Dodane: 26-01-2012 18:31
Moim zdaniem niewiarygodnym chamstwem, arogancją i bezczelnością jest zachowanie rządu w tej sprawie. Nie zwracając uwagi na protesty, dzisiaj ACTA została podpisana. Pomijam już fakt, że politycy cały czas kłamią, a ich kłamstwa są tak oczywiste, że urażają inteligencje obywateli. Choćby takie rewelacje jak "ACTA nic nie zmieni." czy "Strona padła, bo jest zbyt popularna.".
--------------------
Życie nie jest dobre ani złe - jest takie, jakie wierzymy, że jest.

Dodane: 26-01-2012 18:57
Wie ktos kiedy odcinki zostana przezucone na nowy serwer bo chcialbym sobie posciagac od nowa naruto w wysokiej rozdzielczosci hd zecz jasna

no a zwykle naruto jesli jest w hd to tez

Dodane: 26-01-2012 23:47
Nie jestem zwolennikiem teorii spiskowych ale...
Dlaczego tak bardzo forsuje się eco-rozwiązania tłumiące najważniejszy sektor energetyczny wielu państw?
Dlaczego tak bardzo forsuje się jakieś porozumienia patentowe ograniczające możliwość rozwoju technologicznego (który jest jednym z najbardziej dochodowych i prestiżowych) innych państw?
--------------------

Dodane: 27-01-2012 10:04
Tusk wspaniale odwrócił kota ogonem, pokolenia które nie wiedzą co to są "te internety" mogą jego bezczelność zinterpretować jako zdecydowaną obronę własnego wizerunku, twardą politykę i nie uleganie "szantażom".
![[yyy] [yyy]](/templates/emoty/yyy.png)
Mąż stanu.
--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 27-01-2012 10:41
Bo jakby nie patrzeć, internet powstał by umożliwiać nam komunikowanie się na olbrzymie dystansy i zdobywanie informacji, Napster wprowadził piractwo i od tej pory zaczęło się to, co mamy teraz, więc pewnie wielkie korporacje chcą, aby tamte czasy z przed powstania Napstera wróciły.

Dodane: 27-01-2012 11:56 -
Nie chodzi tylko o piractwo ale nawet filmiki z przechodzenia gier, Robienie różnych montaży z filmów. Nic nie będzie można robić. Korporacje pozbawiają siebie darmowej reklamy a tego co nie stać na orginały i tak nie kupi. Powiedzmy że kupie sobie Anime po japońsku i co nie będzie nigdzie napisów bo to niby nielegalne. A co złego w tym że chcę oglądać po polsku a nie po japońsku. Prawda jest taka że piractwo i tak będzie bo nie wszystkie gry są przez internet. Zawsze będzie można sobie nagrywać i przekazywać z ręki do ręki jak to było kiedyś kiedy nie każdego było stać na internet. Pojęcia piractwa i szanowania własności intelektualnej nie można jednoznacznie określić bo co złego w tym że niektórzy wstawiają na youtube filmiki z przejścia gry.Uważam że ACTA grozi również tym "uczciwym" obywatelom, i w pewnym sensie ogranicza ich wolność bo człowiek będzie miał obawy przed pochwaleniem się zdjęciem czy screenem bo nie wie czy nie łamie praw autorskich.

Dodane: 27-01-2012 18:45 -
Filmik troszkę przybliżający:
http://www.youtub...UOy-Ee5CWE Tutaj wypowiedź Palikota:
http://www.youtub...or6SatRPzU Mam nadzieję, że to jeszcze będzie odrzucone, dużo wychodzi informacji,
że tak się stanie. W każdym bądź razie, Najwieksze oszustwo jest w tym,
że właśnie ACTA było ukrywane, miało być niepodpisane,
a nagle wychodzi, że za 2 dni mają podpisać "śmieszne".
Trzeba czekać, ale coraz więcej osób z rządu jest przeciw.
W dodatku sam Tusk, zmienia zdanie i ma badać ACTA, ale czemu po podpisaniu?
Tutaj widać jak działa Polski rząd, myślą po fakcie.
W każdym bądź razie wszystko zmienia się na właściwy tor.
--------------------
Copy Ninja Sharingano Hatake Kakashi

Dodane: 27-01-2012 19:11
Trzymajcie mnie! Po prostu mnie trzymajcie bo nie wytrzymam:
http://www.tvn24....omosc.html Ten człowiek po prostu nawet w takiej sytuacji myśli tylko o sobie!

