Dodane: 11-01-2012 17:00 -
Nie mogłem znaleźć takiego tematu więc go zrobię.
Co wy sądzicie o tym poziomie? Wielu uważa, że moc Golden Oozaru to 20x moc wojownika, jednak według mnie to nie prawda ponieważ:
SSJ1 był wiele razy silniejszy niż zwykły Oozaru który zwiększał moc 10x, a GO był silniejszy nawet od SSJ3.
Jak dla mnie Golden Oozaru to wojownik w formie Oozaru + SSJ, tylko nie sądzę żeby takie zestawienie dawało większą moc od SSJ3.
Co wy o tym sądzicie?
--------------------
Ja też powstałem by was pokonać...

Dodane: 11-01-2012 17:09
Ja sądzę, że każdy poziom Oozaru zwiększa moc 10/20 (zwykły/Golden) niż moc na Normal'u (bez żadnego ssj/kaioken ) czyli przykładowo Goku normal - 10.000 ki, Goku ssj - 100.000 ki, Goku oozaru - 100.000 ki, Goku Golden oozaru - 200.00 ki. Poprawcie mnie jeżeli się mylę.

Dodane: 11-01-2012 17:20
Trudno wywnioskować moc Golden Oozaru, bo widzimy go tylko w jednej sadze i to w DB GT, które na podstawie mangi nie powstało. Bejbi (nie wiem jak się pisze jego imię, Baby?) w ciele Vegety w trybie Golden Oozaru dorównywał sile Goku w SSJ4.
Napewno Golden Oozaru miał być czymś czym jest poziom SSJ dla Sayana w formie człowieka. Taki ogromny power-up. Ale ilukrotnie zwiększa siłę? Nie mam pojęcia, ale to na pewno zależy od już posiadanej siły wojownika.
--------------------

Dodane: 11-01-2012 17:25
Arti1915 napisał/a:
Nie mam pojęcia, ale to na pewno zależy od już posiadanej siły wojownika.
Jeżeli masz na myśli, że np. Songo na poziomie SSJ4 ma moc 6 mil ki to w trybie Oozaru przykładowo 20x większą to jest to nie możliwe. Songo zamiast na SSJ3/4 siedziałby w trybie Oozaru który daje dużo większe możliwości - Songo 6 mil ki to w trybie Golden Oozaru miałby 120 mil ki, jednym ciosem by zmiótł tego Li Shenron'a (tak się nazywał ten najsilniejszy? ;D )

Dodane: 11-01-2012 17:52
Nie dokładnie to miałem na myśli

Faktem jest, ze Vegeta powiedział gdybył pierwszy raz na Ziemi, ze w trybie Oozaru jego energia zwiększa się 10-krotnie. I tu jest pytanie, czy to odnosi się do każdego wojownika i ich każdego poziomu mocy. Bo jeśli np. Goku w SSJ3 użyłby przemiany w Oozaru a jego siła zwiększyłaby się 10-krotnie to byłby chyba najsilniejszy.
Wywnioskować można z tego to, że myślę podobnie jak ty
No i dalej nie wiadomo o ile przemiana w Oozaru podnosi siłę wojownika, bo na pewno mnożnik mocy nie jest jednakowy dla każdego wojownika, a raczej poziomu mocy wojowników. Możnaby wywnioskować, że im więcej wojownik posiada energii, tym mniejsza różnica będzie po przemianie w Oozaru.
--------------------

Dodane: 11-01-2012 17:55 -
zrozum napisał/a:Arti1915 napisał/a:
Nie mam pojęcia, ale to na pewno zależy od już posiadanej siły wojownika.
Jeżeli masz na myśli, że np. Songo na poziomie SSJ4 ma moc 6 mil ki to w trybie Oozaru przykładowo 20x większą to jest to nie możliwe. Songo zamiast na SSJ3/4 siedziałby w trybie Oozaru który daje dużo większe możliwości - Songo 6 mil ki to w trybie Golden Oozaru miałby 120 mil ki, jednym ciosem by zmiótł tego Li Shenron'a (tak się nazywał ten najsilniejszy? ;D )
Myślę że nie powinieneś się odnosić do poziomu "SSj4" bo nie wydaje mi się by to był jeden z poziomów Super Saiyan, a raczej coś w rodzaju (może kolejne stadium) Oozaru i z tego poziomu już by nie zmienił się w wielką małpę.
Ja uważam, że to jest mniej więcej tak (dla np.Goku):
Goku normal 10x = Goku Oozaru
Goku SSj 10x = Goku Golden Oozaru
Dlatego zależy od siły wojownika i może to o to chodziło #Arti1915.
Ps.#Arti1915 nie zauważyłem, że już odpowiedziałeś.
--------------------

