Dodane: 17-01-2012 21:51
Tak myślę i myślę... Temat zakładam na dbpolska, ponieważ myślę że moge tu spokojnie pogadać. Do czego to zmierza? Tzn. ciągle jest tworzone coś nowego z DB, ale tylko błahostki! Nic nowego, tylko te same historie, z deka przerobione, lub z przeszłości. Co myślicie, co będzie w np. 2012, 2013, 2014, 2015 roku lub dalej... ? Czy powstanie coś godnego tej serii? Zakończenie DBGT 80% fanów nie zaspokaja. Moim zdaniem historia jest niedokończona. Jak na anime takie jak DB to niemożliwe! Nie wierzę, że już nic nowego nie powstanie! Akira zgadza się na różne speciale, OVA i mangi. Moim zdaniem to jest psucie db. przydałoby się coś nowego. Nie musicie znowu narzekać, że db się skończyło i ma nic nie powstać bo to by tylko zepsuło reputacje, bo to nieprawda.
--------------------
WIELE SERC JEDNO BICIE DRAGON BALL NA CAŁE ŻYCIE

Dodane: 17-01-2012 21:57
Nie nie nie! to jest prawda to że ktoś tworzy jakieś ova to jest zwykłe zarabianie pieniędzy nic więcej a wiedzą że sie sprzeda dlatego korzystają właśnie z DragnBalla nic nie powstanie ponieważ
DRAGON BALL ZOSTAŁ ZAKOŃCZONY !
--------------------

Dodane: 18-01-2012 08:14
To tak jakby zrobić kolejną część Kewina

A sorki już powstały 3 i 4

No i to jest najlepszy dowód jak wygląda kontynuacja czegoś, od czego była przerwa kilka lat

Nie może być tak dużych przerw. A pozatym jesteś w błędzie drogi autorze. Kontynuacji DBZ powstało i to kilka spod ręki samego Twórcy tejże mangi. Powstawały one w latach 1991-1997 i twórca zakończył ostatecznie kontynuacje. Dragon Ball już sie konczyl na Freezerze. Jednak fani tak jak Ty teraz błagasz tak oni wtedy błagali, więc autor stworzył kontynuacje i zakończył ją na Gargulcu juniorze

Znowu wszyscy błagali i powstała kolejna kontynuacja tym razem dużo lepsza żeby zaspokoić fanów i mieć święty spokój już. Lecz mimo to gdy już dobiegła końca cała historia fani znowu zaczęli błagać i błagać i błagać. Twórca postanowił ostatni raz sie przełamać i stworzył ostateczną i jedyną kontynuacje Dragon Balla wprowadzając nowego potworka o nazwie BuBu

I na tym koniec teraz po 10 latach możesz że tak brzydko powiem pogwizdać sobie

Po 1: minęło za duuużo czasu, po 2: powstało już MAX kontynuacji ile moglo powstac, autor wykorzystał maximum wyobraźni i powiedział dość. I miał Racje!

Dodane: 18-01-2012 10:23 -
florion2 napisał/a:To tak jakby zrobić kolejną część Kewina

No i to jest najlepszy dowód jak wygląda kontynuacja czegoś, od czego była przerwa kilka lat
To tak jak w dragon ball evolution, zostawili tylko imiona, a reszta i nawet wygląd postaci zmyślone w większości.
A co do kontynuacji to wiele komiksów afowych mi się podoba. Oprócz tej z Xicorem.
--------------------
"Nie jestem ani Songiem, ani Vegetą, powstałem by Cię pokonać"
YOUTUBE.COM/user/srocek2

Dodane: 18-01-2012 16:10
florion2 napisał/a:To tak jakby zrobić kolejną część Kewina

Nie może być tak dużych przerw. A pozatym jesteś w błędzie drogi autorze. Kontynuacji DBZ powstało i to kilka spod ręki samego Twórcy tejże mangi. Powstawały one w latach 1991-1997 i twórca zakończył ostatecznie kontynuacje. Dragon Ball już sie konczyl na Freezerze. Jednak fani tak jak Ty teraz błagasz tak oni wtedy błagali, więc autor stworzył kontynuacje i zakończył ją na Gargulcu juniorze

