Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 12:28
OnLine: 23, statystyki
index > Dragon Ball > Premiery
Temat: Dragon Ball Episode of Bardock - Opinie
Dodane: 21-11-2011 19:56 - Edytowane przez by_black dnia 28-01-2012 16:43
#by_black - systemadmin - max%
Dragon Ball: Episode of Bardock - W najnowszym wydaniu magazynu V-Jump zostały ujawnione plany, stworzenia anime na podstawie trzech rozdziałów historii "Dragon Ball: Episode of Bardock", których autorem jest Naho Ooishi ( także twórca "Dragon Ball SD" ). Jeszcze niewiele wiadomo o formie wydania tego specjalnego odcinka, jednak przewiduje się dwie opcje premiery anime, pierwszą jest kolejny odcinek specjalny, który zostanie wyemitowany w telewizji podobnie jak "Dragon Ball Z: Bardock – The Father of Goku" czy "Dragon Ball Z: The History of Trunks", drugą zaś jako dodatek do gry "Dragon Ball Heroes". Premiera anime przewidziana jest na przyszły rok, nie podobano jeszcze dokładnej daty, lecz plotki wskazują na kwiecień.

Co ciekawsze nadchodzące anime spod znaku "Smoczych kul" otwiera projekt "Dragon Ball Force Project" którego prawdopodobnie robocza nazwa to "Saikyo Super Saiyan Secret Project" w skład którego być może wejdzie więcej odcinków specjalnych.

Czy nowa historia Bardocka stanie się oficjalnym wytłumaczeniem legendy o Super Saiyaninie?

Cytat z nowego newsa. Jak zapatrujecie się na adaptacje tego tytułu?
----------------
Wczoraj nasi chłopcy się spisali na medal i wykonali tłumaczenie oraz konwersje nowego OVA :)

- Pobierz HD PL: http://dbpolska.n...of_bardock
* Tłumaczenie: Marcin00
* Konwersja/Upload: Darknees

--------------------
Dodane: 21-11-2011 20:00
Super jeśli ten projekt zostanie zrealizowany na ekranie :) Będę gorąco kibicować takiemu rozwiązaniu :) To znak że na "Smocze kule" jest nadal popyt :)

--------------------

Dodane: 21-11-2011 20:13
O ile sama ta historyjka była dosyć niemrawa i bardziej naciągana niż cokolwiek z GT, nowego speciala (czy cokolwiek to będzie) z chęcią obejrzę.

--------------------
Dodane: 22-11-2011 16:24
#slander - user - 70%
Nowy special zwsze będzie dobrym dodatkiem do DB. Ciekawy jestem tej grupy Dragon Ball Force Project. Mam nadzieję że wszystko zrealizują bez problemów

--------------------
Jestem Saiyaninem, który przybył z Ziemi, zeby cię pokonać

-----

http://komixxy.pl...zebaczenia
Dodane: 22-11-2011 16:53
#Arti1915 - user - 90%
Fajnie się zapowiada nie powiem. Widać, ze DB nie umiera a ciągle coś z nim kombinują. Pytanie tylko, czy będzie to coś dobrego czy jakiś średniak.
Historię w Episode of Bardock można przedstawić całkiem sensownie, dodałbym tam parę różnych smaczków, przedłużył walkę i zrobił ją bardziej epicką. Może z tego wyjść naprawdę coś dobrego.

--------------------

Dodane: 22-11-2011 17:05
No w końcu jakaś dobra wiadomość związana z DB. Już się nie umiem do tego doczekać. Czytałem jeden chapter tego i powiem dobrze że robią anime. Być może zrobią jeszcze DB SD. Taka skrócona wersja DBZ też nie była by zła. A takie pokazanie historii Bardocka z innej perspektywy to też jest fajnie, przynajmniej historia nie będzie smutna tylko Bardock osiągnie SSJ.

Dodane: 22-11-2011 19:46
Tak szczerze to niewiem czy robienie anime o Bardocku to dobry pomysł. Dlaczego? Otóż niektóre przedstawine tam wątki mogą zaprzeczać temu co widzieliśmy w DB, DBZ... Chociarz z drugiej strony fajnie, że jest jakaś kontynuacja Dragon Balla. I to rzeczywiście jest dobra wiadomość... Jestem fanem tego anime i mimio wszystko będę z niecierpliwościa czekał na kolejną serię... [szeroki]

--------------------
DB4EVER http://besty.pl/3...

SONGO SSJ3

Dodane: 23-11-2011 14:42
#kaszi5 - user - 30%
Jakoś specjalnie sie nie podniecam na wieść o tym specjalu ale może wyjść z tego coś fajnego.Zobaczymy.

