Dodane: 01-02-2008 12:35 -
01. Nie mogę pobrać z wupload.com, pomocy!
- Aby móc pobierać pliki z wupload należy wcześniej wybrać opcję "slow download, opcja ta znajduje się pod panelem informacyjnym o kontach premium. Następnie odczekać około 45 sekund, aby wyświetlił się button o gotowości pliku do pobrania. Dlaczego tak jest? Niestety nie stać nas na płatny serwer i korzystamy z darmowego więc trochę wyrozumiałości.
02. Pliki bardzo wolno mi się pobierają!
- Jest to spowodowane przeciążeniami, widocznie wiele osób ściąga z tego serwera w tym samym czasie, prosimy o cierpliwość. Jest to darmowy serwer, nie płacisz za korzystanie z plików trochę wyrozumiałości.
03. Film pobrał mi się do końca mimo to nie działa.. Albo nie działa dźwięk..
- Należy pobrać paczkę kodeków i ją zainstalować, znajduje się w strefie plików na tej stronie. Jak zainstalować kodeki? Jest umieszczona o tym informacja w dziale "Pomoc". Uwaga! Przed instalacją kodeków ze strony odinstaluj wszystkie jakie do tej pory miałeś zainstalowane!
04. Czemu nie mogę pobierać z wupload.com więcej niż jeden plik na raz lub przez program FlashGet?
- Nie możesz i nie da rady. Jest to zabezpieczenie serwera przed przeciążeniem a jest to serwer darmowy, niestety nie stać nas na płatny serwer i korzystamy z darmowego więc trochę wyrozumiałości. Dodatkowo jest to jedyny limit w ofercie tych serwerów.
05. Jak uruchomić gry na GB, GBA, NDS?
- Po pobraniu gry musisz ja wypakować jeżeli jest spakowana, następnie musisz pobrać ze strefy plików odpowiedni emulator i uruchomić go. Po uruchomieniu wybrać opcje z górnego menu "File" a następnie "Open" i odszukać plik z grą i go otworzyć.
06. Dlaczego zamiast strony z plikiem pojawia się błąd strony lub białe tło?
- Może być to spowodowane przeciążeniem serwera, lub zbyt częstym wysyłaniem zapytania do serwera z jednego danego IP (najczęściej w sieciach gdzie jest duża ilość osób korzystająca z jednego IP).
07. Pobrany odcinek/film nie da się przewijać lub nie można go obejrzeć do końca.
- Przyczyną jest nie pobranie pliku do końca, podczas pobierania mogło zerwać połączenie, nie tylko na serwerze ale również po stronie klienta. Rozwiązaniem jest ponowne pobranie, jeżeli mimo to nadal problem wyskakuje, jedynym wyjściem jest pobieranie aż do skutku.
08. Brak synchronizacji w dźwięku i w obrazie w odcinkach.
- Problemem może okazać się brak odpowiednich kodeków, lub brak ich aktualizacji.

Dodane: 05-02-2012 17:27 -
Witam tak jak w temacie nie da się pobrać 30 odcinka db KAI proszę o naprawę linku. Bo chciałem sobie oglądnąć a link nie stety nie działa a kreskowka itp. działała jak bylo megavideo.
by_black: Plik wrzucony.

Dodane: 05-02-2012 20:10 -
Witam.
Nie da się również pobrać 39 odcinka Dragon Ball Kai, jakby można było wrzucić ponownie(poprawić link).
Pozdrawiam
by_black: Link poprawiony.

Dodane: 07-02-2012 14:55 -
Hellsing Ultimate 1 pobrał się, jednak po krótkiej chwili okazało się, że plik jest w opłakanej jakości, a mianowicie przez większość czasu na ekranie widać różnokolorowe plamy, które wszystko zasłaniają. Moje pytanie brzmi: Czy można coś z tym zrobić?
by_black: Spróbuj odtworzyć odcinek na innym odtwarzaczu, a jeżeli to nie pomoże, polecam zainstalować najnowszą paczkę kodeków CCCP.
Wiadomość doklejona:
Plik odtwarzany był w Windows Media Player najnowsza wersja. Wcześniej ściągałem te kodeki CCCP, ale to nic nie dało. Może All player z paczką kodeków będzie lepszy?
by_black: Działa poprawnie.

Dodane: 11-02-2012 10:31 -
Witam chciałem pobrać (Dragon Ball Z OVA: Episode of Bardock HD) ale kiedy kliknąłem na link i włączyła się strona Wupload wyskoczył taki komunikat (File does not exist). Czy mogli byście coś z tym zrobić z góry dziękuję.
by_black: Dzisiaj go wrzucę na nowo.

Dodane: 11-02-2012 13:49 -
Witam , nie moge pobrac odc. 7 serii DB Kai !!!!! Gdy klikam by pobrac na WUPLOAD to pisze mi ,,Sorry, this file has been removed.'' czyli ze zostal usuniety.Prosze o ponowne wstawinie !!
by_black: Dzisiaj wrzucimy go na nowo.

Dodane: 11-02-2012 19:17
Tak, po ponownym zainstalowaniu kodeków też działa mi poprawnie. Napisałbym wcześniej, ale nie mogłem wysłać wiadomości, która by Cie o tym poinformowała, ponieważ " przycisk" służący do tego był wygaszony. A tak z innej beczki, w pierwszym odcinku Berserka nie ma głosu.
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.