index >
Portal
Temat: Portal: Trzy serie Dragon Ball w RAW.

Dodane: 09-11-2011 16:37
Witajcie, chciałbym was poinformować iż od dnia dzisiejszego rusza upload odcinków trzech serii anime "Dragon Ball", "Dragon Ball Z" i "Dragon Ball GT". Odcinki są w formacie .wmv i będę je uploadował w miarę możliwości. Epizody są pakowane w .zip, ponieważ wrzucając je normalnie na MegaUpload.com podmieniają się linki na odcinki skrócone.
--------------------

Dodane: 09-11-2011 16:46
No wszystko ładnie

. A będą w jakiejś lepszej jakości czy tylko format zmieniony ? Ah te ograniczenia

Dodane: 09-11-2011 16:54
Można już pobrać pierwszy odcinek "Dragon Ball" w kategorii Odcinki - RAW Dragon Ball.
To jest przykładowy screen z odcinka:
http://images.dbp...e/test.jpg Odcinki są w rozdzielczości 640x480, ta wersja pochodzi z DVD-Ripów oryginalnych wydań "Dragon Ball" na DVD. Udało mi się ją znaleźć kilka lat temu na jakimś japońskim trackerze, załapałem się na ostatniego seeda.
--------------------

Dodane: 09-11-2011 17:08
Kiedy następne odcinki wstawisz wersji raw(bo nie mogę się doczekać XD)?

Dodane: 09-11-2011 17:09
vegeta-dragon napisał/a:
Kiedy następne odcinki wstawisz wersji raw(bo nie mogę się doczekać XD)?
Jak już powiedziałem wcześniej, w miarę możliwości, ale raczej każdego dnia coś będę dorzucał.
--------------------

Dodane: 09-11-2011 17:10
Pytanie, czy będą to odcinki orginalne z japońskim dubingiem, i jeśli tak to czy będą do nich napisy. A jęsli chodzi o Z to może warto by spojrzeć na wersję remasterd, od amerykanów, można spotkać całkiem fajne odc w mkv z 3 ścieżkami językowymi.
--------------------
"Nie wiedziałes? Dla niektórych (czyt: dzieci neo, tibi i cs'a) nawet radio ma lagi ;p jak przeszukuje stacje smilies/bigsmile.gif Herbata w szklance ma laga jak ją przechylasz smilies/tongue.gifNawet deszcz ma lagi dlatego pada co chwilkę jakaś kropka a nie strumieniem" piękne

Dodane: 09-11-2011 17:17
Odcinki remastered są teraz spotykane na każdych torrentach/warezach/chomikach itp. Więc nie skupiam na razie swojej uwagi na tych wersjach.
Ta wersja jak już pisałem jest ripowana z pierwszego wydania odcinków na DVD w Japonii, więc ma oryginalną ścieżkę dźwiękową. Co do napisów, obecnie nie ma ich na naszym serwisie, być może w przyszłości się pojawią, na chwilę obecną najlepiej nie poruszać tego tematu, bo niema w tej chwili możliwości wydawania napisów do tych odcinków z naszej ekipy.
--------------------

Dodane: 09-11-2011 19:01
jakość świetna, dubbing genialny ale co z tego skoro nie ma napisów
nie uczę się japońskiego i nie mam zamiaru a więc pobieranie tych plików jest w moim przypadku bezsensowne.
gdyby ktoś wstawił napisy, z pewnością pobrałbym wszystkie 3 serie.