Dodane: 11-01-2012 18:15
Golden Ozaru to było coś co nie powinno sie pojawić, no bo wyskoczyło ni z gróżki ni z pietrószki...
A tak wgl to całe GT było dene

Dodane: 11-01-2012 18:34
Golden Oozaru to...chyba największa porażka DB GT. Wiele w tej serii mogłem znieść, nawet część mi się podobała, ale to? WTF?
Jeśli chodzi o moc to ciężko jednoznacznie stwierdzić. Baby Vegeta w tej formie radził sobie z Goku SSJ4 naprawdę nieźle. Ale ile było w tym siły Baby Vegety a ile Golden Oozaru? Ciężko powiedzieć. Ten poziom [?] teoretycznie pod kątem mocy powinien znajdować się pomiędzy SSJ3 a SSJ4.
--------------------

Dodane: 11-01-2012 19:48
AnimeFan96 napisał/a:
Jak dla mnie Golden Oozaru to wojownik w formie Oozaru + SSJ, tylko nie sądzę żeby takie zestawienie dawało większą moc od SSJ3.
Ja również uważam, że Oozaru + SSj1 nie dawało by większej mocy od SSj3... Skoro Normal 10x = Oozaru to według mnie Songo SSj1 20/30x = Golden Oozaru...
I zgadzam się z
syngohana Golden Oozaru znajduje się gdzieś między SSj3, a SSj4
![[szeroki] [szeroki]](/templates/emoty/szeroki.png)
.

Dodane: 11-01-2012 19:58
Songossj1 napisał/a:AnimeFan96 napisał/a:
Ja również uważam, że Oozaru + SSj1 nie dawało by większej mocy od SSj3... Skoro Normal 10x = Oozaru to według mnie Songo SSj1 20/30x = Golden Oozaru...
I zgadzam się z
syngohana Golden Oozaru znajduje się gdzieś między SSj3, a SSj4
.
Podajesz trochę sprzeczne ze sobą opinie. Uważasz że Golden Oozaru jest słabszy od SSj3, a poniżej zgadzasz się, że "znajduje się gdzieś między SSj3, a SSj4"
--------------------

Dodane: 11-01-2012 20:02
Napisałem, że Oozaru + SSj1 nie daje większej mocy od SSj3, a gdyby było tak jak napisałem czyli : Songo SSj1 20/30x = Golden Oozaru to wtedy moc GO mieściła by się w granicach SSj3, a SSj4
.

Dodane: 12-01-2012 09:17
GT było pokitrane zle w GT Golden Ozaru jest zdecydowanie silniejszy od ssj3.
Przemiana w ssj dawał power up w postaci kilku milionów jednostek + dodatek procentowy siły wojownika. Zwykłe ozaru dawało moc wojownika x10, reszta jest niewiadomą xD. Wiadomo jednak, że czym mocniejszy wojownik tym mniejszy efekt daje ssj(co można wywnioskowac z anime), tym samym ozaru wkońcu musiało prześcignąć ten poziom.
--------------------
master xD
Train ninjas and save the world from evil on
NinjaManager.com !

