Dodane: 09-12-2011 20:54 -
Witajcie. Kolejny temat na temat tego, co ewentualnie wydarzyło się w przeszłości
![[serce] [serce]](/templates/emoty/serce.png)
. Też Was kocham.
Nie tak dawno potwierdziło się to, że Tobi nie jest Madarą, tylko kimś zupełnie innym, ale we wcześniejszych chapkach powiedział masę ciekawych rzeczy, które imo kształtują na swój sposób pewne wydarzenia.
Na Szczycie Kage mówił o tym, że podczas walki z Hasiramą utracił swoją moc i stał się tylko pustą skorupą tego, kim był dawniej, jak najbardziej większość osób wówczas myślała, że to wszystko ma sens i mało kto przypuszczał, że ów Tobi jako Uchiha Madara nim nie będzie.
*Nawiązanie do jego walki z Hasiramą.
http://npolska.ne...2/#chapter Przełomowy na swój sposób chapek. Po ukazaniu 6 trumny pojawiły się ogromne wątpliwości wobec tego, kto ostatecznie kryje się za maską, ale ten chapek ponownie sprytnie manipulował nie tyle, co umierającą Konan, ale oczywiście nami, czytelnikami. Wypowiedz o pokonaniu Hasiramy.
Kolejne nawiązanie do walki Tobiego i Hasiramy. Z tą różnicą, że Kabuto już wtedy wiedział, że za maską nie kryje się Madara.
http://npolska.ne...9/#chapter Madara przegrywa ostatecznie z Hasiramą.
To tylko potęguję aurę tajemniczości wokół osoby Tobiego, tego czego nie dokonał Madara prawdopodobnie zrobił on, pokonał Hasiramę, jak Wy to interpretujecie?

Dodane: 10-12-2011 11:55
Patrząc na to rzeczywiście możemy sądzić, że Tobi pokonał Hashiramę, ale i tutaj pewności nie ma.Walczyć to walczył na pewno, ale nawet słowa Tobiego mogą być kłamstwem, w końcu już raz kłamał...Może Tobi zabił Hashiramę ?...przecież nie wiemy dokładnie w jakich okolicznościach zginął, a Tobi walczył z Hashiramą prawdopodobnie już po walce Madary i Hashiramy, dla mnie to się zgadza.Przydałoby się coś jeszcze dopisać, ale niestety za wiele informacji na temat walki Tobiaszka i Hashiramy nie mamy.
--------------------
http://www.youtube.com/watch?v=citzRjwk-sQ

Dodane: 10-12-2011 11:58
No właśnie kiedyś jedną z najbardziej dla mnie ciekawych rzeczy była właśnie walka Madary i Hasiramy, ale tutaj okazuje się, że Tobi dokonał prawdopodobnie czegoś, czego nie zrobił Madara.

Dodane: 11-12-2011 14:39
A jest możliwe , że Tobi to syn Madary? lub coś w ten deseń. Wysuwam moje przy puszczenia gdyż Hashirama zabił Madare tak? , a jego prawdopodobny syn( Tobi) chciał się zemścić to by też wyjaśniało ska tyle wie itd...

