Dodane: 30-11-2011 20:46 -
Jak oceniacie popularnosc skoków narciarskich po odejsciu Malysza, czy teraz z taką samą chęcią oglądacie skoki? Jakie są wasze odczucia?

Dodane: 30-11-2011 20:55
Ja tam nadal jeżeli chodzi o oglądanie to najbardziej lubię ten sport ;D nie wiem jak u Was ale czy Kamil nie przypomina trochę początków Małysza ? ;P Nie mówię, że to będzie powtórka z Adama ale te emocje jednak są jak się patrzy znowu na Polaka, który póki co skacze bardzo dobrze ;D
Nic jednak nie przebije tych czasów kiedy w gimnazjum, za czasów wielkich wygranych małysza odwoływane były lekcje (bo dyrektorem był nauczyciel WF-u

) bo w telewizji leciał Małysz ! Mimo, że wtedy miałem chyba 5 lat to pamiętam to bo moja Mama tam uczyła, heh to były czasy.
Podsumowując, skoki to świetny sport i co jak dla mnie ważne indywidualny bo takie lubię najbardziej. Dzięki skokom ogólnie pojechałem 2 razy na narty i to chyba najlepszy sport jaki uprawiałem

szkoda, że nie mogę sobie co roku wyjeżdżać
Reasumując po raz drugi, nadal chętnie skoki oglądam i to nawet z większą chęcią po tym co się kiedyś widziało i czego się oczekuje :]

Dodane: 30-11-2011 20:59
Narazie były dwa konkursy z czego obejrzałem jeden (drużynowy), ale czy równie chętnie jak wcześniej będę je oglądać to z pewnością uzależnione jest od naszych skoczków. Nie mówię tylko o Kamilu Stochu, ale reszcie również. Latem byli w świetnej formie i oby coś zdziałali zimą. Póki co Stoch nie zawiódł zajmując 4 miejsce, więc kolejny konkurs raczej obejrzę.
--------------------

Dodane: 30-11-2011 20:59
Małysz to ikona skoków narciarskich, przez 10 lat mu kibicowałem zaczynając od jego wielkich sukcesów. Widziałem jak wielu innych, jego wzloty i upadki, ale nic nie trwa wiecznie i nie można nabierać do tego jakiegoś negatywnego stosunku. Czy z taką samą chęcią oglądam skoki? Prawdę mówiąc to nie, ale Stoch to taki promyk nadziei, który może nawiązać walkę z najlepszymi i kolejna generacji młodych, utalentowanych skoczków. Według mnie Stoch będzie czarnym koniem sezonu.

Dodane: 30-11-2011 23:30
Sezon bez Małysza będzie nuuudny. Nie będę kłamał, oglądałem skoki dlatego, że skakał Małysz i jak rywalizował z resztą. W niedzielę się siadało rodzinką przed TV i MAŁYYYYSZ !
Najlepiej darła się moja mama, a razem z nią sąsiadka XD A my ciągle tylko w śmiech
No ale trzeba być dobrej myśli, mamy dobrych innych skoczków : ) XD
--------------------

Dodane: 01-12-2011 16:16
Kamil Stoch pokazał się z bardzo dobrej strony, zajmując 4 miejsce. Oby utrzymał ciągłość sukcesów polskich skoków narciarskich.
--------------------
Tam gdzie mądry jest za głupi, potrzeba geniusza
Robię wszystko, żeby nie robić nic xD

Dodane: 01-12-2011 16:21 -
Bez Małysza to nie to samo, Ja zawsze z ojcem pooglądałem skoki narciarskie, a teraz jakoś nam się do tego nie pali.Widzę również spadek zainteresowania tym sportem u mnie w klasie, kiedyś to się o tym rozmawiało, a teraz nikt słowa o tym nie powie xD.Tak, sądzę, że popularność spadła, ale w Polsce takich koneserów skoków narciarskich nadal jest dużo...i będzie przybywać

.
--------------------
http://www.youtube.com/watch?v=citzRjwk-sQ

Dodane: 01-12-2011 18:00
Teraz właśnie widać jakie duże zaplecze kadry budowało się na sukcesach Małysza. Posiadamy całkiem przyzwoitych zawodników, którzy muszę jeszcze tylko zebrać więcej doświadczenia. Stoch poprowadzi tą reprezentację do wielkich osiągnięć.
--------------------

Dodane: 01-12-2011 18:01 -
Mnie trochę boli to, że tak doświadczeni skoczkowie jak Stefan Hula mają problemy z zakwalifikowaniem się do drugiej serii, a budowanie filaru na jednostce jest ciężkie.