Dodane: 27-01-2012 19:19
Kaczyński koxx, niezależnie od danej sytuacji mówi, że cały rząd ma się podać do dymisji. Więc zdziwiłbym się, gdyby teraz tak nie powiedział

szczególnie biorąc pod uwagę fale niezadowolenia społecznego.
--------------------

Dodane: 27-01-2012 19:19
Dziwne... jak kiedyś mówiłem, iż trzeba wy***ać cały sejm, urządzić na nich safari, to niektórzy mówili, że są wykształceni to i mają pensje i władzę i większości to nie przeszkadzało, a teraz zmienili niektórzy zdanie...
Co do tego... no cóż, są chwasty, wyrywa się je więc, a na ich miejsce przychodzą następne.

Dodane: 27-01-2012 20:47 -
Te całe ustawy nie pomogą, jeżeli chodzi o jakichś twórców. No bo;
-Większość nie kupuje w ciemno. Ci bardziej "
cacy" ściąga z neta, potem dopiero ewentualnie kupują.
-Jeżeli ktoś sie pozna na piratach, że dany producent jest dobry może się pokusić kupić, bo screeny z pudełka nie mówią zbyt wiele.
Teraz zapodam ciekawostkę o tym jakie miłe jest SOPA, czy tam inne srutututu;
Absurd. Siedzieć tyle, co za zabójstwo za glupi serial?!
--------------------
Jeszcze tylko post...!
Jeszcze tylko post...!
Jeszcze tylko poooost!!!!

Dodane: 28-01-2012 15:42
http://www.jestem...iwacta.pl/ Jest to najpopularniejsza petycja, z racji umieszczenia jej na najpopularniejszych serwisach.
Warto podpisać, bo w takim tempie uzbiera się 500 tys głosów w ciągu kilku dni.
--------------------

Dodane: 28-01-2012 17:12

Dodane: 28-01-2012 17:57
JCD napisał/a:http://www.jestem...iwacta.pl/ Jest to najpopularniejsza petycja, z racji umieszczenia jej na najpopularniejszych serwisach.
Warto podpisać, bo w takim tempie uzbiera się 500 tys głosów w ciągu kilku dni.
Ma pytanie czy któs sie orientuje czy to jest ta akcja o które mówiono w superstacji??? Czy jakaś inna?? I czy jakieś inne akcje ze zbieraniem podpisów są prowadzone?? Bo pogubiłem się w tej całej sprawie z acta.
Sala8 napisał/a:
Trzeba czekać, ale coraz więcej osób z rządu jest przeciw.
W dodatku sam Tusk, zmienia zdanie i ma badać ACTA, ale czemu po podpisaniu?
Tutaj widać jak działa Polski rząd, myślą po fakcie.
W każdym bądź razie wszystko zmienia się na właściwy tor.
Co racja to racja. Ale nie zdziwiłoby mnie to jak by donek w sejmie jednak przeforsował acta, ale pozostaje jeszcze nadzieja w dobrym wujku bez charyzmy czyli kochanym naszym prezydencie bronku.

Może on się zlituje nad biedny internautami.
--------------------

Dodane: 28-01-2012 18:22
Naprawdę sporo jest przekłamań w tych tekstach, że wspomnę o Palikocie i jego "nie przeszkadza mi krzyż" "krzyża w sejmie nie powinno być". Nie ma tu żadnej nielogiczności, aby coś usunąć, nie trzeba tego nie lubić. Wychodzi z założenia, że krzyż jest w sejmie niepotrzebny, więc nie powinno go tam być, szczególnie, że nie jest to "ozdoba" neutralna światopoglądowo.
Podobnie odbieracie mu prawo do zmiany światopoglądu, dopóki nie robi tego po wyborach nie widzę w tym nic złego.
No i kolejni znawcy ekonomii się odezwali. Z jednej strony chcą mieć mniejsze podatki, a z drugiej nie chcą mieć dziury budżetowej. Nie da się tak.
Rząd wybrał 2 opcje. Nam żyje się gorzej, ale kraj jako całość jakoś sobie radzi. Odwrotnie niż w Grecji, gdzie obywatele żyli ponad stan, a kraj jest w ruinie.
--------------------

Dodane: 29-01-2012 14:48 -
Ogólnie przeciwko ACTA są nawet firmy, którym teoretycznie szkodzi jednak piractwo, gdzie tracą grube miliony. Artyści a chyba przede wszystkim muzycy już podchodzą do tego bardziej optymistycznie, niestety nie rozumieją, że z pewnego punktu widzenia nie tylko szkodzą swojemu wizerunkowi, ale własnej sprzedaży.