Dodane: 11-12-2011 15:20
ehmmmm szczerze mówiąc to nie wiem na jakiej podstawie sądzicie że Tobi zabił Hashiramę . Słowa Tobiego dotyczące jego domniemanej walki z Hashiramą w rzeczywistości były opowieścią o walce Hashiramy i Madary . Fakt iż mówi że utracił w tamtej walce swoją moc , to bardzo dobra wymówka na to że sam używa zaledwie j cz/p i niczego więcej , bo co ? Miał mówić że jest Madarą z mocą z przed lat ? A gdzie by była ta moc ? Czemu niby używał tylko j cz/p ? Tak więc fajnie sobie wymyślił że stracił moc i jest Madarą .
Druga sprawa dlaczego sądzicie że Hashirama w ogóle zginął ? Dlatego że Tobirama był Hokage ? Z tego co pamiętam to Hiruzen mówił że Hashirama i Tobirama jako bracia rządzili wioską razem . Hashirama jednak był starszy , był liderem Senju , przez lata prowadził wojnę między Senju a Uchiha , potem walczył z Madarą pokonał go , potem był jeszcze Hokage , ( to tylko moje domysły ) ale nie sądzicie że Hashirama zasłużył na emeryturę ? Mógł przekazać Tobiramie stołek Hokage tak jak Hiruzen przekazał Minato .
Cóż , niektórzy mogą mówić że Hashirama zginął bo gdy został przywołany przez ET wyglądał młodo tak ? A jakiż to dowód ? Nie od dziś wiadomo że Hashirama dysponował EŻ tak wielkim że nadawał nawet drewnu życie . EŻ = Energia Życiowa = Długowieczność ( przykład to Uzumaki ) .
I tu pojawia się moja dawna teoria że Rikudo był z Klanu Uzumaki ( w końcu z jakiegoś Klanu być musiał ) , czemu Rikudo miał być Uzumaki ?
1. Minato dysponował technologią pieczętującą Uzumaki ( nie był jednak Uzumaki więc wiadomo że były one słabsze niż u Uzumaki ) , nie był jednak w stanie zapieczętować całego Lisa w Naruto , natomiast Rikudo stoczył walkę z Juubim i całego w sobie zapieczętował a pieczęć była bardzo potężna skoro Juubi zdołał by ją przełamać dopiero gdy Rikduo był na łożu śmierci . Czyli podsumowując techniki pieczętujące Rikudo mega potężne tak jak u Uzumakich .
2. Czy to przypadek że Rinnegan się ujawnił właśnie u Nagato który był Uzumakim z krwi i kości , oraz u Madary który ( jeśli moja teoria jest właściwa był spokrewniony w większym lub mniejszym stopniu z Rikudo ) ?
Tak więc kontynuując jeśli Hashirama będąc Senju był spokrewniony z Uzumaki więc i z Rikdudo to mógł mieć EŻ tak potężne jak Uzumaki , którzy żyli ponad 100 lat i wyglądali dość młodo i byli w dobrej formie fizycznej , zważywszy na to że takie stare dziadki były w stanie walczyć , czy nawet wykonywać najprostsze czynności podczas gdy w rzeczywistości powinni już gnić ? Tak więc podsumowując Hashirama mając potężne EŻ mógł się starzeć dużo dużo wolniej niż inni , i wyglądając na ze 30 lat , mógł mieć równie dobrze i z 60 czy 70 a w tym wieku już jakaś choroba mogła go dopaść . Mito np w czasach dzieciństwa Minato też już staruszką była , na bank miała ze 100 na karku zważywszy na to że była Uzumaki .

Dodane: 11-12-2011 15:44
Hashirama zginął broniąc wioskę IMO, tak jak wszyscy pozostali hokage... Tylko jego śmierć (spośród hokage) pozostaje tajemnicą.
Rikudo nie mógł być z klanu Uzumaki, ponieważ Uzumaki wywodzą się od Senju, a Senju od Rikudo... Poza tym rinnegan nie ujawnił się się u Nagato. Tobi wszczepił mu oczy Madary...
--------------------
Train ninjas and save the world from evil on NinjaManager.com !

Dodane: 11-12-2011 17:37 -
Po pierwsze nie wiesz jak zginął Hashirama , więc nie mów że zginął broniąc wioski.
Po drugie skąd Ci się wzięło że Uzumaki się wywodzą od Senju ? O ile mnie pamięć nie myli to była mowa że Senju są z Uzumaki spokrewnieni , ale nie było powiedziane jak .
Po trzecie Tobi nie wszczepił Nagato Rinnegana , bo widać było jak Nagato do aktywował , Rinnegan u Nagato to oko które nie znika a Nagato na początku miał normalne oczy dopiero gdy zginęli jego rodzice aktywował Rinnegana a potem znów miał uśpionego do czasu gdy Yahiko i Konan zostali zaatakowani .
Co do tego jak Nagato aktywował Rinnegana to mam teorię że Madara i Tobi wiedzieli że Nagato ma predyspozycje do aktywowania Rinnegana i dlatego mu go "pomogli" aktywować , tu tylko moje domysły ale sądzę że Madara bądź Tobi nasłali tych shinoobi z Liścia za pomocą jakiegoś gen żeby zabili rodziców Nagato , bo wiedzieli że na widok śmierci rodziców bądź czując się zagrożonym Nagato aktywuje Rinnegana . Rinnegana się aktywuje prawdopodobnie jeśli jest się w niebezpieczeństwie tak jak Nagato , lub na skraju śmierci tak jak Madara , bo Madara sam mówił że chwilę przed śmiercią aktywował Rinnegana .

