sądziłem, iż może być jakieś fajowe anime bez różnych nadprzyrodzonych mocy. Na szczęście się myliłem :) . Mimo, że krótki, ciągnął się dość. Pojawienie się N to już przesada. Śmierć ojca Yagamiego bym zniósł, ale L'a? [placze] . Gdy kiedyś zobaczyłem urywek zuowieszczego śmiechu Kiry to myślałem, że L przefarbował włosy... (byłem jeszcze przed śmiercią Lawlieta)

A to o moja twórczość z DN :d :

http://yfrog.com/...

Dodane: 24-08-2010 12:13
DN było dopiero drugim anime, które obejrzałem od dechy do dechy (oczywiście pierwszej takie anime to DB). Ale jak oceniam Death Note? Super!! Naprawdę to był super wybór że zdecydowałem się na nie. Pierwszym elementem, który mnie zafascynował był opening :> Genialny :) Muzyka - genialna ;) Fabuła - znakomita. Anime praktycznie bez wad ;)

Oczywiście w mojej hierarchii DB nie przebije, ale na pewno jest godne polecenia każdemu :)

--------------------

Dodane: 21-11-2010 21:09
#malpex - user - max%
Az dziwne że tutaj nie pisałem :p Dla mnie DN ciągle jest ulubionym anime. A oglądałem juz pare serii które zbierało podobne opinie co DN jednak żadne mnie tak nie wciągnęło jak walka L i Lighta, aktualnie czytam mange i także nie moge sie oderwać :p

--------------------

-------------------------------

Dodane: 25-11-2010 20:27
DN bije wszystko co oglądałem na głowę :) Myślałem że nic lepszego od DB nie może być a tu taka piękna niespodzianka :) Co prawda byłbym bardziej szczęsliwy jakby Light wygrał ale nie można mieć wszystkiego :p

Dodane: 25-11-2010 20:59
#Blade69 - user - 50%
Ja nie robię sobie rankingów anime, bo różnorodnośc jest pokaźna a osobiście uważam, że porównywanie czegoś stworzonego w różnych celach i w innych stylach jest bezcelowe.
Mogę za to powiedzieć z całą stanowczością, że DN jest naprawdę dobre i prawie każdemu bym je polecił :) Szczególnie tym którzy nie lubią anime Bowiem DN pokazuje, że są takie z trudnym przesłaniem, nieprzewidywalną fabułą, dające do myślenia, ogólnie zostawiające filmy daleko za murzynami :)

--------------------
"(..)on zapytał mnie z miejsca: Jakie ma pan zdanie?
-Sprawiedliwość i prawda to jest dla mnie wszystko
usłyszałem odpowiedź: Odejdź ekstremisto!"

Dodane: 09-12-2010 20:49
#Tomson - user - 90%
Death Note to jedno z najlepszych anime jakie widziałem. I nie ma tam żadnych super mocy, widowiskowych walk czy nawet wielu momentów rozbrajających. To anime jest dla ludzi, którzy lubią taką walkę na umysły. Wielbiciele shonenów nie znajdą tam raczej nic dla siebie ;)

--------------------

[*] dla poległych na polu walki. Zginęli za wolność i na zawsze pozostaną w naszych sercach... 03.03.2011
Dodane: 09-12-2010 20:53
#kordos - user - max%
Tomson napisał/a:
Death Note to jedno z najlepszych anime jakie widziałem. I nie ma tam żadnych super mocy, widowiskowych walk czy nawet wielu momentów rozbrajających.

Zgodzę się ze wszystkim tylko... Jak to nie ma rozbrajających momentów?! :o
A np. kiedy L mówi Raito, że jest L'em?! [zly]
Jest ogrom momentów, które są rozbrajające.

Dodane: 09-12-2010 21:37
#Tomson - user - 90%
kordos napisał/a:
Tomson napisał/a:
Death Note to jedno z najlepszych anime jakie widziałem. I nie ma tam żadnych super mocy, widowiskowych walk czy nawet wielu momentów rozbrajających.

Zgodzę się ze wszystkim tylko... Jak to nie ma rozbrajających momentów?! :o
A np. kiedy L mówi Raito, że jest L'em?! [zly]
Jest ogrom momentów, które są rozbrajające.

