Dodane: 25-01-2012 11:25 -

Dodane: 25-01-2012 12:13 -
Ogólnie mam mieszanie uczucia dotyczące chapka.
Walka Bijuu wypadła całkiem fajnie, została zademonstrowana ich ogromna siła trudno się do czegokolwiek przyczepić, no ale został nam nowy "imidż" Kyubiego, który według mnie wygląda fatalnie, nie mogę tego jeszcze strawić, wolałbym po prostu zobaczyć jego normalny wygląd...
Naruto wygląda jak wygląda, czyli przeciętnie. Tobi kolejny raz w chapie został umieszczony ledwie na 2 kadrach... cóż, musi kontrolować te wszystkie Bijuu, więc jakieś uzasadnienie jest, ale osobiście liczę na to, że szybko Naruto z Kuramą pozbędą się ich, a Tobi weźmie sprawy s swoje ręce. Na ostatniej stronie czuć tego powera, w następnym chapku również prawdopodobnie nie będzie szału, ale może Tobi po prostu zacznie działać.
No i co Kisiel wymyśli, że podnieść jeszcze skilla Sasuke, bo znając niektóre jego pomysły nie można wykluczyć nawet tego, że Naruciak ubzdura sobie, że pokonując Sasuke wspólnie z Kuramą nie pokona go swoja mocą i poprosi go, aby nie użyczał mu swego powera w walce
![[umarl] [umarl]](/templates/emoty/umarl.png)
. No, Nie zdziwiłbym się.
W ogólnym rozrachunku pozytywny chap, dynamiczna i przyjemna dla oka walka, ten imidż Kuramy średnio mi pasuje, ale z drugiej strony nie jest tak źle, ale jak pisałem na początku, mam mieszane uczucia.

Dodane: 25-01-2012 13:36 -
Jednym słowem wow! Podoba mi się nowa forma Naruto i Kyuubiego. Ten płaszczyk jest cudny

Jest to w jakimś stopniu unikatowe dla tego demona. Poziom mocy Kyuubiego wykracza ponad potencjał nawet Hachibiego.
Sądzę ,że nowy duet bez problemu pozamiata pozostałe Biju. Co do starcia Sasiek vs Naruto zwycięzca jest jeden na chwilę obecną. Sasiek ma się nijako do obecnej mocy jaką reprezentuje Naruto. Moim zdaniem jedynie teraz Madara byłby w stanie walczyć z naruto. Bo Tobiasz chyba długo już nie pociągnie. Ale co prawda to prawda. 6 ścieżek zostanie zniszczonych i wtedy Gedo Mazo wyjdzie z ukrycia. Zapowiada się ciekawa batalia.
Chapek wg mnie jeśli chodzi o walke najlepszy z wszystkich (porównując go nawet do starcia Itachiego i Saśka). Czekam z utęsknieniem na następny.
ps. Tak co do wyglądu jeszcze Naruto...hmmm coraz bardziej wygląda jak Rikudo senin. W sumie tylko brak mu rinnengana

Może od Tobisia sobie przeszczepi

Dodane: 25-01-2012 14:29
mitheroth napisał/a:ps. Tak co do wyglądu jeszcze Naruto...hmmm coraz bardziej wygląda jak Rikudo senin. W sumie tylko brak mu rinnengana

Może od Tobisia sobie przeszczepi
Naruto z Rinnenganem? to już by było za dużo...

Dodane: 25-01-2012 14:38
Muszę was niestety zmartwić.. W mandze "Naruto" nie ma już kogoś takiego jak "Sasuke". On nie istnieje, i nigdy już się nie pokaże. Pozostanie na zawsze w ciemności, na 100%.
--------------------
WIELE SERC JEDNO BICIE DRAGON BALL NA CAŁE ŻYCIE

Dodane: 25-01-2012 14:42
SasukeUchiha98 napisał/a:
Muszę was niestety zmartwić.. W mandze "Naruto" nie ma już kogoś takiego jak "Sasuke". On nie istnieje, i nigdy już się nie pokaże. Pozostanie na zawsze w ciemności, na 100%.
Według mnie to wspaniała wiadomość, statystycznie nikt nie chce oglądać Sasuke, bo jest brzydki, wolę Naruto

Dodane: 25-01-2012 14:43
Chapter bardzo mi się spodobał Kyubi wreszcie zaczyna walczyć na poważnie i jego moc jest bardzo potężna.Walka pomiędzy Ogoniastymi zapewnie skończy się zwycięstwem Naruto.
Może Tobi wreszcie zacznie walczyć i pokaże nam swoją prawdziwą moc,bo w takim tępie jego Biju zaraz przegrają.Niespodobał mi się za to wygląd Naruto jest taki jakiś nijaki.Ciekawi mnie też kiedy kisiel ma zamiar pokazać nam inne walki(Kage&Madara,Itachi&Kabuto) i kiedy do walki wreszcie dołączy Sasuke.