Dodane: 11-12-2011 18:47
#SenjuHashirama pokaż mi normalne oczy u Nagato? Pokaż mi rozdział, że widzisz jego normalne oczy! Zawsze miał zasłonięte oczy! Nigdy nie miał odsłoniętych, to że aktywował te oczy to jest jedna z największych pomyłek jak dla mnie. Nie rozumiem Ciebie w ogóle. Mamy już jeden sposób, który widzieliśmy dokładnie jak się aktywuje Rinnegana. Sharingan, MS, EMS i Rinnegan. Więc jak widzimy już ten sposób to jakim cudem Nagato mógłby go aktywować? Do tego nie bez powodu Tobi mówił, że to są jego oczy(a wtedy mówił to do Konan, czyli udawał Madarę).

Dodane: 11-12-2011 20:29
[quote]SenjuHashirama napisał/a:
Po drugie skąd Ci się wzięło że Uzumaki się wywodzą od Senju ? O ile mnie pamięć nie myli to była mowa że Senju są z Uzumaki spokrewnieni , ale nie było powiedziane jak .
Żona Hashiramy była z Uzumaki, dlatego też są spokrewnione wszystkie dalsze pokolenia, przykładem może być , że Naruto jest spokrewniony z Tsunade chociaż sam o tym nie wie w prze ciwnieństwie do Tsunade.

Dodane: 12-12-2011 11:05
Endii napisał/a:
#SenjuHashirama pokaż mi normalne oczy u Nagato? Pokaż mi rozdział, że widzisz jego normalne oczy! Zawsze miał zasłonięte oczy! Nigdy nie miał odsłoniętych, to że aktywował te oczy to jest jedna z największych pomyłek jak dla mnie. Nie rozumiem Ciebie w ogóle. Mamy już jeden sposób, który widzieliśmy dokładnie jak się aktywuje Rinnegana. Sharingan, MS, EMS i Rinnegan. Więc jak widzimy już ten sposób to jakim cudem Nagato mógłby go aktywować? Do tego nie bez powodu Tobi mówił, że to są jego oczy(a wtedy mówił to do Konan, czyli udawał Madarę).
Kolego , to nie jest pomyłka że Nagato miał Rinnegana , jak wiemy Rinnegan to pierwotne dojutsu i Rikudo je miał , a nie miał on 3łezkowca , MS , EMS bo sharingan i jego rodzaje powstał dopiero z czasem od starszego syna . Tak więc jak dla mnie to zarówno Uzumaki , Uchiha i Senju mogą aktywować Rinnegana , bo są spokrewnieni z Rikudo w większym lub mniejszym stopniu o ile mają do tego wrodzone predyspozycje jak Nagato , czy Madara który przed śmiercią go aktywował .
Co do tego że mam Ci pokazać oczy Nagato bez Rinnegana ? Nie pokażę Ci bo Nagato zawsze oczy miał zaciemnione lub grzywką zakryte , ale w chwili gdy zginęli jego rodzice Nagato nagle użył Rinnegana i co ? Kiedy miał mu Madara lub Tobi zrobić operacje i je mu przeszczepić ? Tak samo później , jeśli by miał je przeszczepione to miał by je już na stałe a po śmierci rodziców znów miał Rinnegana uśpionego ( jak jak Sasek sharingana ) do czasu gdy Yahiko i Konan byli zagrożeni , nie muszę chyba przypominać że Ji w tamtym czasie był już ich mistrzem , więc gdyby Nagato miał Rinnegana przez cały czas to Ji by o tym wiedział i nie był by taki zszokowany gdy go zobaczył .
kupcio66 napisał/a:
[quote]SenjuHashirama napisał/a:
Żona Hashiramy była z Uzumaki, dlatego też są spokrewnione wszystkie dalsze pokolenia, przykładem może być , że Naruto jest spokrewniony z Tsunade chociaż sam o tym nie wie w prze ciwnieństwie do Tsunade.
Nie wiadomo czy akurat Naruto jest spokrewniony z Tsunade , weź mnie nie rozśmieszaj , nie jest powiedziane że Mito była spokrewniona z Kushiną . Klan , to połączenie kilku , kilkunastu rodzin które mają takie same nazwisko , ale poszczególne rodziny nie muszą być ze sobą spokrewnione np rodzina Saska nie była raczej spokrewniona z tymi 3 gościami Uchiha co przyszli aresztować Itasia lub z Shisuim .
Po za tym tu jest przykład że mimo iż Uzumaki i Senju byli spokrewnieni to rodzina z której się wywodziła Mito nie była spokrewniona z rodziną Hashiramy , inaczej by ślubu nie wzięli

