Dodane: 19-02-2008 20:56 -
Chyba moje ulubione anime jak i manga
Muzyka świetna fabuła genialna ,kreska po prostu doskonała ??
oglądacie?? extra?? do kitu??

Dodane: 14-03-2008 20:14
ogladalem anime jak i filmy kinowe i naprawde warto poswiecic czas na to anime!!! szczerze polecam

Dodane: 14-03-2008 20:24
Otóż zacząłem oglądać( obejrzałem chyba 20 odcinków) ale nie dokończyłem ale ogólnie to anime jest genialne
Pozdrawiam

Dodane: 31-08-2008 19:37
Oglądałem i nie obejrzałem do końca ;p zabrakło mi czasu na bodajże 2 albo 3 odcinki xD Muszę przyznać że fabuła jest fajna, tajemniczość i kreska też sprawiają że chce się oglądać ale według mnie tylko do pewnego momentu, wydaje mi się że po śmierci tego całego L to anime staje się już trochę nudnawe, pojawia się N ale mnie to już tak nie fascynowało i oglądanie tego nie sprawiało mi już takiej radochy i przyjemności ;p Wydawało robione się trochę na siłę co nie powinno mieć miejsca bo to nie miało 300 paru odcinków tylko 30 parę... Takie jest moje zdanie na ten temat. Oczywiście nie musi się zgadzać z waszym bo jak wiadomo są gusta i guściki xD Pozdro

Dodane: 31-08-2008 19:53
Mi zdarzyło się obejrzeć tylko dwa odcinki to jeszcze za życie L, na AXN Sci-Fi powiem że nawet nie jest złe anime bo widziałem tam zwiastuny i inne, ciekawie wymyślone z tym notesem, jeszcze chyba nigdzie tego nie wykorzystano, dodatkowo dużo tam matematyki i spekulacji kto kiedy ma umrzeć xD Lecz te anime raczej nie podbiło mojego serca, najbardziej na co zwróciłem uwagę to na ścieżkę dźwiękową :]
--------------------

Dodane: 07-09-2008 11:06
Death Note jest bajeranckie po prostu boskie pojedynek geniuszów
pierwszą rundę Raito z L wygrał ale druga przegrał z Near'em i Mello'em .
Raito ostatecznie zginął ;/.

Dodane: 10-09-2008 23:11
jednym słowem boskie misa mi sie bardzo podobała a bardziej lubiałem raita niż eru

Dodane: 03-11-2008 19:41
Jedno z moich ulubionych. Jeden z trójcy świętej mojej. Można oglądać bez końca, może nie oglądać, ale czytać ^_^ Piękna animacja, świetna muzyka, postacie boskie. W odróżnieniu od wszystkich, ja lubiłem Neara

Chociaż ulubieni to oczywiście Light i L
pozdrawiam

Dodane: 03-11-2008 22:08
Świetne anime, fabuła genialna, o chłopaku, który chce stworzyć utopijny świat dzięki pewnemu notesowi ^^ Do tego postacie to nie jacyś zwykli ludzie, to geniusze. Kreska oraz muzyka stoi na bardzo wysokim poziomie, jedyne co mi się nie podobało to dalsza cześć po śmierci L. Jak dla mnie anime, które trza obejrzec ;p Pozdro

Dodane: 22-11-2008 12:53
To anime jest nielicznym które potrafi przykuć widza na dłuższy czas do fotela. Jak zacząłem oglądać Death Note to czym dłużej i więcej oglądałem
to coraz bardziej mnie to wciągało. W pewnym momencie nie wiedziałem po czyjej stronie mam stanąć "L" czy "Kiry". Gorąco polecam obejrzyjcie, to zrozumiecie o co mi chodzi

Dodane: 07-12-2008 16:12
Jestem na 25 epizodzie, w którym własnie umarł L... i zawiodłem się na maxa. Do tej pory była naprawdę dobrze, ciekawie interesująco..a Tu nagle bez żadnych przeszkód Rem zabija Ryzakiego...no nie wiem jakos za łatwo to wszystko poszło. Natomiast anime jest do plecenia wszystkim fanom ciekawej intrygi, i lubiących inteligentne a także zawiłe akcje/wątki.
Natomiast mam też pytanie. Jak się nazywa muzyczka z openinga np. w epku 24? Bo leniwy jestem i nie chce mi się szukac
![[oczy] [oczy]](/templates/emoty/oczy2.png)
xD

Dodane: 07-12-2008 16:18
Anime świetne, jedne z lepszych jakie widziałem xD Znaczy się nie oglądałem całego, jestem na 11 epku ale mam zamiar całe je obejrzeć

Cały czas coś mnie w nim zaskakuje, to mi się podoba ^^ A teraz idę dalej je oglądać, nie przeszkadzać xD
--------------------
SIEMA FORUM.

