Dodane: 03-11-2011 16:02 -
Zdaje sobie sprawę że masa ludzi nie preferuje tego typu rozrywki, ale każdy ma prawo do wyboru
No więc pracuje nad forum typu PBF, opartą o świat DB, a także o takiej nazwie jak tytuł, czyli: Dragon Ball Alternate World.
Nie jest to reklama dlatego też nie podam linku strony, gdyż na obecny moment go i tak niema, mimo to prace są w silnej fazie produkcji.
Co mam?:
-Obecnie 40 technik (będzie ich blisko 200+/-)
-Dziewięć ras (Poza najczęściej znanymi będą Tsufule jak Bebi)
-Wszystkie transformacje (Saiyanie mają ich aż 10, jednakże tylko 4 są główne)
-Spis wielu lokacji (obecnie jest to Ziemia i początek Namek)
-Spisana fabuła oraz realia.
-Spisana mechanika walki i opis systemu gry.
-Spisane umiejętności (np: podstawowe panowanie nad KI)
-Przygotowana duża baza zdjęć i obrazów możliwie jak najlepszej jakości
-Wybrany skrypt: phpbb3, obecne poszukiwania dobrych modyfikacji, myślę że na pewno Ultimate Points i dicemod.
-Wybrany hosting: hpbf
-Brak kanonicznych postaci, oraz zakaz grania takimi przez graczy, czy wykorzystywanie wizerunków (np: avatar z Goku)
-Rozważam system Zła vs Dobra (znaczy się czy gracze będą wybierali stronę, w zamian za to są konsekwencje i bonusy)
-Rozważam wprowadzenie modyfikacji DNA itp (nie wiem jak to nazwać), postać będzie mogła stać się Bio-Kimś (jak Brolly), Demon będzie mógł się połączyć z pewnymi postaciami z fabuły, określanych imieniem Phantom, ale za to staje się zły (nie wiem czy wprowadzić możliwość przezwyciężenia zła), Ludzie mogą stać się androidami, a androidy (te będące od początku androidami), w Bio-Androidy, do tego przejęcie stałe ciała przez Tsufula itp.
EDIT ADD:
-Fuzje też jest spisana
=====
To co wypisałem jest rzeczywiście przygotowane, nie mogę zrobić pełnych prac nad forum z pewnych przyczyn technicznych, ale forum pewne.
Chce was zapytać co chcieli byście zobaczyć jeszcze w takiej produkcji? Jakie macie pomysły (nie proszę o przyłączenie się do ekipy DB AW, tylko za opinie i pomysły).
Forum jest pewne że powstanie i nie zniknie po dwóch dniach, gdy coś będzie nie tak.

Dodane: 29-01-2012 13:56 -
[b]Wiadomość doklejona:Jeżeli ktoś dalej jest zainteresowany to chciałbym powiadomić że forum już stoi na serwisie cba.pl i są nad nim prowadzone aktywne prace, do końca tygodnia prawdopodobnie na 100% będzie gotowy. część rzeczy uległa zmianie i poprawie.
Nie podaje linku bo nie wiem czy mi wolno xD[/b]
krystyna1995-95 napisał/a:
A na jakim to silniku tworzysz ???
Biorąc pod uwagę to, iż chodzi ci o gry typu DBO2 czy OTS tibi, odpowiedź brzmi: Na żadnym... Inna sprawa że jeżeli akceptujesz skrypt forum jako silnik gry to jak napisałem jest to phpbb3. Gra jest typu PBF jak mówiłem czyli: Play by Forum - graj poprzez forum. Dokładnie polega to na opisywaniu w postach wykonywanych przez stworzoną przez siebie postać, rozwój i generalnie ty podejmujesz wszelakie decyzje tak jak twoja wyobraźnia je widzi, tak samo walki opisujesz poprzez swoją wyobraźnie.
krystyna1995-95 napisał/a:
Chciał bym zobaczyć w tej produkcji sporo rozmaitych stworków. A i jeszcze do zajeb...a questów
O moby się nie martw jest opracowywany system walk ze stworami itd.
krystyna1995-95 napisał/a: a do tego jeszcze sporo nawet bardzo dużo lokalizacji np.planety : Vegeta, Jardrat(nie wiem jak się te planetę pisze ale myślę że dobrze), Plant, Kaito, Lude i oczywiście zaświaty to podstawa piekło i niebo oraz planetę króla zaświatów.
1. Yardat, 2. Co miało by być na Lude? 3. Plant to planeta przed zmianą w Vegete. Mimo to mam zaplanowane na obecną chwile 6 planet. O zaświaty nie ma co się martwić, obowiązkowo będą
krystyna1995-95 napisał/a: I jeszcze do tego dobre maty do walki chodzi mi tutaj o Budokai najlepiej jak by w grze było z 2-3 stadiony.
To wszystko był chciał zobaczyć w tej grze.
O to także nie ma co się martwić, mimo to jedno Tenkaichi Budokai na Ziemi starczy, jest też ten turniej w zaświatach, mając takie małe marzenia/plany możliwe że któregoś dnia za taki turniej dam jakąś rzeczową nagrodę.
krystyna1995-95 napisał/a: A tak na boku ile ci zajmie stworzenie tej gry wyrobisz się na styczeń albo luty czy więcej jeszcze ???
Zależy od tego w jak szybkim czasie dostane nowy PC, na tym nie mogę wykonywać wielu prac.
Wiadomość doklejona:Poszukuje ludzi do bycia Mistrzem Gry, a także osób, które ładnie piszą i mogą poprawić jakość, niektórych opisów. Chętnych proszę o zgłaszanie się na PW