Dodane: 25-11-2011 19:12 -
Co prawda turniej jest już prawie na półmetku, ale cóż chyba lepiej założyć ten temat teraz niż nigdy.
Nasi siatkarze radzą sobie w tym turnieju całkiem nieźle, a gdy nie kompromitacja z Iranem (porażka 2:3) można by rzec że radzą sobie świetnie

Narazie jesteśmy liderem zawodów ;p ale trudne mecze przed nami dopiero
Aktualana tabela (stan na 25.11.11)
1 Polska 13 4 - 1 14:6 478:423
2 Rosja 12 4 - 1 12:5 403:350
3 Brazylia 12 4 - 1 14:6 455:380
4 Włochy 11 4 - 1 13:6 463:410
5 Iran 9 4 - 1 12:10 456:468
6 Kuba 9 3 - 2 10:7 381:374
7 Argentyna 9 3 - 2 12:9 454:426
8 USA 6 2 - 3 8:9 393:397
9 Serbia 3 1 - 4 7:14 430:477
10 Egipt 3 1 - 4 4:12 311:381
11 Japonia 2 - 5 6:15 436:467
12 Chiny 1 - 5 2:15 300:407
Jeśli w temacie będzie jako taki ruch wyniki będą uzupełniane na bieżąco
--------------------

Dodane: 25-11-2011 19:16
Ja chetnie bym obejrzał wszystkie mecze ale nie mam Telewizji więc nie moge a po za tym lubie siatke.
P.S Wygraliśmy z japonią przed chwila

Dodane: 25-11-2011 19:19 -
Cieszy mnie to że jesteśmy chociaż w jednym sporcie wysoko, na pewno możemy poczuć jak to jest w czołówce, ale szkoda iż zmniejszyło się zainteresowanie, kiedyś pamiętam, polska kontra rosja, nie wiem na jakim turnieju, większość osób w szkole w sali informatycznej i ogląda mecz, ja z kumplem też poszliśmy... ale nie było miejsca i nas wywalili
a potem podłapała nas matematyczka dlaczego nie jesteśmy na lekcji... a ja uratowałem sytuację mówiąc iż!!! czekamy aż nas higienistka zawoła na szczepienie....
this memories
Wiadomość doklejona:MICHAL0504
Przed chwilą? myślałem że gdzieś koło południa :/

Dodane: 25-11-2011 19:24
Bardzo dobrze idzie Polakom w PŚ i liczę na to, że uda im zagrać na najbliższych Igrzyskach Olimpijskich, świetnie sobie radzą jak do tej pory, a porażka z Iranem nie była taka bolesna z racji zaciętej walki.
--------------------

Dodane: 25-11-2011 19:29 -
Ja jak do tej pory obejrzałem wszystkie mecze Polaków. I musze przyznać, że nie spodziewałem się tak dobrych wyników. Fakt porażka z Iranem to mała kompromitacja, ale poza tym to jest naprawde nieźle. Pokanalismy przecież Kubę - aktualnych wicemistrzów świata, Serbię - aktualnych mistrzów Europy. Dzisiejszy mecz z Japonią też bardzo dobry w wykonaniu Polaków... Bardzo dobrze, że Polacy maja już kilka zwycięstw bo teraz przed nami trudni rywale - Rosja, Brazylia i Włochy... Myśle, że celem minimum jest zwycięstwo nad jednym zespołem z tej 'wielkiej trojki'. Chociaż obserwując grę naszych reprezentantów liczę na zwycięstwo może we wszystkich meczach... Zobaczymy jak to się potoczy. Nam pozostaje tylko oglądać i trzymać kciuki za Polaków...

