Dodane: 23-01-2012 15:27
Black, możliwości informatyki nie są nieskończone.
Zresztą powiedz: widziałeś niedziałające linki z anime na hostingach? Może Naruto i inne rzeczy wydawane w US, choć ja się z tym nie spotkałem.
Pamiętam czasy, co wystarczyło zmienić nazwę pliku na vsoaiusj88934.rar i nie usuwali ci filmu xD ale się trochę wycwanili. Niemniej, świadczy to o poziomie ich skomplikowania.
Bo lepiej się nie da :c
Co do filtrów anty-pirackich na YT z muzyką, przynajmniej kiedyś jeszcze wystarczyło zmienić trochę (o drobne %) takie bajery jak wysokość dźwięku. I co? Inny plik? Inny
Naprawdę, zastanawia mnie jak biedny, mali ISP mają sobie poradzić z bazą danych w petabajtach (spokojnie, jak nie więcej).
Jeśli już to wejdzie w życie, to baza danych rzeczy, których-nie-można-przesyłać nie będzie ogromna. To będą gry typu Assassin Creed czy piosenki Rihanny. To nie wirusy, że można je rozpoznać po kilku linijkach kodu.
A i tak to będzie problem. DUZY problem.
--------------------

Dodane: 23-01-2012 15:40
Jak nie, mało to razy na hotfile czy mediafire spotkałem się z usuniętym plikiem anime typu Kaichou wa maid-sama? Japonia podpisze ACTA bo już o tym mówiono. Nigdzie nie napisałem że możliwości informatyki są nieskończone, ale nie wiem czy zauważyłeś, ale nie było do tej pory w ogóle potrzeby większego filtrowania plików przez serwisy typu YT czy hostingi, teraz to się zmieni. Samo to, że ACTA umożliwia natychmiastowe odcięcie od sieci już w momencie kiedy pada tylko podejrzenie na takiego użytkownika. Internetu nie da się w maksymalnym stopniu okiełznać, ale nagła zmiana działania hostingów wskazuje na to, że twórcy takich hostingów dobrze zdają sobie sprawę z tego co się dzieje. A przykładowo uploaderzy anime na pewno nie zwrócą na siebie uwagi, przy reuploadach z MU na inny serwis

Dodane: 23-01-2012 15:50
Inna opcja: szyfrowanie danych.
Dopóki tego nie zdelegalizują szyfrujesz pliki, od jakiegoś skomplikowania szyfry są nielegalne

Ale to już dłuuugie klucze.
Nie przypominam sobie, by nie można było szyfrować danych. Dopóki tego nie "naprawią", nie będzie to nielegalne.
W jednym miejscu uploadujesz klucz i szyfrujesz wszystkie pliki tym samym kluczem.
Ściągasz klucz, ściągasz plik, deszyfrujesz... voila! Czujesz się jak nigga-gangsta, ale takie czasy
--------------------

Dodane: 23-01-2012 15:51
No ja się chyba zabije... Jeśli jeszcze moje kochane chomikuj.pl zamknął to dla mnie będzie koniec...
--------------------

Dodane: 23-01-2012 15:51
norrin_rad napisał/a:
Stary, dobrze się czujesz? a kto mówi o ludziach w średnim i większym wieku? to chyba oczywiste że mówię o młodzieży.
Dalej, jeśli wyjdzie młodzież i zrobi zadymę na ulicach i w sieci.. tak, przestraszą się i tak apropo, internet, tak... ale to już nie daleko od takich spraw jak paliwo, podwyżki, pensje, ceny itd, a wtedy możę się coś zmienić, wiec nie pisz o konsekwencjach, jakbyś ty już wiedział, co i jak się stanie.
Ja czuje się bardzo dobrze.

Chciałbym że by tak było jak ty piszesz wychodzimy na ulice i internet jest wolny.

Nawet jak wyjdą donald będzie miał to gdzieś.
A tak się zastanawiam jak ta cała acta w ogóle ma się do stron torrent???
--------------------

Dodane: 23-01-2012 15:53
No chyba kpisz... już w moim małym mieście jest ponad 5000 osób które się zadeklarowały i nie są typem osób które tylko dużo gadają.
A co dopiero tak wielka warszawa, zobaczysz iż ludzie wyjdą, dołączą się ludzie szukający rozróby, do tego fakt iż anonimowi mogą zaszkodzić polskim politykom też swoje zrobi.

Dodane: 23-01-2012 16:19
Ehm... wyjdzie, nie wyjdzie... sami musicie wyjść aby inni wyszli a tak sobie pogadać na forum każdy mądry. Ja dziś petycję podpisałem a w środę wychodzimy na miasto, plan przemarszu mniej więcej jest ustalony, trzeba działać a nie tylko gadać^^ A czy to coś da ? Pewnie nie wiele ale chociaż ludzie zobaczą "O jednak im zależy, bo zimno jest a oni wyszli protestować" No i jakas satysfakcja z wyjścia będzie
--------------------
Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL

Dodane: 23-01-2012 16:40
Dzięki za radę, petycję podpisałem, na protest w moim mieście też idę, więc... "daruj se"...

Dodane: 23-01-2012 16:46
Nadchodzą ciężkie czasy, ale trzeba się będzie jakoś w nich odnaleźć. Jesteśmy zmuszeni do większej kreatywności, jeśli chodzi o pobieranie plików.
--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.