Dodane: 09-11-2011 19:37
O ile wiem to na animesub.info jakaś grupa udostępnia napisy do tej wersji epizodów, więc czy tak trudno poszukać?
--------------------

Dodane: 10-11-2011 08:39

Dodane: 10-11-2011 10:55
Tak, na animesub są dostępne napisy do wszystkich odcinków Dragon Ball Z w wersji Raw. Tworzone są także napisy do Dragon Ball GT w tej samej wersji. A co do samych odcinków Raw - posiadam całą serię Dragon Ball Z i trzeba przyznać, że jakość jest niezła, przyjemnie się to ogląda z napisami w oryginale bez żadnej cenzury. Szkoda tylko, że niektóre odcinki DBZ Raw zajmują ponad 400mb, bo niewiele różnią się jakością od tych, które zajmują nieco ponad 200mb.
W sieci można także znaleźć odcinki Dragon Ball w oryginalnym dubbingu z softsubami - wystarczy wpisać hasło Grupa-Mirai. Z tego co się orientuję, napisy robione przez tą grupę zbierają bardzo dobre recenzję. Jak ktoś dobrze poszuka, znajdzie także odcinki DBZ Raw z polskimi hardsubami ;].
To jest kolejny twór od FUNimation, które wydaje te odcinki w USA pod nazwą Dragon Ball Z Level 1.1 Blu-ray - premiera pierwszego boxu (z siedemnastoma pierwszymi epkami) miała miejsce 8 listopada b.r. Odcinki są w rozdzielczości... 1440x1080.
Właśnie jestem w trakcie pobierania pierwszego odcinka, który zajmuje... 2.7 GB XD.
Tutaj okładka boxu -
http://3.bp.blogs...Bluray.jpg A tutaj trailer tego wydania -
http://www.youtub...rL87VryUNo

Dodane: 10-11-2011 12:30
Zostały wrzucone kolejne odcinki, dokładnie do 23, postaram się wrzucić dzisiaj kolejne 25 odcinków.
--------------------

Dodane: 10-11-2011 22:57
Do: by_black
Czy odcinki posiadają polskiego lektora(dubbing)(jeśli tak,to nie muszę już szukać,odcinków w dobrej jakości)?
--------------------
Im Vegeta!
Im Super Saiyan!

Dodane: 10-11-2011 23:00
Niema odcinków z Polskim dubbingiem, z lektorem niestety nie są, bo w Polsce nie zostały wydane wersje DVD z odcinkami RAW z Polskim lektorem.
--------------------

Dodane: 10-11-2011 23:02
#waldkas odcinki RAW to znaczy brak powycinanych scen i posiadają oryginalną ścieżkę językową innymi słowy nie mają lektora pościągaj sobie napisy do pobranych odcinków.
Albo oglądaj online na bliżej nieokreślonych prze zemnie stronach mogę powiedzieć tylko że takowe strony są
--------------------
"Szczęście sprzyja odważnym"Wergiliusz

Dodane: 11-11-2011 19:42
Bardzo dziękuje za upload!

by_black możesz mi powiedzieć, czy po skończeniu uploadowania dragon ball, zaczniesz uploadować pierwsze gt czy z?

Dodane: 11-11-2011 19:54
Myślałem nad GT, żeby później skupić się całkowicie "Dragon Ball Z", pierwszą serie skończę prawdopodobnie do poniedziałku, więc GT byłoby kwestią dwóch dni.
--------------------

Dodane: 17-11-2011 21:07 -
Witam mam takie pytanie. Zauważyłem, że została dodana cała sera Dbz raw, i tu mam takie pytanie. Czy działają one dobrze? I czy są gdzieś na necie np. Animesub wszystkie napisy? Z góry dzięki.

Dodane: 17-11-2011 21:11
Tak, działają poprawnie, napisy z czego wiem dostępne są na animesub i chyba nawet do tej samej wersji, która została udostępniona.
--------------------

Dodane: 18-11-2011 22:09
Mam takie pytanie. Dlaczego te odcinki mają tak niski transfer pobierania? U mnie nie przekracza on 140kB/s gdzie inne rzeczy potrafią mi się ściągać z prędkośćią 2.7mB/s, na razie to był największy a tak średnio to idzie 700 więc i tak jest ogromna różnica. Jest na to jakiś sposób? Pozdrawiam.
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.