. Tak więc jeden przykład Mito która połączyła geny Uzumaki i Senju nie znaczy że Uzumaki się wywodzą od Senju , bo Uzumaki do zupełnie inny Klan .

Dodane: 12-12-2011 11:53
#SenjuHashirama a skąd wiesz jak Mędrzec aktywował Rinnegana? Skąd wiesz, że to te oczy są pierwotnymi oczami? Dla mnie to jest proste, że Nagato nie miał swoich oczu. Naprawdę uważasz, że jeśli to byłyby jego oczy to nawet po śmierci miałby je aktywowane? To jest dokładnie tak samo jak z sharinganem Kakashiego, nie może go zdezaktywować, tak samo było z Nagato. Jeśli i Senju i Uzumaki mogą posiąść Rinnegana to czemu młodszy syn Mędrca go nie miał, a prawdopodobnie obydwa te klany się od niego wywodzą?
Właśnie nie pokażesz mi normalnych oczu Nagato, bo on ich już nie miał odkąd co zostały przeszczepione mu od Madary. Nie bez powodu Madara po wyjściu z trumny wspominał coś o Nagato. Przecież jakby Nagato potrafił aktywować i dezaktywować te oczy to zabieg z zakrytymi oczami byłby bez sensu. Pomyśl tak na chłopski rozum, po co Kisiel miałby zakrywać te oczy jakby były tam zwykłe oczy? Gdyby Senju i Uzumaki mogli aktywować Rinnegana to po co byłoby napisane, że młodszy syn Rikudo otrzymał ciało, a starszy otrzymał oczy? Nie widzieliśmy jak Nagato zamienia swoje zwykłe oczy na Rinnegana tak jak to zobaczyliśmy u Madary, więc wg mnie powinieneś się wstrzymać z pisaniem, że Nagato aktywował te oczy.
Tak w ogóle to Ty uważasz, że Naruto też będzie miał Rinnegana? I co Sasuke też? Przecież to będzie bez sensu...
Pytasz kiedy Madara lub Tobi mógł mu wszczepić te oczy. W ogóle nie rozumiem co to za problem? Chcieli stworzyć kolejnego mędrca(połączenie mocy starszego i młodszego syna Mędrca. Oczywiście tutaj przyjmujemy, że Uzumaki tak jak Senju pochodzą od młodszego). Klan Uzumaki był wybity, więc jeśli znaleźli takiego Nagato stał się dla nich najlepszą możliwością.
Ale dobra nieważne, jak dla mnie moje argumenty są dużo lepsze niż Twoje, ale to jak już uważasz. Powinniśmy się wstrzymać do końca mangi, bo na pewno kwestia tych oczu będzie jeszcze poruszona.

Dodane: 12-12-2011 12:05 -
#SenjuHashirama
Mylisz się... Wszystko jest wyjaśnione w mandze. Nie wysnuwaj swoich teorii, które są sprzeczne z informacjami z mangi. Wiadomo, że aby osiągnąć rinnegana potrzeba ciała Senju i oczu Uchiha. Nagato był w jakiś sposób spokrewniony z Senju, ponieważ urodził się pokolenia po tym jak Hashirama się ochajtał z kobietą Uzumaki. Dostał oczy Madary jako dziecko, nie wiemy jak wcześnie. Tobi zapewne obserwował go cały czas, dlatego tak wprawnie nim później manipulował. Oczy Nagato były cały czas ukryte pod grzywką, więc nie wiem jak Jiraiya miał to niby dostrzec... Ktoś z byakuganem lub sharinganem mógłby to dostrzec, jednakże Jiraiya na pewno nie zakładał, że jakaś sierota z Wioski Deszczu posiada rinnegana, który był wówczas jedynie mitem.
Co do Rikudo... On dał początek temu wszystkiemu, więc nie musiał mieć jakichś sharinanów na początku. Przecież on miał "ciało Senju" i "oczy Uchiha" już od urodzenia... Później "podzielił" to między synów.
Po przeczytaniu tego przykładu na brak pokrewieństwa (Sasuke i "tych 3 gości co przyszli aresztować Itasia" ) myślałem, że padnę... Jak to nie są spokrewnieni? Przecież mają wspólnych przodków, płynie w nich ta sama krew, więc jak do cholery mają nie być spokrewnieni..? Myślisz, że tak po prostu przyszli sobie z różnych stron świata i zdali sobie sprawę, że wszyscy dziwnym trafem posiadają sharingana? Głupota...
--------------------

