Dodane: 18-01-2012 19:46 -
Witam!
Chcąc wejść na stronę internetową mojej ulubionej gierki, Minecrafta, pacze, a tu Protest przeciwko SOPA i nie da sie wejść.
Co to jest SOPA?
"Stop Online Piracy Act" to ustawa rządowa amerykańców o tym, że jeżeli na jakiejś stronie wykryją chodźby PODEJRZENIE braku praw autorskich do czegoś - moga odrazu zamknąć daną stronę.
Czyli tak: Ktoś ustawi sobie avka Mario - strona zamknięta.
Ktoś podpuści, że masz piraty w domu - wjazd na chate i rekwiracja kompa.
Po za tym pójdą takie strony jak: Google (Wuuuuujkuuuuu...!

), Bing, Yahoo, Twitter, Wikipedia (Ciiiiooociuuuu...!

), YouTube...
Co wy o tym myślicie?
--------------------
Jeszcze tylko post...!
Jeszcze tylko post...!
Jeszcze tylko poooost!!!!

Dodane: 18-01-2012 20:02
No masakra, szczerzę powiedziawszy jestem zaskoczony, nie sądziłem ,że aż takie prawa mają. Jakby zablokowali na ileś tam dni lub dłużej Google i tego typu strony codziennego użytku , to tak jak by wstrzymali ruch na autostradzie...

Dodane: 18-01-2012 20:02
O samym SOPA praktycznie nic nie wiem. Ale nie przesadzałbym z tymi avkami wujkiem google i ciocią wiki. Co do samego SOPA, to no cóż walka z piractwem trwa już od dawna i ucieka się do coraz to drastyczniejszych metod. Co tu się dziwić.

Dodane: 18-01-2012 20:20 -
Na stronie magazynu cdaction pisze więcej na ten temat, zarówno o SOPA jak i PIPA (nie śmiać sie to prawdziwy skrót

). Ten problem jest wagi światowej, można by rzec. Bo co z tego, że dotyczy tylko amerykanów bezpośrednio, skoro cał świat korzysta z amerykańskich stron internetowych. Sam prezydent białego domu powiedział, ze nawet jeśli ich sejm czy senat (nie wiem dokładnie) uchwali tą ustawę, to prezydent i tak ją zawetuje. Tak więc jest nadzieja na dalsza zachowanie równowagi w internecie
--------------------

Dodane: 18-01-2012 20:40 -
Ale nie przesadzałbym z tymi avkami wujkiem google i ciocią wiki.
No cóż, taka prawda.
Jeżeli by to doszło do skutku - tą stronę też by zamknęli. Avki, odcinki z neta, które też piracko zostały zgrane. Nie ma różowo.
Nie tylko Mojang (Firma, która zrobiła Minecrafta) protesuje. Witryny, grupy na Steam itp. z logiem ANTY-SOPA. Dołączyłem do takiej grupy.
Bez Googli, to będzie kicha. Witryny które znamy, to tyle. Pozostają kumple i pozostałe reklamy.
A YouTube? -Nienawiść wszystkich do amerykańców

.
--------------------
Jeszcze tylko post...!
Jeszcze tylko post...!
Jeszcze tylko poooost!!!!

Dodane: 18-01-2012 21:11 -
W Minecraft nie gram i się nim nie interesuje, więc tu moje pytanie dlaczego Minecraft został uznany za piractwo? Jeśli chodzi o google to jest to po prostu wyszukiwarka, więc dlaczego ma odpowiadać za pokazywanie pirackich stron?
Wiadomość dopisana: Ok trochę o tym poczytałem i przyznaje rację. To również obejmuje google i wiki, i nie tylko. Moim zdaniem przyniesie to o wiele więcej złego niż dobrego.

Dodane: 18-01-2012 23:15
Fire-Chidori napisał/a:
Bez Googli, to będzie kicha.
No tak, bo nie istnieje nic prócz googla
... no dobra, ale i tak będzie kicha.
Mnóstwo stron protestuje i mają IMO racje.
To nie jest tak, że zablokują internet (lol), ale filmy produkujące własność intelektualna otrzymają potężne narzędzie. Zbyt potężne. A korporacje mają czas, siłę i ochotę się procesować o byle gówno :T
--------------------

Dodane: 18-01-2012 23:59
Kurw.. jak zwykle hamerykańce psia jego mać.
Zablokować wiki? Absurd. Oczywiście co tam wojna w Afganistanie i poważne przestępstwa dokonywane właściwie co minutę, lepiej zająć się takimi pierdołami. Chorzy ludzie.

