Dodane: 02-02-2008 20:16 -
One Piece jest to manga autorstwa Eiichiro Oda'y, która została również zekranizowana. Anime bardzo sławne w Japonii i na zachodzie. Okrzyknięte hitem i tam bla bla bla xD
Jest to tasiemiec jak Naruto czy Dragon Ball
Jak na razie wyszło 340 odcinków.
Anime jak również manga opowiada o grupce piratów chcących spełnić swoje marzenia podróżując po oceanie zwanym Grand Line. Na szczęście nie czeka nas tu sama sielanka i gadanie rodem z Naruto. Tu nasi bohaterowie stawiają czoła przeciwnikom i walczą na śmierć i życie. Więcej nie będę opowiadał bo po co ?? Dam kilka linków do AMV
http://youtube.co...u6w_PnShhg Moja ulubione piosenka od Disturbed (a słyszałem wszystkie ^^)
http://youtube.co...czLlPqhJls Soundtrack z Piratów z Karaibów
http://youtube.co...bdI8ECrHNI No i jeszcze jeden ciekawy AMV
Każdemu fanu DB spodoba się to anime.
Serdecznie polecam

Dodane: 02-02-2008 20:44 -
popieram to anime jest wypaśne;] jak dla mnie ciekawym urozmaiceniem jest motyw z piratami bo walki, ninje i samuraje są trochę oklepane;p ogólnie fabuła jest fajna, jak i kreska w tym anime jest świetna. Podoba mi się również to że bohaterowie nie mają takiego samego marzenia i jest to też pewnego sensu urozmaicenie;] każdy marzy o czymś innym co może zdobyć na Grande Line;] np zostać Królem Piratów, Zostać największym szermierzem na świecie, odnaleźć mityczne All Blue, narysować mapę całego świata itp;d jedyne co mnie przeraża to liczba odcinków jak narazie obejrzałem 149 epków wiec nawet w połowie nie jestem ale anime bardzo wciąga wiec fajnie się ogląda;d poza tym podoba mi sie to jak sie kłócą i ze wszystkiego robią sobie jaja i te ich teksty xD to jest coś;d ale są też chwile smutniejsze jak np gdy poznajemy Choppera xD podsumowując anime jest godne polecenia i na pewno się nie będziecie przy nim nudzić;p pozdro

Dodane: 02-02-2008 20:53
Taa. Aż mi łezka poleciała jak Chopper się dowiedział że ten grzyb był trujący ^^ Ogólnie jego historia z dzieciństwa była najlepsza (w sensie najciekawsza i najsmutniejsza)

Dodane: 02-02-2008 21:24
mi się podobały wszystkie historie;d każda inna i w każdej mają swoje marzenie już od dzieciństwa;] ale najsmutniejsza była Choppera to fakt;d

Dodane: 13-08-2008 10:45
Hmm pamiętam jak ja się tym interesowałem xD Boże ace powinien być mi wdzięczny za to że ukazałem mu te anime ;* xD Kiedyś pobierałem to i miałem na płytach ale niestety gdzieś mi przepadły ;(
Jeżeli chodzi o anime, jest totalną odbitką od głównego nastawienia anime, fabuła związana z żeglugą piratów to ciekawe połączenie z walką ninja, w której zaawansowany jest Zoro, kolejną sprawą są sagi czy też części anime, w których można powiedzieć różne są przygody, nie tak jak w dragon ball że co rusz silniejszy przeciwnik któremu trza nakopać xD Ale są też przygody poszukiwawcze, i jak ktoś powiedział każdy ma swoje marzenie :] Ogólnie piękne anime i chyba wrócę do niego z łezką włoku xD
--------------------

Dodane: 13-08-2008 17:22
I cieszę się ale nie mogę dalej wybaczyć tego że te płyty ci się zapodziały xD przez o musiałem ściągać ponad miecha xD ale opłacało się i jestem na bieżąco xD Pomyśleć że kiedyś z niechęcią zabierałem się za to anime teraz z zniecierpliwieniem czekam na kolejny odcinek xD Coś pięknego;d powtórze się i innych xD Polecam xd

Dodane: 13-08-2008 18:06 -
No cóż nie wiem gdzie się podziały do dziś.. Ale zawsze są torrenty xD moją ulubioną postacią Jest Portgas D. Ace, którego Ace ma w podpisie xD Facet jest naprawdę mocny, poza tym każda walka jaka jest toczona w OP jest różnorodna, każda postać ma inne umiejętności i swoje odpały podczas walki :]
Ace: Przyznaj się podoba ci się ta postać bo mam takiego nicka a nie xD
--------------------

Dodane: 16-08-2008 13:52
Odpowiadam na pytanie xD Akcja zdecydowanie nabiera tempa i robi się coraz ciekawiej. Załoga Luffiego otrzymuje własny statek od Panienki Kayi i wtedy zaczyna się prawdziwa przygoda. Na początku tak duża ilość odcinków przytłacza, ale z czasem coraz bardziej wciąga i chce się oglądać
ciągle...Wspaniałe anime xD
Pozdrawiam xD
--------------------

