Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 12:37
OnLine: 75, statystyki
index > Dragon Ball
Temat: Dragon Ball: Golden Oozaru
Dodane: 15-01-2012 19:42
AnimeFan96 napisał/a:
W takim razie Oozaru może być silniejszy od SSJ, czego bo na bank nie potwierdziłby sam Akira.

Może i jest tak, że SSJ nie ma mnożnika tylko dodaje moc. Ale dodawana moc musiałaby zwiększać się gdy zwiększamy moc na poziomie Normal, bo Goku nie musiałby trenować po osiągnięciu SSJ3 a trenował.

Pomyślcie. (zmyślone jednostki) Gdyby ssj dodawał powiedzmy 20.000.000 J

Goku (Fireza saga) moc. 180.000 J 10x Kaioken 1.800.000 ( i tak samo z Oozaru)
Goku SSJ = 20.180.000 J

I to by było dobre robiąc serię do walki z Friezą, ale później jak nasi wojownicy dostają ''kopa''

Załóżmy Goku gdy zaczynał trening w zaświatach (po Cell Saga) 3.000.000 J x10 = 30.000.000 Oozaru a SSJ który był lepszy dawałby 23.000.000 J.

Po prostu musi tak być, że moc SSJ zwiększa się wraz z mocą Normala.

1.Jak waszym zdaniem kolejne poziomy zwiększały moc wojownika? Czy to naprawdę mogły być tak duże mnożniki?

Mogły być tak duże skoro najsłabsza transformacja (Oozaru) zwiększała moc 10x a SSJ był nieporównywalnie silniejszy.

2.I czy siła saiyan-jina na "normalu" mogła wzrastać wielokrotnie już po osiągnięciu SSj,SSj2 itd.??

Mogła, ponieważ Goku nigdy nie osiągnął granicy swoich możliwości na Normalu. (Tu skłaniam głowę ku mandze) Po osiągnięciu najwyższego poziomu SSJ3 trenował dalej by być jeszcze lepszym.

3.Od czego według was zależy na kolejnych poziomach, czy to jest tak, że im silniejszy na "normalu" tym silniejszy na ssj? - jak to sugeruje #AnimeFan96:

Musi tak być bo inaczej Vegeta korzystałby z Oozaru zamiast SSJ.

No rzeczywiście AnimeFan96 to prawda co napisałeś i bardzo sensownie to wyjaśniłeś. Niepodlega również żadnym wątpliwością to, że SSj jest nieporównywalnie silniejszy od Oozaru [szeroki] .

--------------------
DB4EVER http://besty.pl/3...

SONGO SSJ3

Dodane: 16-01-2012 09:06
Bo na początku ozaru był słabszy od ssj ale pózniej mógł byc silniejszy.
Jak już pisałem czym dalej brniemy tym poziom ssj jest mniej efektywny.
Przypuśćmy, że Goku w sadze Freeza miał 200 000 jednostek siły, a po przejściu na ssj dodawało mu sie np. 5mln+100 000(50% jego startowej siły), czyli łącznie 5,3mln jednostek.
W Sadze Buu to wyglądało by tak: Goku normal 100mln, a goku ssj to= 100mln+5mln+50mln(czyli 50% jego siły startowej), taka wersja wydaje mi się najbardziej prawdopodobna.
Saga Freeza: goku ssj=5,3mln; ozaru = 2mln(moc razy 10)
Saga buu: goku ssj=155mln, ozaru= 100mlnx10= 1 miliard

--------------------
master xD

Train ninjas and save the world from evil on NinjaManager.com !
Dodane: 16-01-2012 09:09
Dobra nawet jeśli by był silniejszy w ozaru to nie zapominaj że goku nie umiał nad sobą panować w tym stanie wiec to mogło obrócić się przeciw niemu.

--------------------
Dodane: 16-01-2012 15:45
panmaster napisał/a:
Przypuśćmy, że Goku w sadze Freeza miał 200 000 jednostek siły, a po przejściu na ssj dodawało mu sie np. 5mln+100 000(50% jego startowej siły), czyli łącznie 5,3mln jednostek.
W Sadze Buu to wyglądało by tak: Goku normal 100mln, a goku ssj to= 100mln+5mln+50mln(czyli 50% jego siły startowej), taka wersja wydaje mi się najbardziej prawdopodobna.