Dodane: 26-11-2011 12:32
Co ciekawsze nadchodzące anime spod znaku "Smoczych kul" otwiera projekt "Dragon Ball Force Project" którego prawdopodobnie robocza nazwa to "Saikyo Super Saiyan Secret Project" w skład którego być może wejdzie więcej odcinków specjalnych.

Czy to ma znaczyć, że wyjdzie nowe anime jak GT? Bo nie wiem czy dobrze zrozumiałem.

--------------------

Dodane: 26-11-2011 12:35
Jeszcze nie wiadomo, na nowe anime niema co liczyć, ale raczej o OVAki, bo EoB będzie miało swoją premierę w przyszłym roku, a do ogólnego dostępu trafi "Plan to destroy Saiyan", który do tej pory był dostępny tylko jako dodatek do gry.

--------------------
Dodane: 26-11-2011 13:29
#Arti1915 - user - 90%
Fajnie by było jakby zrobili w koncu sagę Buu, ale na to liczyć raczej co nie ma.
Przynajmniej może zrobią więcej OAVów. Przynajmniej Dragon Ball nie stoi w miejscu, tylko coś z nim robią.

--------------------

Dodane: 30-11-2011 10:33
#siuber - user - 60%
Moim zdaniem nie ma sie czym podnieciać teraz wszyscy aplaus, a za pół roku
narzekanie ze tego jeszcze niema .

Dodane: 30-11-2011 15:55
#florion2 - user - 20%
Wyjdzie zwykły szajs :( Zostawcie już tego Dragon Balla w spokoju;/ Tylko Akira mógłby stworzyć kontynuacje on ma wszystkie idee i charaktery postaci w głowie. Niech nikt sie za to nie bierze bo spartolicie DB jeszcze bardziej niz GT.

Dodane: 02-12-2011 13:06
Czy szajs? No nie wiem, jeżeli weźmie się za to, ktoś konkretny, to nawet z tych trzech rozdziałów idzie zrobić dobrą historię.

--------------------
Dodane: 06-12-2011 13:58 - Edytowane przez florion2 dnia 06-12-2011 13:59
#florion2 - user - 20%
Nie nie i jeszcze raz nie. Wyjdzie anime takiego jakiego wszyscy oczekują, czyli lipne;/ Bo Akira robił po swojemu, nie tak jak wszyscy oczekują, tylko dla siebie samego, histora fabuła i styl jego odcinków był specyficzny, nie do podrobienia, czasami niezrozumiały, a jedynie tylko dla niego, mimo to niepowtarzalny, nie ma osoby która z takim samym temperamentem przeczuciem i pomysłami stworzyła by kontynuacje DB. Wyjdzie kicha przysięgam Wam.

Dodane: 23-12-2011 11:45
#bake1 - user - 50%
a mi się podobał spizod z Bardockiem
przemiana w SSJ na dobrym poziomie
a tym co nie widzieli daje linka do torenta(u mnie pobrało się w godzine) to szybko jak na torent
http://www.megaup...d=TD8WJBP8
a napisy tu macie
http://animesub.i...&pTitle=en
bo tam jest japoński dubbing

Dodane: 23-12-2011 12:04
#DzakliK - user - 40%
swietna kreska :d ale ten odcinek specialny tykko pobudzil apetyt na kolejne ekranizacje.. moze beda w planach kolejne ekranizacje jakichs mang? jak sama manga mi sie nie podobala ta cala historia tak w wersji odcinka az sie jaram tym :d

Dodane: 23-12-2011 14:08
#Marcin00 - user - 90%
bake1 napisał/a:
a napisy tu macie
http://animesub.i...&pTitle=en
bo tam jest japoński dubbing

Nie chce być jakimś ważniakiem, czy mądralińskim ale tłumacz, który tłumaczył to z japońskiego trochę naginał wypowiedzi, niektórych postaci nie mówię, że wszystkich jednak dopatrzyłem się rozbieżności... Sam OAV nie jest zły, można go uznać za przeciętny ze względu na to, że trochę brakuje panu Ooshi Naho do poziomu Akiry.

--------------------

Dodane: 23-12-2011 14:12
#Punk13 - user - 10%
Będzie ten epizod dodany na dbpolska ?

--------------------
Dodane: 23-12-2011 14:18
#DzakliK - user - 40%
najwiekszym minusem tego jest zbyt krotka walka .. wedlug mnie bardoc powinien dluzej walczyc i powinien dostac pawidzy wpier.. i dopiero mwtedy sie przemienic lecz sama przemiana jest kserem goku z name po ubiciu przyjaciol tak bardoc to samo :p

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online