Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 12:42
OnLine: 102, statystyki
index > Naruto > Premiery
Temat: Naruto Chapter 571 - Opinie
Dodane: 26-01-2012 15:35
mitheroth napisał/a:
Hmm nasuwa się jedna ważna rzecz... Rikudo był uzumaki. (ZAraz beda beszty ale mam to gdzieś). Początkowo mógł być osobą tylko z rinnenganem a po ubiciu Jubiego mógł przejąć tzw tryb m6ś. Po rozdzieleniu bestii przed śmiercią tryb jakby został zapieczętowany w najsilniejszej z nich. Dopiero z biegiem czasu gdy Kyuubi dostał mito jako jinchuuriki ten tryb został aktywowany po raz pierwszy od czasów Rikudo. (Tobi wspomniał chyba o tym jak dobrze pamiętam). Ale nie była to obecna wersja a ta początkowo ,której wcześniej używał Naruto. Obecnie godząc się z Lisem uzyskał Harmonie rikudo przez co uzyskał prawie poziom Rikudo jeśli chodzi o życiową energie. Nie wiemy czy jest jeszcze jeden tryb w formie Kyuubiego. Ale co najwazniejsze tak sądzę iż Naruto ma predyspozycje by został mędrcem. Kwestia rinnengana hmm tu bym się zastanowił.Jeśli nagato aktywował a nie dostał rinnengana to sądzę iż Naruto tez mógłby to zrobić. W końcu jest dzieckiem przeznaczenia czy jakoś tak. Plan Kishimoto jest prawie zauważalny teraz. Mamy zobaczyć namiastkę mocy prawdziwego rikudo sennina. I co najważniejsze Naruto ma się stać nim w końcu. Teraz może mnie ponieść fantazja ale coś sądzę ,że tajemnica rinnengana u naruto będzie inna. I albo dostanie go od sasuke albo po śmierci saśka aktywuje go. Jak wiemy Nagato uzyskał rinnengana po śmierci rodziców, którzy byli dla niego wszystkim. Sasiek dla Naruto jest całym światem czyli możliwe iż to obudzi w nim rinnengana i zostanie M6ś.

Dużo faktów do siebie pasuje i może naruto głupio będzie wyglądał z rinnenganem ale cóż.

100 lat temu już mówiłem że Rikduo był Uzumakim .

Naruto nie jets kreowany na Rikudo , tylko na Młodszego Syna / Hashiramę , Sasek natomiast na Starszego Syna / Madarę . Skoro Rinnegan objawił się u Uzumakich ( Rikudo ) i Uchiha ( Madara , być może Sasek a znając życie tak się stanie ) , to Naruto Rinnegana mieć nie może , tak jak go nie miał Młodszy Syn ani Hashirama . Po za tym Dojutsu nie jest dla Naruto , Naruto Nin sprawia trudności , a Dojutsu to jeszcze wyższy poziom i potrzeba do niego nie lada inteligencji .

Dodane: 26-01-2012 19:17
Przejrzyj inne tematy tez sadzilem,ze byl uzumakim Rikudo. Teraz do tego nawiazuje ale mniejsza z tym :d Wiesz,ze jeśli rikudo byl wstanie aktywować to jednemu na milion z jego krewnych może się stać to co jemu + jeszcze płaszcz z chakry,ze tak ujme.

Dodane: 26-01-2012 19:46
No ja wiem że tak sądziłeś :d , z tym że ja już dawno dawno temu o tym mówiłem :p , byłem przed Tobą xD . Płaszcz z chakry faktycznie upodabnia Naruto trochę do Rikudo , ale młodszy syn też miał taką poświatę jak Naruto , co prawda była pokazana tylko głowa młodszego syna , bo kadry które w całości pokazywały młodszego syna były nie bardzo wyraźnie , niemniej tam gdzie była pokazywana twarz młodszego syna też była taka poświata z chakry . Jak już pisałem , Naruto nie jest typem dojutsu bo do tego trzeba mieć predyspozycje , Naruto jest wzorowany jak pisałem wcześniej na młodszego syna i Hashiramę , nie doszukiwał bym się Rikudo w Naruto bo szanse że Naruto stanie się Rikudo są znikome o ile nie wynoszą 0% :)

