Dodane: 08-02-2012 19:55 -
To może ja przedstawię swoją teorię wymyśloną w 10 sekund. Sasuke dotrze na pole bitwy, zabije Tobi'ego gdyż uzna go za słabego. Potem będzie walczył z Naruto lecz oczywiście przegra. Następnie Naruto będzie walczył z Madarą gdyż ten rozpieprzył wszystkich Kage ale będzie miał mało sił więc będzie przegrywał. W chwili kiedy zmęczony ale silniejszy niż naruto madara będzie zadawał ostatni cios nadleci Sasuke i ostatkiem sił dobije dziada sam umierając. Fajna teoria?? Skoro wszyscy wymyślają swoje po prostu z głowy to nie chcę być gorszy

Dodane: 08-02-2012 19:59
piotrek10h napisał/a:To może ja przedstawię swoją teorię wymyśloną w 10 sekund. Sasuke dotrze na pole bitwy, zabije Tobi'ego gdyż uzna go za słabego. Potem będzie walczył z Naruto lecz oczywiście przegra. Następnie Naruto będzie walczył z Madarą gdyż ten rozpieprzył wszystkich Kage ale będzie miał mało sił więc będzie przegrywał. W chwili kiedy zmęczony ale silniejszy niż naruto madara będzie zadawał ostatni cios nadleci Sasuke i dobije dziada. Fajna teoria?? Skoro wszyscy wymyślają swoje po prostu z głowy to nie chcę być gorszy
Problem w tym że pominąłeś wątek Juubiego i Biju które są pod jego kontrolą , co się z nimi stanie ? uwolnią się ? zniknął razem z GM które pewnie zniknie w chwili śmierci Tobiego ? Kage nie mogą zginąć , zginąć może Onooki , Rai w ostateczności Tsunade , ale Gaara i Mei zginąć nie mogą , więc to odpada . Jeśli Sasek ma walczyć z Naruto i z nim przegrać to jak ma się później pojawić i dobić Madarę ? A po za tym skoro Sasek przegra z Naruto to jak ma wygrać z takim koksem jak Madara ?

Dodane: 08-02-2012 19:59
piotrek10h napisał/a:
(...)W chwili kiedy zmęczony ale silniejszy niż naruto madara będzie zadawał ostatni cios nadleci Sasuke i ostatkiem sił dobije dziada sam umierając
Po co Sasuke miałby dobić Madare

?
--------------------

Dodane: 08-02-2012 21:00
Chapek zdradzający kilka kolejnych cennych informacji. Mimo, ze przegadany to w miarę ciekawy, z bardzo dobrym zakończeniem. Ile można czekać na tego Sasuke..?
--------------------
Train ninjas and save the world from evil on NinjaManager.com !

Dodane: 10-02-2012 12:45
Mnie się wydaje że Naruto będzie walczyć z Tobim a Sasek spotka Kabuto w czasie jego walki z Itachim, który zostanie pokonany. Widząc to, Sasek zacznie walczyć z Kabuto, a ten chciał sie dobrać do ciała Sasuke więc będzie miał świetną okazję. Ostatecznie Sasek i Naruto zwyciężą i zmierzą się ze sobą, lecz to tylko moje przypuszczenia...

Dodane: 10-02-2012 12:52
piotrek10h napisał/a:To może ja przedstawię swoją teorię wymyśloną w 10 sekund. Sasuke dotrze na pole bitwy, zabije Tobi'ego gdyż uzna go za słabego. Potem będzie walczył z Naruto lecz oczywiście przegra. Następnie Naruto będzie walczył z Madarą gdyż ten rozpieprzył wszystkich Kage ale będzie miał mało sił więc będzie przegrywał. W chwili kiedy zmęczony ale silniejszy niż naruto madara będzie zadawał ostatni cios nadleci Sasuke i ostatkiem sił dobije dziada sam umierając. Fajna teoria?? Skoro wszyscy wymyślają swoje po prostu z głowy to nie chcę być gorszy
Haha więc czas na moją

:
Dla mnie wyglądać to będzie tak. Zjawi się Sasuke, uratuje Tobiego, potem go zabije