Jest mniej efektywny ponieważ wrogowie są wiele silniejsi, a że nawet moc jaką daje SSJ im nie dorównuje to osiągają kolejne poziomy.

Załóżmy, że jest tak:

Goku (Buu Saga) 5.000.000 J + SSJ = 60.000.000 J
Buuhan to ok. 550.000.000 J

tak więc zwykły SSJ nie daje mu rady (opieram się na wcześniejszych mnożnikach)

PS. Jest coś jeszcze. Będąc na poziomie SSJ itd. możemy dalej zwiększać moc (tak jak Goku w walce z Kid Buu) czyli np. SSJ może zwiększać moc x15 + nasze zwiększenie mocy załóżmy że do tych 30x a dalej pozostaje tylko zmiana w SSJ2.

--------------------
Ja też powstałem by was pokonać...
Dodane: 16-01-2012 20:03
Nie ma takiej granicy, że na SSj jest jakaś określona bariera, np. do 12 mln jednostek. Na tym poziomie wojownik również może zwiększać swoją moc. Dopiero gdy dojdzie już do szczytu możliwości na tym poziomie wtedy przyjmuje następny poziom, np. granica możliwości SSj1 - (przemiana) - SSj2 - granica możliwości SSj2 - SSj3 , itd...

--------------------

SONGO SSJ3

Dodane: 17-01-2012 11:44
Golden Ozaru jak na standardy GT jest pod względem siły pomiędzy SSJ3, a SSJ4. Jednak mam wrażenie ,że w GT wszystkie poziomy są słabsze niż w DBZ, a najbardziej to widać przy Goku SSJ3, którego z łatwością pokonał Bebi. Nie wieżę, że mutant miał tyle mocy, a Vegeta nie mógł mu też tyle dać. Wydaje mi się, że przy starciu z Goku SSJ3 z Buu Sagi czy nawet z samym Majin Buu Bebi nie miałby szans...

--------------------
PAMIĘTAJMY O JEDNYM, CHOĆBY NIE WIADOMO JAK SILNY BYŁ PRZECIWNIK, MIŁOŚĆ ZAWSZE ZWYCIĘŻY !!!
Dodane: 17-01-2012 13:40 - Edytowane przez AnimeFan96 dnia 17-01-2012 13:40
Vegeta w GT był w ogóle za słaby. Wiadomo, że jego moc była trochę mniejsza od Goku ale w GT to przesadzili. Vegeta walczył na poziomie Gotena i Trunksa ( z resztą Gohan tak samo) Ciekawi mnie jak Vegeta walczył by w Golden Oozaru, bo może jego moc zależy od dokonującego przemiany.

Nie ma takiej granicy, że na SSj jest jakaś określona bariera, np. do 12 mln jednostek. Na tym poziomie wojownik również może zwiększać swoją moc. Dopiero gdy dojdzie już do szczytu możliwości na tym poziomie wtedy przyjmuje następny poziom, np. granica możliwości SSj1 - (przemiana) - SSj2 - granica możliwości SSj2 - SSj3 , itd...

Nie ma takiej granicy ale jest szczyt możliwości? to jest to samo. Trochę to pogmatwałeś.

--------------------
Dodane: 17-01-2012 19:24
siuber napisał/a:
Golden Ozaru to było coś co nie powinno sie pojawić, no bo wyskoczyło ni z gróżki ni z pietrószki...

A tak wgl to całe GT było dene

Był także w Dragon Ballu Z.

--------------------
"Nie jestem ani Songiem, ani Vegetą, powstałem by Cię pokonać"

YOUTUBE.COM/user/srocek2
Dodane: 17-01-2012 19:39
Demrumrus napisał/a:
siuber napisał/a:
Golden Ozaru to było coś co nie powinno sie pojawić, no bo wyskoczyło ni z gróżki ni z pietrószki...

Golden Oozary był w Dragon Ball Z ? Jakoś sobie nie przypominam :d .

