Dodane: 21-11-2011 14:23 -
Czy nie uważacie że Bleach się stacza? Chodzi mi generalnie o mangę.
W mojej opinii przed anulowaniem, mangę tę chronią tylko dwie rzeczy, po pierwsze nazwa(bleach stał się dość rozpoznawalną marką), a po drugie anime. Mam przeczucie że gdyby zrobili przerwę w anime, tak jak kiedyś w Naruto, to dziś byśmy już nie czytali tej mangi. W ogóle mam wrażenie że Bleach jest ostatnio nisko w rankingach, świadczyć może o tym to że mamy ciągłe walki, i wygrywanie w nich popularnych postaci. Widać że odbiorcom nie przypadł do gustu motyw z fulbringem i autor to zauważył teraz za wszelką cenę chce to szybko zakończyć. A mówiąc szczerze te szybki kończenie tej akcji też mu za dobrze nie wychodzi. Ma się wrażenie że autor sam przyznaje się do błędu i próbuje wszystko zakończyć w taki sposób aby nie rzutowało to zbytnio na dalszy ciąg ewentualnej fabuły. W skrócie zamiast porządnego arc wyszło mu coś o jakości co najwyżej średnich filerów.
--------------------
"Nie wiedziałes? Dla niektórych (czyt: dzieci neo, tibi i cs'a) nawet radio ma lagi ;p jak przeszukuje stacje smilies/bigsmile.gif Herbata w szklance ma laga jak ją przechylasz smilies/tongue.gifNawet deszcz ma lagi dlatego pada co chwilkę jakaś kropka a nie strumieniem" piękne

Dodane: 21-11-2011 14:37
No ja tez to stwierdziłem na podstawie samego anime. Ostatnia fillerowa saga bardziej mi się podobała niz to co obecnie sie dzieje. Kubo już ciągnie to wszystko na siłę, owszem są jeszcze niewyjaśnione wątki ale od momentu pokonania Aizena ma się wrażenie jakby zaczęły się fillery i jeszcze nie skończyły mimo tego, że jutro będzie już 8 epek sagi mangowej.
--------------------
Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL

Dodane: 21-11-2011 14:39 -
Hmm...generalnie trudno powiedzieć, motyw z fullbringerami jest dość ciekawy, ale z drugiej strony naciągany.Moim zdaniem Kubo wyjdzie z tego w dobry sposób i zacznie robić się coraz ciekawej, chociaż obecne chapki i tak nie są złe.Darknes, czy Ja wiem czy Kubo ciągnie to na siłę ?

, mi się wydaje, że po prostu to jest taki etap przejściowy w mandze/anime, bardziej to odczuwamy, ponieważ są to aktualne rozdziały/epizody i nie czytamy/nie oglądamy ich jednym ciągiem.
--------------------
http://www.youtube.com/watch?v=citzRjwk-sQ

Dodane: 21-11-2011 14:51 -
Niestety i ja tak uważam, na początku druga seria mangi wydawała mi się strasznie interesująca - nowy wątek, historia, zupełnie nowe postacie... Myślałem, że dostaniemy mroczną opowieść o przeszłości Urahary. Niestety, okazało się inaczej. Dostaliśmy naciąganą opowiastkę o tym jak Ichigo może odzyskać utraconą moc. Ja bym wolał, żeby to wszystko działo się powoli, nie tak szybko, bo jak dla mnie to nie ma sensu, mogliby w ten sposób rozwinąć inne wątki i innych bohaterów - o większości nadal mało wiemy, to samo tyczy się ich zdolności.
Jak już gdzieś pisałem - całość wygląda mi na średnio interesujący, przekolorowany i robiony na siłę filler. Mam nadzieje, że ta historia szybko się skończy, a Kubo pokaże później coś na prawdę dobrego, a jak nie.. no cóż. Lepiej byłoby zakończyć na sadze Arrancarów, bo to miało jakiś głębszy sens, którego aktualnie nie widzę.