Dodane: 12-12-2011 12:16
O ile Tobis za wszelką cenę zawsze próbował manipulować informacjami na swój temat, to jednak część z tego, co mówił jest prawdopodobnie prawdą. Według mnie słowa dotyczące Rinnegana utwierdzają mnie w przekonaniu, że on w jakimś sensie dał je Nagato. Nie interpretuję tego jako własność Nagato, którą on ukradł i znikąd powiedział "że te oczy od zawsze należały do mnie". Jedynie na czym możemy się opierać to czyste spekulacje.

Dodane: 12-12-2011 12:27
ehmmmm wybaczcie ale nie chce mi się cytować i wyszukiwać odpowiednich fragmentów waszych postów więc napiszę tak :
Owszem Rinnegan to pierwotne dojutsu , Ji albo Fukusuaku to mówili w walce z Nagato .
Czemu młodszy syn nie miał Rinnegana ? Bo miał ciało mędrca , czyli jego EŻ i wytrzymałość , nikt nie ma wszystkiego , ale nie zmienia to faktu że geny to geny , w młodszym synu i jego potomkach płynął/płynęły geny Rikudo , więc nie widzę powodu żeby jakiś Senju aktywował Rinnegana ( choć to już nie możliwe bo tylko Tsu nam z Senju została ) .
Nie nie myślę że Sasek i Naruto będą mieli Rinnegana , bo do tego trzeba się urodzić z odpowiednimi predyspozycjami , prawdopodobnie mieć dużą ilość genów Rikudo bądź któregoś z synów ( tak jak Hashirama i jego EŻ skąd się wzięło u niego tak potężne ? a no stąd że odziedziczył po młodszym synu bądź Rikudo olbrzymią ilość genów , tak samo Madara i jego Rinnegan ) . Choć w sumie wcale bym się nie zdziwił gdyby Sasek tego Rinnegana jednak aktywował w czasie walki z Naruto .
Lol ludzie , weźcie się ogarnijcie myślicie że Nagato miał tą grzywkę na klej do skóry przyklejoną ? Ji spędził z Nagato i spółką dużo czasu i nie zauważył by u niego Rinnegana ? buahahahaha , śmieszne ... bez komentarza .
ehmmmm , Rikudo miał "oczy Uchiha" ? pierwsze słyszę .
Co do tego że w klanie Uchiha wszyscy byli spokrewnieni to jest to głupota , bo oznaczało by to że w Uchiha było kazirodztwo w celu zachowania czystości krwi a jeśli myślicie że Kishamoto by coś takiego dowalił w mandze którą czytają również dzieci , to jesteście w poważnym błędzie . Faktem jest że w czasach Madary Uchiha to była potęga militarna z którą tylko Senju mogli konkurować w jakichś retrosach był pokazany Hashirama i Madara i za Madarą stał jego klan za Hashiramą jego klan , a za Madarą stały babki . W czasach Saska , kobiety stały się kurami domowymi , sharingana raczej nawet nie aktywowały . Tak więc możecie się nie zgadzać , ale każdy klan to połączenie jakiejś tam ilości rodzin . Mówicie że mają wspólnych przodków tak ? Racja , ale macie przykład , jest kobieta i mężczyzna zakładają klan Uchiha mają dziecko i co ? z kim to dziecko ma dziecko ? nie z Uchiha tylko z kimś z po za Uchiha i w ten sposób po dziesiątkach czy nawet więcej lat geny się wymieszały i powstały zupełnie odrębne rodziny i taki np Shisui dla Saska mógł być szwagrem ciotecznej siostry babki mamy wujka brata ciotecznego ojca Saska i co ? Gdzie tu rodzina ? xD

