Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 12:36
OnLine: 73, statystyki
Dodane: 04-01-2012 22:49 - Edytowane przez by_black dnia 05-01-2012 09:27
#Chip00 - user - 90%
No właśnie, to może by tak porozmawiać o pogodzie? :d W tym roku coś zima nie za bardzo się chyba pali to rozpoczęcia. Dla mnie to wspaniała nowina, bo nie muszę czekać na autobusy pojawiające się o godzinach, które znał chyba tylko Nostradamus. Nie jestem jednak pewien czy środowisko naturalne przyjmuje to równie optymistycznie co ja, no i święta bez śniegu to nie to samo. Sadząc po tym:

http://www.alert2...czniu.html

Zima może już wgl. nie przyjść tudzież zaskoczyć nas np. na Wielkanoc, jak to już kiedyś w moim regionie było.

Co odpowiada za taki stan rzeczy? Globalne ocieplenie? Naturalne zmiany pogodowe? Nieznana siła z kosmosu? Podoba Wam się taki stan rzeczy? Brakuje Wam śniegu? ;)

--------------------
Życie nie jest dobre ani złe - jest takie, jakie wierzymy, że jest.

Dodane: 04-01-2012 23:53
#JCD - user - max%
O stary, ale mi to pasuje.

Ciepło, słonecznie, ciepło, ładnie, ciepło.

Globalne ocieplenie? http://s3-ak.buzz...181-11.jpg

Ja nie w sporty zimowe, to mi się to bardzo podoba. A jak jesteś kierowcą, to w ogóle miodzio. Nie trzeba skrobać szyb, odśnieżać etc.

Pamiętam luty z 2 lata temu chyba... 15 stopni było chyba lol xD Pszczoły się pobudziły wtedy.

--------------------

Dodane: 05-01-2012 00:23
#JAROMIR - user - 80%
Mi się aktualnie ta pogoda podoba , ale jestem prawie pewien , że spadnie jeszcze śnieg , a czemu się tak dzieje że nie ma śniegu. W skrócie bym powiedział jedno - Zamiana klimatu -.

--------------------
"Czy postawiłbyś na jednej szali
życie Sasuke a na drugiej Konohę?
Naruto, wciąż żyjesz złudzeniami i marzeniami.
Są takie chwilę, gdy ninja musi podjąć bolesne decyzje..."

Itachi Uchicha
Dodane: 05-01-2012 09:25
#by_black - systemadmin - max%
Mi akurat pogoda się nie podoba, od kilku dni pada deszcz i wieje tak porywisty wiatr, że dziwię się, że dachówek mój dom nie pogubił. Liczę że spadnie śnieg, bo bardziej wolę zimę z nim, niż z deszczami i porywistymi wiatrami.

--------------------
Dodane: 05-01-2012 09:28 - Edytowane przez slander dnia 05-01-2012 09:29
#slander - user - 70%
No cóż, globalne ocieplenie nic więcej. Zima to zima. czyli 1,5 metra śniegu i mrozy po -25 :p . U mnie leży z 25 cm śniegu od 3 tygodni, ale ostatnio coś troche stopniało, bo ciepły front przyszedł. Ne weekend znowu u mnie ma padać śnieg.

--------------------
Jestem Saiyaninem, który przybył z Ziemi, zeby cię pokonać

-----

http://komixxy.pl...zebaczenia
Dodane: 05-01-2012 14:25
#Ahalian - user - 80%
Troszku smutno, bo jak zima to powinien być śnieżek, biało i chłodno. Tęsknię za tym :(
Nie cieszę się, że nie ma zimy, pada ciągle deszcz, normalnie mogę z ręką na sercu napisać, że leje się deszcz jak z wiadra. Ale cóż zrobisz, pozostaje nam czekanie na śnieg, pewnie dopiero zawita w marcu :p

--------------------
Dodane: 05-01-2012 15:42
#owerfull - user - max%
To żadna zmiana klimatu.Teraz jesteśmy pod wpływem gwałtownego niżu, który zaciąga do nas takie masy powietrza, które nie są zbyt przyjemne, ale wiatr i deszcz lubię.

--------------------

http://www.youtube.com/watch?v=citzRjwk-sQ
Dodane: 05-01-2012 15:51
#Arti1915 - user - 90%
Brak śniegu nie szczególnie mi przeszkadza, ale te ostre wiatry i deszcz wcale nie pomagają. Mimo to wolę jak jest ciepło. Te 10 stopni to naprawdę miła odmiana dla normalnych zim, gdy w szkole na dwór się nie wyjdzie, bo za zimno. A tak w bluzie można spokojnie na dworek wyjsć i się przewietrzyć.

--------------------

Dodane: 05-01-2012 16:32
#hlkpl - user - 80%
Ja nie lubię takiej pogody w styczniu. :p Ja chcę śnieg!!! Wtedy ulepi się bałwana , zrobi się anioła na śniegu. Porzuca się śnieżkami. :p Mam jeszcze nadzieje na że jeszcze zima przypomni o sobie w lutym bądź marcu, ale wiadomo nadzieja matką głupich. :d

--------------------
Dodane: 05-01-2012 19:57
#siuber - user - 60%
rafixd1962 napisał/a:
Ma to swoje plusy jakże i minusy

To sie rospisałeś...

