Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 12:40
OnLine: 92, statystyki
index > Polityka, Świat, Skandale, Ludzie
Temat: SOPA / ACTA / PIPA
Dodane: 29-01-2012 17:22
#Fiend - user - 70%
Gokusanik a no nie wiedziałem ,nie interesuje się tego typu sprawami.Ja zdanie o złodziejach zrozumiałem jako ,oskarżanie tych co wymyślili ACTA itp.Naszego premiera nie popieram, ogólnie myślę, że w tym kraju nie ma "mniejszego zła" wśród polityków, każdy dba tylko o siebie.

--------------------

Dodane: 03-02-2012 15:59
#by_black - systemadmin - max%
Podjąłem decyzję o zawieszeniu procesu ratyfikacji ACTA - oświadczył premier Donald Tusk. Dodał, że powodem tej decyzji jest konieczność szerokich konsultacji i starannej analizy umowy. Później zdeklarował także, że proces ratyfikacji "na pewno nie zostanie wznowiony do końca 2012 roku". Zapowiedział też, że już w poniedziałek odbędzie się debata ws. ACTA "otwarta dla zainteresowanych". - Zapraszamy organizacje, fundacje i innych. Będę do dyspozycji od godz. 14 - zapraszał premier.

Najbliższy rok będzie spokój :d

Dodane: 03-02-2012 16:21
#wolan36 - user - 0%
Mam pytanie, czy można nadal ściągać np: Odcinki z dragon ball?
Bo nie jestem pewien.Podobno już pod pisali ACTa ale nie wiem czy zostało to już wrażone w nasz system , w nasze prawo !>?

Post przeniesiony przez Moderatora z tematu: SOPA / ACTA / PIPA

Dodane: 03-02-2012 19:46 - Edytowane przez KamiLLenTe dnia 03-02-2012 19:47
http://www.gadu-g...kacje-acta no i gitara, znów możemy żyć spokojnie w naszym kraju. [wesoly] Przynajmniej do końca tego roku...

Wiadomość doklejona:
Oj, ale chyba pan Donald zaliczył wpadkę... http://www.gadu-g...atyfikacji co o tym sądzicie? Rzeczywiście nie można jej zawiesić?

--------------------

Dodane: 03-02-2012 19:55
#Darknes - user - max%
Zawieszone więc ok :p Nawet jak nie można by było to przecież można to specjalnie odwlec tłumacząc się, ze ratyfikacja tak długo trwała xD Mamy ten rok z bani, trzeba się cieszyć i przez ten rok naściągać tyle, żeby starczyło jeszcze na kolejny xD

--------------------

Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL
Dodane: 04-02-2012 11:07
#malpex - user - max%
Ściągać póki się da! No i uploadować aby inni mogli ściągać :d Narazie nie ma się czego bać. Jeżeli dojdzie nie daj boże do wprowadzenia akta w życie wtedy zaczniemy walczyć.

--------------------

-------------------------------

Dodane: 04-02-2012 11:31
KamiLLenTe napisał/a:
http://www.gadu-g...kacje-acta no i gitara, znów możemy żyć spokojnie w naszym kraju. [wesoly] Przynajmniej do końca tego roku...

Wiadomość doklejona:
Oj, ale chyba pan Donald zaliczył wpadkę... http://www.gadu-g...atyfikacji co o tym sądzicie? Rzeczywiście nie można jej zawiesić?

Pamietasz jak wygralismy wojne w 2012 roku? Jest co opowiadac wnukom.

Dodane: 04-02-2012 15:24
ja bym dal cos takiego:
1. Muzyka 1.00 zł za 1 utwór
2.Gry (te których nie można w sklepie kupić-free)
3.Anime/Filmy np.2 dni na kompie i usunąć.

Szkoda bo bym zobaczyl sobie DB kai

Wiadomość doklejona:
Vegetto97 napisał/a:
ja bym dal cos takiego:
1. Muzyka 1.00 zł za 1 utwór
2.Gry (te których nie można w sklepie kupić-free)
3.Anime/Filmy np.2 dni na kompie i usunąć.

Szkoda bo bym zobaczyl sobie DB kai

A i oczywiscie jestem na nie

Dodane: 04-02-2012 15:37 - Edytowane przez bake1 dnia 04-02-2012 15:35
#bake1 - user - 50%
niech mi ktoś odpowie
a więc można pobierać pliki bez żadnych konsekwencji?,
czy znów trzeba się martwić?

Wiadomość doklejona:
dobra już wiem
pliki można pobierać ale tylko na własny użytek
nie można ich rozprowadzać dalej...

Dodane: 04-02-2012 15:39
#zielony - user - 90%
Ja bym tak się nie cieszył. Tuskowi nie można ufać. Kto wie co się w tej jego porojonej główce dzieje. Równie dobrze to może być uśpienie naszej czujności, żeby ACTA weszła w życie po cichu.

--------------------
Moje rysunki ;)
Dodane: 06-02-2012 13:15
#Kyuubi - user - 70%
dobra już wiem
pliki można pobierać ale tylko na własny użytek
nie można ich rozprowadzać dalej...

Tylko że większość ściąga się z torrentów a tam nie można ograniczyć prędkości wysyłania do 0.Tak więc każdy plik ściągany z torrentów jest rozsyłany i za to grozi kara. Ci co ściągają potworne ilości 24h mogą być złapani po IP bez ustawy ACTA. Wszystkich nie ukarzą bo jest za dużo użytkowników.