Dodane: 21-11-2011 14:57
Dla mnie Bleach istniał dopóki Aizen-sama-chan miał sie dobrze. Nie ma Aizenka = nie ma Bleacha.
No bo co zrobić, jak zabraknie głównego antagonisty? Rozwinąć inne wątki typu król SS? Nieee po co...
...wprowadźmy coś z tyłka wzięte, na miare fillerów czyli fulbringi!
Efekty łatwo można było przewidzieć
--------------------

Dodane: 21-11-2011 15:15
Widzę że nie jestem sam w moich odczuciach. Jakby na to spojrzeć to najlepiej byłoby jeśli manga skończyłaby się po załatwieniu Aizena, ale wydaje mi się że autor nie może sam zakończyć swojej serii w tak komercyjnym wydawnictwie jak JUMP.
Jeśli mógł już zrobić coś lepiej to myślę że powinien bardziej przeciągnąć wątek z Aizenem itp, mógł tam dorzucić tą dywizję zero, wyciągnąć powoli wszystkie działa dużego kalibru i ciągnąć to jeszcze przez kilka lat i zakończyć w epicki sposób.
--------------------
"Nie wiedziałes? Dla niektórych (czyt: dzieci neo, tibi i cs'a) nawet radio ma lagi ;p jak przeszukuje stacje smilies/bigsmile.gif Herbata w szklance ma laga jak ją przechylasz smilies/tongue.gifNawet deszcz ma lagi dlatego pada co chwilkę jakaś kropka a nie strumieniem" piękne

Dodane: 21-11-2011 15:19
Pewnie że nie jesteś sam, nie trzeba być specjalnie inteligentnym by zauważyć że blicz, i tu nie boję się tego napisać, jest ciągnięty na siłę. Dla mnie sprawa wystarczająco się zkiepściła gdy Aizen zaczął się zmieniać z poczwarki w motylka, to było arcyidiotyczne. Nie czytam Bleacha, oglądam sporadycznie. Wrócę jak wróci Gin, powiedziałem tak sobie już wiele miesięcy temu i zdania nie zmienię.

Dodane: 21-11-2011 15:36 -
Mi osobiście średnio podoba się epizod z Fullbringami, ale raczej szybko miną. Cóż nie ma idealnych anime jeśli patrzeć w tych kategoriach z dużą liczbą odcinków, są sagi udane, są sagi które nie są udane i trzeba się z tym pogodzić. Mam nadzieje, że Kubo się ogarnie i stworzy coś co będzie na poziomie Arrancarów.
Mnie co się nie podoba w Fullbringach to ich dziwne moce wzięte z kosmosu. Szczególnie chodzi mi tu o Riruke ---> domek dla lalek, zamienianie w pluszaka.
Na pewno Kubo wróci do Aizena, ktoś go jakimś cudem uwolni. Za nim Kubo ukończy Bleacha dowiemy się więcej informacji o Isshinie oraz Ryuukene, oraz wszyscy muszą pokazać swoje Bankai.

Dodane: 21-11-2011 15:45
Głównym problemem jest chyba to że za szybko rozwijała się siła Ichigo, nie było to rozciągnięte w czasie, później były próby naprawianie tego błędu, jak np dziwny bilans siły kapitanów i Espady, dokładniej mówiąc dziwne było to że Ichigo walczy jak równy z równym z Zarakim bez Ban Kai, by później ten sam Zaraki skopał 5 espadę, gdzie 6 był przez długi czas nie osiągalny dla Ichigo z Bankai i mocą hollowa. Właściwie jak ostatnio trochę sobie przypominałem wcześniejsze wątki to stwierdziłem że ta seria kończy się po SS później jest dużo, dużo gorzej.
--------------------

Dodane: 21-11-2011 15:51
Fullbringerzy to nie pierwszy fail Kubo. Mnie najbardziej zniesmaczyło to, że walka Ichigo z Aizenem miała być epic. Miała oczywiście wedle oczekiwań fanów, a wszyło, to chyba już większość wie, żałośnie. U fullbringerów widać, że Kubo chce to szybko zakończyć i przejść do dalszej, może ciekawszej, fabuły. Jak dla mnie motyw z fullbringiem służył tylko po to by Ichigo odzyskał moce.