Ja jednak wole jak jest śnieg, czuć ,że zima a nie niedorobiona wiosna...

A może... kto wolałby by u nas było tak jak na równiku?

Dodane: 06-01-2012 08:54
#DeaDMen - user - 90%
W mojej miejscowości od rana sypie dużo śniegu.Mam nadzieje że ten klimat zimowy utrzyma się chociaż z dwa tygodnie bo taka zima bez śniegu to nie zima :d .

Dodane: 06-01-2012 09:15
#olek_mi - user - max%
Z teorii globalnego ocieplenia już wszyscy poważni naukowcy się wycofali, znajdujemy się teraz w okresie "ozimnienia". Mieszkam nad morzem, więc i tak wiele nie miałbym z tego śniegu poza utrudnioną komunikacją :p .

--------------------

Tam gdzie mądry jest za głupi, potrzeba geniusza
Robię wszystko, żeby nie robić nic xD
Dodane: 06-01-2012 22:35
#slander - user - 70%
I obyś miał i chyba masz rację, bo u mnie znów pada śnieg, ale ja mieszkam w górach. Mam nadzieję, ze do ferii nie stopnieje (I połowa lutego). Wtedy można będzie wybudować sobie jakąs 10 metrową skocznie. :p

--------------------

-----

Dodane: 06-01-2012 22:43
#Marcin00 - user - 90%
Ja nie narzekam xD, a właściwie dziękuję za stosunkowy brak zimy. Pracuje w branży budowlanej i nie narzekam, właściwie dzięki temu brakowi mogłem zrobić rzeczy, na które musiałbym czekać do marca :p .

--------------------

Dodane: 07-01-2012 20:58
#NoClan - user - 60%
Mi brak zimy jak najbardziej pasuje. Cieplutko, przytulnie, ale we święta mogło by trochę sypnąć śniegu, bo trochę było głupio :) . Ale znowu na narty się nie pojedzie także pół na pół, trochę mi pasuje, a trochę nie.
Zima może już wgl. nie przyjść tudzież zaskoczyć nas np. na Wielkanoc
Coś ty! W Wielkanoc?! Ja zawsze pamiętam szło się z koszykiem do święcenia, w koszulce, okulary przeciwsłoneczne bo się nie dało paczeć xD na słońce. Wyobraźcie sobie teraz taką Wielkanoc w butach zimowych, czapka zimowa, kurtka.. [yyy]

--------------------
Moje rysunki : http://dbpolska.n...opic/13030

Jeżeli ktoś potrzebuje odcinków Bleach'a, proszę pisać na PW :)
Dodane: 07-01-2012 21:47
Kompletnie mi brak zimy i śniegu nie przeszkadza. Temperatura niemal cały czas na plusie, więc idzie mniej opału :) Dodatkowe teraz mam kawałek na autobus (ok. 1,2 km) i nie muszę się przedzierać przez zaspy :) tylko kilka kałuż ominąć. Ogólnie wcale nie tęsknie za zimą :) )

--------------------

Dodane: 10-01-2012 22:34
#owerfull - user - max%
olek_mi napisał/a:
Z teorii globalnego ocieplenia już wszyscy poważni naukowcy się wycofali, znajdujemy się teraz w okresie "ozimnienia". Mieszkam nad morzem, więc i tak wiele nie miałbym z tego śniegu poza utrudnioną komunikacją :p .

Tak naprawdę to tylko zmienność pogody, oczywiście istnieje pewien związek z ociepleniem, które powoli następuje(przez naszą gwiazdę :) ), ale nie przesadzajmy z tym, na pewno nie przyniesie to szybkich i drastycznych zmian, jednak one będą powoli zachodzić.

--------------------

http://www.youtube.com/watch?v=citzRjwk-sQ
Dodane: 14-01-2012 17:15
#Darknes - user - max%
Nie było, nie było i jest :p Śnieg pada jak głupi. Mamy połowę stycznia a i tak zima zaskoczyła drogowców xDD Zamiast w listopadzie przyszło w styczniu, czyli zima potrwa teraz do maja xD

--------------------

Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL
Dodane: 14-01-2012 17:34
Jestem zbulwersowany :) że śnieg jednak się pojawił myślałem że będzie miło i śniegu nie będzie a teraz zapierdziela to straszne :d

--------------------
Dodane: 14-01-2012 18:09
#slander - user - 70%
No ładnie śniegu dopiedzieliło, ale jak wczoraj wracałem do domu nie mogłem uwierzyć w to co się stało!! Błyskawice i grzmoty!! Noż kuran nie pamiętam, zeby burza była w zimie!! Nie liczę jeszcze zamieci śnieżnej, przez co idąc na przystanek, byłem biału jak bałwanek.

--------------------

-----

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online