Dodane: 23-01-2012 13:25 -

Dodane: 23-01-2012 13:27
To nie dotyczy tylko Filesonic, na taki ruch zdecydował się również Fileserve, a zaraz mają zrobić to inne hostingi. Po ludzku mówiąc, jeżeli chcesz coś wrzucić na hosting, musi to być upload na zarejestrowane konto, a na koncie będą wrzucone pliki, które wyłącznie będzie mógł pobrać właściciel konta.

Dodane: 23-01-2012 13:30
Ale syf sie teraz zrobił... Często pobierałem jakieś darmowe oprogramowanie z takich serwisów, a teraz wszystko utrudnione do granic możliwości... Sam otworze hosting, postawie serwery na tym państwie co jest na starej platformie czy jakimś kawałku autostrady i nikt mi nic nie zrobi xD
--------------------

Dodane: 23-01-2012 13:38
Czyli w skrócie - aktualnie strefa plików jest zamknięta. Trzeba czekać aż wszystko się ustabilizuje z hostingami. Aczkolwiek są jeszcze torrenty typu nyaa.eu

Dodane: 23-01-2012 13:42
No... to fajnie, skończyło się ściąganie filmów, muzyki, anime, komiksów... ciekaw co będzie dalej i co zrobią anonymous, o ile coś zrobią.
Wiadomość doklejona:
Został jeszcze chomik, ale skąd userzy wezmą cokolwiek jak nie ma gdzie zrobić up'a.... cho***a, kto by się spodziewał, że to aż tak szybko pójdzie...

Dodane: 23-01-2012 14:02
Jeżeli ACTA wejdzie w życie, to Chomikuj też skończy jak MegaUpload, bo to właśnie on jest teraz na celowniku Polskiego prawa, tylko do tej nie było dobrych regulacji żeby zamknąć twórców tego serwisu. A dupnie im się jeszcze bardziej, z racji tego, że pobierają opłaty za udostępnianie plików.
Obecnie nie ma już możliwości wrzucenia plików na jakieś hostingi, te serwisy, które jeszcze umożliwiają zaraz zmienią politykę prywatności i skończą jak tytułowe hostingi, muszą to zrobić, bo skończą jak MegaUpload.

Dodane: 23-01-2012 14:30
Koniec z nami
![[placze] [placze]](/templates/emoty/placze.png)
Koniec z naszym hobby... Kononowicz miał racje, nie będzie niczego xDD Majowie to przewidzieli xDD
Smutno mi z tego powodu ponieważ nie zdążyłem pobrać tego co chciałem ale na szczęście jeszcze Rapidshare jakoś ciągnie więc napierd*** ile się da
--------------------
Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL

Dodane: 23-01-2012 14:31
Black, mam pytanie, nie możecie poszerzyć serwera dbpolska.net ? żeby można było wrzucac tam pliki na użytek tej strony ?
--------------------

Dodane: 23-01-2012 14:32
Ocho... internet się psuje.
Niemniej, proponuje użyć rosyjskich serwerów. Jak nie od dziś wiadomo Ruskie nigdy się takimi pierdółkami jak prawa autorskie nie przejmowały.
Ew. chińskie serwery xD bo oni są jeszcze lepsi
--------------------

Dodane: 23-01-2012 14:35 -
Dirt05599 napisał/a:
Black, mam pytanie, nie możecie poszerzyć serwera dbpolska.net ? żeby można było wrzucac tam pliki na użytek tej strony ?
Kiedy ACTA wejdzie w życie, to operator mojego internetu będzie miał obowiązek sprawdzania tego, co wrzucam i co pobieram do sieci, więc to nie chodzi o poszerzenie wielkości serwera, lecz o to, co grozi za wrzucanie takich plików do sieci.
JCD napisał/a:Ew. chińskie serwery xD bo oni są jeszcze lepsi
Tak, a MU to gdzie miał serwery i siedzibę? xD

Dodane: 23-01-2012 14:40
Ale megaupload był ogólnoświatowy, a jemu w sensie, chińskie i ruskie, chodzi naprawdę o chińskie i ruskie xD

Dodane: 23-01-2012 14:43
norrin_rad napisał/a:
Ale megaupload był ogólnoświatowy, a jemu w sensie, chińskie i ruskie, chodzi naprawdę o chińskie i ruskie xD
Mało ważne czy będziesz wrzucał plik na Chiński czy Rosyjski serwer, jeżeli wrzucasz plik na terenie Polski i jesteś obywatelem tego kraju, to będzie obwiązywać cię kodeks karny za udostępnianie nielegalnych plików, z tą różnicą że teraz tak nie namierzali szybko uploaderów, a wraz z ACTA będzie to banalnie proste i twój operator cię szybko wyda.

