Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 12:29
OnLine: 26, statystyki
index > Dragon Ball
Temat: Dragon Ball: Jakie zakończenie byłoby najlepsze?
Dodane: 26-11-2011 20:53
#slander - user - 70%
Mi zakończnie z DBGT jak na razie mi wystarczy. Nie obrażę się za nowa serię... Aha, zapomniałbym o filmie kinowym GT, gdzie w pewnym stopniu zostało wyjaśnione, co się stało z Songiem i kim jest po poknaniu Li-Shenrona.

--------------------
Jestem Saiyaninem, który przybył z Ziemi, zeby cię pokonać

-----

http://komixxy.pl...zebaczenia
Dodane: 01-12-2011 21:19 - Edytowane przez siuber dnia 01-12-2011 21:19
#siuber - user - 60%
Dlamnie takie zakończenie jakie bylo bylo najlepsze
A no a tak wgl to Dragon ball mugl sie zakonczyc na Zetce poco komu bylo Gt?

Dodane: 04-02-2012 14:02 - Edytowane przez KamiLLenTe dnia 04-02-2012 14:03
Dla mnie idealnym zakończeniem byłby Turniej Najlepszego Pod Słońcem, gdzie w finale spotykają się Goku i Vegeta, a na trybunach są wszyscy bohaterowie z DB, DBZ (no i ewentualnie DBGT). Walka jest bardzo wyrównana i długa; kończy się remisem. I tak oto wojownicy zostają uznani za równych siebie. W taki sposób dla mnie mogłaby się skończyć historia Smoczych Kul.

--------------------

Dodane: 04-02-2012 14:07
#Sala8 - user - 80%
@UP

Dokładnie się zgadzam, ładne zakończenie, sprawiedliwe.
W każdym razie chciałbym, aby przed zakończeniem wszystkie nieścisłości,
wyjaśnili jakoś sensownie.

Ewentualnie mogłoby być zakończenie z prawdziwym poświęceniem się jednego z bohaterów, gdy już nie ma smoczych kul. W tej ostatniej walce powinno być
dużo ukazane, emocje, refleksje, w każdym razie coś poważnego, aby łezka w oku się zakręciła.

--------------------
Copy Ninja Sharingano Hatake Kakashi

Dodane: 04-02-2012 14:18
Zakończenie w DBZ jest takie, ponieważ powstało DBGT, czyli to nie koniec, to zakończenie się dla mnie nie liczy. Zakończenie DBGT było złe. Pan i Goku tylko zostali z całego teamu Zetki, i się jeszcze Goku uśmiecha, przecież jego przyjaciele zginęli śmiercią naturalną, a on jest w tym samym wieku co na początku BBGT, ew. grubo 5 lat starszy. Dlatego czekam na coś nowego... To zakończenie mnie nigdy nie usatysfakcjonowało.

--------------------

WIELE SERC JEDNO BICIE DRAGON BALL NA CAŁE ŻYCIE
Dodane: 05-02-2012 17:21
#zeniubs - user - 0%
.

--------------------
Dodane: 05-02-2012 19:28 - Edytowane przez Songossj1 dnia 05-02-2012 19:31
Zakończenie DBGT było bardzo złe jak dla mnie. Gdzie Krilan, Jamsza, Vegeta, reszta teamu ? Wszyscy nie żyją, a Songo chodzi zadowolony i przygląda się walce Songa jr. i Vegety jr. ( kolejna głupota ). Dragon Ball bez tych bohaterów których wymieniłem to nie DB. Gdyby powstała kolejna seria ( choć to praktycznie nie możliwe ) to miało by ich nie być ? Jak dla mnie DBGT to wielki niewypał lecz mimo wszystko posiadający w niektórych momentach dobre wątki. Dla mnie najlepszym zakończeniem był by turniej, w którym biorą udział wszyscy wojownicy Z teamu, a w finale spotyka się Songo z tajemniczym przeciwnikiem, który wcześniej wyeliminował Songokana ( Vegete w półfinale pokonałby Songo ). Okazuje się, że tajemniczy przeciwnik jest najpotężniejszą istotą we wszechświecie i przybył by zniszcyć Ziemię. Songo toczy z nim morderczą walkę na 40 odcinków, aż w końcu przyjmuje kolejny poziom SSj5 i masakruje przeciwnika... To było by coś :d .