Dodane: 25-11-2011 20:06
Cóż powiedzieć , Siatkówka to w sumie jeden z nielicznych sportów w jakich Polska się liczy . Walka z Rosją będzie bardzo zacięta z uwagi na historię jaka łączy Polskę i Rosję , ani Polacy ani Rosjanie nie odpuszczą ( Rosjanie zrobią wszystko żeby wygrać , bo jeśli przegrają z Polską to ciężko będą mieli z Panem Putinem

) . Nie ma wątpliwości że Brazylia , Rosja i Włochy to będą bardzo trudni przeciwnicy , myślę że z Rosją możemy wygrać , co do Włoch mam mieszane uczucia , co do Brazylii to każdy wie jak jest , nie ma na nich mocnych Polska to nie ich poziom mimo wszystko , nie ma co się z nimi mierzyć . Zaskoczyła mnie jednak porażka Brazylii z bodajże USA , nie wiem w jakim składzie grała Brazylia , na pewno nie w pierwszym , bo USA nie ma siatkówki na dobrym poziomie . Niemniej jednak Polacy to mistrzowi Europy w siatkówce , więc Brazylijczycy wystawią na bank pierwszy skład a to dla nas bardzo źle wróży ...

Dodane: 25-11-2011 20:13
No ja nie wiem , ja nie wiem xD czy awansują , pierwsze 3 mecze się pokazali klasę ale porażka z iranem może mieć fatalne konsekwencje. Mecz z japonią super nie był czyżby jakaś zadyszka?? Oby nie!! Ale nie najlepiej to wygląda popatrzcie w kalendarz Włochy, Brazylia, Rosja na samym końcu!! Po drodze Usa czeka.
![[oczy] [oczy]](/templates/emoty/oczy2.png)
I z upragnionym awansem może być różnie.
--------------------

Dodane: 25-11-2011 20:38
Nie chcę zapeszać, bo idzie naszym naprawdę wspaniale. Każdy mecz to dla mnie wspaniałe widowisko, warto oglądać puchar świata, to coś na miarę samych MŚ, jeśli by patrzeć na rangę i prestiż. To najlepiej punktowany turniej przez ranking FIVB. Miejmy nadzieję, że nie zabraknie Polakom sił do końca turnieju.
--------------------
Tam gdzie mądry jest za głupi, potrzeba geniusza
Robię wszystko, żeby nie robić nic xD

Dodane: 26-11-2011 18:39
olek_mi napisał/a:
Nie chcę zapeszać, bo idzie naszym naprawdę wspaniale. Każdy mecz to dla mnie wspaniałe widowisko, warto oglądać puchar świata, to coś na miarę samych MŚ, jeśli by patrzeć na rangę i prestiż. To najlepiej punktowany turniej przez ranking FIVB. Miejmy nadzieję, że nie zabraknie Polakom sił do końca turnieju.
Po wygranej z Japonią Polscy siatkarze zajmują 1 miejsce przed Rosją i Brazylią. Oby zostało tak do końca.

Dodane: 27-11-2011 13:07
Dzisiaj wygraliśmy z drużyną Chin w stosunku 3:1 i nadal będziemy zajmować 1 miejsce. Chińczycy w pierwszym secie wcale nie zagrali tak dobrze ale to my popełnialiśmy wiele błędów i to na własne życzenie go przegraliśmy.
Według mnie teraz kadra wydaje się być jeszcze lepsza niż poprzednio, jest wyrównana każdy kto wchodzi z lawki może zmienić wynik spotkania, gra nie opiera sie teraz na jednym zawodniku ale na calej druzynie. Trener może zmieniać i szukać dobrego zestawienia i ma w czym wybierać. Przydał by sie jeszcze jeden klasowy środkowy bo Wiśniewski nie do końca sobie radzi, ale z drugiej strony jest młody więc niech się uczy.
--------------------
-------------------------------

Dodane: 28-11-2011 09:30
Zazwyczaj nie oglądam sportu, ale ostatnio jakoś czerpię radość z wygranych naszych siatkarzy. Po dzisiejszej wygranej z Amerykanami 3:0 wciąż jesteśmy na pierwszym miejscu z wynikiem 19pkt. Rosjanie tuż za nami, zaś Brazylia po przed chwilą przegranym meczy z Kubą 2:3 na trzecim z 3 punktami straty. Więc sytuacja całkiem dobra dla nas.
Jutrzejszy mecz z Egiptem powinniśmy wygrać, liczę że z Włochami również sobie poradzimy i jak zwykle czeka nas trudna walka z Rosjanami i Brazylijczykami ;/ O ile się nie mylę jeszcze 2 wygrane mecze i jedziemy na igrzyska.
--------------------

Dodane: 28-11-2011 10:11
Lekko obawiałem się tego pojedynku, nigdy bym nie przypuszczał, że Amerykanie nie urwą nam chociaż jednego seta. Ale mam przeczucie, że trudniej będzie nam się grało z Włochami i Rosjanami, aniżeli z Brazylią.

