Dodane: 19-01-2012 20:57 -
O tak... strona, na której trzymamy pliki została... zamknięta
http://www.npr.or...=145466048 Dla tych, co can't into angielski:
Prokuratorzy federalni stanu Virgina zamknęli Megaupload pod zarzutami przetrzymywania tam pirackich treści, przeciwko stronie został wystosowany akt oskarżenia zarzucający firmę roszczeniami na ponad 500mln dolarów.
Yay, czyżby SOPA i
PIZDA PIPA już działały?
No cudownie
--------------------

Dodane: 19-01-2012 21:00
heh a pomyśleć że jeszcze nie dawno pobierałem z tamtą DB i sam kiedyś tam uploadowałem filmy

Dodane: 19-01-2012 21:06 -
No to mnie JCD zaskoczyłeś. Byłem pewien żę takie stronki raczej trzymają się w necie , a tu się okazuje że jednak naprawdę cię śledzą.No cóż, najwidoczniej skończyły się sielskie ściąganie z Uplouda ;]
--------------------
"Zostaniesz HoKage jakiego nie było" Chiyo

Dodane: 19-01-2012 21:06
No to teraz zapewne najważniejsze pytanie większość użytkowników

Czy zostaną przerzucone na inny serwer pliki?

Dodane: 19-01-2012 21:10
To jest kpina, jawna kpina. Wkurzyłem się nieziemsko. Cała nasza strefa plików padła. Teraz będzie trzeba włożyć duży nakład pracy na ponowny upload, chociaż nie wiem czy warto, pewnie niedługo wszystko zamknął i na necie nie będzie nic! Puste Google zostaną
--------------------
Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL

Dodane: 19-01-2012 21:16
To są jaja jednak amerykanie to dość prymitywny naród wszędzie chcą się pakować i rozkazywać a dobrze się podetrzeć nie potrafią zaczyna to być bardzo irytujące po co człowiekowi internet skoro nie będzie w nim nic ciekawego
--------------------

Dodane: 19-01-2012 21:41
Lol mogą sobie zamykać ale z piractwem i tak nie wygrają. Bo jest to walka z wiatrakami.

Mam nadzieje że nie dobiorą się do większych serwisów torrentowych.

I nie będą robić większych problemów.
Darknes napisał/a: pewnie niedługo wszystko zamknął i na necie nie będzie nic! Puste Google zostaną
No na pewno

, tak się zastanawiam czy w Polsce ktoś taki się zajdzie który będzie tępił ostro piraciki w internecie.
--------------------

Dodane: 19-01-2012 21:47 -
No, cóż. Chyba faktycznie
S(t)OPA zaczęła działać. Nie mówiłem

?
Ale tak serio to szkoda. Upload musiałby zostać stworzony od zera, po za tym nie wiem, czy Black i przyjaciele mają Backupy (Ta, wiem, że pozotają mili podlizyjący się userzy

). Po za tym mieli niezłego playera, na którym... cóż... dało się oglądać tylko rano, ale tak to oki.
Także... cieszmy się internetem, póki możemy.
(Ja piernicze, ja nawet roku nie miałem na to!
![[placze] [placze]](/templates/emoty/placze.png)
[Dopiero na 160 odcinku Naruto jestem
])
--------------------
Jeszcze tylko post...!
Jeszcze tylko post...!
Jeszcze tylko poooost!!!!

Dodane: 19-01-2012 21:54
Ale pomyślcie jak neta by nie było... ludzie by zaczęli z domu wychodzić, wszędzie by było pełno ludzi xDDD
Największy zawsze po dupie dostaje. ThePirateBay się przechwalało, że jest najlepsze i zamknęli. MegaUpload też ostatnio czarował z tą piosenką i promowaniem przez artystów i się też im do dupy dobrali, ktoś ma w tym jakichś interes bo wcześniej nikomu MU nie przeszkadzało
--------------------

Dodane: 19-01-2012 21:57
Jeśli by się taki znalazł to on by nie miał życia znając polaków
A tak w odniesieniu do megaupload to na pewno będzie bardzo dużo roboty z przeniesieniem na inny serwer bo na pewno teraz trudno będzie zebrać to wszystko.
Jak coś to mogę podrzucić jakoś kilka filmów kinowych żeby wrzucić.
--------------------

Dodane: 19-01-2012 22:03
Powoli, powoli. Najpierw my musimy stwierdzić co mamy, jak będzie brakować to będzie zbiórka plików xDD Taki WOŚP dla DBP/NP xD
--------------------

Dodane: 19-01-2012 22:07
A ja najbardziej chciałbym zobaczyć minę Administratorów MU jak zobaczyli wiadomość, o zamknięciu serwisu i oskarżeniu o 500 mln dolarów. Nie wiem ile oni tam zarabiali na tym, ale gdybym ja dostał oskarżenie o 1 milion złoty byłbym załamany ;D