Dodane: 27-01-2012 21:06
Wiesz ja jestem za opinią by Naruto był w późniejszym czasie rikudo :d Tylko dlatego by poznać pełen power Boga Ninja. Bo szczerze mówiąc Rinnengan miał dla mnie powera tylko u nagato puki co. Madara coś tam pokazał ale szczerze mówiąc nic nowego i nic specjalnego. Taki tobis ale w ciut innym imażu. Więc obstawiam iż kolejna forma power upa będzie z rinnenganem i uj :p

Wiadomość doklejona:
A tak nawiasem chce dodać Hashirama,że to ty Twierdziłeś,że jinchuuriki osłabia potencjał Biju :p A jak widać zdolny jinchuuriki rozkręca go :d

Dodane: 27-01-2012 21:22
Skoro Naruto jest jak młodszy syn Mędrca, to rinnegana, mieć nie będzie, raczej sasuke rozwinie rinnegana.
Co do Naruto... jak mam być szczery, to z jednej strony wkurzają te ciągłe power upy do nowych poziomów, a z drugiej strony fajnie się to prezentuje.
Ale moim ulubionym "stejdż" xD i tak jest Sage.

Dodane: 28-01-2012 13:39
#Robert - user - 50%
Fajny chapacz, Naruto fajnie teraz wygląda, tak samo jak lisek :)
Wydaje mi się że Oni dość szybko pokonają bijuu, ale prawdziwa walka będzie między Kuramą a Sabaku :) Sabaku teraz nie ma, ale wydaje mi się że pojawi się za sprawą Tobiego..

--------------------
Dodane: 30-01-2012 19:03
Co do sabaku twierdzę iż wymagane było by pozostał w posągu Gedo Mazo by nadal był mobilny. Co do naruto. Jego wersja w płaszczu jest best ze wszystkich jego setów :d Osobiście Twierdzę iż Naruto będzie wzorowany właśnie teraz na rikudo a nie jego synie.

Dodane: 30-01-2012 19:08
#by_black - systemadmin - max%
Również jestem zdania, że jeżeli na kimś ma być wzorowany, to tylko na samym mędrcu, bo według mnie synowie mędrca to tylko postacie poboczne, mające tłumaczyć tą spirale nienawiści i siły dwóch klanów Senju i Uchiha.

Dodane: 31-01-2012 19:35
Dokładnie. Naruto ma zapewne być kolejnym M6Ś. Ten wywiad z Kisielem pewną sugestie mi nasunął. Mianowicie Sasiek zabije kakasia na oczach naruto i ten aktywuje wtedy rinnengan bezpośrednio.
Spirala nienawiści dotyczy bardziej klanów spokrewnionych z braćmi. Jednak jak wiemy i starszy i młodszy dążyli do tego by być jak ich ojciec. Nikomu się to jednak nie udało w pełni i może tonaruto jako Wybraniec zostanie nowym rikudo.

Dodane: 31-01-2012 20:02
Swoją drogą, nie wiem czy zauważyliście, ale jak Naruto zmierzał w kierunku Kakashiego, ten pomylił go ze swoim mistrzem..

Dodane: 03-02-2012 14:42
Tak widziałem, ale cóż to bardziej płaszczyk i trochę wydające się dłuższe włosy upodabniają go do Minato. Nie twórzmy histori,że obecnie Naruto robi się na Minato.

Dodane: 03-02-2012 14:44
mitheroth napisał/a:
Tak widziałem, ale cóż to bardziej płaszczyk i trochę wydające się dłuższe włosy upodabniają go do Minato. Nie twórzmy histori,że obecnie Naruto robi się na Minato.