Dodane: 25-01-2012 15:07
Liczyłem, ze Naruto przyjmie formę Kyubiego, tak samo jak Bee, ale to jest znacznie lepsze. Moc Kuramy przewyższa każdą z bestii co było wiadome, ale walka z kilkoma bestiami naraz... No jest po prostu silny
Wygląd Naruto świetny. Płaszczyk taki jak posiadał Yondaime, nadaje charakteru. Jestem teraz ciekaw jaką moc musi posiadać np. Sasuke, żeby mierzyć się z obecnym poziomem Naruto.
--------------------

Dodane: 25-01-2012 17:33 -
Świetnych chapter. Nowa forma Naruto i lisa bardzo mi odpowiada i pasuje do ogólnego klimatu.
Z tego co było widać lis w porównaniu do całej reszty bestii to super koks. I na obecną chwile Naruto bez większego problemu mógłby zmieść saska, obojętnie jak silne jest jego EMS.
Teraz tylko czekać aż Sasek zostanie jeszcze dokoksowany - pewnie rinneganem.
Chapter 9/10
--------------------

Dodane: 25-01-2012 17:49
Powiem tak... właściwie to nie wiem co sądzić o tym... myślałem, że w następnym chapie i byłem tego pewny... że po prostu ujrzymy naruto w sage i obok kurama w pełnej krasie.
Za bardzo też nie kumam o co chodzi, tam było dóch naruto? ten w nowym imidżu i ten w dresiku? i kurama w dresiku aka mędrzec 6 ścieżek?, może mi to ktoś wytłumaczyć, bo ja głupi nie ogarniam xD

Dodane: 25-01-2012 18:16
Pierwszy to Naruto w trybie bestii, kontroluje Kyubiego, drugi to Naruto w trybie mędrca, po to, aby mógł wykryć specyficzną dla tego trybu chakrą wszystkie kołki na ciałach jinchuuriki.

Dodane: 25-01-2012 18:55 -
Dobra, ogarnąłem teraz wszystko i mogę powiedzieć tylko, że czekam by narutek w tym kubraczku z pelerynką walczył z tobim i sasuke.
Jak yondaime

ten wygląd jest na poziomie gdy miał bordo wdzianko jako sage, czyli za*****cie

Dodane: 25-01-2012 18:58
Ja osobiście mam wrażenie, że co power-up Naruto, to dochodzi mu coś z wdzianka od Mędrca Sześciu Ścieżek, moim zdaniem trochę dziwnie to wygląda.
Ale wracając do rozdziału, moc Kuramy wydaje się być nie do ogarnięcia, wszystkie inne demony przy nim wymiękają po prostu.

Dodane: 25-01-2012 19:09 -
Chapter świetny! Co prawda wolę, że tak powiem ludzką walkę, ale mamy tutaj ładne widowisko. "Wygląd" Naruto fajowy, Kyuubiego? Już mniej ;P
Mam nadzieję, że Tobi spełni moje oczekiwanie oraz pokaże Naruto i Kyuubiemu ile im do niego brakuje.
@UP. Dokładnie, sam ma chyba poziom mocy jak wszystkie inne razem wzięte, co jest dosyć ;p..
--------------------
Copy Ninja Sharingano Hatake Kakashi

Dodane: 25-01-2012 19:19
norrin_rad , raczej wątpie aby po dokładnym przeczytaniu ponownym Naruto wiadomo by było kim na 100% jest Tobi. Z tego co wiem informacja o 10 ogoniastej bestii która zwie się Juubi jest potwierdzona, więc co do tego nie ma raczej wątpliwości.
Co do tomów, wydawane są cały czas i nawet Polska nie odstaje strasznie kilkanaście tomów do tyłu, tak jak to jest z Blechem, także nie ma co narzekać.
--------------------

Dodane: 25-01-2012 19:22
No to proste, to tak jak z db, każdy poziom dzieli coraz większa różnica i ssj2, nawet nie może się różnić z ssj3.
Co do strojów... to jest bankowe, że gdyby ktoś naprawdę nie przeciętnie inteligentny, przejrzał mangę, pozbierał wszystkie szczegóły, to już by wiedział, kim jest tobi, dlaczego naruto nabywa tyle cech mędrca 6 ścieżek.
Niestety, nikogo tutaj takiego nie ma :/
Z tego co pamiętam (a mogę się mylić) to chyba tobi opowiedział o tym, że był 10 ogoniasty i został podzielony... a może zmyślał, na swoją korzyść i prawda jest jeszcze inna... kto wie...
Ehh, wydaliby już całego naruto w postaci tomów, a nie xD
Wiadomość doklejona:Sala8
Jak czytałem online, to też wydawało mi się że Kurama wygląda średnio i naruto też, a jak przeczytałem na kompie, to wyglądają obaj przeza**ku***bi**ie xD
A co do Tobi'ego, wątpię by jego moc, aż tak się zwiększyła, bo i Minato jakoś sobie radził, a Narutek ma i sage i kurame i te tryby, a z rinneganem ma doświadczenie, więc obstawiam iż będzie równa walka, bądź dowiemy się o nowych zdolnościach rinnegana.
Wiadomość doklejona:Arti
Zawsze jak czytam mangę, czy oglądam anime, to wielka tajemnicy po jakimś czasie okazuję się, była możliwa do rozgryzienia wcześniej, bo retrospekcje, słówka, nie są bez celu.
Juubi, też słyszałem, ale niby tobi jako madara też był przez jakiś czas potwierdzony.... ale xD
Nie chodzi mi o polskę, tylko ogólnie o wydawanie chapterów w shonenie