Dodane: 19-01-2012 22:12
To oskarżenie nic im nie zrobi przecież oni nie mieli kontroli nad tym co użytkownicy wrzucali na swoje konta.
Jeżeli chodzi o mnie to upadek megaupload oznacza również upadek megavideo a to jest już dramat większość filmów w internecie jest zuploadowana na ten serwis sam miałem kilka.
Jak w Polsce powstanie podobna organizacja to możemy już powoli odchudzać nasze chomiki.
--------------------
"Szczęście sprzyja odważnym"Wergiliusz

Dodane: 19-01-2012 22:18
zrozum napisał/a:
A ja najbardziej chciałbym zobaczyć minę Administratorów MU jak zobaczyli wiadomość, o zamknięciu serwisu i oskarżeniu o 500 mln dolarów.
Oni nie zobaczyli żadnej wiadomości, Oni z rana mieli wyłamane drzwi xD
--------------------

Dodane: 19-01-2012 22:38
coś mi się wydaję, że większość użytkowników z tego forum nie wyobraża sobie, że Megaupload, Torrenty i chomiki zostaną usunięte ;D

Dodane: 19-01-2012 22:39 -
Kiedy pomyśle, że jeszcze wczoraj oglądałem 140 odcinek DBZ na dbpolska ( niedawno zacząłem oglądać anime ), miałem wczoraj wykupić dożywotnie konto premium na megaupload za 200 euro, ale postanowiłem poczekać. 10 min temu chciałem obejrzeć 141 odcinek DBZ, czekam aż się załaduje, kiedy wyskoczyło białe okienko pomyślałem, że mam coś z internetem. Wszedłem na youtube i co jakiś czas odświeżałem dbpolska, teraz nie mam gdzie poznawać dalszej fabuły. Przez dłuższy czas nie dowiem się jak stają się dobre C17 i C18. Czy następne będą torenty?!

Dodane: 19-01-2012 22:41
Nie
. One Piece, którego dopiero co zacząłem oglądać był na mega uploadzie. Co prawda znam inną stronkę co ma gdzie indziej zuploadowane
![[cfaniak] [cfaniak]](/templates/emoty/cfaniak.png)
, ale najfajniej to mi się z mega pobierało. Kto wie czy inni też nie dostaną po d**ie, chyba czas zbierać zapasy anime

. Ze swojej strony jeżeli chodzi o anime na naszym wortalu to mam wszystkie napisy do Bakumana Sezonu 2, także reszta w magicznych, konwertujących rękach Darknesa.

Dodane: 19-01-2012 23:00
Nie uwierzyłem dopóki sam nie sprawdziłem. Zresztą dalej oczom nie mogę uwierzyć. Z tego co gadali SOPA miała być wstrzymana, a tu widzę coś działa. Nie wiem cz y to SOPA czy nie, ale nie wyobrażam sobie życia bez stron internetowych zawierających pirackie rzeczy. Bo nawet seriale które oglądam na internecie są tak naprawdę pirackie. Tak samo anime. Muzyka. Gry. Filmy. Mam nadzieję, że megaupload ruszy od nowa, bo w końcu to jeden z największych, jak nie największy z hostingów.
--------------------

Dodane: 19-01-2012 23:30
Do tych co płaczą, że u nas też tak może być to przeczytajcie sobie o ACTA nim będzie za późno. Jeszcze nam DPPolska zamkną

Dodane: 20-01-2012 00:15 -
Powiem tylko jedno; rozpoczyna się koniec świata
A tak na serio to... Cooo? COOOOO?! Jestem w sumie w szoku, że wgl. do tego doszło. Jak to się mogło stać. Nic tylko puścić sławną przeróbkę z Hitlerem z youtubki. Przez to, że nie ma megauploadu, Internet sporo ucierpi (i nie mam tu koniecznie na myśli piarctwa), fandom mangi&anime również mocno to odczuję. I średnio to sprawiedliwe, bo takich podobnych stron są setki tysięcy, mniejszych i większych. Nie wiem o co chcą oskarżać twórców; jak były roszczenia to usuwali przecież pliki, a to, że było tam sporo piractwa to w sumie nie ich wina. To trochę tak jakby zaskarżyć twórcę PC-tów, bo się psują, a do tego na nich piracą. To tylko narzędzie. MU powinno mieć jakiś wpis w regulaminie w stylu 'mamy w dupie co ktoś uploaduje; my tylko przechowujemy, jeśli to niezgodne z prawem zgłoś to'. O ile nie mieli, bo w Stanach wszystko możliwe, choćby to:
http://www.youtub...8NDKRYJmtU (tutaj nie skończony, ale macie tłumaczenie na polski jak nie rozumiecie)
http://www.youtub...URvBJwWjhw (tutaj całość - po angielsku)
--------------------
Życie nie jest dobre ani złe - jest takie, jakie wierzymy, że jest.
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.