Dodane: 28-12-2011 14:58
Dlaczego 'hejtujecie' tą OVA'e? Świetna może nie była, ale na bank przebija fillery w Naruto. Miła oprawa dla oka, fabuła nie zbyt rozbudowana, ale czego oczekiwaliście po 20min. OVA'e? Nie uważam, że to naciągane, sądzę, że kontunuacji nie będzie. Dlaczego? Autor chciał wyjaśnić skąd wzięła się legenda o Super Wojowniku. Skończcie w końcu atakować fanów DB. Może im się podobało, nie każdy ma taki sam gust.
7/10

Dodane: 28-12-2011 23:03
Wyjaśni mi ktoś to o co pytałem z tym strojem że podczas przenoszenia się w czasie był zniszczony a dalej widzimy nówkę sztukę nie śmiganą bo nie kumam tego może jakieś pomysły???

Dodane: 29-12-2011 00:29
Może poprostu dlatego, że przeniósł się w czasie?

Samo przeniesienie sie w czasie jest dziwne, więc strój to 'pikuś'.

Dodane: 29-12-2011 13:03 -
Bardock_ napisał/a:
Może i głupie spostrzeżenie ale obejrzyjcie początek walka Bardocka z Freezerem - cału strój Bardocka zostaje zniszczony nagle widzimy bohatera w innej scenerii wraz z jego opaską i strojem jakieś pomysły?
Nie spójność w fabule? Po pierwsze nie jest to dzieło Akiry, po drugie historia ogólnie jest kiepska.
Można to sobie jeszcze inaczej wytłumaczyć patrząc od strony DBTarda

Mianowicie podczas przenoszenia się w przeszłość, zbroja po prostu powróciła do dawnego nienaruszonego stanu
--------------------
Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL

Dodane: 29-12-2011 13:46
Bardock_ napisał/a:
Może i głupie spostrzeżenie ale obejrzyjcie początek walka Bardocka z Freezerem - cału strój Bardocka zostaje zniszczony nagle widzimy bohatera w innej scenerii wraz z jego opaską i strojem jakieś pomysły?
Może zamiast pierw snuć głupoty xD, byście najpierw zajrzeli do pierwowzoru.
W mandze zbroję ma całą, więc to animatorzy schrzanili robotę jak zawsze
![[skrzywiony] [skrzywiony]](/templates/emoty/krzywy.png)
.
-
http://dbpolska.n...5/#chapter
--------------------

Dodane: 29-12-2011 15:11
O matko w tej mandze jeszcze bardziej to zrąbali xD Pocisk wystrzelony przez Freezera w kierunku Vegety ominął Bardocka i poleciał dalej xD Teraz już na 100% jestem pewny, ze jakakolwiek kontynuacja tylko pogrąża ten tytuł.
--------------------
Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL

Dodane: 29-12-2011 20:19
PR0 MAD SKILLZ!!!!!111ONEELEVEN
Inaczej się o tfurcach tego gówna nie wypowiem.
Daje 2/10
+1 za to, że to DB (hyhy)
+1 za Bardocka (za coś muszę dać, nie?)
Zchrzanili wszystko. Od kreski ( Plastik-kun

), poprzez charaktery drugoplanowe (co to k*rwa jest?!) kończąc na jedności fabularnej.
Chilled jest ciulowy, wygląda jak plastikowa podróbka Freezera. Motyw z dzieciaczkiem jest oklepany i żałosny. Furia? Bo fioletowy pedał raz dostał?
Ale ze zrobieniem go SSJ to już totalne przegięcie. Mieli tyle samo podstaw do zrobienia go SSJ co Krillana. Czyli dla tych, co nie zrozumieli... on nie miał ŻADNYCH PODSTAW do zostania SSJ. W ten sposób naciągane uniwersum DB już całkowicie nie trzyma się kupy.
florion2 napisał/a:
Sami siebie oszukujecie. W głębi serca dobrze wiecie że to kicha, mimo to łudzicie się niezrozumiałą nadzieją na jakiś hmm cud? Niestety cudu nie będzie.
Oni się nie oszukują. Oni tego nie widzą. Dla prawdziwego DBtarda istnieje tylko 1 animu, a do oceny dodają zawsze min +8 i z -1/10 robi im sie 7/10
--------------------

Dodane: 29-12-2011 21:29
Cóż,nic specjalnego.Historia oklepana,fabuła wzięta nie wiadomo skąd,nie wiadomo jakim cudem.Niestety taka jest prawda,ogólnie jedank miło było zobaczyć gębę Bardocka xD.Co do samej kinówki,to po prostu.....nie wiem

. Nie powalała
4/10.....i to głównia dlatego że....jest tytuł i wyjaśnienie legendy chociaż mętne xD.
--------------------
"To jasny czerwień.Czerwień.Tak jak jej włosy.Czerwień.Szkarłat głębszy od dojrzalszej truskawki.Tak jak czerwień,która pokryła moje dłonie."