Dodane: 07-02-2012 10:21
#Seneka - user - 80%
To całe zamieszanie z ACTA i działania premiera spowodowały, że czuje się oszukany przez Platformę i całkowicie straciłem zaufanie do tego człowieka.. Przecież nie takiej Polski chcieli Ci, którzy głosowali na PO, a dodatkowo teraz pan premier wachluje naszym zaufaniem bawiąc się w kotka i myszkę " podpisze- nie podpisze, jeszcze się zastanowię, i tak co bym nie zrobił zagłosują na mnie" - pewnie tak myśli. Dlatego tą wczorajszą debatę z internautami uważam za czystą farsę, kolejny słaby pomysł, aby się wybielić, nie można ufać temu człowiekowi, bo on i tak robi to, co mu się podoba.
Szkoda, że żaden z internautów nie wpadł na pomysł, aby jeśli ACTA wejdzie w życie stworzyć partię polityczną, zwołać wszystkich oburzonych działaniami PO ludzi i tam zadziałać o swoje prawa, które należą się nam jak przysłowiowa psu buda... Zastanawiam się, czy czasem ja nie podejmę się takiej inicjatywy, jeśli w Polsce będzie źle, bo trzeba sobie zdać sprawę, że ACTA to nie tylko walka z piractwem, ale to porozumienie międzynarodowe całkowicie skomplikuje sprawę na wielu płaszczyznach życia i aż strach pomyśleć co się będzie działo, każdy z nas będzie się bał o jutro, a z korzystają na tym przede wszystkim Japonia, USA, wielkie koncerny, starzy wyjadacze, muzyczni, którzy o to walczyli typu pan Hołdys... Nie można się dać władzy w ten sposób represjonować.

--------------------
Dodane: 07-02-2012 10:31
Polska na razie nie ratyfikuje ACTA, ale też nie wycofa swojego podpisu spod dokumentu

I wszystko jasne, poczekamy, plebs się uspokoi i ratyfikujemy..

Dodane: 07-02-2012 11:07
#Darknes - user - max%
[yyy] Jak ratyfikują to już widzę te dwa razy większe protestujące tłumy niż to co było :d Tusk właśnie ładuje broń i zamierza sobie strzelić w stopę [skrzywiony]

Na ACTA mało kto skorzysta, bo prowadzeniu nikt się nagle na oryginalne wydania nie rzuci. Kto ma kupić to kupuje już teraz a kto nie kupi to nie kupi, teraz to nawet jak nie kupi to może mieć = swobodny dostęp do dóbr kultury a potem to będzie ciemna masa, połowa ludzi nie będzie znała ani muzyki ani żadnych filmów, ewentualnie to co puści nam telewizja i radio, czyli głównie dziadostwo xD

--------------------

Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL
Dodane: 07-02-2012 15:55
#hlkpl - user - 80%
Seneka napisał/a:
To całe zamieszanie z ACTA i działania premiera spowodowały, że czuje się oszukany przez Platformę i całkowicie straciłem zaufanie do tego człowieka..

Jak byś na pis zagłosował to było by podobnie :p Bo naczelny obrońca polski prezes Jarosław umowy nawet nie przeczytał. A pis umowę zaakceptowało :p .

by_black napisał/a:
Polska na razie nie ratyfikuje ACTA, ale też nie wycofa swojego podpisu spod dokumentu

I wszystko jasne, poczekamy, plebs się uspokoi i ratyfikujemy..

A co na to Bronek Komorowski??? Który w najbliższym czasie może prowadzić małe wojenki z donaldem. :p

--------------------
Dodane: 12-02-2012 10:54
#Prynio - user - 30%
Trudno jak wejdzie w życie będzie na pewno ciężko ale wiecie pociesza mnie myśl że chociaż miałem dostęp do pełnego internetu a przyszłe pokolenia nie będą miały tej okazji jak wejdzie ta ustawa w życie.

--------------------
Dodane: 13-02-2012 10:19
hlkpl napisał/a:
A co na to Bronek Komorowski??? Który w najbliższym czasie może prowadzić małe wojenki z donaldem. :p

Wiesz, jestem zdania, że te ich "spory" to tylko gra polityczna, Komorowski ostatecznie podpisze to, co mu Tusk nakaże.

Wiadomość doklejona:
Warto obejrzeć, ładny gest ze strony Niemieckiej młodzieży, http://www.youtub...r_embedded

Niech świat docenia, że to Polska młodzież pierwsza się zerwała do obrony wolności :)

Dodane: 13-02-2012 11:02
#Kyuubi - user - 70%
To jest nasza cecha narodowa z której możemy być dumni. Wczoraj pewien pan powiedział mi bardzo ciekawą rzecz:
"Polacy powinni być dalej pod zaborami, bo do rządzenia się nie nadają"

Dodane: 13-02-2012 11:08
#Arti1915 - user - 90%
No po tym filmiku od blacka moja polska duma wzrosłą :d To prawda, że w Polsce zaczęły się rewolucje związane z ACTA, więc oni teraz tylko biorą od nas przykład.

#damian791126
Jeśli przy mnie powiedziałby to jakiś obcokrajowiec z premedytacją i poważnie na dodatek, chyba bym go uderzył. Wiadomo, co innego gdy półżartem, wtedy to nie to samo.

--------------------

Dodane: 13-02-2012 11:36
#Seneka - user - 80%
Co nam z tych protestów, poświrują pawiana na ulicach, a góra i tak zrobi co będzie chciała, opozycja ma mniej głosów, niż koalicyjny rząd PO-PSL, więc całe te krzyki, podpisy wszystko pójdzie na marne, w internecie będziemy mogli popatrzeć tylko na Onet, FB, NK i zagrać w kurnika, a odcinki anime, seriali, czy pobierane wcześniej filmy staną się bez cenne, aż w końcu i tak ktoś w UE zniesie to, bo będzie widział, co to ze sobą niesie.

--------------------
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online