Dodane: 28-11-2011 11:06
Tegoroczny PŚ układa się dla naszych na razie znakomicie, widać, że są na gazie, w obecnej formie mogę śmiało stwierdzić, że są w stanie pokonać nawet Brazylię, skoro Kuba z Brazylią wygrała 3:2, a my z Kubą, za 3:0 naszym atutem niewątpliwie jest fakt, że możemy wystawić dwie różne szóstki, a i tak zagrają na podobnym poziomie, z takim graniem awans na IO mamy raczej pewny, bo wiele światowych potęg już się posypało, m.in Włochy, czy Serbia, trochę szkoda gospodarzy.
--------------------

Dodane: 29-11-2011 10:53
Kolejne zwycięstwo Polskiej reprezentacji 3:0 tym razem z reprezentacją Egiptu. Meczu niestety nie oglądałem ale z tego co widać po wynikach setów tylko w drugim secie egipcjanie nawiązali walke z naszymi.
--------------------
-------------------------------

Dodane: 29-11-2011 12:11
Awans jest bardzo blisko, ale w ostaniach meczach mamy arcytrudnych rywali. Jeśli nam ewentualnie nie pójdzie w ostaniej fazie turnieju możemy liczyć na korzystne wyniki w innych meczach. Np. dzisiaj Rosja pokonała Kubę 3:1 a to jest jak najbardziej korzystny układ dla Polski.
--------------------

Dodane: 29-11-2011 12:49
Polacy bardzo dobrze radzą sobie w Pucharze Świata. Szkoda tej wcześniejszej wpadki z Iranem. W piątek gramy z Włochami, jeśli wygramy, to awans na IO będzie już pewny.
Dzisiaj Brazylia doznała drugiej porażki z rzędu - po wczorajszej przegranej z Kubą 2:3, dzisiaj Brazylijczycy ulegli drużynie Serbii 1:3. Po tej porażce Brazylia spadła na czwarte miejsce

.

Dodane: 29-11-2011 14:21 -
teraz musimy spełnić 3 warunki:
-albo wygrać jeden mecz
-przegrać 2 mecze 3:2
- brazylia musi raz przegrać wtedy będą się liczyć małe punkty albo sety
w zadzie jest więcej opcji ale te są najbardziej prawdopodobne.
Ale bądźmy optymistami wygrana z włochami i mamy co najmniej 3 miejsce.
Oczywiście liczę na 1 byłoby fajowo.

Dodane: 29-11-2011 21:27
Gdyby przed nami nie czekały mecze z trzema arcytrudnymi rywalami, to można byłoby już powiedzieć, że awans mamy w kieszeni. Teraz trzeba trzymać kciuki, że nasi dopieczętują swój udział na IO, wygrywając cały PŚ. Wierzę, że tak będzie

.
--------------------

Dodane: 01-12-2011 18:32
Już jutro będziemy mogli wywalczyć kwalifikację na igrzyska olimpijskie. Kto wie czy nie zaznamy największej niespodzianki, czyli brak Brazylii w gronie trzech najlepszych.

Dodane: 01-12-2011 18:36
Kolejny dzień zapowiada się niesamowicie ciekawie. W końcu zbliżamy się do końca tych rozgrywek, a polacy ciągle są na czele stawki. Mam nadzieję, że ta przerwa wyjdzie na dobre polakom i za bardzo się nie przeforsowali na treningach. A najbardziej z tego wszystkiego żałuję, że będę pisał spr z matematyki w czasie trwania meczu. Pozostaje mi tylko powtórka w tv.. zresztą jak zazwyczaj.
--------------------
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.