Dodane: 30-10-2011 12:42 -
Witajcie. Zakładam ten temat z myślą o użytkownikach, którzy lubią rysować, ale również i oceniać czyjeś prace. Otóż od dzisiaj, wy, użytkownicy DBPolska.net i NPolska.net, będziecie decydować, która z czterech prac, aktualnie znajdujących się na stronie głównej będzie w bocznym panelu "StrefaTop", na cały kolejny tydzień.
Na czym polega zabawa? Otóż w każdy piątek specjalnie dobrane jury wybiera cztery najlepsze prace na stronę główną, zaś w niedziele, wy, użytkownicy zaczynacie wybierać najlepszą pracę z tych wybranych przez jury!
Oto pierwsze cztery prace, które wskoczyły aktualnie na główną!
MidulGT -
http://images.dbp...dulgtd.jpg JasiekLP -
http://images.dbp...neklpd.jpg Ruhisu -
http://images.dbp...uhisud.jpg VetoSSJ -
http://images.dbp...tossjd.jpg Od teraz, do najbliższej niedzieli oceniacie prace, każdy z was może wybrać jedną, najlepszą pracę, a w przyszłą niedzielę, praca z największą ilością głosów wskoczy do panelu jako TOP Praca, a wy w zamian dostaniecie kolejny pakiet, czterech prac z głównej do oceny!
UWAGA! Każdy powinien napisać choć dwa zdania na temat pracy, aby post nie był pustym głosem.
--------------------

Dodane: 30-10-2011 12:57 -
MidulGT, mimo, że praca odbiega z deczka od oryginału to i tak jest bardzo dobrze, cieniowanie jest super, jak to zwykle u Midula, mogłoby być lepiej z proporcjami, ale i tak są świetne, szkoda, że odbiega od oryginału ;/.To najlepsza z przedstawionych prac.
JasiekLP, to również dobra praca, ale moim zdaniem znacznie gorsza od pracy Midula, cieniowanie jest typowe dla rysunków z Naruto.Dałbym to na równi z Ruhisu, ale praca Ruhisu jest bardziej pomysłowa, trudno powiedzieć.
Ruhisu, dość pomysłowe, dobre proporcje i nie ubolewające cieniowanie, sądzę, że to dość ciekawa praca, więc dam drugie miejsce.
VetoSSJ, dałbym drugie miejsce, bo proporcje i cieniowanie, dbałość o szczegóły, to wszystko tu widać, ale moim zdaniem nie ma szału, twarz nie wyszła

.
Z tego wszystkiego uważam, że najlepszą pracę zaprezentował MidulGT, powód ? najlepsze cieniowanie, proporcje, po prostu świetny rysunek, ale różni się od oryginału.
--------------------
http://www.youtube.com/watch?v=citzRjwk-sQ

Dodane: 30-10-2011 13:00 -
Wybór był naprawdę bardzo trudny, same dobre pracki. Jednak w ostateczności wybrałem pracę
JaśkaLP . Powody są bardzo oczywiste bardzo fajnie narysowane "krople" wody spływające po Painie, bardzo wierne odwzorowanie, a w dodatku spójrzcie na wyciągniętą rękę. Narysowanie dłoni w ten sposób jest nie lada wyzwaniem, sam mam z tym często kłopot.

Dodane: 30-10-2011 13:16
Mój wybór pada na Ruhisu. Bardzo porządnie przerysowana postać, zachowane odpowiednie proporcje i to chyba tyle. 3 pozostałe prace też są bardzo efektowne, ale mi praca Ruhisu najbardziej się podoba.
--------------------

Dodane: 30-10-2011 13:44
na początek chciałbym napisać, że wszystkie prace są na wysokim poziomie i wszystkim autorom prac gratuluję, bo są naprawdę świetne. Wybór był ciężki.
Pierwsza praca MidulGT jest bardzo fajna, ale nie ma szału w niej.Fajnie naszkicowana twarz. Są fajne proporcje ciekawe cieniowanie i praca jest na 5. Ale to nie ona mną wstrząsnęła.
Druga praca JaśkaLP jest ciekawa. Bardzo fajnie naszkicowana twarz. Ręka ma parę nie dociągnięć. Ten palec szkoda, że jest ucięty. Ale też fajna. Moja ocena to 4.
Trzecia praca Ruhisu jest najlepsza. Do szkicowania został użyty bardzo dobry ołówek. Rana jest bardzo fajnie pocieniowana, jak reszta rysunku. Bardzo dobre proporcje. Ta praca jest najlepsza.
Czwarta praca VetoSSJ jest bardzo smętna, zero żywych cieni. Praca wygląda jak by twoja ręka bała się dodać mocnego cieniowania. Ale też bardzo fajna. Też dam 5 : )
Nie znam się za bardzo nad proporcjami, ale w cieniowaniu się naprawdę znam. I pozdrawiam : ) Wszystkie prace są ŚWIETNE !!!
--------------------