AnimeFan96 masz rację trochę pogmatwałem :d . Ale chodzi mi tutaj o to, że gdy wojownik po raz pierwszy osiąga, np. SSj1 i ma przypuśćmy 5mln. jednostek to się nie zatrzymuje na tych 5mln tylko ma możliwość rozwoju ( choćby poprzez treningi ). Rozumiesz ? I dopiero gdy osiągnie szczyt możliwości na danym poziomie dalszy rozwój procentuje kolejnym poziomem w tym przypadku SSj2... [szeroki]

--------------------

SONGO SSJ3

Dodane: 17-01-2012 23:35
Songossj1 napisał/a:
Demrumrus napisał/a:
siuber napisał/a:

Golden Oozary był w Dragon Ball Z ? Jakoś sobie nie przypominam :d .

AnimeFan96 masz rację trochę pogmatwałem :d . Ale chodzi mi tutaj o to, że gdy wojownik po raz pierwszy osiąga, np. SSj1 i ma przypuśćmy 5mln. jednostek to się nie zatrzymuje na tych 5mln tylko ma możliwość rozwoju ( choćby poprzez treningi ). Rozumiesz ? I dopiero gdy osiągnie szczyt możliwości na danym poziomie dalszy rozwój procentuje kolejnym poziomem w tym przypadku SSj2... [szeroki]

Chyba mu się pomyliło z tzw. Oryginalnym Super Sayaninem, czyli tym z legendy o Super Sayaninie. Wyglądał on dokładnie jak Golden Ozaru...

Tu macie obrazki Oryginalnego Super Sayanina:
http://images.wik...Saiyan.png
http://www.devian...ballXE.jpg

A tu filmik kiedy Vegeta o nim opowiadał:
http://www.youtub...lg6pXPdyZk

--------------------
PAMIĘTAJMY O JEDNYM, CHOĆBY NIE WIADOMO JAK SILNY BYŁ PRZECIWNIK, MIŁOŚĆ ZAWSZE ZWYCIĘŻY !!!
Dodane: 18-01-2012 07:49
Ssj był mniej efektywny dla dokonującego przemiany a nie dla przeciwników lol
Chodzi o to, że czym zawodnik jest silniejszy tym różnica pomiędzy normal a ssj jest procentowo mniejsza. W sadze Buu widać to bardzo wyrażnie.

AnimeFan tekstu dokładnie nieprzeczyta i plecie swoje lol

--------------------
master xD

Dodane: 18-01-2012 18:57
#Wasiak - user - 10%
AnimeFan96 napisał/a:
W takim razie Oozaru może być silniejszy od SSJ, czego bo na bank nie potwierdziłby sam Akira.

Może i jest tak, że SSJ nie ma mnożnika tylko dodaje moc. Ale dodawana moc musiałaby zwiększać się gdy zwiększamy moc na poziomie Normal, bo Goku nie musiałby trenować po osiągnięciu SSJ3 a trenował.

Pomyślcie. (zmyślone jednostki) Gdyby ssj dodawał powiedzmy 20.000.000 J

Goku (Fireza saga) moc. 180.000 J 10x Kaioken 1.800.000 ( i tak samo z Oozaru)
Goku SSJ = 20.180.000 J

I to by było dobre robiąc serię do walki z Friezą, ale później jak nasi wojownicy dostają ''kopa''

Załóżmy Goku gdy zaczynał trening w zaświatach (po Cell Saga) 3.000.000 J x10 = 30.000.000 Oozaru a SSJ który był lepszy dawałby 23.000.000 J.

Po prostu musi tak być, że moc SSJ zwiększa się wraz z mocą Normala.

1.Jak waszym zdaniem kolejne poziomy zwiększały moc wojownika? Czy to naprawdę mogły być tak duże mnożniki?

Mogły być tak duże skoro najsłabsza transformacja (Oozaru) zwiększała moc 10x a SSJ był nieporównywalnie silniejszy.

Po czym stwierdzasz, że SSj był aż tak "nieporównywalnie silniejszy" od SSj skoro nie mieliśmy okazji widzieć mocy Oozaru w późniejszych etapach DBZ kiedy moc np.Vegety była dużo większa niż gdy był on na Ziemi w formie Oozaru, a to wtedy ostatni raz w DBZ następuje ta transformacja.

2.I czy siła saiyan-jina na "normalu" mogła wzrastać wielokrotnie już po osiągnięciu SSj,SSj2 itd.??