, potem będzie Naruto vs Sasuke. W tym Sasuke przegra ( będzie pół przytomny ) Naruto wpadnie do walki Madara vs 5 Kage, znając życie Madara wygra potem Naruto go pokona, potem pogodzi się z Sasuke, a na koniec będziemy mieli mode na sukces w wersji Sasuke i Sakura, Hinata i Naruto
Głupoty ale co mi tam xD

Dodane: 10-02-2012 13:32
Mylicie się, Sasuke prawie na pewno na potka na swojej drodze jedną z biegnących dywizji, nie ma już w tych armiach żadnych kage, a również opuścili je dwaj najsilniejsi shinobi zaraz po kage, a mianowicie Kakashi i Gai, więc nie ma tam przeciwnika dla Sasuke, i zrobi tam nie małą rzeź którą w końcu wyprowadzi z równowagi Naruto(zapewne dużą rolę odegra w tym wszystkim Hinata która zapewne padnie). A co się tyczy walki Naruto vs Tobi to mam wrażenie że tobi wcale nie okaże się być takim koksem i nie poradzi sobie z Naruto, tak jak i wcześniej nie radził sobie z Minato, zresztą okaże się najprawdopodobniej że Tobi to jakiś zlepek kilku innych shinobi, nie sposób go określić jakimkolwiek imieniem. Po tym że nie wie o oryginalnych imionach ognistych bestii można wnioskować że nie jest aż tak dobrze we wszystkim obeznany jak na to wyglądało. Wypadałoby coś jeszcze napisać o Madarze, a mianowicie w mojej opinii będzie miał już na ostatniego strzała, czcigodnych Kage kiedy to Itachi załatwi Kabuto, bo powiedzmy sobie szczerze Itachi a Kabuto to nie ta liga.
To by było na tyle. A co do chapa( bo o tym jest temat) widać że akcja się powoli rozwija, i w końcu może Sasuke kogoś zabije. Ciekawi też fakt że Naruto najprawdopodobniej objawi się nam jako nowy M6Ś, i powiem że to wcale nie byłby zły pomysł, wiele rzeczy na to wskazuje o których nie chce mi się teraz pisać.
--------------------
"Nie wiedziałes? Dla niektórych (czyt: dzieci neo, tibi i cs'a) nawet radio ma lagi ;p jak przeszukuje stacje smilies/bigsmile.gif Herbata w szklance ma laga jak ją przechylasz smilies/tongue.gifNawet deszcz ma lagi dlatego pada co chwilkę jakaś kropka a nie strumieniem" piękne

Dodane: 10-02-2012 13:54
Co wy tak paradujecie o tym Saso - emosie? Pokazują go raz na 10 chapterów na 1 stronie, a wy nie wiadomo o czym marzycie. Opanujcie się. Zobaczymy go dopiero w około 580 chapterze, a na stałe go już nie będzie, tylko w ostatnich chapterach będzie często się pojawiał. O.o
--------------------
WIELE SERC JEDNO BICIE DRAGON BALL NA CAŁE ŻYCIE

Dodane: 10-02-2012 14:26
Chapter przegadany, ale podoba mi się ten dreszczyk strachu który odczuwa Tobi. Naruto go zaskakuje, i zaskoczy jeszcze niejednokrotnie to jest pewne.
Sasuke przybędzie za kilka chapterów, może już za 4, na wcześniejsze jego przybycie bym nie liczył. Ciekawe jaką moc teraz posiada, ale ogromnych nadziei w nim nie pokładam, przecież nie moze być tak silny, zeby samemu pokonać lisiego demona. Była pokazana siła Kuramy, prawdopodobnie jeszcze nie pełna, więc nie mam obaw, że walka będzie słaba. Teraz tylko czekać.
--------------------

Dodane: 12-02-2012 20:27
Ło jezus wy tu się rozpędzacie i strzelacie jakie będzie zakończenie?? Matko do zakończenia mangi jeszcze nam sporo zostało.

Co do chaptera to chyba muszę po insulinę iść bo poziom cukru we krwi chyba się , wszyscy biegną by wspomóc naruto jasny gwint, tylko nie to!!! Ja mam nadzieje na walkę naruto vs tobiasz dostaniemy

bez pomocy tych wszystkich ninja. Cieszy mnie powrót saska który mam nadzieje zrobi niezłą siekankę.