Dodane: 19-01-2012 08:08
Piractwo, piractwo, piractwo,piractwo... przyznajcie sie bez bicia kto na tym farum ma dosłownie wszystko orginalne? (odpowiedź jest oczywista ale nie będe podpuszczał ;p) walczą z czymś z czym nie wygrają...
Pepe dobrze mówi pierdołami sie zajmują a to co istotne to mają w dupi... znaczy w nosie xD

Dodane: 19-01-2012 11:00
Anime i mangi które oglądamy na stornach typu wbijam, kreskówka czy kreskówki to jest piractwo. Nie wierze że jest tutaj użytkownik który ma zakupione legalne mangi czy anime i nie oglądał (czytał) nic w necie. Ja mogę się pochwalić że od jakiegoś czasu gram tylko legalnie bo League of Legends jest darmowy xd a w inne gry nie gram. Jestem zdania że wysoka skala piractwa w Polsce jest skutkiem niskich zarobków obywateli. Kogo stać na zakup orginalnych odcinków anime których jest około 400 jak w przypadku DB.

Dodane: 19-01-2012 21:57
Zamiast Googli będziemy korzystać z tego
Link Bardzo trafna nazwa, niektórzy zamiast zakładać durne topiki w celu pomocy w znalezieniu czegoś powinni z tego korzystać xDD
A do tematu. Sądziłem, że głupota, z piractwem nie wygrają ale właśnie zamknęli mój ukochany MegaUpload
![[placze] [placze]](/templates/emoty/placze.png)
i się załamałem, koniec świata jest bliski!!
--------------------
Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL

Dodane: 19-01-2012 22:16
siuber napisał/a:
Piractwo, piractwo, piractwo,piractwo... przyznajcie sie bez bicia kto na tym farum ma dosłownie wszystko orginalne? (odpowiedź jest oczywista ale nie będe podpuszczał ;p) walczą z czymś z czym nie wygrają...
Pepe dobrze mówi pierdołami sie zajmują a to co istotne to mają w dupi... znaczy w nosie xD
Ja nie mam na PC żadnej mangi i anime, wszystkie pliki(filmy muzyka itp itd) które są u mnie na dysku, nie należą do mnie.Mangę mam, ale w półce, wy za niedługo dostaniecie kary po 1 bilion dollarów i 25,000 lat więzienia, a Ja będę cieszył się wolnością
![[wesoly] [wesoly]](/templates/emoty/wesoly2.png)
.
Szczerze mówiąc to trochę głupie, będą tak "niszczyć" wszystkie strony po kolei ? xDD.
--------------------
http://www.youtube.com/watch?v=citzRjwk-sQ

Dodane: 19-01-2012 22:44
Jakby mieli zamykać ludzi to miejsc w więzieniach by nie starczyło

. Ower jakoś nie chce mi się wierzyć, że wszystko masz cacy

.

Dodane: 19-01-2012 22:58
Jeśli chodzi o SOPA to i nawet jakby przeszło to nie na długo za dużo krytyki by było , a tak przy okazji z moich wiadomości ta ustawa nie przeszła.
źródło -
http://www.gry-on...p?ID=65296
--------------------
"Czy postawiłbyś na jednej szali
życie Sasuke a na drugiej Konohę?
Naruto, wciąż żyjesz złudzeniami i marzeniami.
Są takie chwilę, gdy ninja musi podjąć bolesne decyzje..."
Itachi Uchicha

Dodane: 19-01-2012 23:25
Nie myślcie sobie że ten problem jest dlatego od nas. My w Polsce też mamy problem z ACTA, który chce nasz rząd podpisać.

Dodane: 19-01-2012 23:29
Z tego co się przed chwilą dowiedziałem o ACTA to nasz rząd nie tyle chce to podpisać , co podpiszę to 26 stycznia.
żródło -
http://di.com.pl/...cznia.html ps. żegnaj chomiku , żegnajcie torrenty , żegnaj db/npolska , żegnaj google , żegnaj cały kur#$#% internecie.
--------------------
"Czy postawiłbyś na jednej szali
życie Sasuke a na drugiej Konohę?
Naruto, wciąż żyjesz złudzeniami i marzeniami.
Są takie chwilę, gdy ninja musi podjąć bolesne decyzje..."
Itachi Uchicha

Dodane: 19-01-2012 23:30
Ta mają już nawet termin ustalony podpisania 26 stycznia. Będzie siedziało. Zamiast zająć się poważniejszymi problemami nękającymi państwo to zajmą było głośno.

Dodane: 20-01-2012 00:20
to co się stanie z odcinkami np. Dragon Ball Z które teraz ściągam z tej strony a są na MegaUploadzie i wszystko poblokowane? :S

Dodane: 20-01-2012 00:23
Świetnie że się domyśliłeś brawa dla ciebie tak są po blokowane i o ściąganiu możesz zapomnieć przynajmniej na jakiś czas
--------------------

Dodane: 20-01-2012 00:27
Nie liczyłem na odpowiedź uświadamiającą mi, że wszystko jest poblokowane tylko co z tym fantem zrobicie?

Jakieś reuploady na inne strony będą, czy też jeszcze coś innego?
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.