--------------------
DB4EVER http://besty.pl/3...

SONGO SSJ3

Dodane: 05-02-2012 19:34 - Edytowane przez SasukeUchiha98 dnia 05-02-2012 19:38
Songossj1 napisał/a:
Zakończenie DBGT było bardzo złe jak dla mnie. Gdzie Krilan, Jamsza, Vegeta, reszta teamu ? Wszyscy nie żyją, a Songo chodzi zadowolony i przygląda się walce Songa jr. i Vegety jr. ( kolejna głupota ). Dragon Ball bez tych bohaterów których wymieniłem to nie DB. Gdyby powstała kolejna seria ( choć to praktycznie nie możliwe ) to miało by ich nie być ? Jak dla mnie DBGT to wielki niewypał lecz mimo wszystko posiadający w niektórych momentach dobre wątki. Dla mnie najlepszym zakończeniem był by turniej, w którym biorą udział wszyscy wojownicy Z teamu, a w finale spotyka się Songo z tajemniczym przeciwnikiem, który wcześniej wyeliminował Songokana ( Vegete w półfinale pokonałby Songo ). Okazuje się, że tajemniczy przeciwnik jest najpotężniejszą istotą we wszechświecie. Songo toczy z nim morderczą walkę na 40 odcinków, aż w końcu przyjmuje kolejny poziom SSj5 i masakruje przeciwnika... To było by coś :d .

Myślisz tak samo jak ja... Moim zdaniem jakby powstała nowa seria, to goku sam byłby "smoczymi kulami" i wskrzesił swoich przyjaciół do wieku na początki GT, i dałby im siłę, jaką mieli w młodości. Mozna by było ich wskrzesić tacy jacy byli w DB, DBZ ale to bez sensu, mi to nie pasuje. Ew. do wieku pod koniec DBZ 10 lat później. Byłyby nowe przygody, ew. 1 nowy poziom ssj, goku jr i vegeta jr. To niemożliwe żeby goku był uśmiechnięty, kiedy tylko Pan żyje z wojowników teamu Z. Ja aktualnie jestem przy 195 odcinku DBZ, odświeżam serie dragon balla już 3 raz, kiedy dojdę do 64 DBGT znowu się popłaczę. ;x Ja nadal mam nadzieję że powstanie "nowa przygoda" :)

--------------------

WIELE SERC JEDNO BICIE DRAGON BALL NA CAŁE ŻYCIE
Dodane: 06-02-2012 09:02
jak dla mnie ostatni odcinek GT był dobry, było tam wiele emocji i ostateczne odejście Goku. Ten wątek z Goku i Vegeta juniorem nie za bardzo mi pasuje.

--------------------
master xD

Train ninjas and save the world from evil on NinjaManager.com !
Dodane: 13-02-2012 16:55
#Naimad2 - user - 10%
Zgadzam sie z kolegą wyżej ^ dobrze powiedziane, a tak wgl. kto chciał by zmienić Dragon Ball .? Gdyż to było,jest i bedzie zajebiete [wesoly]

Dodane: 14-02-2012 09:12
#DeaDMen - user - 90%
Jak dla mnie to najlepiej żeby zostało takie zakończenie jakie było w GT czyli Goku odlatuje ze smokiem.Ponieważ takie zakończenie było jak dla mnie najlepsze jakie można było wymyślić i tyle.

Dodane: 15-03-2012 18:28
#KaKa663 - user - 60%
Ja mam pewną teorie. Dragon Ball nie powinien się kończyć!! :) Powinien jeszcze trwać coś nowego nowi przeciwnicy i w ogóle

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online