Mogła, ponieważ Goku nigdy nie osiągnął granicy swoich możliwości na Normalu. (Tu skłaniam głowę ku mandze) Po osiągnięciu najwyższego poziomu SSJ3 trenował dalej by być jeszcze lepszym.

Ale wtedy trenował by polepszyć "kondycję" i siłę na SSj3

3.Od czego według was zależy na kolejnych poziomach, czy to jest tak, że im silniejszy na "normalu" tym silniejszy na ssj? - jak to sugeruje #AnimeFan96:

Musi tak być bo inaczej Vegeta korzystałby z Oozaru zamiast SSJ.

No właśnie by nie mógł korzystać z Oozaru bo po pierwsze i najważniejsze nie miał już wtedy ogona. A gdy wytrenował już poziom SSj był on silniejszy niż mógłby być w formie Oozaru

--------------------
Dodane: 22-01-2012 16:59
Po czym stwierdzam, że moc SSJ była nieporównywalnie silniejsza?

Ponieważ poziom SSJ miał być legendarnym poziomem a różnicę widać w anime.

Trenował by polepszyć kondycję? On chciał być silniejszy co za tym idzie też polepsza kondycję. Gdy zobaczył jaki silny jest Gohan (Mystic) bo to była granica możliwości Gohana na normalu. Goku trenował dalej by być silniejszym nie tylko dla kondycji.

Zapomniałem, że Vegeta nie miał ogona, ale wyższość SSJ nad Oozaru widać w walce Goku z Friezą i po raz kolejny odwołuję się tutaj do tego iż SSJ miał być tym Legendarnym.

--------------------
Dodane: 22-01-2012 18:19
ssj miał byc tym legendarnym ale tylko na poczatku. I dlatego na początku różnica była przeolbrzymia. W sadze buu to było już zupełnie co innego.

--------------------
master xD

Dodane: 25-01-2012 10:21
Ja tam uważam, że SSJ niezależnie od siły wojownika zawsze będzie choć trochę silniejszy od Ozaru. Na przykład Vegeta Ozaru z Sayan Sagi na pewno by nie pokonał Freezera nawet w pierwszej formie, a Goku SSJ bawił się z changellingiem form 4.

--------------------
Dodane: 26-01-2012 09:23
Czy wy ludzie wiecie co ogladacie ?
Gdy Vegeta był w Ozaru miał 180 000 jednostek(18 000 podstawy).
Goku zamieniając sie w ssj miał grubo ponad 500 000 podstawy, po premianie w ssj było kilka, kilkanaście milionów. A tera wrzucę to co wceśniej napisałem xD:

--------------------
master xD

Dodane: 02-02-2012 11:39
AnimeFan96 napisał/a:
Nie mogłem znaleźć takiego tematu więc go zrobię.

Co wy sądzicie o tym poziomie? Wielu uważa, że moc Golden Oozaru to 20x moc wojownika, jednak według mnie to nie prawda ponieważ:

SSJ1 był wiele razy silniejszy niż zwykły Oozaru który zwiększał moc 10x, a GO był silniejszy nawet od SSJ3.

Jak dla mnie Golden Oozaru to wojownik w formie Oozaru + SSJ, tylko nie sądzę żeby takie zestawienie dawało większą moc od SSJ3.

Co wy o tym sądzicie?

dla mnie golden Oozaru to tylko poczebne dla transformacji SSJ4 :p .

Dodane: 06-02-2012 23:48
Można się z godzić z Panmasterem, ale pod jednym warunkiem: Wojownik pod postacią Ozaru mógł być silniejszy niż pod postacią SSJ dużo wcześniej. Przykładowo Goku podczas Cell Saga gdyby przybrał postać Ozaru byłby silniejszy od siebie samego podczas walki z Freezerem w SSJ, ale nie podczas walki z Cellem w SJJ.
Reasumując biorąc pod uwagę stan Ozaru i SSJ w tym samym czasie SSJ zawsze będzie silniejszy.

--------------------
Dodane: 07-02-2012 08:07
Znowu nieczaisz heh niechce mi się juź wam tłumaczyć poczytaj sobie jeszcze raz wcześniejszy post, moze zaczaisz jak nie to trudno xd

--------------------
master xD

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online