Dodane: 30-10-2011 13:59
JasiekLP Dlaczego ? Bo to na prawdę ładnie narysowana postać. Ta wyciągnięta ręka to fajna sprawa. Zastanawiałem się jeszcze nad pracą MdulGT ale jednak patrząc na obie pracę to praca Jaśka wygrywa pod względem dopieszczenia detali.
--------------------
Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL

Dodane: 30-10-2011 15:27
Jasiek - moim zdaniem najlepsza praca, pomyslowe przedstawienie paina oraz dobre odwzorowanie.
Midul - jak zawsze super praca, cieniowanie poprostu boskie, rownierz postac z one piece bo glownie wiekszosc maluje postacie z naruto lub dragon balla
Veto - bardzo ladne przedstawienie goku w ssj3, swietnie wyszly ci jego wlosy, troszke wyraz twarzy dziwny.
--------------------

Dodane: 01-11-2011 12:50 -
Aaaa... ciężki wybór XD Tyle świetnych prac...
...ale jak już mam wybierać, to o 0.01 bardziej od reszty rysunków podoba mi się praca:
Ruhisu -dlatego przyznaje I miejsce. Praca jest bardzo ciekawa, pomysłowa, staranna ,no i mnie urzekła
MidulGT- fajna praca, świetne cieniowanie, proporcje spoko, ogólnie praca na piątkę ,ale nie wprowadziła mnie w stan euforii, miejsce II.
VetoSSJ- spoko praca, bardzo staranna ,ale brak mi w niej mocnego cieniowania przez co moim zdaniem rysunek wyszedł ponuro...
JasiekLP- bardzo dobra praca, ogólny efekt zadowalający ,rączka Paina wyszła fajnie ,ale również jak w przypadku MidulGT 'a nie było tej euforii...
Tak, tak, wiem czepiam się szczegółów
Heh pozdrowienia dla artystów

Dodane: 01-11-2011 12:59
Pracę prezentują się nadzwyczaj dobrze i wybór jest dość trudny, bo ciężko jest wybrać, gdy każda z prac jest profesjonalna, и победитель конкурса jest VetoSSJ.
--------------------

Dodane: 02-11-2011 17:03
najpierw chciałbym ocenić wszystkie prace z osobna i na końcu powiem która mi się najbardziej podobała:
MidulGT-Bardzo dobre proporcje,najlepsze cieniowanie spośród wszystkich prac.Jest inaczej narysowany niż oryginał,dla jednych może być to minus dla innych plus.Mnie szczerze średnio podoba się taki Luffy jednak bardzo dobra praca
JasiekLP-bardzo dobry rysunek,dobre cieniowanie,zachowane proporcje.Jednak nie wiem dlaczego ale nie urzekła mnie ta praca...Oczywiście nie chodzi mi o to że jest zła bo jest świetna!!!
Ruhisu-świetne proporcje,jednak cieniowanie chyba jednak najgorsze z tych 4 prac ;/ Mimo to jest bardzo podobny do oryginału!
VetoSSJ-jak u pozostałych bardzo dobre proporcje,b. dobre cieniowanie (takie w sam raz dla tego rysunku bym powiedział

), ogółem widać że wiele sił włożyłeś w ten rysunek.
Teraz nadszedł czas aby wybrać najlepszą:
Wszystkie prace były znakomite jednak myślę że najłatwiej bd to przedstawić w formie rankingu (proszę się nie obrazić jeśli ktoś zajmie ostatnie msc.,to jest tylko moja opinia i zapewne wiele ludzi się może z nią nie zgodzić...):
1.MidulGT (świetna prace,cieniowanie,proporcje.Wolałbym jednak by był trochę bardzie podobny do oryginału)
2.VetoSSJ (tutaj się zastanawiałem...VetoSSJ czy JanekPL...Wybór padł jednak na pracę VetoSSJ ze względu na to że cieniowanie było świetnie dopasowane do postaci.)
3.JanekPL (świetna praca,jednak nie wiem dlaczego ale nie "przemawia" do mnie.Nie obraź się oczywiście bo tak jak juz mówiłem jest świetna!

)
4.Ruhisu (przepraszam że postawiłem Cię na ostatnim msc. jednak to wszystko wina cieniowania...Gdyby było lepsze miałbyś szanse nawet na 2 msc.Proporcje są świetnie zachowane,jednak cieniowanie całkowicie rozmazało postać i zniszczyło pracę...Myślę że masz duuuuży potencjał tylko popracuj nad cieniowaniem!