Znowu wszyscy błagali i powstała kolejna kontynuacja tym razem dużo lepsza żeby zaspokoić fanów i mieć święty spokój już. Lecz mimo to gdy już dobiegła końca cała historia fani znowu zaczęli błagać i błagać i błagać. Twórca postanowił ostatni raz sie przełamać i stworzył ostateczną i jedyną kontynuacje Dragon Balla wprowadzając nowego potworka o nazwie BuBu

I na tym koniec teraz po 10 latach możesz że tak brzydko powiem pogwizdać sobie

Po 1: minęło za duuużo czasu, po 2: powstało już MAX kontynuacji ile moglo powstac, autor wykorzystał maximum wyobraźni i powiedział dość. I miał Racje!
Co?! Jaką kontynuacją był Gargulec Jr? Taa saga (to nawet nie wygląda na sagę ;x) jest filler'em, Akira nie tworzył Anime, więc jak mógł stworzyć tą sagę? ;o Nawet jeśli to nie tworzyłby sagi 5-cio odcinkowej... Kiedy Akira stworzył Bubu? Nie słyszałem nigdy o nim... Ja sądziłem, że to Rtl7 stworzyli Bubu...

Dodane: 18-01-2012 18:51
To że minęło dużo czasu to nic nie znaczy... Np. powstało Toy Story 3 po tylu latach. A za przeproszeniem jak już robią takie bzdety, to lepiej niech nic nie robią! Jakby ktoś zrobił jakąś porządną mangę, konsultując wszystko z Akirą byłoby git. Nie rozumiem niektórych co mówią że DB się skończyło, przecież ciągle coś powstaje, ale to za przeproszeniem tylko gówno powstaje...
--------------------

Dodane: 18-01-2012 19:23
Wiadome gry itd. będą wychodzić. Jednak co to za przyszlość jakieś słabe OVA i Kinówki czy jakieś odświeżenia albo SD..
Dla mnie to jest nabijanie kasy juz na maxa. Powinni albo dac spokój mandze/anime
i ewentualnie starać się zrobić jakąś porządną Kinówke. Właśnie taka jest kwestia, że ktoś jednak coś chce z tym DB dalej robić, kto wie.. Tylko to troche jest juz za dużo namieszane w tych seriach itd.
--------------------
Copy Ninja Sharingano Hatake Kakashi

Dodane: 18-01-2012 20:00
Sala8 Masz rację w 100% Gdyby DBGT było trochę dłuższe i miało lepsze zakończenie byłoby OK, ale sami tworząc takie coś chcieli, żeby fani chcieli coś nowego. Zobaczycie za kilka lat, może za 2-3 coś będzie, ktoś podejmie się czegoś dużego.
--------------------

Dodane: 19-01-2012 08:38 -
Dragon ball kiedy to było? 5? 10 lat temu? nawet jak coś za rok powstanie o będziemy czekać znowy milion lat jak to do Polski dojdzie... owszem chciałbym by powstało coś jakaś seria (po Z oczywiście ) Coś wspaniałego ostatni oddech Dragon ball a potem, a potem śmierć DB powolną śmiercią... Myśle ,żę tak było by dobrze. Ale dla kogo dobrze dla nas? czy dla autora? A co byście zrobili jakbyście spotkali Pana Akire to co zadręczali byście go pytaniami dlaczego? poco? jak? Akira nie jest bogiem (niestety? ) jakby chciał coś stwożyć to by stwożył ale dać mu czas pewnie z miłą chęcią by siedział i rysował. ale bez tych nażekań "dlugo mamy czekać"
Może stwoży może nie jak chcecie to jedźcie do japonii i go blagajcie.
choć w głębi dyszy czyje ,żę to jeszcze nie koniec...