Dodane: 01-01-2012 16:05
dzis o godzinie 16.00 ogladalem nowy odcinek z bardokiem w roli glownej
obejzyjcie warto!!
wejdzcie sobie na kreskoweczki i tam jest dragon bal moves tam jest nowy
Post przeniesiony przez Moderatora z tematu: Dragon Ball: Episode of Bardock OVA

Dodane: 02-01-2012 19:07 -
Bardock w kinówce ma ssj czy ssj2 ? bo w kinówce trochę szybko osiąga ssj/ssj2 i ma prądy jak można to jakoś wyjaśnić?
link do filmu:
http://www.megavi...d=GXSKGDZ9 a i takie drugie pytanie dla ciekawości jak po zniszczeniu planety vegeta bardock cofna sie w czasie ?
Post przeniesiony przez Moderatora z tematu: Dragon Ball: Episode of Bardock OVA

Dodane: 02-01-2012 20:22
minnio napisał/a:Bardock w kinówce ma ssj czy ssj2 ? bo w kinówce trochę szybko osiąga ssj/ssj2 i ma prądy jak można to jakoś wyjaśnić?
link do filmu:
http://www.megavi...d=GXSKGDZ9 a i takie drugie pytanie dla ciekawości jak po zniszczeniu planety vegeta bardock cofna sie w czasie ?
Odpowiadam no twoje pytania:
1.z pewnością mogę stwierdzić że Bardock osiągnął pierwszy poziom ssj gdyż:
- na ssj2 było dużo za wcześnie, bo nie osiągnął w jednej chwili tyle energii by momentalnie osiągnąć 2 stadia jednocześnie
- biorąc pod uwagę to że jest on identyczny jak Goku to po jego włosach (np. ilości spadających kosmyków na twarz) można poznać ssj, bo na ssj2 spadają tylko 3.
"prądy" są tylko polepszeniem wizualnym przemiany czego nie biorę pod uwagę ;p
2.Cofnięcie w czasie w filmie nie jest wyjaśnione, ale prawdopodobnie wybuch planety zaburzył czasoprzestrzeń i znalezienie się go w centrum eksplozji nie spowodowało jego śmierci po rozerwaniu na kawałki, a tak jakby teleport
W anime wszystko jest możliwe ;D
Wiadomość doklejona:Sam film nie jest zły. Największym plusem jest: ta kreska

.. ta jakość wykonania

.. poza tym radość z tego że powstało coś nowego, DB jeszcze nie zginął i nadal coś się dzieje, ale na tym zachwyt mój się niestety kończy. Minusy to jak wcześniej wielu zauważyło - niespójności w fabule tj. ta z ubiorem Bardocka. Film zdecydowanie za krótki, przez co walki prawie że tam nie ma bo co to za fight na kilka ciosów i po sprawie, oczekiwałbym kilkuminutowej walki zanim Bardock osiągnął ssj. Transformacja była wywołana takim "byle co" przypomniał sobie koleżków, Freezera i Chilled walnął o skałę jakimś bachorem, którego prawie wogóle nie znał. A co najbardziej denerwowało - jak ten mały ufolud chyba z dziesięć razy powtarza irytującym głosem "Bardock" No myślałem że monitor rozp.. jednak wytrwałem do końca po czym zostały z mieszane uczucia i niesmak że mogło wyjść to jednak lepiej.
Na podsumowanie jednym zdaniem - fajnie ale fabuła do d**y
--------------------

Dodane: 02-01-2012 22:55
A jak myślisz? My tak samo nie wiemy jak ty
No ale jężeli pytasz to :
możliwe ,że masa molekularna Planety Vegety i Bardocka została rosłożona na czynnyki pierwsze atomy powyższej masy wykazały specyficzną radioaktywnosć która rospędziła dane cząsteczki do prędkości większej niż predkość swiatł. A to spodowało ,żę sie znalazł w drugim wymiaże równoległym do tego co był mu znany przed wybuchem Vegety. A gdy sie zmaterializował okazało sie ,że cząsteczki odwróciły rospad. I dlatego cofnoł sie w czasie.
Proste nie ???