Rozdział przegadany ale na + spocony tobiasz i powrót saska.
--------------------

Dodane: 13-02-2012 07:16
Liczyłem na coś więcej ale się przeliczyłem, czemu aż tyle gadania? no cóż ... Sasek idzie ale znając życie nie będzie mógł dojść przez najbliższe 10 chapterów, co do Naruciaka liczyłem że będzie przemiany w lisa albo inną bestie a tu taka kicha, co do Sakury i innych niech ich Sasek powybija a najbardziej to już Sakure nie lubię jej charakteru i niech w końcu skończy się ten arc bo powoli zaczynam już mieć tego dość strasznie przeciągają powoli ...
--------------------

Dodane: 13-02-2012 15:58
Ten arc skończy zapewne mangę, więc nie licz na to że szybko się skończy. Sakura raczej na pewno nie zginie, niestety...
--------------------
"Nie wiedziałes? Dla niektórych (czyt: dzieci neo, tibi i cs'a) nawet radio ma lagi ;p jak przeszukuje stacje smilies/bigsmile.gif Herbata w szklance ma laga jak ją przechylasz smilies/tongue.gifNawet deszcz ma lagi dlatego pada co chwilkę jakaś kropka a nie strumieniem" piękne

Dodane: 13-02-2012 19:12
Tobi właśnie stracił możliwość bezpośredniego kontrolowania bijuu w walce.
Nie wiemy jeszcze jak ma się sytuacja z Ichibim..
Nie wiemy tez, ile jeszcze zostało czakry Tobiemu. Jego ostatnią możliwością walki jest moc reningana, czyli sześć ścieżek jak u Pain'a, bądź potencjalne wykorzystanie Ichibiego.
Przekonaliśmy się że moc reningana zawarta w jednej osobie, jest naprawdę niesamowita. Gdyby nie Itachi, Naruto pewnie gryzłby już ziemię. No a Tobi do tego jest bardziej doświadczony i ma możliwość teleportacji.
Co teraz zrobi Tobi, czy podejmie dalszą walkę, czy ucieknie by zregenerować siły i uderzyć ponownie?
Jednak może jak wspomniałem wcześniej, użyć mocy reningana, ale czy nie jest zbytnio już wyczerpany i czy może sobie pozwolić na walkę z czworgiem przeciwników na raz?
Wiadomość doklejona:
I teraz moje myśli..
Osobiście uważam że teraz walka Naruto vs. Tobi nie zostanie rozstrzygnięta.
Teraz pewnie akcja przeniesie się do Madary vs. Kage
Oczywiście przebieg będzie taki, że Madara będzie miażdżył Kage i kiedy będzie miał zamiar ich ostatecznie zniszczyć. Akcja przeniesie się do Itachi vs. Kabuto. Itachi zabije Kabuto, bądź zmusi go za pomocę sharingana do zatrzymania endo. W ten sposób Kage zostaną uratowani (przynajmniej tylu, ile z nich zostanie) a Madara zniknie.
Potem zaś, akcja z powrotem przeniesie się do Naruto vs. Tobi, jednak Tobi ucieknie bo przybędą posiłki do Naruto. No i Tobi po ucieczce za pomocą mocy reningana wskrzesi Madarę do życia i będzie od niego oczekiwał pomocy.
Co do Sasuke, został pokazany teraz tylko po to, żeby o nim nie zapomnieć, jednak teraz ponownie zniknie ze sceny na kilka -naście chapków.
--------------------

Dodane: 13-02-2012 19:19 -
#Robert
Przewiduję podobnie. Pewnie Tobi ucieknie, ale szczerze ma jeszcze Sharingana, czyżby on w Nin/Tai był słaby? Może jednak coś pokaże.
Z Kage też myślę podobnie, że przegrywać będą, ale szczerze to uzupełniającą się drużynę mają, może stawią jakiś opór. Jednak ostatecznie Itachi pokaże na co go stać wygrywając po zaciętej walce z (koksem-miejmy nadzieje) Kabuto. Madara zniknie, Kage przeżyją, ale pewnie będą ofiary śmiertelne wśród nich.
--------------------
Copy Ninja Sharingano Hatake Kakashi

Dodane: 15-02-2012 10:35
A ja sądzę iż Zetsu się pojawi i tak jak na konferencji Kage napełni baterie zebraną chakrą

i zaś Tobi będzie kox

Bo trza przyznać Zetsu jeśli chodzi o Ładowanie staje się świetnym partnerem
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.