Ja poprzez rozbrajające miałem na myśli niebywale śmieszne :p

--------------------

[*] dla poległych na polu walki. Zginęli za wolność i na zawsze pozostaną w naszych sercach... 03.03.2011
Dodane: 27-01-2011 03:17
#Aero - user - 90%
Obejrzałem nie cale bo zostały 3 chaptery. O Anime widziałem już jakiś czas, ale dopiero 6 dni temu skusiłem się na ten tytuł i powiem szczerz że nie żałuje tych godzin ze ślepiami wlepionymi w ekran. Jeśli nic mnie nie zawiedzie w samym końcu Anime to możliwe że będzie moim ulubionym tytułem :) .

--------------------
Dodane: 27-01-2011 12:38 - Edytowane przez owerfull dnia 27-01-2011 12:41
#owerfull - user - max%
Tomson napisał/a:
Death Note to jedno z najlepszych anime jakie widziałem. I nie ma tam żadnych super mocy, widowiskowych walk czy nawet wielu momentów rozbrajających. To anime jest dla ludzi, którzy lubią taką walkę na umysły. Wielbiciele shonenów nie znajdą tam raczej nic dla siebie ;)

Niby czemu ? :p .Ja jestem wielbicielem shonenów i DN jest wspaniały jak dla mnie.Tylko że ja mam tak że mogę oglądać każde anime-mangę z każdego gatunku xD.Rzeczywiście może i nie ma tam jakichś wykoksowanych postaci,ale za to są to wspaniałe postacie z super charakterami,początek mnie bardzo nie wciągnął ale potem już tak.

--------------------

http://www.youtube.com/watch?v=citzRjwk-sQ
Dodane: 27-10-2011 16:33
Bardzo dobre anime, za świetnie wykreowanymi postaciami i wciągająca fabułą. Niestety twórcy chyba nie udźwignęli fabularnego ciężaru, na jaki się porwali i po śmierci L'a w moim odczuciu wszystko zaczęło się rozlatywać. Już samo to, że Raito współpracuje z L'em mi się za bardzo nie podobało, choć w końcu dowiedziałem się, że to był jego (Raito, nie L'a) misterny plan - wolałbym, by wypadki potoczyły się inaczej już w tamtym momencie (a co za tym idzie anime mogłoby się skończyć wcześniej), ale w dalszym ciągu anime mi się podobało. Za to uśmiercenie tak ważnej postaci i wprowadzenie dwóch innych, o których nigdy wcześniej nie było wzmianki, powoduje u mnie niemalże krwotok z nosa.

Dodane: 24-02-2012 10:14
#DeaDMen - user - 90%
Jedno z moich ulubionych anime, ze wspaniałą fabułą, bardzo dobrze wykreowanymi bohaterami i świetną muzyką.Anime aż do śmierci L'a było fantastyczne dopiero potem był spadek jakości może nie był on zbyt duży, ale tak przyjemnie się już nie oglądało, ale to nie zmienia faktu, że jest to bardzo dobre anime którego aż żal nie obejrzeć.

Dodane: 23-05-2012 21:13
#Byczusia - user - 80%
Oglądałam 12 odcinków i nie pociągnęło mnie anime ani trochę wręcz nudziło. A mordować się z oglądaniem czegoś,co mi się nie podoba nie zamierzam.Od razu zaznaczam,iż ono jest sprzeczne z moim światopoglądem-ja na miejscu Raito od razu bym notes zniszczyła- nie podobała mi się jego tzw. ,,Zabawa w Pana Boga"(decydowaniem o tym,kto ma żyć,a kto nie-ja nie jestem za zabijaniem nawet przestępców). Reszta też nie przypadła mi do gustu w tym anime,

--------------------
Dodane: 26-05-2012 22:50
#slander - user - 70%
Bardzo lubię DN. Wciągnęło mnie od pierwszego odcinka. Też myślałem przez jakiś czas, że nie wyjdzie nic lepszego od DB, a tutaj taka niespodzianka. Fajnie wygląda ten Ryukuu, jakby mu ktoś w mordę przywalił młotem pięciokilowym i go trochę przypudrował :p Od tamtego momentu zmienił się trochę mój stosunek do DB. Naprawdę bardzo dobre anime.

--------------------
Jestem Saiyaninem, który przybył z Ziemi, zeby cię pokonać

-----

http://komixxy.pl...zebaczenia
Dodane: 27-05-2012 03:23
uż samo to, że Raito współpracuje z L'em mi się za bardzo nie podobało, choć w końcu dowiedziałem się, że to był jego

Jezeli chcesz wyelminowac wroga to trzymaj go przy sobie, aby go lepiej poznac.

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online