Dodane: 12-12-2011 15:06 -
Tak więc jak dla mnie to zarówno Uzumaki , Uchiha i Senju mogą aktywować Rinnegana
więc nie widzę powodu żeby jakiś Senju aktywował Rinnegana ( choć to już nie możliwe bo tylko Tsu nam z Senju została ) .
Czy Ty w ogóle wiesz co piszesz? Te dwie wypowiedzi należą do Ciebie i się nawzajem wykluczają? To według Twojego toku rozumowania niedługo zobaczymy postać, która będzie miała i Mokutona i sharingana? Jest jasno powiedziane, że powstały dwa klany z Mędrca o różnych umiejętnościach, więc nie rozumiem czemu zagłębiasz się w jakieś geny dzięki którym ktoś nagle może się urodzić z obydwoma umiejętnościami. Fakty mówią same za siebie, mam nadzieje, że kiedyś zobaczysz, że Nagato miał nieswoje oczy. A najlepszym dowodem na to, to tak jak już napisałem jest to, że miał cały czas aktywowanego Rinnegana, nawet po śmierci!

Dodane: 12-12-2011 15:12
Nie wiadomo czy akurat Naruto jest spokrewniony z Tsunade , weź mnie nie rozśmieszaj , nie jest powiedziane że Mito była spokrewniona z Kushiną . Klan , to połączenie kilku , kilkunastu rodzin które mają takie same nazwisko , ale poszczególne rodziny nie muszą być ze sobą spokrewnione np rodzina Saska nie była raczej spokrewniona z tymi 3 gościami Uchiha co przyszli aresztować Itasia lub z Shisuim .
Po za tym tu jest przykład że mimo iż Uzumaki i Senju byli spokrewnieni to rodzina z której się wywodziła Mito nie była spokrewniona z rodziną Hashiramy , inaczej by ślubu nie wzięli

. Tak więc jeden przykład Mito która połączyła geny Uzumaki i Senju nie znaczy że Uzumaki się wywodzą od Senju , bo Uzumaki do zupełnie inny Klan .
[/quote]
A Kushina z jakiego klanu była ? może Uchihaa mi powiesz... Po kim Naruto ma Nazwisko ??? Może "Uzumaki" to sobie takie wymyślił? Zaginasz mnie swoją wiedzą...
A Hashirama jest czyim dziadkiem ? może mi też powiesz , że nie Tsunade?
To chyba samo z tego wynika... A nawet jeżeli 4th Hokage nie wziął z nią ślubu to połowe genów ma po matce...