Dodane: 07-12-2008 22:30
Prince napisał/a:Natomiast mam też pytanie. Jak się nazywa muzyczka z openinga np. w epku 24? Bo leniwy jestem i nie chce mi się szukac
![[oczy] [oczy]](/templates/emoty/oczy2.png)
xD
Ta piosenka to Maximum The Hormone - What's Up People?
Ja tam po śmierci L nie miałem weny oglądać dalej DN. N jakoś nie za bardzo mi się podobał, trochę za bardzo podobno do L. Ale i tak trzeba zobaczy to anime ;p Pozdro

Dodane: 08-12-2008 00:22
Ta piosenka to Maximum The Hormone - What's Up People?
Dzięki wielkie, pomogłeś mojemu wrodzonemu lenistwu
Taka prosta śmierć jednego z głównych bohaterów była bez sensu.. widzowie zdążyli się już przyzwyczaić do jego siły dedukcji i jakże zaciekłej walki z kolejnymi Kirami w tu nagle bęc trach i po krzyku.. duży minus tego anime
![[yyy] [yyy]](/templates/emoty/yyy.png)
.

Dodane: 08-12-2008 11:05
Łoo.. xD Widzę że Prince wciągnęło cię to anime w gruncie rzeczy mówiąc ci o nim wiedziałem że ci się spodoba xD Jak wrócę do domu to wrzucę wszystkie soundtracki do strefy plików xD Co do śmierci L i dalszych losów oczywiście dla mnie to też był straszny "zonk" bo od 26 do 37 episodu brakło jak już powiedzieliście tego czegoś lecz uważam że tak czy siak jest to ciekawy pomysł i wielkie zaskoczenie dla widzów :>
--------------------

Dodane: 11-12-2008 21:00
by_black
napisał/a:
08-12-2008 11:05 Łoo.. xD Widzę że Prince wciągnęło cię to anime w gruncie rzeczy mówiąc ci o nim wiedziałem że ci się spodoba xD Jak wrócę do domu to wrzucę wszystkie soundtracki do strefy plików xD Co do śmierci L i dalszych losów oczywiście dla mnie to też był straszny "zonk" bo od 26 do 37 episodu brakło jak już powiedzieliście tego czegoś lecz uważam że tak czy siak jest to ciekawy pomysł i wielkie zaskoczenie dla widzów :>
Tak, to prawda. Spodobał mi się bardzo xD Jestem na 33 epizodzie, bo jakoś nie miałem czasu obejrzeć do końca. Ale poczytałem troszkę i wiem jak się nazywał L

. Czego w anime nie ma - L Lawliet , całkiem przyjemnie.
Chyba są jakieś filmy kinowe z tego co wiem, więc jak tylko skończę anime zabieram się za kinówki.
Śmierć L, choć tragiczna po obejrzeniu do końca anime traci na wartości jako minus dla calej fabuły. N jako tako się wykazał w roli następcy L, mówią że był nawet od niego lepszy. Z tym się jednak nie zgadzam. No i oczywiście Teru Mikami musiał wszystko zpartaczyć, i narazić Raita na przegraną. Cóż, reasumując DN plasuję się na samym szczycie mojej listy najlepszych anime wraz z Bleachiem naruto i..hmm DB? Jednak wszystkie w/w biją DB na głowę.

Dodane: 11-12-2008 21:09
Tak są trzy filmy kinowe, są stworzone w realnym świecie przez prawdziwych aktorów, i są... Słabe.. Naprawdę mało tego że efekty na niskim poziomie, budżet nie śmierdzi groszem, aktorzy chyba udają aktorów, a np. film L: Change The World w ogóle odbiega od anime :/
--------------------

Dodane: 11-12-2008 21:13
by_black
napisał/a:
11-12-2008 21:09 Tak są trzy filmy kinowe, są stworzone w realnym świecie przez prawdziwych aktorów, i są... Słabe.. Naprawdę mało tego że efekty na niskim poziomie, budżet nie śmierdzi groszem, aktorzy chyba udają aktorów, a np. film L: Change The World w ogóle odbiega od anime :/
Aż tak źle? Myślałem że będą to tego typu co w DB, jak akcja z Brollym i tak dalej.. a Tu normalny film? A nie animowany? Ech.. no toś mnie dobił Black
![[yyy] [yyy]](/templates/emoty/yyy.png)
xD

Dodane: 11-12-2008 21:16
Widzisz to się ciesz że ciebie wcześniej o tym po informowałem mam na dysku te trzy filmy i żałuje trochę bo naprawdę psują całą atmosferę stworzoną przez te anime, co prawda to prawda sam fakt że ktoś się podjął stworzenia filmu w realiach, ale jak ktoś chce już tworzyć to niech weźmie się za to solidnie xD
--------------------

Dodane: 11-12-2008 21:21
by_black
napisał/a:
11-12-2008 21:16 Widzisz to się ciesz że ciebie wcześniej o tym po informowałem mam na dysku te trzy filmy i żałuje trochę bo naprawdę psują całą atmosferę stworzoną przez te anime, co prawda to prawda sam fakt że ktoś się podjął stworzenia filmu w realiach, ale jak ktoś chce już tworzyć to niech weźmie się za to solidnie xD
W takim razie, to jest chyba najlepszy przykład na to co się stanie z Filmem realnym DB.. mam nadzieję że chociaż nie wejdzie to do kin, tylko od razu na DVD i w ramiona zapomnienia
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.