Dodane: 16-08-2008 14:50
I powiem ze to nie będzie ich ostatni statek xD ale dowiecie się jak obejrzycie xD Nie pamiętam co było w 11 epku ale jest tak jak pepcio xD One Piece czym więcej oglądasz tym bardziej wciąga xD Po tym epku tak jak powiedział pepcio dostaną swój statek i coś więcej ale sam się dowiesz xD ale prawdziwa akcja zacznie się na rodzinnej wyspie Nami to będzie świetna saga. Dużo walki nowi przyjaciele i nowe listy gończe xD ale oglądaj to się dowiesz ;P

Dodane: 17-01-2009 03:40
Kurdę jestem fest do tyłu :/ W ogóle który już jest odcinek.. Tak dawno tego nie oglądałem, teraz czasami rzucam na to oko jak przeskoczę na RTL2, bo tam jest emitowane, ale nie zmienia to faktu że anime jest z wyższej półki
--------------------

Dodane: 09-02-2009 23:17
ja jestem w sadze z niebianska wyspa, do tego anime zachecil mnie kolega bardzow mi sie spodobalo i tak jakos zaczolem ogladac. Podziwiam w tym nadzwyczaj ciekawa fabule i zapal bohaterow do zdobycia marzen. walki moze sa dlugie i duzo gadania, ale zycie pomiedzy walkami sie oglada z checia. jestem pewien ze nie jedna osoba ciala by miec cel do ktorego by tak uparcie dazyla. przygody sa ciekawe, a nie tylko pokonac jakiegos kolesa i koniec sagi. no moze filery nie wyszly im zabardzo ale jak kto lubi. openingi i endingi sa wmiare fajne ale nie to jest najwazniejsze. szczerze polecam kazdemu kto chcialby zobaczyc co to znaczy dazyc do celu i nie tylko.

Dodane: 17-02-2009 18:25
Ja się dołączam do tych poleceń xD Przez moją wytrwałość w ściąganiu jestem już na bieżąco z Odcinkami jak i z mangą i powiem wam że teraz dopiero akcja się rozkręca xDD To jest coś wspaniałego;p i naprawde godne polecenia;P według mnie oczywiście ;p

Dodane: 22-02-2009 21:04

Dodane: 22-02-2009 21:18
Dlatego właśnie kocham OP xDDD Teledysk jest świetny i pokazuje OP w fajnym świetle, kładąc nacisk na walki które są zrobione idealnie;d Polecam tego amv jak i całe OP xD

Dodane: 23-02-2009 13:52
cudny teledysk, ktory przedstawia OP w dobrym swietle. musze przyznac ze to najlepszy teledysk jaki w zyciu widzialem
--------------------

Dodane: 23-02-2009 18:54
Jeśli chodzi o mnie, to OP obejrzałem tylko trochę, ale nie dlatego że mi się nie podobało, tylko internet nie taki jakby bym chciał do tego brak czasu, jednak po tym co obejrzałem mogę stwierdzić że anime jest bardzo fajne, prosto i w swej prostocie piękne xD Teledysk... nie ma co, jak Matek pokazał mi to na sb, na prawdę zaniemówiłem, świetny teledysk, dobre synchro i fabuła przede wszystkim.

Dodane: 24-02-2009 07:49
Nie podoba mi sie to One Piece ale trzeba przyznac ze opiratach to orginalnie

Dodane: 13-04-2009 22:58
pewnie mnie wprzdziliscie duzo w odcinakach bo ja mialem przerwe od OP(skaepya mnie znudzila) ale nie wiem czy pamietacie spór usoppa i luffiego o merry w water 7, jesli tak to czy tylko ja jestem taki wrazliwy czy kazdy sie bardzo wzruszyl przy tej scenie.(prawie sie poplakalem
![[yyy] [yyy]](/templates/emoty/yyy.png)
dziwak ze mnie co )
--------------------

Dodane: 16-04-2009 01:28
Nie dawno przeglądałem parę odcinków nowszych i muszę powiedzieć że obecne odcinki już są zbyt naciągane.. OP zatraciło ten klimat który pociągnął mnie na początku do oglądania, zresztą mam już większość odcinków na płytkach więc czasami wraca się do pierwszych odcinków
--------------------

Dodane: 16-04-2009 18:10
by_black napisał/a:
Nie dawno przeglądałem parę odcinków nowszych i muszę powiedzieć że obecne odcinki już są zbyt naciągane..
Black, nie wiedząc jaka akcja się dzieje, stwierdzasz, że odcinki są zbyt naciągane? Trochę to dziwne.. To właśnie One Piece jest najbardziej popularna mangą w tamtym roku, mimo, iż wyszedł już 50 tom. Oda ma jeszcze pomysły ^^
A co do naciąganych odcinków to radzę spojrzeć na Naruto ;>
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.