Dodane: 12-12-2011 15:28 -
Hmmmm... Od czego by tu zacząć?
Czemu młodszy syn nie miał Rinnegana ? Bo miał ciało mędrca , czyli jego EŻ i wytrzymałość , nikt nie ma wszystkiego , ale nie zmienia to faktu że geny to geny , w młodszym synu i jego potomkach płynął/płynęły geny Rikudo , więc nie widzę powodu żeby jakiś Senju aktywował Rinnegana ( choć to już nie możliwe bo tylko Tsu nam z Senju została ) .
Chyba chodziło ci o "więc nie widzę powody żeby jakiś Senju
nie aktywował rinnegana". Jeżeli o to ci chodziło, to pomyśl... Madara potrzebował dna Senju żeby uaktywnić rinnegana. Nie wystarczyło mu to, że jest potomkiem syna Mędrca... Potrzebował obu elementów układanki. Wieć dlaczego jakiś Senju miałby tak po prostu uaktywnić rinnegana posiadając tylko połowę genetycznych puzzli? Ślepo faworyzujesz Senju, co jest jak dla mnie głupotą.
Nie nie myślę że Sasek i Naruto będą mieli Rinnegana , bo do tego trzeba się urodzić z odpowiednimi predyspozycjami , prawdopodobnie mieć dużą ilość genów Rikudo bądź któregoś z synów ( tak jak Hashirama i jego EŻ skąd się wzięło u niego tak potężne ? a no stąd że odziedziczył po młodszym synu bądź Rikudo olbrzymią ilość genów , tak samo Madara i jego Rinnegan ) . Choć w sumie wcale bym się nie zdziwił gdyby Sasek tego Rinnegana jednak aktywował w czasie walki z Naruto .
Trzeba urodzić się Senju bądź Uchiha i zdobyć moc tych drugich (jeżeli jesteś Senju to musisz zdobyć sharingana, jeżeli Uchiha to dna z ciała Senju), chociaż to z Senju nie jest pewne w sumie... Tylko Uchiha Madara osiągnął rinnegana póki co. Dlaczego Hashirama i Madara byli tak potężni? To proste, odziedziczyli największą ilość "czystych" genów, im późniejsze pokolenie tym więcej "domieszek". Co do Sasuke i rinnegana... Nie wykluczam takiej opcji pod warunkiem, że Tobi jakoś potajemnie wszczepił mu komórki Senju.
Lol ludzie , weźcie się ogarnijcie myślicie że Nagato miał tą grzywkę na klej do skóry przyklejoną ? Ji spędził z Nagato i spółką dużo czasu i nie zauważył by u niego Rinnegana ? buahahahaha , śmieszne ... bez komentarza .
Najwidoczniej nie zauważył... Nigdy, ale to NIGDY nie widzieliśmy Nagato z normalnymi oczami. Zawsze miał rinnegana, nie potrafił go "wyłączyć" tak jak to robi Madara. Wniosek? Te oczy nie należą do niego... A grzywkę miał "przyklejoną", ponieważ był to celowy zabieg Kishimoto. Poza tym Naruto nie jest realistyczne i takie rzeczy mogą mieć tam miejsce... Nie sądzisz?
ehmmmm , Rikudo miał "oczy Uchiha" ? pierwsze słyszę .
Jesteś tak mega spostrzegawczy, że zapewne zauważyłeś celowość cudzysłowia. Nie zauważyłeś? Przepraszam, chyba przeceniłem twój intelekt...
Co do tego że w klanie Uchiha wszyscy byli spokrewnieni to jest to głupota , bo oznaczało by to że w Uchiha było kazirodztwo w celu zachowania czystości krwi a jeśli myślicie że Kishamoto by coś takiego dowalił w mandze którą czytają również dzieci , to jesteście w poważnym błędzie . Faktem jest że w czasach Madary Uchiha to była potęga militarna z którą tylko Senju mogli konkurować w jakichś retrosach był pokazany Hashirama i Madara i za Madarą stał jego klan za Hashiramą jego klan , a za Madarą stały babki . W czasach Saska , kobiety stały się kurami domowymi , sharingana raczej nawet nie aktywowały . Tak więc możecie się nie zgadzać , ale każdy klan to połączenie jakiejś tam ilości rodzin . Mówicie że mają wspólnych przodków tak ? Racja , ale macie przykład , jest kobieta i mężczyzna zakładają klan Uchiha mają dziecko i co ? z kim to dziecko ma dziecko ? nie z Uchiha tylko z kimś z po za Uchiha i w ten sposób po dziesiątkach czy nawet więcej lat geny się wymieszały i powstały zupełnie odrębne rodziny i taki np Shisui dla Saska mógł być szwagrem ciotecznej siostry babki mamy wujka brata ciotecznego ojca Saska i co ? Gdzie tu rodzina ? xD
Wytłumaczę to bardzo łopatologicznie, niestety twoje IQ nie pozwala mi na inny sposób.
Był sobie Uchiha the First (człowiek, który jako pierwszy uaktywnił sharingana). Związał się z kobietą z klanu Srakamoto. Jako, że sharingan posiada geny dominujące (AA- pani od biologii w liceum zawsze tak to przedstawiała), to szansa, że ich dziecko uaktywni sharingana wynosi 100%. W takim razie ich dziecko ma Aa, czyli sharingan się pojawia. Kobieta przyjęła nazwisko męża, a ich dziecko związało się z kobietą (przyjmijmy, że ich dziecko było normalnym samcem) z klanu Srakatokaton. Ich dziecko ma już mniejsze szanse na uaktywnienie sharingana (50%), ale dzieci może być więcej niż jego, więc i tak ten sharingan się w końcu pojawi. Można by również przyjąć, że Uchiha the First również miał więcej niż jedno dziecko, mógł mieć nawet dziesięcioro i każde z nich było w stanie uaktywnić sharingana. Każde z tych dzieci związało się z kimś z innego klanu (wykluczamy kazirodztwo) i każde z dzieci tych dzieci miało szansę równą 50% na uaktywnienie sharingana. Z pokolenia na pokolenie sharingan był rzadszy, ale mimo to pojawiał się jako, że był to gen dominujący. W końcu po 10-20 pokoleniach narodził się Itachi i po nim Sasuke. Obydwaj mieli to szczęście, że uaktywnili sharingana. W innej "gałęzi" rodu urodził się Shisui itd. Rodzi się pytanie... Czy wszyscy posiadacze sharingana są rodziną? Oczywiście, że są... Posiadają wspólnego przodka, którym był Uchiha the First, poza tym to właśnie jego geny dały im sharingana, tak więc w ich ciałach znajdują się te same geny... Dominujące geny sharingana z domieszką mnóstwa innych genów. Wszyscy ci shinobi znajdują się na tym samym drzewie genealogicznym, na którego szczycie znajduje się Uchiha the First... Mam nadzieję, że teraz to załapałeś.
--------------------