Dodane: 19-01-2012 11:45
Myślę, że nie zmierza to do niczego konkretnego, wszystko to jest rynek, a jak wiemy na całym świecie fanów tej kultowej mangi i anime jest sporo. Z mojego punktu widzenia są tworzone nowe rzeczy po to tylko, aby na nich zarabiać i jeśli sam Akira w końcu nie zabierze na ten temat głosu to to będzie trwać i trwać.
--------------------

Dodane: 23-01-2012 15:08 -
Skoro wiedzą że DBGT to nie wypał z powodu małej ilości odcinków oraz zmniejszenia Goku, to nie stworzą już czegoś takiego. Robienie czegoś po serii "Z" nie ma sensu, bo co by zrobili z GT? Nieoficjalne, alternatywne zakończenie? Nie. Myślę że byłoby coś nawiązane po serii GT z Goku i Goku Jr. W 2011 było zapowiadane anime na 2012 o Bardocku i jeszcze jakieś inne odcinki, poczekamy zobaczymy jak sytuacja się rozwinie. Nie wiem czemu niektórzy mówią ze DB się skończyło, tylko rozwiewacie nadzieje, marzenia fanów, które być może są do spełnienia. Ja sam sobie tak marzę...
NIE WIERZĘ, ŻE JESZCZE NIKT NIE STWORZY CZEGOŚ LEPSZEGO, CO NAPRAWDĘ WPŁYNIE NA NAS, FANÓW.
Nowe anime zostanie zaprezentowane na imprezie Jump Festa '12, która odbędzie się 17 i 18 grudnia w Tokio. Odcinek ten jest częścią większego projektu o nazwach "Dragon Ball SSSS (Saikyo Super Saiyan Secret)" i "Dragon Ball Force Project".
Cytat z jednej takiej strony. I co myślicie? Saikyo Super Saiyan Secret, coś sekretnego.

Myślę, że nas zaskoczą. ;p
--------------------

Dodane: 23-01-2012 19:59 -
SasukeUchiha98 napisał/a:Nowe anime zostanie zaprezentowane na imprezie Jump Festa '12, która odbędzie się 17 i 18 grudnia w Tokio. Odcinek ten jest częścią większego projektu o nazwach "Dragon Ball SSSS (Saikyo Super Saiyan Secret)" i "Dragon Ball Force Project".
Cytat z jednej takiej strony. I co myślicie? Saikyo Super Saiyan Secret, coś sekretnego.

Myślę, że nas zaskoczą. ;p
Wątpie żeby coś z tego było

. Znowu narobią ludzią nadziei, a tak naprawdę to nic nie przedstawią.
Według mnie Dragon Ball narazie nie zmierza do niczego konkretnego. Fakt robione są jakieś dodatkowe historie, ( np. ova z Bardockiem ) ale tak naprawdę to tworzone są one tylko po to by zaspokoić fanów i przy okazji zebrać trochę kasy.
I myślę, że jak nie powstanie jakaś porządna seria Dragon Balla ( taka na miarę DBZ ) to nasze ukochane anime po prostu będzie coraz bardziej naciągane i przez to w pewien sposób "psute" przez ludzi chcących pieniędzy.
A my nic z tym niestety nie możemy zrobić...Pozostaje Nam tylko mieć nadzieje, że pan Akira znów odnajdzie w sobie chęć, zapał i stworzy nową ( świetną ) serię Dragon Balla...

Dodane: 23-01-2012 20:05
Niektórzy tam mają, że jak coś zakończą, to potem o tym ciągle myślą i nie mogą przestać o tym myśleć, wzięliby się jeszcze za tworzenie nowych historii, ale to nie takie proste. Pomyślcie co będzie za kilka lat! Kilka durnych OVA, jakichś dziwnych kolorowych mang, jakieś zmyślone historie i odświeżone serie. A coś poważniejszego?
--------------------

Dodane: 27-01-2012 22:04
,,Są tworzone błahostki"- no tak, bo seria DB została już zakończona, nowych serii już nie będzie. Gdyby stworzyć nową serię to byłaby ciągnięta na siłę to raz, dwa wątpię by ktokolwiek chciał to kontynuować. Co do tego, że czasem specjale jakieś powstają- nie ma w tym nic złego. Uważam, że nawet są ciekawe

Dodane: 27-01-2012 22:23
No cóż... Chyba już nic nowego nie będzie, ale jest ta iskierka nadziei. Nie chciałbym już nowych poziomów SSJ takie jak 5,6 a nawet 10!! Totalny bezsens. Wszystko byłoby naciągane. Czasami wyjdą jakieś OVA, kto wie może jakiś film kinowy. Ale na najbliższy czas nie robię sobię wielkiej nadzieji na nową serię DB.