)

Dodane: 02-11-2011 22:58
MidulGT, ta praca najbardziej do mnie przemówiła choć wybór nie był prosty bo pozostałe 3 są równie dobre. Jednak pomimo mojej niechęci do Luffego to ta praca wydaje mi się najbardziej staranną i dokładną.
--------------------
-------------------------------

Dodane: 03-11-2011 11:02
Pierwsze miejsce Ruhisu - przede wszystkim za to, że narysował własną postać, a nie przerysował z innego obrazka; do tego bardzo ładnie wygląda w wersji ołówkowej (w tej robionej w programie graficznym mniej mi się podoba, ale to już kwestia mojego gustu), wybaczam nawet potknięcia w rysowaniu rąk, ponieważ - jak mówiłem - rysował sam, a nie w oparciu o obrazek
Drugie miejsce JasiekLP - jest to chyba najpopularniejszy w internecie obrazek z Painem, jeśli chodzi o przerysowania, ale wszystko zostało wykonane starannie i wiernie odwzorowane, nie widać błędów w proporcjach itd., do tego ładnie wyszła woda
Trzecia pozycja MidulGT - tutaj proporcje posypały się konkretnie i gdyby nie strój (oraz to, że pierwowzór wyskoczył mi na pierwszej stronie po wpisaniu "Luffy" w Google) mógłbym się nie domyślić co to za postać; jednak cieniowanie jest wykonane perfekcyjnie, widać, że pochłonęło sporo czasu
Na samym końcu VetoSSJ - twarz powykrzywiana, choć nie tak jak na rysunku Midula, ale za to cieniowanie takie, jakby autor właściwie nie wiedział, czy chce je robić, czy nie; do tego efekt ogólny (poza, twarz, cieniowanie itd.) powoduje, że praca wydaje mi się nieciekawa i taka "bez życia"

Dodane: 03-11-2011 15:11
JasiekLP. Najbardziej podoba mi się ta praca ze względu na cieniowanie (Głównie płaszcz) i ładnie narysowane krople deszczu spływające po Painie.

Dodane: 06-11-2011 14:40
Na autorów prac głosowali:
MidulGT - Owerfull, przemo1213, malpex
JasiekLP - Zielony, Darknes, Amaterasu, 1xAnitAx1, kuba1997
Ruhisu - syngohana, Ahalian, blAck_stAr
VetoSSJ - Seneka
Podsumowanie:
1. JasiekLP - 5 głosów
2. MidulGT - 3 głosy
3. Ruhisu - 3 głosy
4. VetoSSJ - 1 głos
I tak o to została wybrana pierwsza TOP Praca, która pojawi się wieczorem w bocznym panelu
Wiadomość doklejona:------------------
O to kolejne cztery prace walczące w tym tygodniu o wasze głosy:
patus117 -
http://images.dbp...s117d5.jpg blAck_stAr -
http://images.dbp..._stard.jpg PaweloosXD -
http://images.dbp...osxdd6.jpg NoClan -
http://images.dbp...ocland.jpg Wybierzcie najlepszą!
--------------------

Dodane: 06-11-2011 14:48
Tym razem głosuje na patus117

Elegancko narysowane dwie bardzo ważne postacie DBZ. Songo wyszedł nieco lepiej, bo Vegeta...no właśnie coś mi w nim nie do końca pasuje, choć nie wiem dokładnie co
--------------------

Dodane: 06-11-2011 15:05 -
mi najbardziej się podoba praca patus117
więc na niego głosuje
.................................................................................

Dodane: 06-11-2011 15:14
Wszystkie prace są bardzo fajne, aż trudno się zdecydować
Ale, że zbrzydło mi już oglądanie w kółko prac związanych z Dragon Ballem a Zaraki jednak nie jest aż tak bardzo zajeb** to wybieram pracę
blAck_stAr. Nie dośc, że oryginalna i pomysłowa to jeszcze bardzo fajnie wykonana a kolorowanie dodaje jej jeszcze więcej zajebi**
--------------------
Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL

Dodane: 06-11-2011 15:45
w 100% zgadzam się z Darknessem jednak praca pastusia117 jest po prostu fantastyczna więc głosuje na nią.Niestety nie mam teraz czasu na dłuższe wywody więc każdą pracę osobno skomentuję kiedy indziej

Dodane: 06-11-2011 20:21
patus117 ma niesamowity talent
boski rysunek
..............................................

Dodane: 06-11-2011 20:38 -
Zgadzam się z kolegami wyżej i stwierdzam że moim skromnym zdaniem z tej 4 najlepszy jest patus117 . Oceniając samo dzieło to jest ono bardzo dobre idzie rozróżnić kto to kto

Chciałem jeden szczególik co mi nie pasuje napisać ale uznałem to za moją fanaberie a nie skrytykuję bo sam tak na pewno nie narysuję.(Możliwe iż nie idzie zrobić tego detalu lepiej)Ciekawe czy ktoś to zauważy...
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.