Dodane: 28-01-2012 13:08
SPOILER
W ostatnim chapku został pokazany zalążek mocy Bijuu, całkiem efektownie została przedstawiona walka, więc jeszcze bardziej Hasirama wydaje się być wyjątkowy, mogąc kontrolować te wszystkie potwory. Ta zazdrość i nienawiść Madary względem Hasiramy jest jak najbardziej uzasadniona, ale kiedyś pisałem o tym, że Tobi zupełnie inaczej podchodzi do osoby Hasiramy, zawsze wyraża się o nim z ogromnym szacunkiem.
SPOILER

Dodane: 28-01-2012 20:42 -
Skupiając się wyłącznie na spotkaniu Tobiego z Hashiramą doszedłem do wniosku (oczywiście bazując wyłącznie na tym co mówił Tobi, a jak wiemy, mogły być to kłamstwa), że jeżeli prawdziwy Tobi stoczył walkę z Hashiramą, to musiała to być osoba nadzwyczaj silna, a sugerując się tym co prezentuje Tobi, również inteligenta. Nasuwa mi się tutaj Sarutobi Sasuke, co za nim przemawia w mojej opinii? Żył w czasach Hashiramy i Madary, mógł wiedzieć o nich wszystko. W końcu Biwako powiedziała, że był potężnym shinobim, być może dlatego syn Sasuke był tak ważny dla Hashiramy i Tobiramy. Mógł mieć również dosyć wojny i chciał to zakończyć w inny sposób, ten sposób to układ z Madarą, Sasuke mógł zawrzeć z nim pakt o wcieleniu w życie planu "Księżycowe oko", a w odpowiednim momencie wyrolować go i kontynuować jego plan po swojemu.
Więc jeżeli doszło do spotkania Tobiego z Hashiramą to nie widzę tutaj typowej walki o dominacje w wiosce czy z nienawiści, widzę w tym coś na wzór układu między Madarą, a Sarutobim Sasuke.

Dodane: 29-01-2012 12:24
Dlaczego w ogóle zakładacie, że Tobi i Madara to dwie różne osoby? ^.^ Itachi powiedział: "Madara jest teraz jedynie cieniem samego siebie". Można te słowa interpretować na miliard sposobów i jednym z nich jest to, że Tobi to Madara, ale pozbawiony duszy lub coś w ten deseń. Ceną za nieśmiertelność była sprzedaż duszy. Dusza umarła, tak więc Kabuto był w stanie wskrzesić Madarę i dlatego Tobi był zdenerwowany tym faktem... Ponieważ Kabuto już wie o słabość Tobiego, o braku duszy, jakąkolwiek słabością by to nie było. To oczywiście tylko teoria i nic nie wiemy na pewno... Jednakże wtedy fabularny zabieg Kishimoto byłby naprawdę genialny. Zmusił wszystkich czytelników do poszukiwania prawdziwej tożsamości Tobiego, podczas gdy to po prostu Madara, tylko pozbawiony tego "czegoś" i nie wiadomo czym to "coś" jest. ^.^
--------------------
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.