Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 12:37
OnLine: 73, statystyki
index > Manga i Anime
Temat: M/A: Online czy ściągane?
Dodane: 06-01-2012 19:41 - Edytowane przez by_black dnia 06-01-2012 20:20
#JCD - user - max%
Tak jak w temacie, jak wolicie oglądać? Online? Czy lepiej dla was pobrać epizod na dysk twardy i stamtąd oglądać?

--------------------

Dodane: 06-01-2012 19:46
#olek_mi - user - max%
Wolę pobierać anime na dysk, ponieważ oglądam je wtedy w lepszej jakości. Najlepiej jeszcze jak są to rawy i dopasowuję samemu do nich napisy.

--------------------

Tam gdzie mądry jest za głupi, potrzeba geniusza
Robię wszystko, żeby nie robić nic xD
Dodane: 06-01-2012 19:46 - Edytowane przez Fire-Chidori dnia 06-01-2012 19:47
Ja ogólnie wole online, bo tam nie trzeba czekać na pobranie całego odcinka, może się wczytywać i można jednocześnie oglądać.
Istnieją problemy, typu: "Który odcinek był ostatni?", którego przy ściąganiu nie mam, ale zapisuje to sobie w notatniku :) .
Nie jestem typem, który ogląda jeden odcinek sto razy, także preferuje online.

--------------------
Jeszcze tylko post...!
Jeszcze tylko post...!
Jeszcze tylko poooost!!!!
Dodane: 06-01-2012 19:47
#siuber - user - 60%
Ja Wole ściągnąć, bo mi sie lepiej ogląda i mam pewność że, mi neta nie przerwie xD
Lepiej sciągać bo można to przenieść na inny komputer, nagrać na płyty, itp.

Dodane: 06-01-2012 19:52
#JCD - user - max%
Mimo wszystko online.

Epki w jakości HD ogląda się całkiem miło, nie ma kolosalnej różnicy, szczególnie w przypadku starszych serii. No i odpada problem z znalezieniem/dopasowaniem napisów, a to wbrew pozorom duże ułatwienie. Sporo "ściągalnych" epizodów bowiem nie ma do siebie PL subów i trzeba ich samemu szukać/synchronizować.

--------------------

Dodane: 08-01-2012 12:40
#NoClan - user - 60%
Wole sobie pobrać na dysk i oglądać tak :) . Nie będzie mi się jakieś limity pokazywały i wgl. Ale na mangę natomiast wole online, ale jak sobie ściągnę na kompa to też nie będzie źle :d , tak więc 2:1 dla ściągania :p

--------------------
Moje rysunki : http://dbpolska.n...opic/13030

Jeżeli ktoś potrzebuje odcinków Bleach'a, proszę pisać na PW :)
Dodane: 08-01-2012 13:11 - Edytowane przez Macias dnia 18-01-2012 22:32
#Macias - user - max%
Wszystko co obejrzałem mam na dysku. Lubię mieć coś w postaci materialnej, dla komfortu użytkowania. Jak już naściągam, to nie muszę mieć dostępu do internetu żeby to obejrzeć. Natomiast jeszcze w czasach licealno-gimnazjalnych, miałem sporo znajomych oglądających anime. Każdy z nas ściągał anime i wymienialiśmy się tytułami. Zatem ilość anime dość szybko narastała. W tej chwili samo anime które mam na dysku to już ponad 490 GB, ale nie przeraża to mnie jakoś. Teraz dyski są już duże, tanie.. Fakt że większość tego anime ściągałem z chomika więc taka ilość anime ma też swoją wartość finansową, trochę wybuliłem za ten transfer, ale za to ściągało się zawsze gładko i przyjemnie.

--------------------
Dodane: 08-01-2012 13:17
#Arti1915 - user - 90%
Jak coś jest dostępne w HD to ściągam na dysk. Jakoś tak wolę w lepszej jakości oglądać. Ale Bleach-a np. mam wszystkie odcinki na kompie, mimo, że nie wszystkie są w HD.
Mimo wszystko sa anime, które oglądam online, bo i miejsca na dysku szkoda, a i łącze nie pozwala na ściąganie wszystkiego.

--------------------

Dodane: 08-01-2012 13:56
#bake1 - user - 50%
ja wszystko co oglądałem(a było tego sporo) to pobierałem i oglądałem na kompie (a jeżeli było to w avi to na dvd oglądałem) wszystko co mi się podoba to mam wypalone na płytkach żebym mógł kiedyś do tego powrócić
sam db zajmuje mi około 20 płytek(wszystkie serie+kinówki i speciale)
Naruto też około 20 płyt
+ około 20 płyt na inne anime(rózne typy od horrorów przez sciene fiction do komiedii)
troche kasy na płytki poszło ale nie załuje żadnej wydanej złotówki

Dodane: 08-01-2012 14:56
Dużo lepiej jest pobierać, bo jak teraz odc zajmuje 115 mb a przy necie 1 mega pobiera się go jakoś około 16-18 minut to przez ten czas akurat ogląda sie pobrzedni odcinek, a nie mówiąć już o 1 seri Naruto gdzie odcinki miały tak po max 60 mb. Ogólnie zaletą jest to że pobierzesz sobie nagrasz na płytke i możesz na tv sobie puścić a tam przecierz lepiej się ogląda.