Dodane: 28-01-2012 14:46
Uważam, że będzie ciężko o kontynuację db, ponieważ nie ma już tak naprawdę nic nowego w tej historii do wymyślenia. Bohaterowi stali się zbyt potężni mogą niszczyć całe układy planetarne jednym palcem, więc ciężko sobie wyobrazić kogoś silniejszego. Myślę, że pewną alternatywą mógłby być podział wewnątrz Z team'u o jakąś kluczową kwestię dotyczącą przyszłości Ziemi i innych planet. Jednak nie mam na myśli podziału na dobrych i złych, a jedynie różnice czysto poglądowe, żeby każdy z oglądających mógł przypasować się do danej frakcji.

Dodane: 29-01-2012 16:39
A ja uważam inaczej. Pomyślcie przez chwilę. Nie trzeba nic naciągać. Moim zdaniem np mógłby powrócić Buu w jakiejś innej formie bo np gdzieś się ukrył i przetrwał atak Goku. Zrobić serię kilkudziesięcio-odcinkową i byłoby całkiem przyjemnie obejrzeć coś takiego. Jest mnóstwo różnych opcji tylko trzeba zrobić to z głową a nie na siłę, żeby było
--------------------

Dodane: 04-02-2012 13:39
No właśnie! A kto wam powiedział że bohaterowie będą mieli ssj 5,6,7,8,9,10... Jak wystarczy na całą serię ssj5, czyli taka połowa z dziesięciu, akurat pasuje. Albo wcale jej nie musi być. Co do pomysłu u góry, coś takiego, ale nie koniecznie. Nie kilkudziesięciu odcinkową, ale więcej, bo to byłby tak jakby "GT". Jest mnóstwo zdolnych ludzi, poszliby w sciezkę Akiry, zrobiliby mangę razem z nim, albo nową historię. Czy to nie jest nieosiągalne, niemożliwe? Zastanówcie się głęboko, wiele ludzi zaspokoiłaby potrzeba znów zobaczenia przyjaciół, ja bym był szczęśliwy i szare życie zamieniłoby się na kolorowe.
--------------------

Dodane: 05-02-2012 20:05 -
A już coś nowego powstało a mianowicie fanowska manga Dragon Ball Multiverse.
W każdym tygodniu wychodzą trzy strony, w tej chwili pojawiła się strona 508.
#SasukeUchiha98 mam nadzieję że przypadnie do gustu Tobie ta manga.
Manga jest tłumaczona na około trzydzieści języków.
Twórcy to Salagir i Gogeta Jr. (fani DB z dobrą kreską)
Fabuła jest prosta, więc nasi przyjaciele zostali zaproszeni przez rase Vargas na turniej Tenkaichi w którym biorą udział znane nam postacie jak Nappa, Raditz, Brolly, Freeza, Bojack, Buu,... ale z innych rzeczywistości (nasi ulubieńcy są z świata 18). A zresztą sami zobaczcie
http://www.dragon...pters.html Pozdrawiam
--------------------
Dziel się swoją wiedzą!!!
To sposób na osiągnięcie nieśmiertelności...

Dodane: 05-02-2012 21:42
Myślę że DBGT nie było do końca złe.Saga z Tsufulem była niezłą,walka ze smokami też ok oraz pojedynki zFrezerem i spółką tylko mogli zrobić więcej odcinków i troche dokładniej opisać historie tj np saga buu.Błedem było zmniejszenie Goku i złe było zakończenie.
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.