Dodane: 13-01-2012 15:52 -
panmaster napisał/a:
Przemiana w ssj dawał power up w postaci kilku milionów jednostek + dodatek procentowy siły wojownika. Zwykłe ozaru dawało moc wojownika x10, reszta jest niewiadomą xD. Wiadomo jednak, że czym mocniejszy wojownik tym mniejszy efekt daje ssj(co można wywnioskowac z anime), tym samym ozaru wkońcu musiało prześcignąć ten poziom.
Mylisz się, im silniejszy wojownik tym lepszy był jego poziom SSJ, jednak wrogowie zawsze byli dużo silniejsi od naszych wojowników może dlatego tak dziwnie wywnioskowałeś.
Podam przykład(zmyślone jednostki):
Jeśli SSJ zwiększa moc powiedzmy 30x.
Czyli Goku w Cell saga 2.000.000 J x 30 = 60.000.000 J
Goku w Buu saga 5.000.000 J x30 = 150.000.000 J
SSJ działało na tej zasadzie, a to co mówiłem to z Golden Oozaru musiało by być tak: Goku 2.000.000 J x30 = 60.000.000 J + Oozaru x10 = 600.000.000 J
Nieźle nie? Takie połączenie dawało by 300x moc czyli więcej niż SSJ3 bo (powiem tak jakby to SSJ rzeczywiście zwiększało moc x30)
SSJ x30
SSJ2 x80
SSJ3 x150
SSJ4 x500 ???
jak wiadomo DB miał się skończyć na Frieza sadze dlatego jak go Akira pociągnął dalej nasze postacie zyskały przeogromną moc.
PS. Wiem, że GT było słabe ;/
--------------------

Dodane: 13-01-2012 16:34 -
AnimeFan96 napisał/a:panmaster napisał/a:
Mylisz się, im silniejszy wojownik tym lepszy był jego poziom SSJ, jednak wrogowie zawsze byli dużo silniejsi od naszych wojowników może dlatego tak dziwnie wywnioskowałeś.
SSJ działało na tej zasadzie, a to co mówiłem to z Golden Oozaru musiało by być tak: Goku 2.000.000 J x30 = 60.000.000 J + Oozaru x10 = 600.000.000 J
Nieźle nie? Takie połączenie dawało by 300x moc czyli więcej niż SSJ3 bo (powiem tak jakby to SSJ rzeczywiście zwiększało moc x30)
SSJ x30
SSJ2 x80
SSJ3 x150
SSJ4 x500 ???
1.Jak waszym zdaniem kolejne poziomy zwiększały moc wojownika? Czy to naprawdę mogły być tak duże mnożniki?
2.I czy siła saiyan-jina na "normalu" mogła wzrastać wielokrotnie już po osiągnięciu SSj,SSj2 itd.??
3.Od czego według was zależy na kolejnych poziomach, czy to jest tak, że im silniejszy na "normalu" tym silniejszy na ssj? - jak to sugeruje #AnimeFan96:
"Podam przykład(zmyślone jednostki):
Goku w Buu saga 5.000.000 J x30 = 150.000.000 J"
--------------------

Dodane: 13-01-2012 16:37
Mi się natomiast wydaję, że SSJ nie mnoży siły, tylko ją o pewien poziom zwiększa. Dlatego po osiągnięciu odpowiedniej mocy, może przemienić się w SSJ2, który to z kolei daje następnego power-upa. Jeśli z tymi mnożnikami to byłaby prawda, to poziomy mocy w SSJ3 byłyby już nie do zmieżenia, moc wykraczałaby poza wszelkie granice
--------------------

Dodane: 13-01-2012 16:56 -
Moja opinia:
Moim zdaniem to zależy od bodźca przemiany. Wywołany wielkim gniewem np. przemiana Goku w SSj na Namek pomnożyło jego siłę. Przejście na wyższy poziom poprzez trening nie mnożyło siły bo naturalnie dochodzi wojownik do maksimum danego stadium i tylko odblokowuje możliwość osiągnięcia większej siły.
Siła na "normalu" mogła się zwiększyć nieznacznie do osiągnięcia swojego maksimum nie zmieniając się przy tym na wyższy poziom. np. kiedy pierwszy raz osiąga Ssj ma na normal 13j a już na Ssj 15j w czasie kiedy będzie rozwijał swój poziom na normal dojdzie do 15 ale tej siły nie przekroczy, a na SSj nadal rośnie aż do osiągnięcia maximum.
Siła na kolejnych poziomach każdego wojownika jest inna i zależy od maksimum na "normal" np. Goku może mieć 16j i być już na SSj, a vegeta jako "wyższy rangą" wojownik na 16j może być nadal na normal i dopiero przy 17j mieć SSj
--------------------