Dodane: 01-12-2011 18:02
Stefan Hula wraca po ciężkiej kontuzji i operacji. Rozpoczął 3 tygodnie później przygotowania do sezonu zimowego. Dałbym mu na razie taryfę ulgową.
--------------------

Dodane: 01-12-2011 18:06
olek_mi napisał/a:
Stefan Hula wraca po ciężkiej kontuzji i operacji. Rozpoczął 3 tygodnie później przygotowania do sezonu zimowego. Dałbym mu na razie taryfę ulgową.
Jak najbardziej, ale to już ogólnie doświadczony skoczek i powinno wymagać się zdecydowanie więcej. Chociaż awansu do drugiej serii.

Dodane: 01-12-2011 18:11
Wierzę, że rozkręci się w połowie drugiej części sezonu. Nie pozostawia złudzeń fakt, że w nadchodzącym sezonie austriacy bez najmniejszych problemów będą dominowali na skoczniach. Jedynie opór może im stawić Stoch i garstka niemców.
--------------------

Dodane: 01-12-2011 18:13
Ten sezon chyba dla Austriaków może być lekki i przyjemny. A rywalizacja zagości tylko między nimi. Ale podtrzymuję swoje zdanie co do tego, że Stoch będzie czarnym koniem sezonu.

Dodane: 01-12-2011 18:15
Skoki dlamnie to byl malysz
Gdy byl w pelni formy mialem ze 6 lat ale to byly czasy..
Razem z dziadkiem siadalem przed telewizorem i zawsze skoki oglądalismy
Podobnie jak z dragon ballem w dziecinstwie bylo wiele fajnie4j niz teraz...

Dodane: 01-12-2011 18:39
Ja już od dawna nie interesuje się specjalnie skokami, sporadycznie oglądałem jakieś zawody, lecz na Adama zawsze liczyłem, akurat w moim przypadku nic to nie zmienia że Małysz nie skacze, bo po prostu już nie oglądam tego tyle, co ładnych parę lat temu, ale ci, którzy śledzą je na bieżąco na pewno odczują w jakimś stopniu jego brak.
--------------------

Dodane: 01-12-2011 19:17
Ja przyznam, że istniał dla mnie tylko Małysz. Oglądałem skoki ze względu na obecność Adasia, z przyzwyczajenia nabytego w dzieciństwie. Teraz nie interesuje się światkiem skoków narciarskich.
--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 01-12-2011 19:21
Martwi mnie to, że Austriacy mogą w przyszłości totalnie zdominować Puchar Świata. Mogą wystawiać największą ilość zawodników w konkursach, a na własnych skoczniach jeszcze więcej, to lekko może zaburzyć pewną strukturę.

Dodane: 05-12-2011 15:14
A to już są skoki ?

No bez Adasia, o skokach nawet nie wiedziałem. Zawsze ojciec się darł : "Filip chodź bo Małysz skacze!", a ja tup tup na dół

. Kiedyś nie wyobrażałem sobie skoków bez Małysza, ale teraz Stoch nieźle sobie radzi

Dodane: 05-12-2011 15:48 -
Na razie my też można powiedzieć, że zdominowaliśmy skoki. Możemy wystawiać 7 skoczków! To wszystko dzięki świetnemu zeszłemu sezonowi Adasia i Kamila. W tym roku zdaje się, że też mamy dwóch liderów.
--------------------

Dodane: 06-12-2011 10:34
Ja osobiście oglądam i to z większym zaciekawieniem niż wcześniej. Kamil Stoch jest w dobrej formie a Piotr Żyła przechodzi samego siebie. Oby tak dalej.
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.