Dodane: 21-11-2011 16:06
Mi też się również wydaje że saga z Fullbringami jest tylko po to aby Ichigo odzyskał moce.
Bilans siły faktycznie jest trochę dziwny. Co do wątku, który napisał Vegeta1992, to należy pamiętać, że Zaraki jak i inni trenowali, kiedy to Ichigo walczył od czasu do czasu z Hollowami w Karakurze, albo jeśli w SS działy się problemy. Po za tym Ichigo był wykończony walką Grimmjowem, a Zaraki był na "świeżo".
Ale mimo wszystko czasami dziwne ma się wrażenie odnośnie siły różnych postaci.

Dodane: 21-11-2011 16:12
Wątpię że Zaraki czy Baykuya trenowali, te siły są po prostu skopane, zrobił koksa z Ichigo a później się zastanawiał dopiero nad konsekwencjami. Zresztą jakie były problemy w SS od czasu przybycia tam ichigo do czasu ostatecznego starcia z Aizenem
? Dla tych którzy chcieliby również stwierdzić że Ichigo nie zdobywał za szybko nowych mocy przypomnę że filery to ok. 50% całego anime.
--------------------

Dodane: 21-11-2011 17:35
Ja czytam i oglądam dalej, ale chyba tylko z przyzwyczajenia.
Fullbringi to fajny pomysł, ale zryte wykonanie, zupełnie niezbalansowane i jak ktoś powiedział niektóre moce z kosmosu wzięte. Do tego zrobione na szybko. Ichigo spokojnie mógł z samym fullbringiem jedna sagę powalczyć,a zamiast tego użył go ledwo raz i mu ukradli -_-
Niekonsekwencja w mocach postaci w Bleachu jest już od bardzo dawna... Wymieniać chyba nie trzeba, zresztą kilka przykładów już padło w tym temacie.
Brakuje mi też w Bleachu jednej rzeczy. Wykreowano ogromna ilość ciekawych postaci więc dlaczego musi się wszystko ciągnąc koło Ichi? Ani manga ani anime nic by nie straciły gdybyśmy mieli parenaście, a nawet paredziesiąt epków bez niego. Do tego kilka postaci jest kompletnie znerfowanych(choćby Orichime i Chado).
No ale jest jak jest. Liczę, że obecna farsa jak najszybciej się skończy i zacznie jakaś normalna fabuła...
--------------------
"(..)on zapytał mnie z miejsca: Jakie ma pan zdanie?
-Sprawiedliwość i prawda to jest dla mnie wszystko
usłyszałem odpowiedź: Odejdź ekstremisto!"

Dodane: 21-11-2011 17:51
Nie oszukujmy się Bleach stracił swój urok, a obecne nawiązanie do dawnego Bleacha to jednak nietrafiony pomysł. Oczywiście nie chcę tutaj krytykować każdego aspektu, ale ogólna konstrukcja nowych wydarzeń to krok w tył. Kubo zaserwował nam kilka nowych postaci, które wizualnie i samą pomysłowością są bardzo, ale to bardzo przeciętne. Według mnie świetnie prowadzony jest Ichigo, który jest bardzo oryginalną postacią i trudno do niego mieć jakieś pretensje o monotonnie, owszem schemat mimo wszystko jest, ale to jest taka postać, która niekoniecznie działa wedle założonych schematów na których opiera się między innymi charakter bohatera oraz sytuacje, które miały miejsce dawniej.
Brakuje elementu zaskoczenia, jak najbardziej jest kilka interesujących momentów, ale to nie jest nic takiego, co rozwinęłoby dłuższą dyskusję. Kubo to straszny kombinator - potrafi wykreować dobrą postać i sprawić, że czytelnik będzie zaciekawiony jej dalszymi losami, a nagle ten balon, który był pompowany wokół ów postaci pęka to wszyscy są mocno rozczarowani.