Dodane: 13-01-2012 19:40 -
AnimeFan96 napisał/a:
SSJ x30
SSJ2 x80
SSJ3 x150
SSJ4 x500 ???
jak wiadomo DB miał się skończyć na Frieza sadze dlatego jak go Akira pociągnął dalej nasze postacie zyskały przeogromną moc.
PS. Wiem, że GT było słabe ;/
Tak
AnimeFan96 ma rację... I według mnie te mnożniki mocy na poszczególnych poziomach SSj są jak najbardziej trafne.
Im silniejszy wojownik był na Normalu tym silniejszy był jego poziom mocy na SSj. Przykład ? Przecież moc Songa na przypuścmy poziomie SSj1 była inna ( w tym przypadku większa ) od mocy Vegety na tym samym poziomie
.

Dodane: 13-01-2012 22:54
Jezu niezaczailiście o co mi chodzi heh
ssj dodawało np. 5mln jednostek i +50% mocy wojownika
teraz czaicie o co mi chodzi ?
ssj niemogło poprostu mnozyć siły bo była by ona niewyobrażalna na wysokim poziomie mocy takim jak w sadze Buu(tam różnica miedzy poziomem normal a ssj niebyła tak duza jak w i po Freeza sadze).
--------------------
master xD
Train ninjas and save the world from evil on
NinjaManager.com !

Dodane: 14-01-2012 20:50
Chociaż z grugiej strony może poziomy SSj rzeczywiście nie mnożą mocy tylko ją dodają..? Wychodziło by na to, że każdemu wojownikowi poziomy Ssj dodają inną "liczbę" mocy. Im wojownik jest silniejszy na Normalu tym jego SSj będzie lepszy przez właśnie nie pomnożenie, a dodanie mocy...

Dodane: 15-01-2012 14:16
W takim razie Oozaru może być silniejszy od SSJ, czego bo na bank nie potwierdziłby sam Akira.
Może i jest tak, że SSJ nie ma mnożnika tylko dodaje moc. Ale dodawana moc musiałaby zwiększać się gdy zwiększamy moc na poziomie Normal, bo Goku nie musiałby trenować po osiągnięciu SSJ3 a trenował.
Pomyślcie. (zmyślone jednostki) Gdyby ssj dodawał powiedzmy 20.000.000 J
Goku (Fireza saga) moc. 180.000 J 10x Kaioken 1.800.000 ( i tak samo z Oozaru)
Goku SSJ = 20.180.000 J
I to by było dobre robiąc serię do walki z Friezą, ale później jak nasi wojownicy dostają ''kopa''
Załóżmy Goku gdy zaczynał trening w zaświatach (po Cell Saga) 3.000.000 J x10 = 30.000.000 Oozaru a SSJ który był lepszy dawałby 23.000.000 J.
Po prostu musi tak być, że moc SSJ zwiększa się wraz z mocą Normala.
1.Jak waszym zdaniem kolejne poziomy zwiększały moc wojownika? Czy to naprawdę mogły być tak duże mnożniki?
Mogły być tak duże skoro najsłabsza transformacja (Oozaru) zwiększała moc 10x a SSJ był nieporównywalnie silniejszy.
2.I czy siła saiyan-jina na "normalu" mogła wzrastać wielokrotnie już po osiągnięciu SSj,SSj2 itd.??
Mogła, ponieważ Goku nigdy nie osiągnął granicy swoich możliwości na Normalu. (Tu skłaniam głowę ku mandze) Po osiągnięciu najwyższego poziomu SSJ3 trenował dalej by być jeszcze lepszym.
3.Od czego według was zależy na kolejnych poziomach, czy to jest tak, że im silniejszy na "normalu" tym silniejszy na ssj? - jak to sugeruje #AnimeFan96:
Musi tak być bo inaczej Vegeta korzystałby z Oozaru zamiast SSJ.
--------------------
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.