Dodane: 25-01-2012 19:26
Oj wątpię, żeby walka była wyrównana. Co prawda Naruto już jest na bardzo wysokim poziomie i jest bardzo mało osób przewyższających go. Jednak Tobi jest wykreowany na naprawdę głównego przeciwnika i nie pokazał właściwie nic wielkiego jeszcze.
Może nas zaskoczyć prawie na każdym kroku, Rinnengan? mało w sumie o nim wiemy.
Tak więc nie daje w tej chwili jeszcze Naruto z nim większych szans,
ale to tylko moja opinia, chyba, że będzie akcja pod głównego bohatera w co wątpię.
--------------------
Copy Ninja Sharingano Hatake Kakashi

Dodane: 25-01-2012 19:34
#norrin_rad No tak, chciałoby się, żeby wyszły odrazu wszystkie rozdziały

Niestety tak dobrze nie ma, trzeba czekać. Z tymi tajemnicami masz trochę racji, ale z Tobim sprawa jest o tyle dziwna, że wszystko co mówił do tego czasu można uznać równie dobrze za kłamstwo. Nie wiadomo teraz nawet skąd ma sharingana,a co dopiero kim jest naprawdę. Już tyle informacji było o nim potwierdzanych i dementowanych, ze nie wiadomo czy to Madara (wiele na to wskazuje) czy nie (też dużo na to wskazuje).
--------------------

Dodane: 25-01-2012 19:58
Szczerze mówiąc... miałem kilak strzałów... no ale nie jestem w stanie powiązać wszystkiego tak jakbym chciał...
I tak odcinając się od logiki to bym powiedział, że gdy naruto by go pokonał i zdjął maskę... to okazałoby się że to po prostu zwykły gość... gość który ubzdurał sobie że jest reinkarnacją samego mędrca 6 ścieżek i wtedy to wszystko pasuje xD
Co do tego że to madara, to nie możliwe, plan z księżycem wymyślił madara i tobi z nim współpracował, ale teraz mi się wydaje trochę ten plan zmienił, tylko jak... no i trzeba szukać szlaków które prowadzą do tego, z kim mógłby pracować madara przed śmiercią? musiałby to być ktoś kto naprawdę żyje kawał czasu...
Wiadomość doklejona:
Wiem, że to offtop, ale tak tylko wspomnę... xD
Tobi to osobnik, który mówi prawdę, bądź kłamię, gdy to mu jest na rękę.
Uważa też, że dał nagato rinnegana oraz odbierze wszystko naruto... ma więc albo żal, albo mówi prawdę co do tego.
Układał swój plan księżycowe oko wraz z madarą, tak więc jest tak samo stary.
No i mały fakt, dlaczego naruto przybiera cechy i strój mędrca 6 ścieżek?...

Dodane: 26-01-2012 15:30
Hmm nasuwa się jedna ważna rzecz... Rikudo był uzumaki. (ZAraz beda beszty ale mam to gdzieś). Początkowo mógł być osobą tylko z rinnenganem a po ubiciu Jubiego mógł przejąć tzw tryb m6ś. Po rozdzieleniu bestii przed śmiercią tryb jakby został zapieczętowany w najsilniejszej z nich. Dopiero z biegiem czasu gdy Kyuubi dostał mito jako jinchuuriki ten tryb został aktywowany po raz pierwszy od czasów Rikudo. (Tobi wspomniał chyba o tym jak dobrze pamiętam). Ale nie była to obecna wersja a ta początkowo ,której wcześniej używał Naruto. Obecnie godząc się z Lisem uzyskał Harmonie rikudo przez co uzyskał prawie poziom Rikudo jeśli chodzi o życiową energie. Nie wiemy czy jest jeszcze jeden tryb w formie Kyuubiego. Ale co najwazniejsze tak sądzę iż Naruto ma predyspozycje by został mędrcem. Kwestia rinnengana hmm tu bym się zastanowił.Jeśli nagato aktywował a nie dostał rinnengana to sądzę iż Naruto tez mógłby to zrobić. W końcu jest dzieckiem przeznaczenia czy jakoś tak. Plan Kishimoto jest prawie zauważalny teraz. Mamy zobaczyć namiastkę mocy prawdziwego rikudo sennina. I co najważniejsze Naruto ma się stać nim w końcu. Teraz może mnie ponieść fantazja ale coś sądzę ,że tajemnica rinnengana u naruto będzie inna. I albo dostanie go od sasuke albo po śmierci saśka aktywuje go. Jak wiemy Nagato uzyskał rinnengana po śmierci rodziców, którzy byli dla niego wszystkim. Sasiek dla Naruto jest całym światem czyli możliwe iż to obudzi w nim rinnengana i zostanie M6ś.
Dużo faktów do siebie pasuje i może naruto głupio będzie wyglądał z rinnenganem ale cóż.
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.