Dodane: 23-01-2012 14:43
No pięknie, a właśnie miałem nadzieje ze jeszcze zdążę coś ściągnąć. Internet nam się kończy naprawdę jak tak dalej pójdzie to bedzie koniec świata. Tak szeroki dostęp do anime się skończy więc nie wiem jak dalej pójdzie żeby móc oglądać nowe serie.
--------------------
-------------------------------

Dodane: 23-01-2012 14:45
Witać byli za mało chińscy
Chińsko-ruskich stron nic nie ruszy... no przynajmniej dopóki ruskie będą mieć surowce xD Bo potem ich zaj*** państewko j*bnie xD A co do Chin to wiadomo.
A co do ACTA... cena internetów skoczy o 100% spokojnie...
Do kontrolowania wszystkiego potrzeba bowiem spoorych środków.
--------------------

Dodane: 23-01-2012 14:47
JCD napisał/a:
A co do ACTA... cena internetów skoczy o 100% spokojnie...
Do kontrolowania wszystkiego potrzeba bowiem spoorych środków.
Przecież już teraz mają odpowiednie programy do sprawdzania co kto wrzuca do sieci, tylko że do tej pory operatorzy odmawiali współpracy, a teraz będą musieli współpracować

Dodane: 23-01-2012 14:52
Jezu... przecież i tak ACTA w życie nie wejdzie, internauci znajdą jakiś haczyk w przepisach i wszystko się zmieni, tak zawsze było.
Przecież i tusk i reszta nie są AZ TAK głupi. Nawet jeśli się przeciwstawią i podpiszą, to rozpocznie się wojna w necie, ludzie wyjdą na ulicę, a za nimi ci którzy po prostu szukają rozróby... tusk o tym wie.
Aż dziw że ludzie dopiero się tak połączyli w wspólnym celu, jakim jest internet, a nie jak rząd traktuje polaków i za jakie grosze karze żyć.

Dodane: 23-01-2012 15:01
Naprawdę nie wydaje mi się, aby to było takie łatwe i sprawne, jak mówią zwolennicy ACTA. Możliwych podejrzanych treści jest ZA DUŻO, jeśli chodzi o czas analizy, skanowanie antywirusem komputera to będzie przy tym pikuś.
Jeszcze co do animufagów... zawsze można się przerzucić na rzeczy produkowane przez comikety etc... Bo one, mimo iż są do kupienia, nie będą licencjonowane w taki sposób jak np gry EA, czy popularne anime.
Tak wiec takie bajery jak Touhou nie będą ścigane
...z tym, że to naprawdę marna pociecha
Niemniej, ta cała ACTA nie przejdzie IMO na 70%... na 20% zniknie po krótkim czasie. Za duży szum się wokół tego zrobił
--------------------

Dodane: 23-01-2012 15:07
Skoro MegaUpload miał weryfikator plików, to taki Dialog nie ma? Każdy plik video można łatwo rozpoznać, mp3 tak samo, to się wydaje że to jest problem, ale dzisiaj raczej problemu nie ma z takimi rzeczami

Dodane: 23-01-2012 15:09
norrin_rad napisał/a:
Jezu... przecież i tak ACTA w życie nie wejdzie, internauci znajdą jakiś haczyk w przepisach i wszystko się zmieni, tak zawsze było.
Przecież i tusk i reszta nie są AZ TAK głupi. Nawet jeśli się przeciwstawią i podpiszą, to rozpocznie się wojna w necie, ludzie wyjdą na ulicę, a za nimi ci którzy po prostu szukają rozróby... tusk o tym wie.
Aż dziw że ludzie dopiero się tak połączyli w wspólnym celu, jakim jest internet, a nie jak rząd traktuje polaków i za jakie grosze karze żyć.
Tak jasne betonowy starszy elektorat PO ci wyskoczy na ulice wyskoczy, podnoszenie podatków nic , cała akcja z pomaganie grecji i krajom zagrożonym kryzysem w ue która jest nie wygodna dla polski też nic. Nie myśl że wyskoczy ci banda moherowych beretów w obronie internetu. Ze względu na to że Tusk jest dla nich antychrystem.

A jak wyjdą młodzi ludzie + persony którym ta cała ustawa jest nie na rękę to myślisz że ryży się przestraszy???
--------------------

Dodane: 23-01-2012 15:26
Stary, dobrze się czujesz? a kto mówi o ludziach w średnim i większym wieku? to chyba oczywiste że mówię o młodzieży.
Dalej, jeśli wyjdzie młodzież i zrobi zadymę na ulicach i w sieci.. tak, przestraszą się i tak apropo, internet, tak... ale to już nie daleko od takich spraw jak paliwo, podwyżki, pensje, ceny itd, a wtedy możę się coś zmienić, wiec nie pisz o konsekwencjach, jakbyś ty już wiedział, co i jak się stanie.
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.