Nie to miałem na myśli, raczej to, że Kakashiemu już bije na dekiel :p

Dodane: 04-02-2012 05:18
Wiem wiem. Ale juz na niektorych forach ludzie piszą ...oh ah Naruto jest jak minato... No czysta masakra.Jeszcze niech ktoś wyjedzie ,że minato był m6ś.

Dodane: 04-02-2012 10:14
O zgrozo, nawet nie pytam gdzie są osoby, które takie rzeczy rozpowiadają.. Ogólnie nigdy nie porównywałem Naruto do Minato, bo ten drugi jest dla mnie legendą i nie pasuje mi nawet ten "pomarańczowy błysk", no ludzie..

Dodane: 04-02-2012 11:11 - Edytowane przez Sala8 dnia 04-02-2012 11:13
#Sala8 - user - 80%
Z tym Naruto i Minato, rzeczywiście raczej to odległe od siebie...
Jednak modlę się , żeby Naruto nie miał Rinnegana.
Jest Uzumaki, ma Kyuubiego, jest niesamowicie silny i to pewnie nie jest jego limit. Na cholerę mają mu tego Rinnengana wciskać.

PS. Do Naruto, Tobiego, Madary, jeszcze Sasuke, może Itachi, a może jakimś cudem
Kakashi, a może jeszcze wrzućmy na arene walki Nagato, tak żeby każdy z każym
na Rinnegana. xD

--------------------
Copy Ninja Sharingano Hatake Kakashi

Dodane: 06-02-2012 18:49
Cóż Kakaś nie ma szans aktywacji rinnengana. (w sumie śmiesznie by wyglądałXD )
Sasuke pewnie aktywuje rinnengana jak naruto przerobi na mizerie Tobiasz (sądzę ,iż Tobi to tylko faza przejściowa jak oro a ostatecznym złym ble będzie sasiek).
Naruto może w jakiś sposób aktywować rinnengan i chyba na innych trochę zasadach bo coś sądzę ,że Rikudo tylko "w trybie walki włączał rinnengana". Coś na zasadzie zwykłego sharingana. Może tak być bo w końcu Rikudo to bóg a jemu wolno wszystko :d A coś co nie ma jak udowodnić na chwile obecną jest możliwie słuszną teorią;p
Uważam iż aktywacja rinnengana jest możliwa bezpośrednio po MS bez EMS oraz bezpośrednio ze zwykłych oczu w rinnengana. I co do tego drugiego to uważam iż Rikudo tak samo jak nagato bezpośrednio aktywowali.

Dodane: 07-02-2012 13:24
#Endii - user - 50%
Grrr przecież to jest bez sensu? Czemu niby ktoś kto jest potomkiem młodszego syna miałby niby aktywować moc starszego brata? Z resztą Nagato ewidentnie widać, że nie może zdezaktywować Rinnegana, tak jak jest i u Kakashiego, Tobiego i każdego kto przeszczepił sobie nieswoje oczy. Jak dla mnie pisząc kolejny raz o tym ignorujesz fakty jakie do tej pory mamy. Jestem w 100% pewny, że Nagato nie aktywował Rinnegana tylko go dostał od Madary... Tylko Uchicha mają moc oczu(no i Hyuuga, ale oni są po prostu jakimś odłamkiem Uchicha), więc czemu niby ktoś z Uzumaki miałby aktywować Rinnegana? Mówisz, że Uzumaki może być klanem Mędrca i że może mieć moc i oczu i ciała? Dziwne by to było, ale nie mówię, że głupie. Wtedy rzeczywiście mogłoby być tak, że Naruto też może aktywować Rinnegana, ale wtedy bez sensu byłby motyw z tymi oczami(Nagato,Kakashi i Tobi, że nie potrafią ich dezaktywować).