Dodane: 29-01-2012 15:39
Mój współlokator siedzi w rocku progresywnym dość mocno i mówi, że większość wykonawców jest przeciw ACTA.
Co zresztą nie jest dziwne, oni na tym nie zyskają.
--------------------

Dodane: 29-01-2012 16:01 -
H*** pojebane po co komu te głupie ACTA i jakieś tam bzdety. Nie mają co robić złodzieje j*** tylko głupoty wymyślają. Wzięli by się w kocu ci politycy do normalnej roboty a nie grzeją stołki i wypłaty pobierają.

Dodane: 29-01-2012 16:31
Pawell23 napisał/a:
H*** pojebane po co komu te głupie ACTA i jakieś tam bzdety. Nie mają co robić złodzieje j*** tylko głupoty wymyślają. Wzięli by się w kocu ci politycy do normalnej roboty a nie grzeją stołki i wypłaty pobierają.
Grzeczniej już nie można?Złodziejami nazywani są piraci (nie mówie ,że ja się do nich nie zaliczam

)ale co oni mają do kradzieży?No, co najwyżej mogą kraść nam wolność i swobodę .Ktoś Polską musi zarządzać prawda?Choć nie bardzo im to idzie ,to na przyszłość poinformuje cię ,że na tym forum raczej nie jest tolerowane takie zachowanie .
--------------------

Dodane: 29-01-2012 17:04 -
Fiend napisał/a:Pawell23 napisał/a:
Grzeczniej już nie można?Złodziejami nazywani są piraci (nie mówie ,że ja się do nich nie zaliczam

)ale co oni mają do kradzieży?No, co najwyżej mogą kraść nam wolność i swobodę .Ktoś Polską musi zarządzać prawda?Choć nie bardzo im to idzie ,to na przyszłość poinformuje cię ,że na tym forum raczej nie jest tolerowane takie zachowanie .
Okradaja. Np. w sierpniu wlasnie pieniazki ze skladek emerytalnych w ZUS'ie, przelali do OFE, a jakby tego nie zrobili to OFE by padlo. Przez to, twoja babcia, czy dziadek najwyzej nie beda mialy emerytury, cukierki sie skoncza od babci

FRD- Funduszem Rezerwy Demograficznej zrobili rowniez podobnie. Ostatnio nawet to 38mld wizieli, no ale inna sprawa.... w 2010 roku pozyczyli 300mld(wiecej od Gierka:]), poszlo to na rodziny ofiar Smolenskich oraz powodzian. W styczniu dlug publiczny przekroczyl 900mld, jestes zadluzony dzieki Tuskowi(nie tylko jemu) na 20tys - 25tys. Splacasz ten dlug, kupujac drozej chleb czy piwko(vat i akcyza w gore), masz mniej pieniedzy w portfelu. Cena za barylke paliwa sie nie zmienia, ona stoi ciagle i to jakies 2.70, natomiast przez akcyze 5.70 jak nie wiecej, czyli prawie 6zl w zakoragleniu. Dalej lubisz Tuska? Nawet za to, ze cie zacheca do opuszczenia kraju w celach zarobkowych? Nie wiem po co na niego glosuja.
Trzeba byc naprawde... wariatem lub sabotazysta zeby nadal po tym wszystkim chciec EURO(walute), Tusk wlasnie jest sabotazysta. Z PZPR powstaly cztery parti, przechodza z parti do parti i nie musza zmieniac pogladow, jak np. Sikorski z PISU do PO
Zeby takiego offtopu bylo to... Ograniczanie wolnosci slowa to takze. Oni wiedza, ze predzej czy pozniej skoncza jak Mubarak. Manifestacje dopiero sie zaczna na jesien, a zeby uniknac tego jakos to potrzebowal ACTA... Nie wiem jak wy, ale wolny rynek to jedyna droga rozwoju, dlatego na jesien ide glosowac na KNP o ile nie wczesniej.
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.