Dodane: 09-01-2012 12:24
Witam dawno nie ogarniałem serii DB i mam do was pytania.
Czy będę nowe odcinki DB kontynuacja serii KAI czy może jakaś kinówka.
Dzisiaj obejrzałem ten OVA z Bardoc-kiem. I prawdę powiedziawszy podobał mi się zresztą wszystko co związane z DB jest dobre. Ale i tu mam kilka pytań. Wyszło na to ,że od Bardocka zaczęła się Legenda o Super Sayanie. A Brolly ? W kinówce mowa jest o Legendarnym Super Sayanie początkowo myśleli ,że to Goku ale wyszło na to ,że to Brolly więc są dwie sprzeczności. Więc były dwie legendy ?! Jedna o Super Sayanie a druga o LSSJ ?

Dodane: 09-01-2012 12:24 -
...
To wszystko jest zależne, teoretycznie w mandze db, nie pojawił się brolly, jednak jeśli brać pod uwagę kinówki to brolly jest tym legendarnym, ale jednak jeśli się nie bierze pod uwagę kinówek to w mandze chodzi bardziej o coś takiego iż każdy kto opanuje poziom ssj staje się żywą legendą, bo w końcu nie każdy saiyajin osiąga ten stopień. No bo czytaj "legenda", czyli po prostu "legenda".

Dodane: 09-01-2012 13:30 -
Nie spodobało mi się, dam 0/10 i nie będę nic zawyżał.Takie OVA tylko mnie utrzymuje w przekonaniu, że DB jest skończone i chcą wyciągnąć z tego 101% kasy

.
Nie dość, że kreska jest taka jak opisał JCD(plastik-kun xDD) to inne sprawy typu postacie i fabuła kuleją.Taka bajeczka w przedziale wiekowym 0-10(no dobra, jeszcze 11 latek może obejrzeć xD).
--------------------
http://www.youtube.com/watch?v=citzRjwk-sQ

Dodane: 14-01-2012 23:44
Dopiero dzisiaj znalazłam czas i obejrzałam. Powiem szczerze, że się rozczarowałam. Fabuła prosta jak obsługa młotka i mdłe i nudne ogólnie to jest. Kreska w OVA mnie się wogle nie podoba. Liczyłam,że dorzucą jakieś ciekawe filery a tu nic
Jak takie coś mają produkować, to niech lepiej sobie niech dadzą spokój.
--------------------
"Dobry Pan obdarzył nas ograniczoną liczbą uderzeń serca. Byłbym głupi, marnując mój przydział na bieganie tam i z powrotem." Neil Armstrong

Dodane: 15-01-2012 08:02
A mnie się podobało i nie wiem co niektórzy oczekiwali, ogólnie świetny pomysł iż wyjaśnione zostało skąd wzięła się legenda o super saiyaijnie.
Cóż mogę dodać, fajna kreska, no i fajna historia, bo mam wrażenie że ktoś tu liczył na jakąś incepcję, memento czy donnie darko jeśli wiecie o czym mówię.
Mi się podobało i liczę na kontynuację, dla mnie świat db nigdy nie był ZA wielki by rezygnować z kontynuacji bo wszystko "już było", jak się pomyśli to i można stworzyć coś fajnego.
And a... haters gonna hate...

Dodane: 17-01-2012 14:54 -
Dopiero teraz zabrałem się do obejrzenia, i tak:
Sama Ova, krótka i zwięzła, dlatego oglądało się dość przyjemnie. Kreska też dosyć ładna choć wydaje mi się, że powinna być poważniejsza.
Jednak jeśli chodzi o stronę praktyczną... Walki praktycznie brak.
O_o co to za fabuła, co to za postacie, co to za...
Moim zdaniem na pewno można jeszcze coś stworzyć Ova, kinówke.
Wystarczy trochę pomyśleć, zrobić coś co się będzie trzymać kupy albo wgl. nie koligować z fabułą anime. Dla mnie ten OVA bezsensu, mogliby tyle ambitniejszych pomysłów wykonać. Jestem za stworzeniem jeszcze czegoś, ale niech to będzie dobrze zrobione, poważnie ! Z prawdziwą walką !. Jeśli mają robić z takimi postaciami, otoczeniem dla dzieci to niech lepiej nie robią.
Moja ocena obiektywnie: +2/10
--------------------
Copy Ninja Sharingano Hatake Kakashi

Dodane: 02-02-2012 11:56
Jak dla mnie gorzej być nie może.Najgorsza według mnie jest fabuła która w ogóle nie trzyma się z tą z anime,mało walki do tego strasznie nudnej,postacie do kitu.Jedynie kreska trzyma jakikolwiek poziom.Do tego trochę krótka,ale w końcu to OAV
Moja ocena to:2/10

Dodane: 14-02-2012 20:23
HEHE jak dla mnie za mało ,,się pocił'' przechodząc w stan SSJ2

Ale fakt jest faktem walka była za krótka. Jedyna co było fajne w tym to grafa.
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.