Dodane: 07-02-2012 16:25
Endii ile razy mamy mówić jedną ważną rzecz. Naruto ma ideały rikudo i młodszego brata ale jest on wzorowany już na Rikudo nie syna jego. Patrząc z genetycznego punktu widzenia jest to możliwe. I bardzo możliwe iż Naruto ma być prawdziwą reinkarnacją Rikudo. Jest to prawie na 100% pewne. Czemu? Przepowiednia mówi jedno o dziecku przeznaczenia. Rikudo nie wspomniał o swoim synu a właśnie o Naruto a to już coś znaczy. Nie spłycaj więc takiej postaci do marnego klanu Uchiha. Motyw z dwoma braćmi i ich pojedynku miało się tylko do senju i uchiha odnosić. Jak wiemy obecnie ma się to tylko do idei tych dwóch klanów. Dobro i zło. Jak wiemy także Uzumaki są tylko spokrewnieni z Senju i są tak samo na wymarciu jak oni. Naruto posiada wole ognia jednak to nie zmienia całości co do tego iż ma on być reikarnacją Rikudo co oznacza iż Rinnengana może jakimś sposobem włączać w wyższych trybach.

Dodane: 07-02-2012 21:37 - Edytowane przez Endii dnia 07-02-2012 21:39
#Endii - user - 50%
Tak, Naruto jest kreowany na taką postać, ale ja bym tutaj bardziej był przychylny do takiej teorii, że bycie Jinchuurikim wszystkich demonów, ewentualnie całego Juubiego da mu moc Mędrca, a nie Rinnegan. Jak widzimy Madara i Tobi zdobyli moce obydwu klanów, ale żaden z nich tak naprawdę nie osiągnął poziomu mocy Mędrca. Nie wiem w sumię, nie lubię tak naprawdę snuć jakiś teorii, wolę jak mam podane jakieś fakty. I jeśli chodzi o Rinnegana to właśnie mamy jeden sposób aktywacji Rinnegana i wg mnie jeśli te same oczy co Madara miał Nagato to wszystko by się w miarę układało. Wspomnienie o Nagato, gdy Madara został przywołany oznacza, że mieli ze sobą coś wspólnego i wg mnie to było właśnie to, że posiadali te same oczy. No, ale mimo wszystko wolę poczekać. Ja jestem pewny swoich racji i Ty jesteś pewny, więc zobaczymy kto będzie miał rację pewnie dopiero jak Madara będzie już kończył swoją egzystencję na świecie i będzie opowiadał co w życiu porabiał i jak aktywował Rinnegana.

Dodane: 15-05-2012 20:56
Endii napisał/a:
Grrr przecież to jest bez sensu? Czemu niby ktoś kto jest potomkiem młodszego syna miałby niby aktywować moc starszego brata? Z resztą Nagato ewidentnie widać, że nie może zdezaktywować Rinnegana, tak jak jest i u Kakashiego, Tobiego i każdego kto przeszczepił sobie nieswoje oczy. Jak dla mnie pisząc kolejny raz o tym ignorujesz fakty jakie do tej pory mamy. Jestem w 100% pewny, że Nagato nie aktywował Rinnegana tylko go dostał od Madary... Tylko Uchicha mają moc oczu(no i Hyuuga, ale oni są po prostu jakimś odłamkiem Uchicha), więc czemu niby ktoś z Uzumaki miałby aktywować Rinnegana? Mówisz, że Uzumaki może być klanem Mędrca i że może mieć moc i oczu i ciała? Dziwne by to było, ale nie mówię, że głupie. Wtedy rzeczywiście mogłoby być tak, że Naruto też może aktywować Rinnegana, ale wtedy bez sensu byłby motyw z tymi oczami(Nagato,Kakashi i Tobi, że nie potrafią ich dezaktywować).

Jakbyś nie zauważył M6Ś wyznaczył młodszego syna na następce, a straszy syn wcale nie miał rinnegana. Prędzej to młodszy miał
oczywiście takie jest moje zdanie i mogę się mylić

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online