Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 12:42
OnLine: 101, statystyki
index > Technologia > Internet
Temat: Filesonic/Fileserve: Blokada pobierania
Dodane: 23-01-2012 15:27
#JCD - user - max%
Black, możliwości informatyki nie są nieskończone.
Zresztą powiedz: widziałeś niedziałające linki z anime na hostingach? Może Naruto i inne rzeczy wydawane w US, choć ja się z tym nie spotkałem.

Pamiętam czasy, co wystarczyło zmienić nazwę pliku na vsoaiusj88934.rar i nie usuwali ci filmu xD ale się trochę wycwanili. Niemniej, świadczy to o poziomie ich skomplikowania.
Bo lepiej się nie da :c

Co do filtrów anty-pirackich na YT z muzyką, przynajmniej kiedyś jeszcze wystarczyło zmienić trochę (o drobne %) takie bajery jak wysokość dźwięku. I co? Inny plik? Inny :p

Naprawdę, zastanawia mnie jak biedny, mali ISP mają sobie poradzić z bazą danych w petabajtach (spokojnie, jak nie więcej).

Jeśli już to wejdzie w życie, to baza danych rzeczy, których-nie-można-przesyłać nie będzie ogromna. To będą gry typu Assassin Creed czy piosenki Rihanny. To nie wirusy, że można je rozpoznać po kilku linijkach kodu.

A i tak to będzie problem. DUZY problem.

--------------------

Dodane: 23-01-2012 15:40
#by_black - systemadmin - max%
Jak nie, mało to razy na hotfile czy mediafire spotkałem się z usuniętym plikiem anime typu Kaichou wa maid-sama? Japonia podpisze ACTA bo już o tym mówiono. Nigdzie nie napisałem że możliwości informatyki są nieskończone, ale nie wiem czy zauważyłeś, ale nie było do tej pory w ogóle potrzeby większego filtrowania plików przez serwisy typu YT czy hostingi, teraz to się zmieni. Samo to, że ACTA umożliwia natychmiastowe odcięcie od sieci już w momencie kiedy pada tylko podejrzenie na takiego użytkownika. Internetu nie da się w maksymalnym stopniu okiełznać, ale nagła zmiana działania hostingów wskazuje na to, że twórcy takich hostingów dobrze zdają sobie sprawę z tego co się dzieje. A przykładowo uploaderzy anime na pewno nie zwrócą na siebie uwagi, przy reuploadach z MU na inny serwis :p

Dodane: 23-01-2012 15:50
#JCD - user - max%
Inna opcja: szyfrowanie danych.

Dopóki tego nie zdelegalizują szyfrujesz pliki, od jakiegoś skomplikowania szyfry są nielegalne :p Ale to już dłuuugie klucze.

Nie przypominam sobie, by nie można było szyfrować danych. Dopóki tego nie "naprawią", nie będzie to nielegalne.

W jednym miejscu uploadujesz klucz i szyfrujesz wszystkie pliki tym samym kluczem.
Ściągasz klucz, ściągasz plik, deszyfrujesz... voila! Czujesz się jak nigga-gangsta, ale takie czasy :|

--------------------

Dodane: 23-01-2012 15:51
No ja się chyba zabije... Jeśli jeszcze moje kochane chomikuj.pl zamknął to dla mnie będzie koniec...

--------------------

Dodane: 23-01-2012 15:51
#hlkpl - user - 80%
norrin_rad napisał/a:
Stary, dobrze się czujesz? a kto mówi o ludziach w średnim i większym wieku? to chyba oczywiste że mówię o młodzieży.

Dalej, jeśli wyjdzie młodzież i zrobi zadymę na ulicach i w sieci.. tak, przestraszą się i tak apropo, internet, tak... ale to już nie daleko od takich spraw jak paliwo, podwyżki, pensje, ceny itd, a wtedy możę się coś zmienić, wiec nie pisz o konsekwencjach, jakbyś ty już wiedział, co i jak się stanie.

Ja czuje się bardzo dobrze. :p Chciałbym że by tak było jak ty piszesz wychodzimy na ulice i internet jest wolny. :) Nawet jak wyjdą donald będzie miał to gdzieś. :p

A tak się zastanawiam jak ta cała acta w ogóle ma się do stron torrent???

--------------------
Dodane: 23-01-2012 15:53
No chyba kpisz... już w moim małym mieście jest ponad 5000 osób które się zadeklarowały i nie są typem osób które tylko dużo gadają.
A co dopiero tak wielka warszawa, zobaczysz iż ludzie wyjdą, dołączą się ludzie szukający rozróby, do tego fakt iż anonimowi mogą zaszkodzić polskim politykom też swoje zrobi.

Dodane: 23-01-2012 16:19
#Darknes - user - max%
Ehm... wyjdzie, nie wyjdzie... sami musicie wyjść aby inni wyszli a tak sobie pogadać na forum każdy mądry. Ja dziś petycję podpisałem a w środę wychodzimy na miasto, plan przemarszu mniej więcej jest ustalony, trzeba działać a nie tylko gadać^^ A czy to coś da ? Pewnie nie wiele ale chociaż ludzie zobaczą "O jednak im zależy, bo zimno jest a oni wyszli protestować" No i jakas satysfakcja z wyjścia będzie :p

--------------------

Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL
Dodane: 23-01-2012 16:40
Dzięki za radę, petycję podpisałem, na protest w moim mieście też idę, więc... "daruj se"...

Dodane: 23-01-2012 16:46
#Bociak - user - max%
Nadchodzą ciężkie czasy, ale trzeba się będzie jakoś w nich odnaleźć. Jesteśmy zmuszeni do większej kreatywności, jeśli chodzi o pobieranie plików.

--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online