Dodane: 21-11-2011 17:59
Ja mam nadzieje że ta ta akcja szybko się skończy i będzie łubudu i coś się stanie i będzie następna ciekawa akcja. Mam taką nadzieje bo chyba nie okaże się że za tym stoi urahara i okaże się że oni zostali nasłani przez uraharę by aktywować moce ichigo. Jeżu nie broń boże!!!! Co do upadku to jeszcze orzekać za wcześnie! Wielcy fani.

Ja osobiście czekam grimmjow'a , nel, donchakke o ile przeżyje
![[umarl] [umarl]](/templates/emoty/umarl.png)
i vizardów. Czekam na akcje z ich udziałem.
--------------------

Dodane: 21-11-2011 18:09 -
@hlkpl- Grim nie żyje :< Tak wynika z Databooka.Jedyną Espada która przeżyła to Harribel.
Odnosnie tematu to mam głęboką nadzieję że Kubuś jakoś wybrnie z tej żenującej fabuły, bo chyba zauważył że to mu chwały nie przynosi.Oby w SS zdarzyło się coś ciekawego ;d
--------------------
"Zostaniesz HoKage jakiego nie było" Chiyo

Dodane: 21-11-2011 18:38
Akki napisał/a:
@hlkpl- Grim nie żyje :< Tak wynika z Databooka.Jedyną Espada która przeżyła to Harribel.
Odnosnie tematu to mam głęboką nadzieję że Kubuś jakoś wybrnie z tej żenującej fabuły, bo chyba zauważył że to mu chwały nie przynosi.Oby w SS zdarzyło się coś ciekawego ;d
To czemu kubo w jednym wywiadzie stwierdził że grim żyje??? Harribel??? A za co za zasługi??? Za duży biust?? Jeśli tak by się stało to był koniec wybielacza.

I ciężki upadek.
--------------------

Dodane: 21-11-2011 18:50
Też gdzieś czytałem plotkę że Grimmjow żyje, bo nie było pokazane jak umiera. Mógł jakiś cudem się wylizać z ran.
Chciałbym, aby Kubo więcej czasu poświęcał pokazywaniu np. 13 kapitanów.
Oby kinówki też się polepszyły. Ta zbroja z 4 kinówki mi się nie podobała.

Dodane: 21-11-2011 19:05 -
Ja o Grimmie nic nie wiem:< Jak dla mnie jego status to unknown :<. Ogólnie losy postaci z Las Noches są niezbyt jasne.
Niech się skończy ten żałosny Fullbring Saga i niech dadzą coś porządnego, niech już nawet uwolnią Aizena, albo rozwinąć wątek Króla SS, tak jak już wspomniał o tym JCD.
I nagle Chado używa Fullbringu? A to nie było tak, że moce jego i Inoue zostały obudzone przez moc Ichigo, a później jak to powiedział Aizen - przez Hōgyoku?
To czemu nagle wpakowali w to Sado? Czy to nie tak, że oni posiadali te moce, bo ich matki w ciąży zostały zaatakowane przez Pustych? O_O. I dlaczego Ichigo może "tego" używać? To zaraz może powiedzą, że moce Inoue to wróżki z krainy marzeń :<. Niech oni to lepiej skończą i zaczną coś na prawdę dobrego, jeszcze kilka Bankai zostało doo pokazaaania! A tak w ogóle to było powiedziane czemu Yoruichi nie ma zanpakutou?

Dodane: 21-11-2011 19:24
Fakt, Bleach miał teraz ogromny upadek. Ale doszły nam nowe tajemnice, nowy wygląd Ichigo. Ogólnie nowy początek, Jestem ciekaw jak nam się akcja rozwinie po obecnej sadze, potem będę mógł zadecydować czy Bleach już upadł, czy powraca, bo obecnie mangę czytam na bieżąco, bardzo mnie ciekawi obecnie.
--------------------
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.