:) ;) :| :( :o :p [cfaniak] :d [zly] [wesoly] [oczy] [skrzywiony] [yyy] [szeroki] [umarl] [placze] [serce]

--------------------
Dodane: 09-01-2012 17:17
#Pepe - user - max%
Raczej online. Pojedyncze epki anime z którymi jestem (byłem) na bieżąco takie jak Shipp, Fairy Tail, One Piece i Blicz zdecydowanie ściągałem. Jeśli mam oglądać ukończony już tytuł to online, pobrałem 2 razy duże pliki z NGE i Mushishi. Pierwsze mam jeszcze na dysku mimo że pobrane z rok temu, oglądnąłem 10 epków [yyy] Mushishi pomimo świetnej grafiki i muzyki było nudne i nie dotrwałem nawet do połowy. Wolę online.

--------------------
iSayumi
Dodane: 09-01-2012 17:22
Anime pobieram na dysk i oglądam (lepsza jakość i mogę oglądać odc kiedy chcę) a mangę czytam online (bardzo rzadko pobieram)

Dodane: 09-01-2012 17:24
#Henkok - user - 80%
Najważniejsze dla mnie anime i mangi(jeśli ich nie mam w zwykłej formie) to ściągami zrzucam na dysk zewnętrzny i po problemie xd.Potem niczym nie muszę się martwić :)

--------------------
"To jasny czerwień.Czerwień.Tak jak jej włosy.Czerwień.Szkarłat głębszy od dojrzalszej truskawki.Tak jak czerwień,która pokryła moje dłonie."

Dodane: 09-01-2012 17:31
#gokujr - user - 0%
Ja też pobieram anime. Dla mnie to jest wygodniejsze bo nie musze tyle czasu przed kompem spędzć żeby obejrzeć odcinek czy film. Zwykle oglądam na telefonie przed spaniem czy jak mam chwile wolną. A po ściągnięcu całej serii czy iluś tam odcinków z danej serii nagrywam na płytke tak dla potomności. :)

Dodane: 09-01-2012 18:56
Anime online, manga kupowana przez Allegro :)

Dodane: 10-01-2012 22:14
#owerfull - user - max%
Różnie bywa, mój internet nie jest najwolniejszy, więc mogę oglądać online, wystarczy, że poczekam z 30 sekund i nie muszę się bać o to, że się zatrzyma.

Mangę kupuję, ale to co wychodzi na bieżąco(Berserk, Naruto, Bleach i parę innych) to czytam online, no i wiadomo, że niektórych mang u nas nie ma.

--------------------

http://www.youtube.com/watch?v=citzRjwk-sQ
Dodane: 10-01-2012 23:33 - Edytowane przez Bociak dnia 10-01-2012 23:34
#Bociak - user - max%
Nie widzę już sensu w kolekcjonowaniu anime na kompie. I tak nie oglądam danej serii drugi raz. Pozostało mi oglądanie odcinków na internecie, nie jestem już taki wybredny odnośnie jakości.

--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 10-01-2012 23:52
#JAROMIR - user - 80%
Co do jakości nie jestem wybredny więc osobiście oglądać online (internet 3mb jest wystarczający) , ale z powodu mojego kompa(z epoki kamienia łupanego) który zwalnia mi neta muszę je ściągać bo przy oglądaniu co chwila buforuje. Więc lepiej online dla mnie przy nowym kompie narazie ściąganie.

--------------------
"Czy postawiłbyś na jednej szali
życie Sasuke a na drugiej Konohę?
Naruto, wciąż żyjesz złudzeniami i marzeniami.
Są takie chwilę, gdy ninja musi podjąć bolesne decyzje..."

Itachi Uchicha
Dodane: 02-03-2012 18:56
#DeaDMen - user - 90%
Jestem raczej za pobieraniem na dysk ponieważ zawszę będę mógł to ponownie obejrzeć z poziomu dysku i zwykle anime pobierane na dysk ma dużo lepszą jakość od tej oglądanej.Lubię czasem pooglądać online, ale raczej wolę mieć wszystko na dysku.

Dodane: 02-03-2012 19:40
#Byczusia - user - 80%
Ja głównie anime oglądam online, gdyż czasem bywa, że mam problem ze znalezieniem ich np. do ściągnięcia bezpłatnie, ale jak nie ma wyjścia ściągnę.A online nie są w takiej złej jakości, ja tam np. jestem zadowolona.

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online